Letos na Gardě, kde příště?

93 nepřečtených
  • robby1

    Ahoj, letos jsem byl jezdit na Gardě a supr. Hledám tip na příští rok, kde se dá podobně dobře zajezdil. Musí to být v Evropě. Jde mi o to aby tam byly vysoké výjezdy a sjezdy jako na Gardě a prostě pohoda. Jeden známý mi řekl, že hodně dobré je taky Livigno. Byli jste tam? Dá se to srovnat? Doporučte něco. Asi 9ti denní dovča. Dííík.

    0 0
    • blue  

      Livigno a okolí je dobrý, ale na 9 dní jenom tam to není… to spíš Morzine, tam klidně 9 dní jezdit vydržíš

      0 0
    • honzarb  

      doporucuju oblast kolem Lavarone, kdyz das tady do vyhledavace, najdes odkaz

      0 0
      • myki  

        Taky se přidám, letos jsem byl v Lavarone a paráda.

        0 0
      • kryspin  

        Lavarone neni spatny, ale na technictejsi jezdeni to tam neni uplne probadany (coz neznamena, ze se tam neda najit). Trasy co jsou tady jsou spise na delsi vyjizdky. Presto parada.

        0 0
    • Pospa  

      My jsem letos byli v Bormiu a mohu vřele doporučit dá se jezdit na stranu Livigna a na stranu S.C.Valfurva a opravdu perfektní poježděníčko výjezdy až nad 3000 na kolech a nádherné sjezdy.

      0 0
      • gargamel  

        To vypadá moc pěkně:-). Taky se do Bormia možá příští rok chystáme. Byli sme tam na horách a celkem se nám to tam zamlouvalo. Neměl bys typ nějaké konkrétní trasy v okolí Bormia? Jak je to s ubytováním?

        0 0
        • Pospa  

          Určitě mám včetně map, spoustou fotek bylo nás tam 15 lidí takže docela mazec celý týden. Bydleli jsme v malé vesničce Oga asi 200 m výškových nad Bormiem, zvoleno kvůli ceně ubytování bohužel mě pak kluci pěkně proklínali když se museli každý den po vyjíždce vracet do kopce. Ubytování stálo myslím kolem 11€ na osobu kontakt je tady www.baitasoliva.it/

          Jinak tohle je třeba přejezd z Bormia do Livigna

          0 0
          • gargamel  

            To je úžasnej singl…:). Můžeš mi pls hodit nějakej itinerář tras do mailu? Díky moc. A ještě doporučené mapy.

            0 0
          • Ada.13  

            Ahoj mohl bych taky poprosit o itinerare, ktere budes posilat/poslal jsi gargamelovi? Diky moc!

            0 0
          • RomanH  

            Diky Tvym fotkam jsem se definitivne rozhodnul ztravit par dni v teto oblasti. Budu mit cas na cca 4 dny jezdeni. Muzes mi, prosim, hodit popis nej tras, podobnych jako mas na fotce (singly, co nejmene asfaltu a siroke sotoliny, panoramata…) ? A kde je z Tveho pohledu byt nejlepsi misto pro ubytovani (vzhledem k tem 4 dnum), Bormio nebo Livigno ? A jeste posledni vec, i kdyz ta uz neni tak dulezita : radeji bych spal v campu s teplou vodou ve stanu, neresim cenu, ale chci spat na cerstvem vzduchu :) Diky moc za tipy.

            0 0
          • masox22  

            Ahoj mohl by jsi mi poslat na email L13@ email.cz také něco k té oblasti, díky moc.

            0 0
          • Ozzous  

            Ahoj,

            mohl bych prosím také požádat o tvé itineráře z Bormia? Minulý rok jsme byli na Gardě, letos bychom chtěli trošku změnu .)

            Děkuji moc!

            0 0
    • Pospa  

      Tady ještě jedna chuťovka kdo to celé sjel byl machr

      0 0
      • biker007  

        neni to nahodou sjezd z bochetta di forcolla smerem k prehrade nad bormiem? sme to jeli dolu po te sirsi ceste, ale vlevo byla jeste jedna varianta (pry se tam chvilku musi tlacit) a tohle vypada podobne…chystam se na to pristi rok:)

        0 0
      • JIRA  

        To asi znám!

        modrej.info/Swis­s2007–2/imagepages/i­mage202.html

        …ale sjezd jsme jeli tou širší – podle mapy se nedalo moc poznat, která byla lepší, ale u tý vaší bylo víc vykřičníků. ;) Jinak ta cesta do sedla byla super („bez nožičky“ © Míra).

