Lháři, slibotechny a neuskutečněné nákupy

130 nepřečtených
  • honza1982

    Pěkný večer všem cyklistům a lidem, kteří rádi nakupují kola a občas k tomuto účelu použijí i internetové bazary a nabídkové servery. Byl bych rád, kdyby se zde vyjádřil každý, kdo má nějakou negativní zkušenost s nákupem. Rád připojím první případ.

    e-mail: radioshack@seznam.cz, příjmení: Dvořák (prodává kola Cube, jelikož občas údajně může nakupovat levné starší modely z důvodu, že pracoval kdysi v této společnosti v Německu. Je tedy velmi pravděpodobné, že se objeví na bazarech a jiných serverech další jeho nabídky)

    Domluvili jsme se na koupi a že mi kolo přiveze. První domluva na určitý den a na určitou hodinu. Bohužel to nevyšlo, něco mu do toho vlezlo. Další termín prý jsme se špatně domluvili. Domluvili jsme se tedy na třetím termínu a hodině doručení. Od té doby nic. Nikdo nereaguje na moje e-maily. Kolo jistě prodal někomu jinému, aniž by cokoliv sděloval člověku, který na kolo čeká. Z takových praktik je mi na blití. Pokud má někdo podobné zkušenosti s nesolidními prodejci, podělte se o ně. Rád si to přečtu a dohledám, jestli není prodejce známá firma. Samozřejmě člověk může měnit e-maily nebo komunikovat prostřednictvím falešných jmen a e-mailů, ale měl jsem vnitřní pocit, iže s tím musím něco udělat i kdyby to mělo pomoci jednomu člověku z tisíce, budu mít dobrý pocit.

    0 0
    • Pepe72  

      Tohle je v pohodĕ.

      0 0
      • honza1982  

        Právně to v pohodě je. Ale co se týče etiky je to hnus. Dá se říci, že pokud by tací byli všichni lidé, nemusí ty servery existovat. Nebo mohou, ale jen pro ty, co mají rádi loterii. Když něco řeknu, tak to platí. Samozřejmě může dojít k tomu, že někdo nabídne vyšší cenu, nebo lepší podmínky. V tomto případě má ale snad následovat omluva, e-mail, vysvětlení nebo něco podobného.

        0 0
    • tonik666  

      zatim te pripravil jen o cas. je hromada jinych, kteri nekoho pripravili i o penize

      0 0
      • Pepe72  

        +

        0 0
      • myscho  

        +

        0 0
      • honza1982  

        O nic jiného mě nepřipraví. Již s ním nejednám a ani jednat nebudu.Nicméně to nebudu rozpitvávat. Chtěl jsem aby tento topic sloužil k něčemu jinému než k tomu, abych se s někým přel o to, zda je to v pořádku či nikoliv. Neupozorňoval jsem na to, že je to protiprávní ani že jsem nepřišel o peníze a druzí ano. Upozorňoval jsem na etickou stránku, o kterou mi v tomto případě jde. Dál se o tom nebudu rozepisovat, nebo to skončí jako u většiny topiců na tomto fóru a to tam, že topic se po pár příspěvcích změní v naprosto jinou diskuzi a prvotní příspěvek je naprosto nepodstatný.


        To, že někdo příjde o peníze při koupi je bohužel už ale problém kupujícího. Pokud kupuje použité kolo, tak musí postupovat tak, že se nesmí nechat napálit. Tzn. prohlédnu si ho pořádně, projedu se na něm, zkontroluji vše potřebné a pokud se mi cokoliv nezdá, nekoupím ho. Pokud někdo platí předem, nebo si kolo nekontroluje, to už bohužel jeho problém. Vše pod čarou je ale pouze můj názor. Klidně ho můžete zpochybňovat, přít se a mít milion důvodů proč nesouhlasit.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Jak ti dopadlo s bazarem, kdy jsi něco poslal bez předchozí platby?

        0 0
    • jIrI___  

      Tvoje zkušenost je při nakupování z bazaru úplně normální. Prostě pokud něco najdeš, tak musíš mít tah na branku, nebo někdo bude rychlejší, přeplatí, apod. Takový adrenalin, který musíme jako socky nakupující z bazaru chtě nechtě přijmout :)

      0 0
      • honza1982  

        Asi jsem nebyl dostatečně pochopen z prvního příspěvku. Vím, jak to na bazarech chodí. Nikdy si nemůžu být ničím jistý. Jde mi spíš o to, jak se dokáží lidé chovat. Tím narážím na jednání po uzavření obchodu. Nemrzí mě už ani tak prohra v obchodování, ale více jednání daného prodejce, se kterým jsem se setkal po mnoha letech asi podruhé. O slušnost jde především. Jak by to asi vypadalo, kdyby tací byli všichni. Každý tu reaguje v první řadě na to, že nedodržel, co slíbil. S tím jsem se setkal již mnohokrát a je to jak píšeš svým způsobem takový bazarový kolorit. Ale napsat někomu, ano přivezu Vám to v tolik a tolik hodin a potom v uvozovkách „zmizet se světa“, to se nedělá.

        Stát se tedy může cokoliv. Přeplatit se člověk dá, ukecat se dá. Dá se nabídnou jakákoliv výhodnější nabídka, dá se všechno rozmyslel a věc nechat, ale vždy má přijít nějaká reakce pro toho, kdo čeká.

