Livigno-traily-poraď prosím...

61 nepřečtených
  • Blackbiker

    čau lidi, chystáme se do Livigna a rád bych info o trailech, které jsou víceméně dolekopcom a jsou dostupné skrze lanovky Motolino a Carosello 3000. Stranu Carosello 3000 neznám, na straně Motolina jsem jednou byl. Dík za tipy V.Ps: chci to objet na zdvizích 200/200 takže žádné XC mode:-)Bikepark je jasnej, ale zajímají mě Fr akce na straně Carosella…

    0 0
    • scret  

      posledni tejden v srpnu tam chceme jet taky, ikdyz na trail bikach… Tak snad se neco dozvim i treba ne vylozene ryziho DH…

      0 0
      • Blackbiker  

        no já tam právě valím už na začátku července tak mne zajímaj vyloženě těžší traily dolekopcom-vyžehlený singly znám,teď mne lákaj jiný věci než kdysi:-)

        0 0
        • scret  

          ok, kdyz to znas, muzes poradit nejaky linky, trasy, traily? diky… Prip. muzes i par fotek…

          0 0
    • jecnak  

      Na Carosellu je snad jen jeden trail na druhy strane kopce nez je lanovka a sjedes smerem do Alpe Pedeira. Jinac to tam jsou dolu siroke sotoliny. Co se da i na sjezdaku zvladnout je singlik na lesem z Motolina az do Alpe Mine a tam po druhe strane reky je pekna cesticka, kde vyuzijes i zdvihy. Vyjedes pak u kempu Palipert, kde ale muzes pokracovat po singliku lesem a dostanes se na stanici lanovky na Motolino a hura znova. Obavam, se ze nejaky drsny freeride tam obecne moc nenajdes.

      0 0
      • Blackbiker  

        dík moc za info-budu ještě dohledávat další data. Drsnýho nic nečekám, ale holt nechci jezdit jen ty singly…stěžejní pro mne je bikepark Motolino samozřejmě..

        0 0
      • Jenda  

        nicmene ten horni singl na ty Motolinsky strane pro nej preci jenom bude dost pesi turistika. Ale urcite ten zaver podel ty ricky je supr trail.

        Z Carosella se to da jet nejen dolu ke spodni stanicic ale i po hrebeni, kazdopadne jak pises siroky satolinky tak akorat na trenink pilotaze na klouzavym podkladu. Trail do Val Federia je samozrejme asi to nej co se tam da vymyslet, bacha na pobihajici sviste, jednoho jsem tam malem prejel :-)

        Z Motolina lze jeste sjet na Passo d'Eira a tam po singlu pres ten pseudotunel do zatacky co se da jet pak doprava do Val ??? Kazdopadne pokud kousek nastoupas pak lze pokracovat po sindlu vlevo kterej cloveka hodi na ty singly smerem k jezeru.

        Jeste jedna moznost je vyuzit auto (bus?) a vyjet na Passo Forcola a jak jednim tak druhym smerem vedou singly, nebo dojet na Passo del Bernina a smerem na Moritz vedou dalsi singly (tam je to hezky diky obcasnym vyhledum na ledovce. Pokud se nepletu zpet na Passo del Bernina lze vyuzit vlak.

        Ale na trailbiku si tam stejne clovek uzije daleko vic :-)

        0 0
    • kesu  

      Ahoj,

      z carosella vede jen jeden slušnej trail, je vidět myslím pod číslem 120. Dobrá je prej i 124, ale to bude slušná dřina i na XC. Jinak z motolina doporučuju jet 115tku a v místě, kde se odděluje 115A se vydat dolu, to nebyl špatnej sjezd..

      0 0
      • kesu  

        link na lepší mapu:

        http://www.livigno.eu/…/running/map

        0 0
      • Pi†el  

        Hodne dobry singl je taky z paso della vallacia – smerem do pryc od Livigna. Akorat se na jeho zacatek neda doslapat. Poslednich tak 30min se tlaci, ale stalo to za to..

        0 0
      • Kacik  

        Ahoj,

        jj, to jsou asi ty nejlepší traily. Akorát v Livignu změnili označení cest, takže

        • 120 z Carosella je teď 163. Začíná se po šotolině a když projedemerozcestí šotolinových cest, tak před potokem doprava
        • 115 z Mottolina je teď 125. Ta odbočka je asi 122, ale to jsmenejeli.
        0 0
    • bleach  

      jedeme treti tejden v cervenci a na webkach je tam snehu jak nakakano.. roztaje to? zacinam uz bejt trochu nervozni :)

      0 0
      • RomanH  

        Ja tam jezdil vzdy na zacatku cervence a dobry (v noci teda obcas klesla teplota k nule). Snih nahore byl, ale jen male flicky pro spestreni. Letos to vypada hure. Bude zalezet na pocasi.

        0 0
    • kycis  

      Kup mapku z edice Swiss sigle trail map. Ty znaceny cernou by te mohli uspokojit. Kdyz pohledas, nekde jsem tu i daval odkaz kamjsem nahral jeji scan, ale nevim jestli bude link jeste platnej. Kdyz tak dej vedet.

