• Micey

    Panove, hledam nahradu za svoje ztraceny Adidasy Zonyk Aero Pro, ktery byly vlastne fajn, ale zkusil bych i neco jinyho. Pouziti tvrdsi MTB/lehci trail. Vetsi skla, aspon trochu pevnej ram. Nechci ocka, Rudy Project. Koukam zatim nejvic na POC a 100% (asi S2, jiny jsou vetsinou trochu moc divocina).

    Poradte mi neco, rozmluvte, nadavejte!:)

    0 0
    • mr.antik  

      mám fejkový POC (celo-rámeček, kopie Blade), protože 5tis za brejle na sezónu bych fakt nedal. Kromě toho, že v nich vypadám jak debil (ale to asi všichni jejich uživatelé), tak tyhle velký brejle fakt můžu doporučit. Záleží jak sednou na ksicht ale překvapilo mě, že se nijak extra nemlží, jen se blbě čistí – v tom by byl polorámček výrazně lepší.

      Jinak 100% má subjektivně hezčí modely (např. S3) ale stejně musíš zkoušet a zkoušet, např. kolem nosu není moc prostoru ke štelování.

      0 0
    • adam320  

      Ja vozim uvex i3 a nedam na to dopustit. Vydrzi to 100× vic nez cyklobrejle, nevypadam v tom jako debil, stoji to asi 20× min a kdyz koupis krabici tak 40× min, plus se to nemlzi a jentak se to neposkrabe. Navic kdyz si v tom rozbijes drzku tak ti ty skla neporezou ksicht narozdil od brejli za bura:))) o ztrate ani nemluvim

      At zije punk:))

      0 0
      • Jakobo  

        Ja vozim pracovni bryle, ze stejnych duvodu. Vozil jsem prvne 3M a ted vozim Zentler. Jsou jednodussi a snaz dostupne. Nejradeji mam zlute.

        Stoji do 200 Kc, bezne zachazeni (jako obcas pad) ustoji, zornik se tak lehce neposkrabe, maji garantovane ochrane vlastnosti jako pevnost, nerozbitnost, UV 400 ad. Obrovska vyhoda – temer nic nevazi. Ted mam jedny snad uz 2 roky, ale spis to byva sezona, nez je nekde o beton poskrabu a je to zrovna v zornem poli. Jo a na kole jezdim kazdy den, takze dostanou zabrat. Skoro kazdy den meju saponatem od mastnoty a potu z cela a vlasu. I nekolikrat denne.

        Je potreba vybrat takove, ktere jednak sedi a jednak je pres ne dobre videt pri posedu na kole za sebe pres rameno.

        Takze za me super. Fakt pokud jde jen o mechanickou ochranu pred prachem a muskama, proti oslneni, vetru tak neni nic lepsiho, vsechno ostatni jsou vyhozene prachy a pozerstvi. Ochrane pomucky a konkr. bryle jsou imho mnohem kvalitnejsi nez cokoliv s pruhy, kruhy apod. Jde jen o prekonani mentalniho bloku. Pochopitelne dost lidi to asi sere, ze bryle za kilo, ale je to tak.

        0 0
        • Tom-T45  

          Taky jsem si prošel pracovními brýlemi. Nakonec jsme skončil u čirých brýlí z Dekáče za stovku (výhoda je, že když je někde škrábnu, tak mě to fakt nemrzí) + mám od nich ještě fotochromatiky https://www.decathlon.cz/…8485703.html?…

          Ty mi prostě sedly

          0 0
          • Jakobo  

            Jo, tam jsem miril. Pokud nekdo potrebuje fotochromatiky nebo neco echt pak nepujde do pracovnich odevu. Ale my cyklo-makaci vime moc dobre, co staci ke stesti a ze vyplaznout 500+ za pruhy nebo kruhy netreba pokud jde pouze o ochranu zraku.

            0 0
        • -b-n-x-  

          Presne tak. Cire bryle za stovku (mozna tak za dve).

          0 0
    • AussigBiker  

      Oakley Jawbreaker, skla PRIZM Trail a musim rict, ze jsou paradni, vsechno krasne kontrastni a svet vypada opravdu dobre. V lese jsem nadsen jak to tam vypada, rikam si, proc si tu nadheru ostatni nefotej, pak sundam brejle a nuda, nuda, sed, sed :D.