        0 0
      • nitraq  

        Tenhle adrenalin je ještě v pohodě, já se nedávno napálil s koupí telefonu, kdy prodávající tvrdil, že všechno v pořádku a když jsem vložil simku, tak houby, telefon simku nerozpoznal a já si koupil jen drahej nevolající minitablet.

        0 0
      • z0diaC  

        +1, reagovat okamžitě, případně jet pro kolo hned pokud mám opravdu zájem, jedu.

        0 0
        • Pavel  

          Ne každý může jet hned, normální slušní lidé chodí například do práce ;-)

          0 0
    • oddie  

      První věc, kterou je třeba si uvědomit:

      BAZAR NENÍ ESHOP.

      Pokud čekáš, že ti někdo něco přiveze až pod nos, či dokonce nemáš čas a domlouváš se na nějakou pozdější dobu, prostě riskuješ, že tě předběhne někdo rychlejší.

      Případné kecy o „solidnosti“ jsou jen kecy, ze strany kupujících je to ještě horší, kdo se někdy nechal ukecat na „rezervaci“ to určitě zná – vystavíte inzerát, okamžitě někdo píše, jak to bere, ať mu to „rezervujete“, následně se ozve x zájemců, které pošlete do háje, ale nakonec si to ten první „rozmyslí“, pokud vůbec napíše, a vy si můžete dávat inzerát znovu, s vidinou nižší ceny, protože ti odmítnutí zájemci si to samozřejmě pamatují a inzerát máte „provařenej“. Zcela běžný inzertní kolorit. O těch, co napíší dotaz, zda je daná věc ještě k mání, a když odpovíte, že ano, se dále neozvou, ani nemluvě, s těmi nemá smysl počítat už vůbec.

      0 0
      • Lada,s  

        s tou rezervací jsi to vystihl dost přesně. Přesně tohle jsem zažil když jsem naposled prodával kolo. ******, žádné rezervace. Kdo dřív dá peníze na stůl, ten si kolo odveze.

        0 0
      • honza1982  

        Tam vlastně žádná rezervace neproběhla. Zeptal jsem se, prodáváte stále kolo? Ano. Zaplatím Vám hotově + uhradím dopravu. Souhlasíte? Ano. Přizpůsobím se, napište den. Napsal tedy den. A potom už jen stále výmluvy. Poté už mi bylo jasné, že je neseriózní a koupě ztracená. Ovšem reakci jsem nečekal. Asi na to, že nejsem nejstarší jsem ze staré školy a pořád počítám s nějakou slušností. Třeba jsem potřeboval otevřít oči a vidět, co můžou všechno lidé být za parchanty.

        0 0
        • bochov  

          Bohužel toto je kapitalismus kdo ma ostre lokty bere ja jsem na cyklobazaru prodaval silnicni pedaly za třetinovou cenu a ještě někteří spekuloval měl jsem toho plne zuby a inzerat smazal totež bylo ze 105kazetou.

          0 0
        • myscho  

          Vyššie si napísal, že už to nebudeš rozoberať.A za ten čas si napísal 2 de facto rovnaké prispevky. Tak vo co go?

          0 0
          • honza1982  

            Reaguji na ty, co sem napsali něco podnětného. Stačí ti to, nebo o tom mám napsat nějakou esej?

            0 0
            • kyl  

              Taky jsem napsal na inzerát ve zdejším bazaru,že mám zájem o nabízenou pumpu.První reakce nic(ok beru,není čas,nevšiml si),druhá reakce už odpověď že jedná s více zájemci.Na jednu stranu to vypadá,že jsem třeba nebyl první a ten předemnou se nějak cuká nebo nekomunikuje.Nebo jde o to tu cenu ještě nějak zvednout a vytřískat z toho co nejvíc.

              0 0
              • honza1982  

                To chápu. Pokud jedná s více lidmi, je to vždy loterie. Otázka je, co je skutečně pravda. Třeba chtěl jenom získat čas. Ty taktiky jsou velmi různorodé a do hlav prodávajících nevidíme.

                0 0
                • kyl  

                  Mám tu zkušenost že většinou jde o cenu.Před dvěma roky chtěl kámoš nějaký levnější detektor kovů.Našel jsem na bazaru slušnej za 7500,– ale komunikace s prodejcem byla podobná.Řekl jsem ještě třem známým ať ho taky kontaktují jako vážní zájemci a najednou se cena šplhala k 12000,–,chtěl na tom hajzlík akorát vydělat.

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    To je v pořádku, zcela správné tržní jednání. Když chce někdo vydělat, není to hajzlík (to je ryze komunistický přístup), ale je to základ zdravého podnikání.

                    0 0
                    • kyl  

                      Když něco nabídnu za nějakou cenu,tak to taky za tu cenu prodám…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Taky tak. Inzeruju na bazoši. Dam cenu a čekam. Maximálně při osobním jednání trochu sundám.

                        Když se ozve hned někdo, tak prodam.

                        Když nestihnu inzerát včas odstranit a ozve se hodně dalších zájemců, tak si prostě mlátim hlavu, že sem to moch dát za víc.

                        Ale jednou sem to nabídnul za něco a co je psáno to je dáno.

                        0 0
                    • Albek  

                      V pořádku to je,když je to aukce.

                      0 0
                    • kyl  

                      A když chce někoho odřít,je to ryze kapitalistický přístup.To ale nic nemění na tom že je to hajzl.Nevím jak by se ti líbilo kdyby někdo nabízel za 20tis. kolo nebo jinou věc a ty sis to jel koupit x kilometrů daleko,napevno s tím že to bereš a po příjezdu ti s úsměvem sdělil že je za 30 tis.