      0 0
    • H8me  

      Čauves, chystám se do Livigna na konci srpna a chtěl jsem se zeptat, jestli nemá někdo tip na nějaký pěkný XC trasy kolem Livigna. Díky předem!

      0 0
    • lukan  

      asi to sem nepatří, ale nebudu zakládat nové téma – je v livignu nějaký bike shop? (předpokládám, že ano) – uvažuju totiř o nákupu nového biku tam, nejlepší by byl přímo giant store, ale to bych chtěl asi moc, co? máte někdo zkušenost s nákupem kola v livignu? prej je to tam bezcelní zóna, tak to bych mohl dost ušetřit…

      0 0
      • McBlacky  

        asi te zklamu, ale nijak výrazně mi tak kola levný nepřišly.

        0 0
        • lukan  

          říkáš, že se sice neplatí daň, ale o to je vyšší cena samotného kola? nebo čehokoliv jiného…?

          0 0
          • jecnak  

            Taky mi tam kola neprisla nijak zvlast levnejsi nez v CR. Letos uz ani zadny zajimavy novinky nebo levny Vittorky. Proste ceny prakticky nastejno jako ne e-shopech v CR. V sezone je tam ale pekny vyber znackoveho drazsiho obleceni, prileb a hlavne treter, takze je mozne pred koupi poradne zkusit a porovnat nazivo vic modelu. Tretry SIDI mi tam snad jako jedine prisly za zajimavou cenu.

            0 0
          • scret  

            jak pisou kluci, kola mi tam taky nejak levnejsi neprisly… Vyber doplnku je fajn, ocka taky levnejsi…

            0 0
            • lukan  

              hm to jsem si to teda představoval jak hurvínek válku…zkrátka jsem myslel, že tam je všechno o cca 20% levnější než u nás…

              0 0
            • McBlacky  

              brýle se dají koupit levnější i Rudy. Sportovní hadry a boty spíš ne, ale často je sleva (v léte červen) už na aktuální kolekci.

              Někdy se povede koupit uplnou haluz, ale to je spíš výjimka jako všude. V zimě před pár lety jsme narazili na Swix ct1 star za 170eur ještě v době kdy se nevyráběly Triac a byl to top model – u nás to dobou pořád kolem 8 nejlíp

              0 0
      • Andrzej  

        za solidni ceny jsem tam koupil hadry castelli, dokonce prodavac po dotazani dal 10% slevu (letos prelom cerven/cervenec), posezonni slevy meli taky uz na konci cervence (asi 2 roky zpatky)

        0 0
      • michal96  

        já tam byl minulej tejden a zrouna jsem na biky koukal tak např.Trek Remedy 8 29 byl zrovna za 54tis.což je super cena…

        0 0
    • milord  

      Ahoj,

      jedu s manželkou na 3–4 dny do Livigna, nemáte někdo tip na trasy cca 50–60km s převýšením 1500–2000m. Podmínkou je spíš menší technická náročnost a neexponovaný terén. Na oficiálním webu jsem nic moc nenašel. Na I-velu tyto tři trasy. Jeli jste to někdo?

      Díky za tip

      velo 1

      velo 2

      velo 3

      0 0
    • vili  

      Ahoj, jelikož se chystáme s bandou v létě do Livigna, tak oživím téma. Může někdo doporučit nějaký aktuálnější traily, ideálně obtížnost něco jako v rychlebkách? Máme v plánu to vzít přes Petzen a zdejší hladký superflow a pak cca 3 dny bajkingu v livignu. Jeden den je jasnej – tutti fruti a na další dva dny bych právě rád něco dalšího, ať už s lanovkou nebo bez. Díky za tipy

      ps – skoro žádnej odkaz na mapky už nefunguje, tak pokud má někdo osvědčenou mapku nebo jiné info, tak budu vděčný, když poradíte. Díky

      0 0
      • pegas  

        požíváš i gpsku?

        0 0
      • Sroters  

        v info centru jsou k dostaní mapky se základními traily zdarma a jsou rozděleny podle náročnosti a výš. profilem. Nebo za nějaký to euro velká mapa. Motolino stojí taky za projetí.

        0 0
        • vili  

          v íčku se samo stavím, ale chtěl bych se trošku připravit dopředu, tak sháním info…

          0 0
          • zdenek  

            Z některých rakouských íček se nechají dokumenty objednat a nechat poslat poštou. Osobně vyzkoušeno. Třeba to v Itálii funguje taky…

            0 0
    • rdx  

      Aspon neco pro insp. je to z lonska konec cervna:

      https://www.strava.com/…s/1054961941

      https://www.strava.com/…s/1056715630

      ale jsou to spise vylety kolem livinga, nez nejake trailovani. Ciste bikove mapy tam maji skoro vsude. Lze se podle nich v pohode odnavigovat.

