• Rain Man1

    Zdravim, rozhodl jsem se pořídit si nová kola na MTB 29" (do teď remerx dragon, nába sh. alivio) tak jsem se chtěl zeptat, co byste doporučili za ráfek na véčka v cenové relaci 500 – 700 korun .. nepotřebuju nic extrémně pevnýho (mam necelejch 65 kg), náby už mam vybraný novatecy, dráty asi DT 2,0mm. Zaujaly mě ráfky od mavicu A 119 a A 319, přičemž 319 mi přijde poměrně těžký (asi 595g) ale zase je to dvojnýt že jo. Mam poměrně omezený rozpočet, protože jsem pouze chudý student a s kolem nezávodim, takže nepotřebuju žádný DT ráfky ani AC a tyhle drahý značky.

    0 0
    • Tomas85  

      Teď si zrovna nechávám zaplést kombinaci Remerx Grand Hammer, Sh Deore náby, DT dráty. Poměr cena/výkon mi v tomto případě připadal asi nejrozumnější.

      0 0
    • vladaza  

      DT mají v nejlehčím provedení 470 gr, ty s dvojitým kalíškem 540, tak Mavic na tom není až tak zle, ne? obhlídnul bych i aktuální nabídku Remerxe, jestli nemají něco „pod pultem“, za ušetřený peníze bych pak přitlačil na těch nábách. určitě.

      0 0
    • Lasky  

      Já měl na starém kole (FORT) Remerx RA disc 7310 nába Deore. Mám 90kg a 2 sezony celkem drsného zacházení bez defektu. Teď ho má slečna na Spyderu a předpokládám, že jí to vydrží hoooodně dlouho. A ta cena je velmi pohodová ;)
      L(.)

      0 0
    • Tomas85  

      Určitě zkus napsat přímo do Remerxu, co mají momentálně na skladě za 29" ráfky. Osobně mám takovou zkušenost, že ač Remerx vyrábí několik variant ráfků ve velikosti 29", jejich dostupnost v běžných řetězcích je malá až nulová. Objednával jsem takhle svý Gr. Hammery a i s PPLkem to vyšlo něco kolem 900,– Kč.

      0 0
    • Martin  

      a co Remerx GrandRock?

      0 0
      • karel III  

        Původní dragon jsem vyměnil za panther 622×19 jsou dvoukalíškové a těžší ale zatím jsem s něma neměl problém předtím jsem je jezdil na 26. Dragon je jednovložkovej a praskl mi u nýtu. Vážím 86kg.

        0 0
        • Martin  

          já mám metrák a s grandrockama jsem spokojen – první kola s černými grandrocky jsem měl pěkně dlouho napřed na favoritu zimáku, potom jsem je rok jezdil v terénu. druhé ráfky, zas grandrocky jsem pořídil jenom díky tomu, že jsem přešel na kotoučové brzdy a stávající kola se mi nechtělo rozebírat, tak jsem je dal přítelce, aby mohla na svém crossu i do terénu a nechal si zaplést nová.

          0 0
        • Patar  

          Dragon je ve variantách : bez nýtu , 1-nýt i 2-nýt. Ve Slavičíně udělají cokoliv. Volba GRAND HAMMER je nejoptimálnější řešení pro váhové kategorie 80 – 105 kg při tvrdších nárocích na životnost kol. U této nižší hranice doporučuji zapletení paprsky Competition, nad 100kg Alpine III, pchopitelně dle druhu výpletu. Ráfky PANTHER používám pro váhové kategorie 105–130kg bez jaýchkoliv reklamací, pro nižší hmotnosti cyklistů je to zcela zbytečné a z hlediska dynamiky nevhodné.

          0 0
    • Rain Man1  

      díky za rady .. ale nejspíš jsem se rozhodle pro mavic .. ono 550 nebo 600g 29" neni až tak moc .. a Remerx na tom rozhodně neni líp, pro ty Mavicy jsem se rozhodle hlavně kvůli dostupnosti, chci si to toiž nechat zaplést. Ještě by mě zajímal váš názor na použití 1-nýtu proti 2-nýtu, vyplatí se připlatit i přestože je to těžší nebo je to jedno? (rozdíl mezi A119 a A 319 by měl být právě v těch nýtech)

      0 0
      • Vilém  

        Pokud jsi trochu tezsi, tak bych dozadu dal 2 nyt, vpredu staci klido 1 nyt.

        0 0
        • Rain Man1  

          mam necelejch 65Kg, takže spíš jednonýt všude, ušetřim a eště to bude lehčí, ne?

          0 0
          • Vilém  

            Tak na tuto vahu bych nemel z jednonytu vubec strach. Mam pres 85 kg a na jednom kole vozim vepredu zcela nekaliskovanej rafek a neni problem. Vzadu na normalni XC jednokalich drzi, na drsnejsi zachazeni mam radsi dvojkalich.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.