                      0 0
                      • Singlespeed  

                        Z tvého příspěvku jsem vyrozuměl, že zvýšení ceny vyvolala zvýšená poptávka, což je v tržních vztazích přirozený pohyb.

                        0 0
                        • kyl  

                          Ale není to aukce,nabídl cenu za kterou to prodává a té se měl držet a ne vychcaně čekat kolik se ozve lidí a pak zkoušet kolik ještě z toho vyrazí.To je u mě hajzl.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Nesmysl, jako když kupuješ byt. Realitka dá nabídku na net za x peněz, přihlasí se 20 zájemců na prohlídku, z toho 10 má vážný zájem a nastavá situace kdo je ochotný dát víc. Ten kdo to prodává by byl přeci blbej nevydělat na to mvíc, když poptávka je velká a jak je známo cenu určuje potávka a ochota lidí to zaplatit.

                            Já třeba prodával jednou kolo, napsal zájemce, rozleželo se mi to a rozhodl jsem si ho nechat. Zájemce mi volal, že zaplatí klidně o 3 tisíce víc, tak mě to nahlodalo a prodal jsem to. Měl jsme mu říct, ne, nechci víc než za kolik jsme to vystavil na net?

                            To je přeci bazar. Smlouvání o ceně je na místě a když se smlouvá dolů ze strany kupujících, proč by se nemohlo smlouvat i nahoru se strany prodávajících? Bazar, šmelina, frc – účel je prodat věc a utržit za ni co nejvíc.

                            0 0
                            • ememem1  

                              nic v zlom ale keby som mal kupovat bike tak ten tvoj obchod obidem oblukom. existuje na to vyraz ale by tu z toho mohli byt narodnostne vasne tak to radsej necham tak.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Pěknou neděli přeju.

                                Však v pohodě, pravděpodobně mě dobře znáš a udělal sis nějaký názor. Nicméně zatím o zákazníky nouzi rozhodně nemám (musím zaťukat) a lidi za mnou nechodí a nekontaktují mě podle keců na nějakým fóru, ale podle referencí na mou práci.

                                Každopádně to nesouvísí vůbec s tématem, tady se bavíme o internetové inzerci a bazaru, můje živnost ale spočívá ve stavbě kol zcela nových.

                                0 0
                                • ememem1  

                                  ide o to, ze s podobnym postojom by som mal neodbytny pocit ze ma chces predovsetkym ojebat, a ked aj ne, tak panboh uchovaj riesit problem. nic v zlom ani osobne ale neposobi to moc dobre. sa ti cudujem ze to tu takto pises.

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    To je přeci nesmysl. Nikde nepíšu že chci někoho ojebat. Nějaký bazar přes internet absolutně nemísím se svou živnosti, tedy stavbou a servisem kol. To, že chci při prodeji bazarové věci utržit co nejvíc peněz je přeci naprosto přirozené.

                                    Když někomu stavím kolo, samozřejmě chci něco vydělat, ale v první řadě nesmím přeci nikoho ojebat, to by pro mě přeci byla cesta do pekel a časem by po mě už nikho nic nechtěl. Takže neznáš mě a soudíš, tohle nemám rád. Já tě neznám a nemyslím si o tobě prostě nic, protože vím, že už jsem potkal osobně spoustu zdejších členů, se spoustou jsem měl i obchodní styk a vím, že spousta lidí je ve skutečnosti uplně jiná než tady. Pokud je poznám, pak si o nich teprve udělám obrázek.

                                    Ale nechme toho, nemáš mě rád, neměj, je to tvůj boj.

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      souhlas

                                      taky tomu tady moc nerozumím, když prodáváš dostaneš kopec nabídek za nesmyslné ceny, každý chce slevu, když něco dáš za nižší cenu a je víc zájemců tak prodat té nejvyšší je špatně nějak BF svět nechápu

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Ja zas nechapu, jak k tomu muze dojit. To uz tu nizkou cenu musis nasadit jako spekulaci hned na zacatku a pak cekat na vic nabidek. Normalne, kdyz neco prodavam, tak to prodam tomu prvnimu, s kym dotahnu domluvu do konce a ostatnim pisu pardon prodano. S mym pristupem se do teto situace nemuzu dostat. Asi jsem malo byznysove orientovany. :)

                                        0 0
                                    • gerrard  

                                      Na me to taky solidne nepusobi. Podle me se jednou nejak prezentujes a je jedno, jestli je to za bazar nebo za zivnost. Ty veci proste neoddelis.

                                      0 0
                                    • ememem1  

                                      k tek poslednej vete- si pozri thready par rokov spat ked sa tu do teba kde kdo obuval. :-). ale proste tieto tvoje vyjadrenia na mna neposobia dobre, lebo bazar a vlastny obchod sa oddelit neda, kseft jako kseft, je to o postoji k veci. ak to u teba tak neni tak imho nerobis moc dobre takouto prezentaciou.

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        Já ale nikde nepišu ze to tak dělám. Já skoro vždy nasadim cenu za kterou prodám. Ještě jsem nikdy nic kvůli vyššímu zájmu nezdrazil. Jen píšu ze mi tento postoj u jiných vůbec nevadí. Je to jejich věc, za to že chtějí vydělat je odsuzovat nebudu. Proste se evidentne uplně nerozumime. A když od někoho něco chci a on chce pak víc, tak se na něj prostě vyprdnu a no stres, nebudu kvuli tomu brečet a zakládat vlákno.