      0 0
      • zdenek  

        Vidím, že mapy.cz mají to oblast pokrytou dost mizerně. Ty tvé trasy nemají zakreslené ani jako pro pěší.

        0 0
    • Ralan  

      Když se to tu nějak oživilo, taky bych se přidal. Ne že bych nehledal, ale momentálně těžko říct – dá se někde rozumně vyspat pod stanem? Plánujeme Davos / Livigno, v Davosu nejspíš s ubytkem kvůli kartě, no Livigno asi nějak rozumně pod stanem. Může někdo doporučit nějaký kemp, nebo se dá i nějak jak v Leogangu na parkovišti?

      0 0
      • Smazaný účet  

        My se tam chystame v lete a tak nejak jsme pochopil, ze mimo kemp je to docela unreal…v sezo­ne teda…

        0 0
      • Sroters  

        Před motolinem je sterk parkoviste. Ja v aute bracha stan. Tri noci a pohoda. V motolinu sprcha zachod gratis. Vecer o kousek dal vytapeny zachody s sprchou tusim za 2e. Pres louku obchod a naproti pizzerka.

        0 0
      • o.unca  

        Zdar, v Davosu kemp v Glaris, součástí ubytování je karta na lanovky a vlaky. V Livignu se nám líbil tento kemp (ve předu jsou karavany a vzadu pěkná louka) a cena byla nízká. Jinak nouzově se asi dá na parkovišti u Motolina (v budově lanovky se dá i osprchovat). Jednou jsme spali na divoko zde a je to v pohodě – v potoce se chladí lahváče, ale chce to sledovat kdy pustí elektrárnu někde navrchu…-)

        0 0
    • Treeper  

      Ahojte , nechce se mi zakládat nové vlákno, tak hodím dotaz sem. Po dlouhých rozvahách a kladných ohlasech tady na BF se chystáme v létě s kolegy navštívit poprvé Livigno. Bohužel si pořád nejsem jistý termínem. Můžete mi poradit, kdy je ideální doba? Do kdy tam obvykle bývá sníh? Kdy je nejstabilnější počasi? Za každý poznatek budu rád Díky

      0 0
      • cobra  

        Čau, já tam byl dvakrát a pokaždý to byla bomba, takže určitě doporučuju. Je to hodně vysoko, takže biková sezona je poměrně krátká – lanovky např. na carosellu jezdí jenom 23.6.-9.9. Já bych doporučil tím pádem asi kdykoliv v tomhle termínu s tím, že největší nátřesk tam bude v srpnu, kdy maj Italové prázdniny. Byli jsme tam v tomhle termínu loni a nějakým nedopatřením jsme si nebookli kemp a měli jsme co dělat, abysme se někam vešli a to tam těch kempů je hodně. Před pár lety jsme tam byli začátkem září a to byly kempy úplně prázdný, akorát večer a ráno než vyjde slunce už bývá dost kosa.

        0 0
        • Treeper  

          no zatím to výhledově vypadá na přelom červenec/srpen, někde jsem četl že právě červenec je tam nejdeštivější. Proto se ptám.

          0 0
        • Smazaný účet  

          My zkouseli booknout kemp, ale jak je termin „natresku“ kempu, tak nam v kempu pani rekla, ze maji tolik zajemcu, ze na rezervace ani neodpovidaji. Takze tak. Prvni noc jsme travili na parkovisti na Motolinu, druhy den jsme pojezdili a v obedove pauze objeli kempy a poptali se na misto. A nakonec jsme se ubytovali.

          A jo, taky bomba pojezdeni.

          A je dobre si cestu naplanovat tak, at ti velike tankovani paliva vyjde na Lividno. Letos v lete litr nafty za 1E (to je asi o 40% levnejsi, nez kopcem…). Jo a taky lacny chlast tam je:)

          Byli jsme tam v druhe pulce srpna a teda kosa byla po ranu slusna. Kolem 3–5 stupnu. Pres den dobry, slunko. Chvilema i kolem 20°C. Je dobre si uvedomit, ze zakladni kemp je cca 2400 m.n.m a mezi kopcema. Tak je proste chadneji. Ale i tak jsme se na kopcich slusne zapotili. Vyjezd na vrchal tutti frutti k hajzliku rozhodne zadarmo nebyl…

          0 0
      • hctr  

        Jestli chces dost usetrit 14 dni v cervnu a 14 dni v zari se da jezdit zdarma.

        Plati to ale jen na Motolino, ale i tak je Motolino pecka a bavi te to i cely tyden. Carosello by se muselo dokoupit solo.

        0 0
        • Treeper  

          o těch akcích vím, ale termínově se nám to nehodí a jak jsem to tady pročítal, tak tam nejspíš ještě v červnu bývá snih a v září už musí zase být kosa ne?

          0 0
    • mawaj  

      Zdravim my jedeme na prelomu srpna a zari ubytovani mame v chatte tea da bondi rezervovane uz od konce ledna cena 800 za noc jen doufam ze chytneme jeste solidni pocasi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.