        0 0
        • Pospa  

          Hele nekecej tech posledních 30 m (dvě závěrečné serpentiny do toho sedla kde jsou střílny nejde jet) :-))

          0 0
          • biker007  

            souhlas, jednu a kousek sem taky tlacil nahoru:) ale co si pamatuju tak by to mozna slo, ale to tech 1900 vyskovych metrech uz chybely sily:)

            jinak koukam ze bochetta di forcolla je tu celkem popularni:)

            0 0
          • JIRA  

            Do předposlední jezdí i holky… :) Tu poslední pravou jsem nedal proto, že přede mnou zastavila Eva ...........a tak věřím, že bych to dal. ;) Teoreticky tam pojedeme v červnu, tak to zkusíme. Se z toho stane masovka, jak z Maturity. :)

            0 0
          • JIRA  

            Na dlouhá zimní večery. :)

            modrej.info/Swis­s2007/imagepa­ges/image422.html

            Fotku posledních dvou zatáček nemáme. :(

            0 0
        • mara53  

          noo, mooc pekne to tam vypada … skoda ze na to nemam koleso, a nevim nevim jak by to rozdejchala moje polovicka :) ale to fakt kraasa velikaaa, jste si to uzili ..

          0 0
        • RomanH  

          Prosim Te, odkud presne je tato fotka ?

           

          http://modrej.info/…image33.html

          0 0
      • winc  

        pleas posli mi taky nejakou tu mapku a popisek dik moc

        0 0
      • honzarb  

        to sjeli :o) viz: http://www.youtube.com/watch…

        0 0
      • RomanH  

        Vytahuji tema z historie.

        Po dvouletem krouzeni v dane oblasti se letos konecne dostaneme i na Bochetta di Forcola.

        Protoze s nami pojedou i dve holky, ktere trpi zavrati, rad bych minul tento konec sjezdu (respektive, pokud tam bude nejetelnych jen par mist, tak je treba presvedcim, kdyz by to jinak stalo zato oproti jinym variantam) :

        http://www.youtube.com/watch…

        Kudy se presne vydat ? Toto vypada docela pohodove. To je uplne ta horni Via Alpia do Valle Forcola ?

        http://www.youtube.com/watch…

        http://www.youtube.com/watch…

        http://www.youtube.com/watch…

        Nicmene me jeste napada i varianta, ze se pojede pres Penedolo, a pak misto toho, jak je kresleny ten trail do prava dole do tech tocek (ze ktere je pravdepodobne i to prvni horni video), se pojede rovne – podle mapy to vypada mirnejsi a zpevnenejsi nez ta prvni varianta v uvodu.

        Nicmene me zarazi, ze na zadne mape na netu (krome te papirove turisticke 1:50000) tam tato varianta neni zakreslena.

        0 0
        • Zlatka  

          Koukám na to video a normálně se mi udělalo špatně.

          0 0
        • biker007  

          Sice v praci youtube neotevru, ale tusim co myslis:)

          pokud se chces vyhnout te uzke klikate cesticce ve srazu, tak neni nic snazsiho nez sjet smerem ke kasarnam a potom doleva stale dolu po relativne siroke ceste.

          0 0
          • RomanH  

            Diky :-) Tusim, ktera cesta to je, ale zarazi me, ze neni prave na tech OpenCycleMaps vubec znacena a vsecny trasy na BikeMapu vedou to tech serpentynach http://www.bikemap.net/route/970677…

            0 0
            • biker007  

              na te mapce v tvem odkazu vede ta spravna (sirsi a snazsi) cesta z koty 2700m jako modra carkovana, ktera pozdeji prechazi v hnedou carkovanou a posleze se napoji na modrou plnou cestu vedouci pres ty serpentyny.

