Levnej hravej a odolnej full pro hrocha

30 nepřečtených
  • termosh

    Zdarec :)

    Tak nějak už asi 2 měsíce vymejšlim nákup prvního fulla. Mám celkem jasný požadavky, ale nemůžu se rozhodnout. Nechci nic závodního, spíš na techničtější vyjížďky do terénu, takže zdvihy min 120, citlivá geometrie a předevšim dobrá odolnost rámu aby přežil i občasnej skok s mejma 100kg:) Vzhledem k tomu moc neřešim hmotnost když už táhnu sebe, tak kilo navíc u kola je mi fakt šumák. Nechci bazarovku a cenu bych viděl tak ±25tis. Třeba 30 už je na moje ježdění fakt zbytečný. Celkem mi padlo do oka:

    1. GT Senzor 3.0 2011 – http://forums.mtbr.com/…84539–2.html
    2. Ghost ASX4900 2011 – http://www.mojekolo.cz/…ost-asx-4900
    3. Mongoose Salvo Elite 2011 za předpokladu výměny tlumiče za XF

    O2PVA – http://www.mojekolo.cz/…-elite-white

    Komponenty celkem podobný, tekže mi jde hlavně o odolnost a funkčnost rámů. Haibiky a Gianty mi Nějak nic moc neřikaj, nic proti ale prostě mě to neoslovilo předevšim vzhledově. Spešlu se nebránim, ale zas nenacházim žádný rozumný ceny.

    Jak řikám, jde mi hlavně o odolnost a hravost.

    Dík moc za rady a názory:)

    0 0
    • nox159  

      odolnost + hravost + 120mm + 25k + 100kg = no ja to vidim dost nerealne…

      0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Azmir  

      Za tu cenu se to bude ralativně těžko hledat, ale za tu cenu je dobré třeba tohle i když trochu nadlimit:

      http://cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

      http://cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

      0 0
      • mxv  

        tak toto na skoky se 100kg urcite ne, ten polygon je lepsi tip

        0 0
        • termosh  

          No neskáču žádný extrémy, občas se někde odrazim, ale nic ve stylu DH. Myslim to tak aby zadní stavba přežila seskok třeba z 30cm šutru atd:)

          0 0
          • Azmir  

            Tak z 30cm to vydrží snad každé kolo.

            0 0
            • hctr  

              jeste aby ne :D

              0 0
              • hctr  

                me se ty haibajky za tu cenu libi, budou urcite rychlejsi jak ten polygon a tech 30cm hodis bez problemu bunny hop tak to neni zadnej skok:)

                0 0
      • Bysto  

        ten prvý haj vyzera zatial asi naj z toho vyberu čo tu bol uvedný, už len musíš počkať na niekoho, kto ho jazdí a poreferuje.

        A toho, že by ten rám nevydržal sa báť netreba, na to sú tie bajky stavané, skôr tam odídu iné veci, a hlavne 30 cm nie je skok ale schod :)

        0 0
      • Marty9  

        To bych nebral ,bral bych jedno z těch Haibajků jak posílal Azmir.

        0 0
      • nox159  

        nepise jak je vysoky ( predpokladam ze na 100kg nebude mit 160cm – to by nebyl hroch ale prase :)

        co jsem zkoumal cult, tak by mi i nejvetsi velikost byla mala nedostal bych sedlo dost vysoko… mam 188cm a dlouhe nohy…

        a na 30cm skoky jak psal staci i kolobezka… takze tohle je zbytecne tezke…

        0 0
        • termosh  

          No 186 takze hrochoprase :D tech 30cm myslim jakoze na tvrdej dopad ala sjeti hrany s prdeli na sedle. Ja nevim, ja jak ty zadni stavby pozoruju, tak mi proste nejde do hlavy, ze to muze tolik vydrzet. Asi to uz soudruzi maj fakt zmaknuty:) Ale je fakt ze sem snad od malicka zadny kolo nezmrvil i kdyz to byl no name sajrajt a delali sme na tom psi kusy a to sem byl tezkej od malicka:D No a jinak ten agang http://www.axitbikes.eu/index.php… ma s tim nekdo nejaky zkusenosti? Kvalita ramu… Co ty RST vidle? Dik:)

          0 0
          • Azmir  

            Vypadáš že jezdíš úplně normáoní XC s pidi skoky a vybíráš tady kola jako bys jezdil enduro nebo freerie, ten agang ma 1500mm zdvihu, po asfaltu nebo do kopce se na tom budeš trápit, geometrie taky nevypadá nic moc, vidle pěkná ***** ale jak chceš je to tvoje volba.