                                        PS: A ver ze svůj osobni a profesní život dokážu úspěšné oddelit.

                                        0 0
                          • Singlespeed  

                            Poptávka a nabídka by měly být v rovnováze. Nejprve tedy stanovíš nějakou výchozí cenu. Buď neprodáš (nerovnováha), tedy budeš muset chtě nechtě slevit. Nebo se naopak objeví přebytek zájemců (taky nerovnováha). V tomto případě naopak zvýšíš cenu. Jinak se chováš ekonomicky neefektivně.

                            0 0
                            • kyl  

                              Já to prostě vidím jinak…

                              0 0
                              • gerrard  

                                Neboj nejsi sam. Radsi se chovat neekonomicky nez jak *****. Mozna u toho bytu bych primhouril oci, tam jde o velke penize a clovek pak nejakou hrdost a zasady prekousne.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Jsou důležitější věci kde je třeba zachovávat nějaký morální hodnoty a zásady než obchod v kapitalistickým zřízení :) Na to přeci sere bílej tesák :) Ale chápu, určitý zásady jsou fajn i v obchodě, ale bazar, to je prostě takový zvláštní odvětví kde je spousta věcí dovoleno :)

                                  0 0
                            • Sodoma  

                              Takže čím delší fronta, tím dražší rohlíky. :-))

                              0 0
                              • Petr L2  

                                No v zásadě jsi velmi trefně vysvětlil problematiku tvorby ceny s ohledem na nabídku a poptávku. :-)

                                0 0
                              • Petr L2  

                                No v zásadě jsi velmi trefně vysvětlil problematiku tvorby ceny s ohledem na nabídku a poptávku. :-)

                                0 0
      • iron.hide  

        +1

        o co vlastne ide pri tej rezervaci? To je nejaka praktika z cias komunistov? ******. Predavana vec je toho, kto prvy jasne napise „berem“ a jasne sa dohodne na stretnuti alebo posle adresu na dobierku. Bod k dobru ma ten, co posle zalohu cez ebanking, a tym uisti predavajuceho ze tu vec na dobierku fakt prevezme. Ked nieco na bazare kupujem ja, vzdy ponuknem aj poslanie zalohy.

        0 0
        • duk  

          To je celkem odvaha, já bych zálohu na bazarový zboží co jsem neviděl nikdy neposlal a na dobírku bych bral pouze kdyby to byla nějáká naprostá blbost, jinak jedině osobně a keš. Takhle si akorát koleduješ že tě někdo ojebe a možnost reklamace žádná.

          0 0
          • iron.hide  

            Ano je tam risk ale berem ho v pohode. Vdaka tomu risku som si zaistil aj veci, o ktore som myslel ze urcite pridem, pretoze to boli kvalitne komponenty za skvelu cenu a teda vela zaujemcov.

            Btw nenakupujem pod tymto nickom, ale pod skutocnym menom. A na dobierku nakupujem aj posielam bezne, netreba sa vozit stovky km tam aj naspat pre kazdu blbost. Vynimkou bol len karbonovy ram.

            0 0
            • gerrard  

              To je otazka penez, ktere do toho investujes. Do urcite castky to neresim, jak nakup, tak prodej a klidne to poslu predem, nech me zaplati nenbo posle pak. Kdyz bude mit nekdo teplo v gatich z toho, ze me ojebe o par stovek, tak nech si to uzije. Vetsi veci bud osobne nebo na dobirku.

              0 0
            • ememem1  

              docela ta obdivujem ze dokazes rozpoznat kvalitu na bazare. asi to chce skusenost a karmu. ja nemam ani jedno takze som rad,ak mi dojde jak co ma z eshopu. o tej platbe dopredu ani nehovorim. ja az na par vynimiek co mam overene platim aj eshopy dobierkou aj ked je to drahsie, raz som vymahal peniaze spat a uz tu onaniu nemam chut opakovat. a to bol docela velky a znamy shop kde mi vratenie nakoniec sami navrhli.

              0 0
              • maajkee  

                Poslat peníze dopředu nebo důvěřovat že v balíku příjde to co má je naprosto stejné riziko.

                Já posílám peníze dopředu, protože je to daleko pohodlnější a rychlejší stejně tak když jsem teď vyprodával skladové zásoby, cca 20 lidí tady z fóra mi všichni dojednoho poslali peníze předem na účet, zrovna tak já jsem několik věcí poslal ještě než se mi od dotyčného připsaly na účet. Ano, někteří lidi jsou svině, nicméně stále věřím na to, že lidi jsou v zásadě férový a stále jim věřím :)

                0 0
              • Smazaný účet  

                Zkus PayPal ;-)

                0 0
        • oddie  

          No, první sice jasně napíše „beru“, ale čas má až za x dnů, jenže nakonec si to „rozmyslí“ a nevezme. Mezitím napíše/zavolá několik dalších, které odmítneš. A je vymalováno. Na podzim mi přesně takhle nějaká kráva odstřelila Chariota, tak jsem ho holt nechal až na jaro, no a dětské lyže jsem takhle prodal snad až patnáctému zájemci, i když byly fakt za hubičku…

          0 0
          • iron.hide  

            Mas pravdu, tiez sa mi to stalo. A preto ked som na druhej strane – ako kupujuci – posielam prvy mail „beru“ az vtedy ked stopercentne viem ze to chcem, a ked sa mi ozve OK, tak hned posielam adresu alebo dohodnem stretko.