              0 0
              • RomanH  

                Prosim Te, pochopil jsem to spravne ? Pokud ano a jel bych hned nahore rovne, tak se asi pripravime o to nej, ne ? To radeji budu hrat slepeho brouka s tim, ze jsem to netusil a tocky sejdeme :-) Jinak, na te papirove mape mam prave kreslenou jeste jednu cestu (tocky tam jsou taky, ale podle kot to neni tak hrozne), akorat ji tu nikde nevidim. Diky moc

                0 0
    • biker007  

      Doporucuju udoli Vinschgau (italsky val venosta). tahne se od meranu az ke svycarskym hranicim. je tam hafo tras, ty nejtezsi i vedou do vysek 2900–3100m (ale zadne hodiny tlaceni, pri dostatku sil a techniky je temer vse jetelne). oblast ma pres 300 slunecnich dnu v roce a udoli ma vysku 300(maeran)-900m (prad), takze je tam i teplo. A pokud prestane bavit kolo tak jdou delat i super pesi vylety (od klasicke hrebenovky v terenu +/- Tatry az po ledovce na Ortlaru nebo na jizni strane Zillertalskych Alp. kdyz k tomu pridam udoli MartellTall, kde rostou jahody az do 1800m (btw. v polovone cervna se tam kona jahodovy festival s ochutnavkou:)), lazne v meranu, akvaparky v naturnsu,pra­du…tak z se tam zase pristi rok tak tesim:))!

      btw: se podivejte, na kolika jabkach u nas v kramech jsou prave nalepky Vinschgau/Val Venosta. Cele udoli je poseto ovocnymi sady, takze v zari se jezdi misto musli tycinek na jabka:)

      0 0
      • matra  

        A v Meranu navic min 4 lanovky pro ty pohodlnejsi, sjezdik z Meran2000 dolu do mesta= *****!!

        0 0
      • claid  

        zkusím to oživit, mám pevný termín dovči od 19.6. chtěli jsme jet české hory, ale předpověď počasí je špatná, tak to vypadá na Itálii. Těch víc než 300 slunečných dnů v roce + dobré ježdění v okolí Meranu mě láká…kdyby šlo dát sem více informací, trasy co jste jezdili, nebo mapy pro Ozi atd…za vše díky..

        0 0
        • biker007  

          Cus, z okoli meranu mi napada Eisjöchl (http://www.mountainbiker.it/…ketouren.php?…) – cca 100km a 2700m prevyseni. jde ujet za jeden den, ale neni to moc na pohodu:), na sil­nicku musi byt supr jauffenpass nebo timmelsjoch. jen pozor na snih, letos to tam lezi jeste dost, zatim je to sjizdne do max 2400–2500m.

          pocasi muzes sledovat zde: http://www.provinz.bz.it/wetter/

          dalsi trasy najdes na http://www.mountainbiker.it/…rolkarte.php

          0 0
          • claid  

            díky, www jsem už našel a nějaké tarsy prohlédnul, ale tu tvojí :-) tak tu asi ne..jedou s náma holky a to by nešlo..(máme se na co vymluvit) :-), zatím se mi to docela líbí, tak pracuji na přípravě, vybrat kemp, trasy, další možnosti zábavy při nepřízni počasí, přejezdy vlakem atd..další tpy na tuto oblast jen uvítám…

            0 0
            • biker007  

              jo ten vlak by nemusel byt jako priblizovadlo spatnej. je to nove otevrena trat mezi svycarskou hranici a meranem. jsou tam pry i vagony pro kola a jizdne by melo byt prijatelne. co me napada, tak neni spatny pesi vylet po hrebeni na jih o Naturnsu (cca 15km od meranu na zapad). do nejakych 1500 slo vyjet autem a pak vyslapnout na hreben do 2500 a po nem jit jak dlpuho budes chtit. cca po hodine chuze je vzdy odbocka zpet do udoli smerem k autu. neni to zadna ferata ani lezeni, jen uzka pesinka po hrebeni se super vyhledama, pokud chces, tak najdu i nejake podorbnosti (presne odkud sme sli, atd), nemam ted u sebe mapu. jinak prikladam i fotku z eisjochlu, jet do meranu a nedat to, to by byl hrich:) i kdyz ve vasem terminu bude nahore dost snehu a chata otvira az 1.7. loni bylo o dost min snehu a v pulce cervna sme byli prvni (soude podle stop ve snehu). kdo to projel-prones:)

              0 0
              • matra  

                Hele my sme to jeli tak trochu podle nemeckyho Biku + improvizace, da se to stahnout tady:

                http://www.bike-magazin.de/bko/show.php3?…

                Byli jsme tam ale jen jeden den, cestou na Gardu takova vodbocka..

