• suzhz

    ahoj, chtěla bych poradit s výběrem horského kola, pro manžela, na víkendové ježdění s dětmi po lese, jestli je možnost koupit nějaké tak do 8000,–, nemusí být nové …

    dívala jsem se na tyto kola :

    http://www.cyklomania.cz/prodej/raveo

    http://www.sport4you.cz/…-p-1935.html?…

     

    http://www.sport4you.cz/…-p-1510.html

    http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…--model-2008

    http://www.aukro.cz/…_iguana.html#…

    http://www.aukro.cz/…ny_stav.html#…

     

    moc se v tom nevyznám, proto bych poprosila o vaši radu a nebo odkaz, a ještě bych se zeptala, jakou velikost na výšku 175 cm, 19" ?? díky všem, Hana

      
    0 0
    • Zdenda CUBE  

      Tak začnem od té velikosti: na výšku 175cm - 17" max. 18"

      0 0
    • jecnak  

      Nevzal bych z toho co jsi dala na vyber GT Agressor kvuli vybave, lepsi ale drazsi moznost je ten Acstar. Co se tyce bazarovek, tak ten Giant vypada slusne, ale ke koupi je treba vzit nekoho, kdo tomu dobre rozumi, nejlip nejakyho mechanika. To druhe bazarove MXM pusobi tak, ze ho nekdo poskladal ze zbytku.

      Ac se te budou mnozi presvedcit o opaku, tak kolo do 8000,– je na vikendovy jezdeni uplne v pohode.

      0 0
      • Lister  

        Ac se te budou mnozi presvedcit o opaku, tak kolo do 8000,– je na vikendovy jezdeni uplne v pohode.

        myslím, že většina bude tak rozumná, že s tebou bude souhlasit.

        Z výběru se mě osobně nejvíce líbí ta Dema.

        Pokud limit není nepřekročitelný, tak bych popřemýšlel zda 8500 by ještě mohlo být, protože tady se každá 5stovka už hodně počítá. Pokud jde o výbavu, tak když to bude mít komplet alivio, tak to při daném použítí bude nesmrtelné a naprosto dostatečné, osmikolečko bych pak považoval za největší výhodu.

        Obešel bych obchody v okolí a volil kolo od lokálního prodejce – předpokládám že výhoda záručního a pozáručního servisu bude v tomto případě celkem důležitý argument. takže záleží kde tazatelka bydlí.

        Za 8500 by třeba mohl být tenhle hezký Pells, ale podobných kol jsou mraky. U tohoto kola bych volil velikost M, jinak bych doporučoval něco v rozmezí 17–18,5, ale záleží na typu postavy.

        0 0
    • M_ishak  

      Pokud by ti nevadilo přihodit pár peněz, můžeš mít kolo na úplně jiné úrovni >>

      Kolekce 2007, za 11.000 dobrý poměr cena/výkon

      0 0
      • Lister  

        překročil si limit o pouhých 40% :-)

        0 0
      • vlk  

        Není to co náhodou navrhuješ trekingové kolo? Navíc neřek bych že je výbavou někde jinde oproti tomu Pellsu co navrhuje Lister. A pokud řekneš kotoučovky, tak o těch kotoučovkách co na tom kole jsou raději pomlč.Ty tektra u Pellsu brzdí líp než ty na tom kole co jsi uvedl.

         

        Já bych byl v případě navýšení ceny o těch 500 pro toho Pellse.

        0 0
        • Lister  

          asi to bude spíš popis o 29ku :-)

          Na toho Pellse jsem jen tak náhodou narazil, netvrdím, že to je to nejlepší co se dá za ty peníze aktuálně koupit, protože člověk může narazit na super slevu. Určitě bych se ale přimlouval za nákup v okolí bydliště, protože vzhledem k zamýšlenému použití kola a jeho ceně asi jeho budoucí majitel nebude dělat veškeré opravy sám. Takže záleží hlavně na nabídce okolních prodejců.

          0 0
          • Lister  

            ehmmm… pokus o 29ku :-)

            0 0
          • suzhz  

            to je pravda, že majitel nebude dělat asi žádnou opravu sám :-) jinak bydliště je okolí Brna

            0 0
    • suzhz  

      no spíš než přidat, můžu něco ještě ubrat …

      jak píšete, je toho na výběr moc, chtěla bych se ještě zeptat, na co se při hledání zaměřit, co je na kole nejdůležitější? brzdy a řazení? radíte shimano alivio, může být i acera? a brzdy? tektra?

      bohužel, nemáme nikoho, kdo by kolům nějak rozuměl, takže děkuju za každou radu …

      0 0
      • jecnak  

        Reknu to takhle, kup tu Demu a nebo Acstar. Velikost nekde vyzkousejte. Za zbytek penez prilbu, drzak na lahev a pripadne dalsi doplnky. Na vikendove jezdeni s detma jsou obe kola bez problemu pouzitelna. Mrknul bych se na weby vyrobcu a tam urcite bude seznam prodejen, kde ty kola maji v realu. Na cene je pak mozne se myslim vetsinou dohodnout a vyhoda je pak v dostupnem zarucnim i pozarucnim servisu.

        Jeste k otazce co je na kole nejdulezitejsi. Ja bych odpovedel, ze dulezite je vsechno a nejslabsim clankem je vetsinou nejaky odflaknuty komponent na jinak supr kole, za supr cenu, ktera je dosazena prave tim, ze nekde bylo neco ubrano. Obe kola co (Dema, Acstar) jsou z tohohle pohledu osazena velmi slusne na rozdil od ruznych vehlasnych znacek.

        0 0
      • Martin  

        aceru nebrat. vozil jsem řazení acera (v roce 2007) a málem jsem se z něj zblázil. fungovat sice fungovalo, ale děsně v něm chrastilo. alivio by v tomhle mělo být vychytanější

        0 0
        • t29  

          Vozím Aceru z roku 1998, má nalítáno 15 tisíc km a řadí pořád dobře, jenom na dlažbě hrká přesmykač. Na druhém kole z roku 2007 mám Deore a opakuje se to samé – bezchybná funkce, jenom hrká přesmykač. Mechanismus přesmykače je nýtovaný a ty nýty se po cca 2000 kilometrech prostě uvolní. Nemyslím si, že Alivio má jinou konstrukci.

          Na druhou stranu, na asfaltu i lesní pěšině jsou ty rozhrkané přesmykače zticha a při pohodovém ježdění s dětma určitě vydrží cokoli víc než moje kola, které rozhodně nešetřím.

          0 0
    • Smazaný účet  

      další tip

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.