            Co si myslel tym „cas ma az za x dnu“? To ona si dala taku podmienku? Predavajuci by si mal klast podmienky a to uz v inzerate, napriklad ako tu jeden pisal ze si po vec musia sami dojst.

            0 0
          • Fredos  

            Jednoduše nikoho neodmítám, kdo si přijede první nebo první pošle peníze toho to je. Ostatním se napíše email že je pozdě. Mě by nikdy nenapadlo na někoho čekat, proč taky.

            0 0
          • ememem1  

            ja si teda na serioznosti docela zakladam ale na toto by som sa uz vysral, chcem, ale az ked budem mat cas…ako odtial potial.

            0 0
    • Vilém  

      Chudivko. Chces podat kapesnicek?

      0 0
      • honza1982  

        Chceš podat pravidla českého pravopisu?

        0 0
        • Vilém  

          Na ty ti seru, stejne jako na tve fnukani.

          0 0
          • honza1982  

            Jsi šíleně úsměvný. Ale na druhou stranu mě taky docela bavíš. Nepřestávej a jdi do mě. Kdo ví, čeho se ještě dočkám. Ale jsem si skoro 100% jistý, že ty něco vymyslíš Viléme :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jen počkej…zavolá si na tebe ještě Hynka a Jarmilu a budeš v háji…

              0 0
              • honza1982  

                Aneb jak by řekl klasik: Kdyby tohoto Viléma viděl Mácha, tak rotuje v rakvi rychlostí hodnou přenosu energie REIKI a Shamballa 12D. A malá podotázka: on je ten uživatel Vilém takový vocas permanentně u všech příspěvků, nebo jsem ho dokázal pobouřit jen já? Považoval bych to za docela pěkný úspěch.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Vilda je starej pes jehož jméno a slovo na BF něco znamená.

                  Pokud on tobě nabídne kapesníček, tak je to jasný znamení, že si fakt k smíchu…

                  0 0
                  • honza1982  

                    To, že je to starej pes a jeho slovo na BF něco znamená bohužel ještě neříká, že to není vocas, který se neumí chovat. A jako takového ho beru. Ať si ten svůj kapesníček strčí do anusu a hezky a pěkně nasucho. Já nejsem žádný vořezávátko. Bavím se pouze s vychovanými. Tedy s Vilémem určitě ne.

                    0 0
                    • raw 4  

                      Ty jsi vostřák..:-D

                      0 0
                      • honza1982  

                        Já ze srdce nesnáším tento typ lidí, kteří si hrají na internetu na šílené tvrďáky, ale když vidí pavouka, tak letí za mámou, ať vezme koště a vyhodí ho venku a ještě chce fotodokumentaci, že je skutečně už mimo barák. Většinou to svědčí o dětech. Prostě nemám pocit, že by takové příspěvky psal někdo, kdo má více jak 20 let.

                        0 0
                  • Barak  

                    Starej pes a pise prispevky jak *****. A ty mu jeste lezes do zadku.

                    0 0
                • Martin  

                  per tam velkou kámo, jsi frája

                  0 0
                  • honza1982  

                    Zahřeje to na osrdí, kdy vidím, že mám své příznivce v boji s kreténismem. Snad za týden nezjistím, že mám blokovaný účet, protože je Vilém administrátor fóra.

                    0 0
    • Pijer  

      Chtěl jsem prodat kliky, ale bohužel to nedopadlo :-( Lidé jsou hrozné slibotechny, mám toho plné zuby :-( Pořád si slibuju, že ten inzerát podám, a ještě jsem se k tomu nedokopal. Už mě nebaví, se pořád obelhávat a hledat výmluvy. Člověk teď nemůže věřit ani sám sobě, je to děs ;-)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MirosPikos  

      Všiml sis, že ministrem financí je StBák? Chci tím jen říct, že velká část populace jsou ve svém nitru neetičtí zmrdi, závistivci a vychcánci. Když něco chci, je třeba rázně a rychle jednat. Poslední dobou sháním zbraně a tam to jinak nejde. Rychle zavolat, domluvit termín, zamávat penězma a koupit.

      0 0
      • honza1982  

        Tohle skutečně platí. Ale ne každý má už z povahy obří koule, ostré lokty a plnou hubu keců, jak je nejlepší kupec atd. Někteří jsme prostě ještě tací, že lidem věříme. Možná to zní jako hloupost, ale v dnešní době asi budeme převálcování těmi s ostrými lokty a varlaty jak ananasy.

        0 0
        • Mereck  

          U nás doma se vždycky říkalo: čím víc se v hovně rejpeš, tím víc smrdí. Tak už to nech plavat a jdi radši jezdit. Je-li číslo v nicku tvé narození, jsme stejně staří; ergo na důchodcovskou zakyslost máme ještě aspoň 25 let čas.

          Happy trails!

          0 0
          • Infidel  

            :-D

            0 0
          • honza1982  

            Dobře napsáno. Opravdu rád bych šel jezdit. Ale nemám bohužel na čem :D. Kdybych měl, nezakládám tento topic. Ano, je to rok narození. Zakyslý nejsem. Každý si pod mým příspěvkem představuje fňukání, naříkání a nadávání na nesolidnost. To mě již přešlo. Prostě jsem jen upozornil na jednoho prodejce a napsal své pocity v klidu a bez jakýchkoliv emocí.