      Taky jsem tehda resil jeste Adidas a POC, ale nakonec jsem sel do Ocek a vubec nelituju. Kamos to ma vyzkouseny, rikal, ze Adidas ma o trosku lepsi skla. Ale podle me neporovnaval se sklama PRIZM.

      0 0
    • Micey  

      Kuci ja uz uplne zapomnel jak je to tady tady dobry. Jedna rada fejky, dalsi bezpecnostni za devet korun a pak znacka, kterou jsem vylozene napsal ze nechci :D

      Ne ale fakt, dik, jen me to v dobrym pobavilo.

      0 0
    • Pikaču  

      https://youtu.be/xVNyuh1K7MI

      Tady POC docela pomlouva.

      Ja šel do ocek.

      0 0
    • JFB  

      https://m.pinkbike.com/…d-rated.html?…

      Mám Ryders, jiný model než v recenzi, spokojenost.

      0 0
    • Franta  

      Mel jsem dvoje 100% – Speedcrafty a Type-S.

      Oboje hezky, kvalitni brejle delany v Evrope. Dobry plasty, nozicky se hezky hejbou, zadny vule.

      Jen u Speedcrafty me tlacily do hlavy a navic jak jsou nozicky trosku do sirky, moc si to nekamaradilo s helmou.

      Type-S jsou spis after biker bryle, nicmene chytnul jsem model s polarizovanyma sklama a jsou perfektni. Netlaci, drzi, neni problem s nima jezdit. Nemlzi se, respektive mlzi jako cokoliv jine, ba min. Skla velmi kvalitni.

      Bejt tebou kouknu na Julbo, maj hezky modely, zajimavy skla. Mel jsem je v ruce, model Fury. Libilo se me ze jsou fakt velky a maj dobry vetrani, ruzny skla dle na vyber, hodne lehky ale diky tomu trosku pusobej i lacineji nez 100%, kde ten plast je vic pocitove pevnejsi. Maj i polarizovana skla, ale tam je cena uz vyssi.

      Nakonec jsem je vratil, protoze jsem mohl koupit Smith Wildcat, ktery za stejnou cenu (50% sleva) maj navic i ciry skla. A v testech vychazeji velmi dobre. Celkove me prijde ze Smith je v Evrope slabsi, ale bryle umi vic nez dobre.

      Kupovat si fejky je picovina. Oci mame jen jedny a krom toho ze spousta fejku nefiltruje dobre ci vubec, navic jsou z plastu co ti pri padu tak mozno porezou oblicej. Ale pro naky lidi je holt dulezitejsi mit pocit, ze si kazdej mysli, ze maj ty uber cool drahy brejle :)

      0 0
      • Micey  

        Jo, na Smith taky koukam, dik. Julba me nasraly detsky, nejak to mejm detem nefungovalo, ty nechci. Joo, najit Wildcat za pulku, nepremejslim a kupuju.

        0 0
    • milan.v  

      Zatím tu nepadla vůbec cenová hranice… Takže nevíme, jestli ti máme navrhovat Assos nebo Ekoi… Těch kvalitnějších výrobců, co u nás nejsou v distribuci nebo jen paběrkují, je hodně, pár jich tu padlo, je jich ale spousty dalších…

      https://www.cyclingweekly.com/…lasses-20180

      0 0
    • JakeF  

      Kup si Ocka a nevymyslej kraviny. Jestli je chces nebo ne, je nepodstatny.

      0 0
    • jIrI___  

      Kolega má Smith Attack Max a zpracováním mi připadají výrazně lepší než moje Radalocky (neloupe se zrcadlová vrstva na sklech a ani gumové části se mu po sezóně nezačaly roztékat).

      0 0
    • dada  

      Pokud dražší, určitě koukni na Julbo, zvlášť Zebra light funguje perfektně les---slunce

      Jako monochromatický levný mi překvapivě skvěle fungují Alpiny s nějakým ceramic zornikem.

      Edit: omlouvám se, na levný brejle se tu vlastně nikdo neptal :)

      0 0
    • jIrI___  

      Jaká byste doporučili skla do Oakley Radarlock? Použití převážně ve slunečném počasí z větší části na silnici. Teď mám Prizm Road a jsou super, jen se po dvou letech začala loupat zrcadlová vrstva z vnější i vnitřní strany, což jsem u skel za dvojku opravdu nečekal… Takže ideálně bych chtěl skla nezrcadlová…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.