Lockout ORBEA SQUIDLOCK 3 - zkušenosti, přestavby

27 nepřečtených
  • Pijer

    Jaké máte zkušenosti s třípolohovým zamykáním ORBEA SQUIDLOCK 3 a jak je to případně s použitím na jiných kolech než Orbea?

    Přemýšlím o tom, že bych ho vyzkoušel na GIANT Anthem místo dvoupolohového od FOXe – vidlice je tam FOX 32 Float SC Performance Elite Remote, zdvih 100 mm, FIT4 tlumení, zamykání z řídítek a tlumič FOX Float DPS Performance Elite Remote, také zamykání z řídítek.

    Bude jen výměna lockoutu na řidítkách fungovat, nebo je v tom nějaký zakopaný pes?

    0 0
    • tk99  

      Squidlock 3 mám na jiném kole než orbea s vidlicí Fox 32 SC faktory EVOL Kashima, tlumičem Fox Float DPS 2Pos Remote Factory Kashima a ovládání chodí parádně. Asi je potřeba si dát pozor na chod stávající páčky. V návodu k Squidlock 3 se píše, že stiskem páčky by mělo dojít k odemčení tlumiče a vidlice

      0 0
    • kliiima  

      Můžeš to použít na jakémkoliv kole, jde jen o vidlici a tlumič. S Foxem funguje parádně.

      Prvně jsem dálkové ovládání nechtěl, ale už si na něj zvykám a to i díky tomu, že skvěle funguje. U manželčiného kola jsem měnil ovládání Fox za Squidlock a jediné, co bude potřebovat, bude nový delší bovden (Fox má štelování délky bovdenu na bovdenu, kdežto Squidlock to má v těle)

      0 0
      • Pijer  

        Super díky všem za odpovědi. Na Anthemu to je, stiskem aktivuj, vycvaknutím zamkni, takže by to mělo být ok.

        Jen ještě jeden dotaz. Tlumič má u squidlocku tři polohy a vidlice dvě, nebo také tři? Dvě na vidlici stačí jen se ptám, stejně ho vezmu :-)

        0 0
    • TheJD  

      Vidlice 2 polohy. Tlumic 3 polohy s tim, ze ta prostredni je vytvorena neuplnym uzavrenim, takze je to takovy ‚hack‘. Proto je to take nachylne na serizeni, kdy muzete dosahnout mekci ci tvrdsi prostredni pozice (nebo ani nemusi ‚fungovat‘).

      0 0
      • zdenek  

        Šlo by to seřídit tak, aby v prostřední poloze byla odemčená vidlice a tlumič (téměř) zamčený?

        0 0
        • kliiima  

          Šlo, musel bys lanko ve vidlici upnout v prostřední poloze, ale poté v krajní poloze nebude vidlice zamčená, ale jen v „prostřední“ poloze. A zase tlumič, pokud v prostřední poloze páčky bude zamčený, tak už ti páčka nepůjdu do polohy zamčeno. Takže to moc nedává smysl

          0 0
          • zdenek  

            Tak to je smůla…

            Myslel jsem, když by lanko tlumiče bylo volnější než lanko vidlice, tak v prostřední poloze bude reagovat jen vidlice a až v krajní se odemkne i tlumič (asi tedy jen částečně).

            0 0
            • Pijer  

              Myslím, že by se s tím nastavením lanka a tlumiče dalo vyhrát.

              Mně to funguje tak že v první poloze mám všechno zamčené, ve druhé je odemčená vidlice a přitlumený tlumič a ve třetí je vidlice pořád odemčená a i tlumič otevřený.

              0 0
              • zdenek  

                Jj, přesně tak bych to chtěl taky.

                0 0
                • TheJD  

                  Na takove chovani je Squidlock designovany, tedy ze vidlice je ve 2 pozicich odemcena.

                  0 0
                  • Lukster  

                    Určitě je to tak, že vidle je 2 pozice a tlumič na 3? Fox samozřejmě říka, že pokud budu zkoušet 3 polohy na vidlici se 2, tak ta vidlice trpí a záruka padá…

                    0 1
    • Johny_r  

      Taky se přidám. Zvažuju Squidlock na Oize, ale zamykání, které tam je z výroby má jen dvě polohy. Squidlock má tři. Jak se to bude chovat? Nejsem schopen zjistit, jestli vidle nebo tlumič mají třetí polohu, kterou teď nevyužívám. Pokud ne, co bude dělat třípolohová páčka?

      Díky

      Vidle: Fox 32 Float Rhythm 120 Remote Push-Unlock QR15×110

      Tlumič: Fox i-line DPS Performance Remote Push-Unlock Evol custom tune190×45mm

      0 0
    • Pijer  

      V jaké pozici na páčce máte lanko k tlumiči a k vidlici?

      0 0
    • sheenecek  

      Ahoj, prosím, rád bych radu, bude Squidlock 3 fungovat bez problému na novém Luxovi? Mám tam vidlici Fox 32 Step-Cast Factory Remote, tlumič Fox Float DPS Factory Remote a k tomu teleskopa od Bike Yoke. Budu potřebovat ještě něco navíc k té páčce? Musí se to ještě pak nějak naladit?:) Děkuji.

      0 0
      • Johny_r  

        Dával jsem to na OIZe místo původní páčky. Mám vidli i tlumič od FOX, push-unlock, funguje to skvěle. Vidle i tlumič jsou dvoupolohové, ale páčka se dá vyladit tak, že funguje i prostřední poloha na nějaké přivření, byť je to trochu piplačka při nastavování.

        U teleskopky obecně záleží na orientaci lanka. Jestli je váleček v páčce nebo v sedlovce. Tahle páčka je určená pro teleskopky s válečkem v sedlovce, resp. na páčce se lanko skřípne šroubkem, takže by to vlastně jít mělo vždycky.

        0 0
    • capo  

      Existuje vůbec nějaká komerčně dostupná konkurence téhle páčce?

      0 0
    • MikulasMikes  

      Ahoj, mám Oize M11 2022. Při zamknutí se mi perfektně zamkne tlumič, ale ve spurtu mi vidlice furt sjíždí cca do půlky. Stačí tedy jen vytáhnout lanko u vidlice o třeba 2–3mm? Nebo naopak ho nechat víc zajet? Díky!

      Squidlock, push-to-unlock

      0 0
      • Tomcat  

        Pokud vidlice sjíždí o půlku je to spíš na servis vidlice. Na půlku nemá jit ani odemčená při spurtu.

        Takže buď blbě popsáno. Nebo špatně nastavený a to nejen zamykání .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.