            Btw. na 25 let budeme oba mrtví. :D

            0 0
      • Smazaný účet  

        Čekáš něco „velkého“?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nefnukej:)

      0 0
    • MartyM  

      Jak už tady padlo, dějí se podstatně horší věci, si představ co bys dělal nebo tady psal, kdyby se s tebou domluvil ano přijeďte si, ty bys letěl s penězma natěšený přes celou republiku na místo srazu a po borci ani vidu ani slechu? Častější je, že podle fotek paráda, ujištění majitele, že top stav, přijedeš 300km uvidíš mrdku v dezolátním stavu a jedeš s brekem zpět. Holt život. Více mě dožírají exoti, když prodáváš zánovní věc za půlku běžné ceny, on se o nic nezajímá a rovnou píše že za půlku by to vzal, případně když na takový výkřik do tmy ani nereaguješ tak ti pošle ještě vyčítavý mail. Někteří si dají ještě práci se sáhodlouhým rozborem jak daná věc je zastaralá, jak už je vývoj jinde, nicméně za zlomek požadované ceny by to vzali… Jaké je pak krásné zadostiučinění, když jiný člověk za pár dní je nadšen že stejnou věc vůbec sehnal, nesmlouvá a pak ještě píše děkovné maily v jakém top stavu to bylo… :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1

        0 0
      • Breakpain  

        Hele, ber to jako protinabídku ;) … na plno inzerátů napíšu, že bych to vzal, ale za jinou cenu (protože pro mě to nemá takovou cenu, jakou si představuje majitel …).

        A světě div se, občas něco i koupím ;-). Nevím, bazar je o tom, že jsou to věci z druhé ruky s minimální zárukou a tak nějak „smlouvání“ mi k tomu patří. Stejně tak jsem už x věcí prodal, ale hoši mě usmlouvali klesnout. Pravda, většinou neprodávám proto, že bych neměl peníze, ale proto, že je to krám, co mi překáží a je mi líto to hodit do popelnice. Ale zase si dám vždy podmínku, že si pro to musí dojet :-) …

        Otázka je, jestli máš k těm věcem vztahu a jsi ochotný to mít na bazaru třeba půl roku, nebo jsi rád, když máš zájemce do 2–3 dnů od podání inzerátu ;) …

        0 0
      • André Vebr  

        Já když něco prodávám pod cenou a přijde mi mail typu „koupím za x,–“ odpovídám: „nekoupíte“

        0 0
      • raw 4  

        +1

        0 0
    • Smazaný účet  

      Běžná věc, že si vůbec plácáš játra… Na bazaru jsem už dost koupil i prodal a většinou v pohodě, až na jednoho exota. Domluvili jsme se, že od něj koupím dres a že si jej vyzvednu ( já z jihu Moravy, on z Příbrami ) při výletu do Prahy. Byli jsme takto domluvení týden, a večer před cestou do čech mi napsal, že to musíme odložit, protože dres nemá vypraný – odpověděl jsem mu, že to je fuk, klidně si jej vyperu sám.

      Na druhý den dojedu do Příbrami, borec nikde a telefon vypnutý… V. D., moc ti děkuji za 3 hod. zbytečný výlet a férové jednání ;-))

      Jinak taky jsem byl už domluvený na prodeji a pak se ozval někdo, že bydlí ve vedlejší dědině a že si pro to přijede ke mně před barák. Takže než shánět krabici a posílat to, tak jsem to samozřejmě prodal přespolnímu. Ale zase považuji za slušnost vyrozumět původního kupce.

      0 0
      • honza1982  

        Tak to co udělal je hnůj nejvyššího kalibru. Ale i tak se umí lidé chovat.

        Já bych u toho obchodu s přespolním tohle asi neudělal. Chápu tvoje rozhodnutí, ale pokud bych byl s někým domluvený a byl by první a nabízel stejnou cenu, napsal bych mu, že se ozval někdo bližší. Ale že pokud zaplatí krabici a dopravu, že je to jeho, protože byl první. Nijak bych na tom netratil, pouze by mě to stálo více práce. To všechno v případě, že bych mu ten produkt už přislíbil. Ale jak říkám a znovu opakuji, možná jsem ze staré školy.

        0 0
    • itvostro  

      Víte co ani prodejce to ne vždy má lehký :-D

      Hlavně v tom smyslu, že dáte inzerát s cenou domluvíte se s někým pokecáte ukážete prodávanou věc řeknete vše kolem ukážete papíry necháte zájemce například projet atp .. Sám prodejce souhlasí s dobrým stavem prodávané věci .. Říkáte si super domluva pomalu si už podáváte ruce a pak padnou památné věty " no víte ale ta cena" „Jako vím že je v dobrém stavu, ale už je jeté takže ta cena“ „No a nešlo by s tou cenou něco udělat, když už jsem sem jel“ :-D …

      Něco jiného je když samozřejmě nesedí stav s popiskem, ale pokud je vše jak je psáno proč se rovnou nezmínit o ceně (při komunikaci) a nechávat to až při osobním jednání ušetřilo by to spoustu času oběma stranám . A to nemluvím o dobrém kupci a zlém kamarádovy co přicmrndává a hledá chyby škrábanečky atp …

      To je taky kapitola sama pro sebe :-D

      0 0
    • Rubi  

      se mi stava porad ze nekdo zniceho nic prestane reagovat, vzdycky napisu neco ve smyslu ze mohl aspon dat vedet ze danou vec nechce a dal to neresim…

      0 0
      • natureman42  

        stejné zkušenosti s poslední doby – prodej auta, lyží, či teď čerstve prodej sedlovky člověku tady z bike-fora (ID Cannon88). Nejdřív velký zájem v x-mailech a pak smskách a když už zbývalo domluvit čas a místo předání, tak náhle ticho po pěšině a reakce nula… Takže nezbývá, že myslet si o charakteru toho člověka svoje a dál neřešit..