                0 0
              • claid  

                hmmm ten eisjoch je lákavej..uvidíme jak bude se sněhem.. vlak vypadá dobře, mám stažený jízdí řád a ceník, určitě ho použijeme, stále nevím na jaké straně údolí je lepší začít, jestli od Merana nebo z druhé strany, pěší výlet by byl taky super, stejně chci zařadit tak třetí -čtvrtý den bez kola a jít pěšky, tak jestli by jsi přidal podrobnosti o výletu na hřeben, budu rád

                0 0
                • claid  

                  docela inspirativní odkaz pro další eventuelní zájemce o Vinschgau

                  http://www.vinschgaubike.com/…hgaubike.php

                  0 0
                • biker007  

                  tak ta pesi hrebenovka:) z http://www.naturns.it/…derkarte.php si stahni mapu norderberg (i kdyz je to na jih:), tom co sem prilozil nejsou nejake veci kvuli kompresi citelne..

                  to zelene je ces­ta autem, zlu­ta pesky.. slo by jit p­o hrebeni jes­te podsttatne dal, a­le pak by to c­htelo poresit na­vrat k autu, to by by­lo pesky uz dos­t umorny..

                  jinak pri ses­tupu doporucu­ju zastavku v Ta­blander Alm (ty­picka, ne moc k­omercni aplska u­sedlost), viz http://www.bike-forum.cz/…il-6102.html

                  cesta neni na­rocna, zadne ex­ponovane useky­. vyhledy do u­doli, ktere je o 2000­m nize jsou mon­strozni:) ale chce to d­obre pocasi, na­hore se neni kde scho­vat v pripade bou­rky..

                  0 0
                  • claid  

                    díky ti za tipy, ten vyšlap určitě zařadím do programu a už se tam docela těším..ještě jednou díky za ochotu..

                    0 0
                    • biker007  

                      nz, at se vam tam libi. ja uz tehle casti Italie propadl a procitam stranky s nabidkama prace :-))

                      0 0
                      • claid  

                        díky za tip!!!!!!bylo to super a nemělo to chybu!!!počasí, super kemp a super ježdění!!!dokonce i holky si pochvalovaly a to hlavně proto, že když šlapaly nahoru, tak bylo pořád na co koukat a tak jim ty kopce ani nevadily.. :-)) parádní ježdění, fakt max spokojenost a pěší tůra s pohledem do údolí super..dokonce se nám to zalíbilo, tak jsem vyleli kam to šlo a pak ještě vylezli k nějakému křížku super kombinace..ještě jednou díky za tip…

                        0 0
      • Maara  

        Chtěl bych to tu trochu oživit, zaujala mě oblast Val Venosta, můžu poprosit o nějaký tipy na ubytko, a která lokalita z údolí je pro základnu nejlepší? Díky

        0 0
        • biker007  

          Jako lokalita se mi jevi nejlepsi Prad (Pratto). Lezi primo na zacatku legendarni silnice na passo Stelvio, pod masivem Ortleru. rozumne velke-male mestecko, vyska 900m, akvapark. Na svycarske hranice je to cca 10km, na rakouske cca 20km.

          Primo od baraku se da jet smerem Stelvio (Goldenseeweg trail, bochetta forcola,atd), smerem do engadinu (val di uina – preferuju jih->sever ),passo constainas (doporucuju sever->jih),samnaun, smerem na rakousko (reschenpass a okoli), madritschjoch (urcite zapad->vychod),atd..

          jen se podivamna tyhle odkazy, a uz tam zase chci:)!

          http://www.bike-magazin.de/?…

          http://www.bike-magazin.de/?…

          Eisjöchl (bacha na smer, jediny smysluplny je sever->jih) tam je nutne popojet do naturnsu, porp. meranu), jinak by trasa mela cca 190km:D

          ubytovani je mozne i v kempu, my vsak vzdy spali pod strechou. 100procentne mohu doporucit http://www.haustschenett.com/ (nove opravene v ekologickem stylu – napr.interier z masivu napusteny vcelim voskem, snidane ze surovin od mistnich zemedelcu, super pristup majitelky co bydli v tom samem baraku, rano teple pecivo pred dvermi, atd) . k dispozici jsou karticky na volny vstup do mensiho akvaparku (cca300m) a slevenky na kryty bazen (cca 10km).