            0 0
            • unitak  

              Tyy jo já chcu 1500mm zdvihu zkusit :)) Každý se upíše, chápu to :)

              0 0
            • termosh  

              No ne, to me prave zajima vim vo tom kulovy tak si rad necham poradit, proste se bojim na xc ramu pustit do neceho tvrdsiho (schody, „mikrodrop“ trosku delsi skok) pac mam furt dojem ze to rozlamu. Ty enduro kola ve me takovej dojem nebudej, tak se mi to zalibilo:) Ty Haibiky beru vsechny pro, slusny osazeni atd ale proste me to vzhledove vubec nic nerika. Co ten mongoose nahore, mohlo by to s O2 tlumicem za neco stat? A i neco prezit? Tam se mi ta zadni stavba zda celkem bitelna. Dik:)

              0 0
              • Zlatka  

                No rozhodně jinou barvu, tato moc nejede.

                0 0
              • Azmir  

                Zajímá mě jediný důvod proč si myslíš že ten mongoose vydrží víc než haibike? Ty haibiky ti v klidu vydrží i rozhodně větší než metrový skok a jsou nepoměrně lépe vybaveny než cokoliv co tu padlo, takže nevím proč si k tomu neustále negativně postavený a myslíš si že se to pod tebou snad rozlomí nebo co.

                0 0
                • termosh  

                  Po 3. Vůbec neřikám, že vydrží víc než Haibike ani že je lepší. Ani že ten hai je špatnej nebo něco takovýho. Jenom prostě a jednoduše se mi čistě vzhledově nelíbí, toť vše:) Pouze věc subjektivního vkusu, nic víc, nic míň.

                  0 0
    • Jarda636  

      Když chceš zkusit ten větší zdvih a ve výberu máš GT sensor, tak co třeba GT Force? http://www.koloshop.cz/…lo-2011.html

      GT je hodně jednoduchý na udržbu.

      0 0
      • Marty9  

        To Termosh:Jenže vzhled nejezdí ;) Mužeš mít krásný kolo (vzhledově) s komponentama na hovno a ošklivý kolo s dobrejma komponentama.Já bych osobně volil to ošklivý s dobrejma komponentama ;) Ale jeto tvoje volba a tvoje peníze… Ty Haibajky sou podstatně lepší než všechnu tu zmiňovaný.Mě se osobně nejvíc z těch Hai líbí tenhle jenže,ale nevím jak chodi nebo nechodí ten recon ;) http://cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

        0 0
        • termosh  

          Ja jak tu ruzne projizdel ty vlakna, s tim nemcikem snad musi mit par lidi nejakou smlouvu. Skoro mi to připadá jak když nakoupil hromadu kol s nějakou vadou a teď to potřebuje vecpat každýmu kdo váhá za supr cenu za supr komponenty a nebo sou to prostě úplně geniální stroje a nechápu, že to nejezdí každej :D Samozřejmě pouze for, máte s tim někdo aspoň nějaký live zkušenosti? Kvalita zpracování atd? Chod toho zadku? Jinak ten recon snad neni úplně špatnej co jsem kde čet:)

          0 0
      • Meneldor  

        taky se přikláním k tomuhle Force. Tlumící jednotky OK, cena jakš takš podle jeho představ. Hravé je, kolega (kolem 90kg) vozí staršího Force už dva roky, nešetří ho, a drží. Nějak mu to letos vrzalo tak vyměnil nějaké čepy a prý zas ok.

        0 0
    • Luk02  

      Z těch 3 bych bral Sensor, Mongoose spíš Teocalli…ale nevím jestli seženeš za tyhle peníze…Taky by se dalo třeba něco od Cubu, možná i postavit ale za 25 by to byla dost komopromisní stavba…ale taky by se to nějak dalo…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.