        0 0
        • Singlespeed  

          Prostě si to rozmyslel nebo narazil na výhodnější nabídku. Na tom přece není vůbec nic špatného. Mně se to stalo na bazarech taky několikrát, ale dotčený jsem se necítil, proč taky. Přece to, že zájemce napíše pár mailů nebo esemesek ho nezbavuje práva si koupi na poslední chvíli rozmyslet nebo koupit jinde..

          0 0
    • Tencovozikmin  

      Tragéde.

      0 0
    • scota  

      Prodával jsem nový převodník. Ozval se borec po mailu, ale nechtěl mi dát mobil. Napsal jsem mu asi 8 mailu a 3× jsem si dohodli místo a čas (které si sám zvolil) vždy se mu to nehodilo (alespoň že to zase zrušil). Na konec jsem se dohodli ať pošle peníze na účet a obratem mu převodník pošlu. Nic nepřišlo a asi za 3–4 dny mne zasel urgoval jak se dohodneme. Napsal jsem mu že takový obchod se pro mne ztráta času. Druhý den přišel mail jaký jsem zlý a ošklivý člověk. Happy-end: Za dva dny se ozval někdo jiný a poslal rovnou adresu a druhý den i peníze.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Lidi jsou různí, co k tomu dodat. Naštěstí v drtivý většině se člověk dohodne normálně.

      Já takdle jednou prodával starou malorážku. Ozval se mi člověk, že by jí vzal. Ale že žije v USA, takže se dohodne s někým z ČR na repasi, pošle peníze a pak to přepíšem na toho člověka z ČR. No komunikace podivná, ale poslal peníze (v USD), dokonce něco navíc, tak dobrý. Jenže poté přestal komunikovat. Napsal jsem několik mailů, že to chci přepsat (rušil jsem zbroják). Nic. Tak jsem mu nabídnul vrácení peněz, že se toho potřebuju zbavit, zase nic. Tak jsem to pustil z hlavy, přepsal zbraň na bráchu a čekal. Po asi dvou letech najednou nějakej cizí chlap volal rodičum a poté mně, kdy si jako může přijet pro tu malorážku. Tak jsem ho poslal někam, že nemám žádné info, že bych to na něj měl přepsat. Pak se teprv ozval ten Čechoameričan, že se hrozně omlouvá, atd. No zjebal jsem ho, ale nakonec s tim Čechem byla dobrá domluva a přepsání proběhlo v pohodě.

      Jako ve všem, některý lidi maj prostě laťku slušnosti nastavenou jinak.

      0 0
    • wrout  

      Narazil jsem na inzerát od tohoto člověka (e-mail: radioshack@seznam.cz) v pátek, nabízel Ghost SL AMR 5. Stejný příběh, že má fabriku Ghost kousek od Chebu, má tam kontakty a má nějaké známé, co jezdí za tuto značku. Po telefonu velmi solidní, kolo bohužel bez dokladu, ale není problém sepsat kupní smlouvu. Byly mi zaslány fotky kola, kde kolo odpovídalo popisu – mělo vyměněný sériová tlumič za RS Deluxe s expanzkou. Poslal jsem tedy návrh smlouvy s tím, že se zítra sejdeme v Praze Stodůlkách a najednou to dnes pán zrušil, že s kolem odjel soused. Můj názor je ten, že jde pravděpodobně o trochu „nekalou a ne zcela legální“ praktiku pořízení kola a pokud bych netrval na smlouvě, rep. údajích z OP (jako náležitost smlouvy), tak bychom si to kolo předali, nicméně jak by byly ve smlouvě osobní údaje, už je ten člověk dohledatelný. Obrázek si udělá každý sám.

      0 0
      • merio7  

        Koukejte tento blabol smazat. Klidně Vám pošlu všechny své osobní udaje. Prostě jsem kolo prodal,protože člověk přišel a zaplatil co jsem chtěl. Vám jsem se omluvil co nejrychleji,jak to šlo. Vy jste měl čas až za dva dny. I když netvrdím,že jste nesolidní,tak se mi již také stalo,ze si pro rezervovanou vec nikdo nepřisel. Nevymýšlejte tady nesmysly.

        0 0
      • merio7  

        Smlouvu jsem sám navrhnul již den předem. Ovšem pokud bylo kolo již prodané ( když jsem obdržel Váš návrh ),nebylo jaksi co doplňovat. Stejně tak jsem nabídnul,že i přezto Vám pošlu ofocený OP.

        Prostě jsem nedodržel naší dohodu po telefonu a prodal kolo " prvnímu" co podal peníze. Mimochodem s řádnou smlouvou. Za to mi jistě náleží negativní příspěvek,ovšem konspirace o nelegálním původu prodávané věci není na místě!

        0 0
        • wrout  

          Jelikož k obchodu nedošlo, nepotřebuji a ani nechci žádné Vaše osobní údaje. Ano, to co píšete, je pravda, nabízel jste kupní smlouvu ihned v rámci našeho hovoru, jelikož jsme ale obchod neuzavřeli, neznám ani formu ani obsah smlouvy, proto nemá smysl dále rozebírat. Zde pouze shrnuji mé osobní pocity z celého procesu a nemám již další potřebu se k tomu vyjadřovat.

