lock po servisu u vidlice FOX RL-remote F-Series 2008/2009

10 nepřečtených
  • 4fitness

    Ahoj, budu vděčný za osobní zkušenosti, dík

    můj problém stručně: koupil jsem výprodejové kolo a po prvním servisu vidlice to zamyká jinak. Při jízdě mírně propružuje a silou se dá dotlačit až nadoraz.

    Servis se vyjádřil, že to je v pořádku. Zejména u novějších FOXek. Sice nemám nový model ale měnili vnitřnosti locku, protože tam byl nějaký problémový, který fox záručně vyměňuje. Já s tím projevem ale nejsem spokojen :( Před servisem to zamklo totálně napevno.

    Nastavení lanka jsem zkoušel: Když jsem vidlici vybalil od servisu, nezamykalo to protože se neobtěžovali nastavit stavěcí šroub lanka. Vyšrouboval jsem ho teda víc a modlil jestli bude ještě dost závitu, protože šroub už byl dost venku. Vyšrouboval jsem tolik, že už skoro nešla docvaknout páčka locku, ale vidlice stále trochu propružovala a šla zmáčknout silou v délce celého zdvihu. Šroub jsem teda zase trochu povolil, nic to neovlivnilo.

    0 0
    • skvedo  

      Současný trend je přibližně takový projev lockoutu, jaký popisuješ. Pokud umíš šlapat a nehépeš po tom, tak to nevadí. Někteří výrobci to označují jako ochranu proti proražení. Pokud vidle zamyká natvrdo, tak například při rychlém projetí díry by jsi mohl vzniklým tlakem zničit tlumič. Při projevu který máš, vidlice částečně zapracuje a díra ti nevyrazí řídítka z ruky.

      0 0
      • 4fitness  

        Každopádně díky za odpověď. Pro mě to není potěšující trend.

        Jo a vidlice vydrží mnohem víc. Příklad za vše: když se mi po prvních 17 hodinách „Kopky“ zamykání zadřelo pískem, takže jsem dalších 60 hodin pokračoval na zamčené vidlici a vydržela to! I trial z Děčínského Sněžníku jestli to tam znáš.

        Takže dobrá i špatná reklama pro FOX.

        0 0
        • Siny  

          Jestli si jel 60 hodin v terénu na zamčený, divil bych se, kdyby to lock vydržel. Foxina nemá ochranu před proražením. A to že se ti dostane písek do zamykání je problém všech remotů. Není nad zamykání na vydli, tam se mi to nestalo nikdy.

          0 0
          • kubad  

            nevím jak Fox s dalkou, ale Rlc ochranu proti proražení má

            0 0
          • 4fitness  

            Díky kubad; Kami a Siny

            Ještě k tomu písku v locku. Nezadřela se páčka na řídítkách. Písek byl v zavíracím mechanismu nohy. Zamykáním z nohy bych si teda nepomohl.

            0 0
      • Siny  

        Tohle je hloupost, foxka má tvrdej lock, pořád. Možná je tam jen nízká hladina oleje, jestli je to openbath, což podle roku výroby asi bude.

        0 0
    • Kami  

      mám teda fox RLC a zamykaní mi jde uplně na tvrdo. Sice se tento model automaticky odemče při nastavené síle, ale i tak si myslim, že by ta RL měla jit uzamčít taky zcela tvrdě. Např. rs recon nemá automatické odemykání, ale jde uzamčít na tvrdo. Jen nesmí člověk zapomenou odemčit vidli na větších hrbech, aby se olej neprotlačil přez tesnení a pak nedošlo k tomu, že lock zatvrdne až po propružení vidle např. 3cm.

      Tím pádem můžeš mít v noze s lockem málo oleje.

      0 0
      • kubad  

        taky me fox zamyka natvrdo s nastavitrlnou ochranou proti prorazeni, takze souhlas a poslal bych to soudruhum znovu na reklamaci

        0 0
      • Carlos.f  

        Mám Fox Float RL Open Bath a zamčená je natvrdo, při silnějším zmáčknutí zafunguje ochrana proti proražení.

        Jinak ale ten lock v podstatě nepoužívám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.