          dalsi typ na ubytko v okoli Pradu (cca 5 minut na kole) je vesnice Lichtenberg (pod zriceninou stejnojmenneho hradu) a apartmany Lechnerhof . prijemny je vnitrni bazen. majitelka bydli v domku pres zahradu, take bezproblemova domluva. Vesnice Lichtenberg je hodne klidna, par baraku, jedna hospoda, samoska, kostel, hnojiste:),..

          Az tam opet pojedem (mozna latos v zari), tak bych volil jiz jen mezi temito dvema. nedokazu si predstavit, co lepsiho by jinde mohli mit:)

          Snad jed jedine minus oblasti kolem Pradu je (pro lidi s FR a DH masinama), ze zde nejsou lanovky co by vozily kola..ty je nutne hledat (tusim) mezi Naturns, Meranen, atd. Ale mtb-news.de letos na jare probehla diskuze, ze nejake lanovky jiz prestaly bikery vozit, udajne proto, ohrozovali pesi turisty ci co a nerespektovali zakazy, tak bych si lanovky v pripade potreby zjistil predem.

          v naturnsu mame vyzkousene ubytovani v Haus Juval . pokoje standart, venku bazen. v naturnsu je taky luxusni akvapark nebo hrad Reinholda Messnera. celkove se mi ale Prad libi vic..

          pokud bys chtel dalsi info, tak se doma muzu podivat do mapy a popsat dalsi.

          0 0
          • Maara  

            Díky, tak vyčerpávající odpověď jsem nečekal, uvidim co na to řeknou ostatní a zkusim trochu zagooglovat.

            0 0
            • claid  

              byli jsme tam loni právě v tomhle čase a super, počasí jistý. cca 300 slunečných dní v roce..byli jsme v kepmu v Glorenze kousek od Pradu.. pokud preferujete kemp, tak mohu doporučit, klídek, prostředí a skoro zadara.. spali jsme v autech (máme upravený s postelí) a platili jsme 7€ a s el. enerií 8€ za auto a dvě osoby. pár "fotek ":http://picasaweb.google.cz/…inschgau2008

              0 0
      • oddie  

        Jo, Vinschgau, tam jsem 8 let jezdil ty jabka sklízet :)

        0 0
    • PjSky  

      A-ha ;) to je pro skalnicky. pro turisty pristi leto planuju Praha [spis Dobris] -Grossglockner­strasse-nekam.. klidne az do Trieste, podle toho kolik ukoristim dovolene.. ale zatim to vypada jen na 14 dni takze max 1,200 km

      0 0
    • marekmaue  

      si nedokážete představit, jak moc mě štvete ..

      0 0
    • dieegoo  

      Vim, že je to dost individuální, ale mohli byste vy, co jste už takhle s kolama vyjeli za hranice dát echo, na kolik to tak ± vyjde? Díkes…

      0 0
      • Tesak  

        4 dny ježdění na Gardě (ubyt. v Torbole) 8–10 tis. complet menu

        0 0
      • biker007  

        cesta na na Gardu ve 4 lidech s kolama na strese cca 8 l/100km, vcetne poplatku tam a zpet 6000kc. ubytovani pro 4 lidi v apartmanu cca 60euro na noc.  to dela teda cca 4200 na jednoho za ubytovani a dopravu. jidlo tam v kramu stoji cca stejne jako u nas, takze to nema cenu pocitat. takze uz jen pripocitat co prokalis a projis v hospode:) a nebo co nechas v nalini outletu v torbole:) tam vzdycky zjistim kolik veci mi na kolo jeste chybi:) zvlast kdyz tam sou aspon o tretinu levnejsi nez u nas..

        0 0
    • die.catana  

      Letos razím na Gardu a hledám v okolí Gardy nějaký pořádný trail, něco jako je Bocchetta di Forcola, ale blíž(tak 150km max od gardy). Je něco k mání?

      Je něco v okolí Molvena?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.