          0 0
          • merio7  

            A proto podsouváte spekulace o nelegálnosti prodané věci. Neodpustím si jen dovětek,že na smlouvě jsem jako prodávající den předem doslova trval a jistě by jste byl schopen kouknou do mé občanky a na číslo rámu,nebo nepodepsat. Omlouvám se přítomným za „bordel“ ve vláknech a tímto z mé strany věc uzavírám.

            0 0
      • jIrI___  

        Takoví prodejci jsou nejlepší… Něco slíbí a v domluvený den, když už má člověk zařízené věci kolem, napíšou, že kolo už je prodané. Takové jednání trošku napřesdržku.

        0 0
        • orm  

          Totez se da napsat o kupujicich. Prodej pres bazar ma sva specifika a je potreba s tim pocitat a nepalit cas zbytecnym rozcilovanim.

          0 0
        • Fredos  

          Kdo dřív přijde ,ten dřív bere. Proč bych měl na někoho čekat? Aby se poté rozmyslel kupec a já kvůli němu neprodal? Je-li to pro mě známý člověk, rád mu věc podržím, ale cizímu člověku? Tohle mi přijde zcela samozřejmé chování a naprosto to chápu.

          0 0
          • jIrI___  

            Férovost, ale chápu že v dnešní době se to nenosí. Nakupovalo ode mě poměrně dost lidí z B-F a ti mohou potvrdit, že když jsem jim slíbil komponent třeba týden podržet a po týdnu se ozvali, tak komponent na ně čekal i přesto, že ozvali další zájemci. Totéž jsem očekával nedávno od jednoho pána prodávajícího rám – psal jsem mu, že si pro něj přijedu za dva dny (bo v práci jsem musel nahlásit dovču, objednat si lístek na vlak atd.), pán napsal že mi rám podrží, ale když jsem toto všechno měl zařízeno, tak mi ráno před odjezdem přišel mail, že rám je prodaný. Jsem flegmatik, ale při takovémto zmrdském jednání se mi vždy otevírá kudla v kapse.

            0 0
            • Pavel  

              Jsi mu měl to jet vysvětlit osobně, když už jsi měl ty jízdenky a dovolené a tak. ;-)

              0 0
              • jIrI___  

                Tak jízdenka se dá stornovat, to je to nejmenší, nejsem na tom tak dobře abych tak pro nic za nic jel na druhý konec ČR. Ale jde o princip. Chápu, že nakupování bazarového zboží je tak trochu adrenalin, ale když člověk ví, že dá přednost někomu, kdo rychleji vytasí prachy na stůl, tak mi příjde normální to tomu potenciálnímu zájemci na rovinu napsat (naštěstí je ještě poměrně dost normálních lidí).

                0 0
                • MatS  

                  Pritom by stacilo, aby prodavajici rovnou rekl, ze rezervace nedela, ze kdo driv pride, ten driv mele. A tim padem netaha kupujiciho za nos.

                  0 0
                • Fredos  

                  Tak to souhlasím. Nikomu bych netvrdil, že na něj věc bude čekat. Teď koukám, že jsem tvůj příspěvek napoprvé pochopil trošku jinak:)

                  0 0
        • oddie  

          Vzhledem k tomu, kolik „kupujících“ dělá to, že prý něco „určitě“ berou, ale pak už se neozvou, nedivím se, když prodávající prodá prvnímu, který položí reálné prachy na dřevo.

          0 0
        • merio7  

          Den mé omluvy ( že jsem kolo prodal)nebyl dohodnutý den prodeje. Jen pro upřesnění.

          0 0
    • merio7  

      Jen pro upřesnění. Pokud se z prvního termínu řádně omluvím a domluvíme se,že mi zavoláte další středu,abychom se předem dohodli na víkend ( jelikož nebylo jasné,kdy a v kolik komu vyhovuje),neznamená to tedy,že zavoláte až v pátek ( o dva dny později ). Takže prosím příště uplné informace.

      0 0
    • wrout  

      Vůbec nevím, kdo jste a jak se Vás týká můj příspěvek. Pokud jste člověk, se kterým jsem byl v kontaktu, tak Vám jaksi nesedí časový sled – já na inzerát narazil v pátek 17.8. a ihned jsme spolu mluvili po telefonu, včera 18.8. mi byly dle domluvy zaslány fotky, jelikož kolo nebylo v místě bydliště a bylo nutné jej nafotit v místě, kde se právě nachází (Západní Čechy) a zároveň jsem týž den odeslal návrh kupní smlouvy a dnes ráno 19.8. čtu mail, že je kolo prodané. Nezbývá, než pogratulovat k rychlému obchodu!

      0 0
      • merio7  

        Sledujte prosím vlákno. Tento příspěvek není reakce na Vás. My jsme teď spolu telefonovali 15min,abychom si vše vyjasnili.

        0 0
        • Vilém  

          V tom pripade neni nad pohotovou reakci:) Skoda, ze se neobjevila kdyz to bylo aktualni, toto vlakno mohlo byt zajimavejsi.

          0 0
          • Pavel  

            Tak mám si ten popkorn přinést nebo ne?! :-)

            0 0
          • merio7  

            Tak to se omlouvám. O existenci vlákna jsem se dozvěděl až dnes.

            0 0
        • gerrard  

          Kuci naucte se oba radit prispevky :) jinak se tu v tom nevyzna nikdo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.