Lepit vacsiu dieru na UST plasti, ktoru zacelil tmel?

22 nepřečtených
  • Pesto

    Ahojte,

    dnes sa mi podarilo chytit klinec do UST plasta. Tlak drzal, hlavicku klinca som si vsimol az doma, ked som ho vytiahol a otocil koleso dierou dolu, tak tmel (NoTubes) zacal striekat von. Ked som dieru pritlacil palcom a pustil, tak ju tmel chytil. Koleso som dofukal na ~40psi, diera zacala jemne pustat, opat som pritlacil palcom a prestala. Presli asi 3h a tlak stale drzi.

    Chcem sa spytat, ci to nechat tak a dalej v pohode jazdit, alebo to radsej vyzut a dieru zvnutra normalne zalepit naplastou.

    Dik za rady.

    0 0
    • kubad  

      V klidu to zalep a jezdi dal :-)

      0 0
    • pustipav  

      Neco podobnyho jsem mel taky. Zalepit tohle neni moc rozumny. Jak je venku platynko, tak je to citlive na defekt. Zkus zajit do pneuservisu, kdyz budou ochodny, provrtaji to, daji tam trn ze vnitr a ten se pak zastrihne. Me to tak vydrzelo docela dlouho. Jen se smir s tim, ze ten plast uz nebude jak novej, muze ti pak trosku hazet…ale co nadelas…

      0 0
      • Pesto  

        Ta diera nie je taka velka ako hrozivo vyzera na tej fotke. Vyzera to tak blbo, lebo hrany tej diery nie su uplne hladke (klinec bol hrdzavy a tupy), a tmel s tlakom vzduchu ich vytlacil von. Ta zatka, ktora sa tam z tmelu spravila je celkom pevna, skusal som do toho stuchat:) a tlak stale drzi.. Uvidim o den dva. Hlavne to nasere, lebo ten plast je novy, ma mozno 300km..

        0 0
        • pustipav  

          To znam… Blby je, jak z toho couha to platynko, tam se s tim pak nemuzes citit tak jiste dal od baraku…

          0 0
        • Rychlej turista  

          Kulaté díry jsou v pohodě. Ale je pravda, že tato je na blbém místě. Ale pokud do ní hned zase něco netrefíš, tak časem už to držet bude. Ještě si to párkrát může odplivnout, ale tím se tam vždy dostane i víc hrudek a vrstva zesílí.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Mi to na FF UST zalepilo i 7 mm řez, i když je pravda, že ne hned. Nechal jsem to několik dní zrát a pak na tom dal asi 100 km. Sem tam si to odplivlo, ale jet se na tom dalo. Pak jsem to raději podlepil a věřím, že plášť normálně dojezdím.

            0 0
            • pustipav  

              Coz o to, ono se to da zalepit i obyc zaplatou zevnitr a nebude to unikat…Akorat zvenku to neni nijak chraneny. Ten trn se da zastrihnout tak, ze vubec nebude citit, ale na tomhle plasti by to asi moc dobre neslo, jak je hladkej:(

              0 0
              • Dlabka  

                na motorky se prodávají knoty s jehlou, tak můžeš opravovat sám!

                0 0
                • Hnoj  

                  To se prodává i na biky.

                  0 0
                  • ememem  

                    a jak velka diera tym ide „zalepit“ ? sa pytam ci ked bych mal v kapsicke toto tak je uz dusa viac menej zbytocna. teraz ju este vozim aj s lepenim prave kvoli vacsim dieram ze bych ju v pripade nutnosti podlepil a dal este na dojazd pripaden aj donutra dusu.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      daj se dát i dvě ty gumy vedle sebe a podle mě to zalepí i velkou díru, když už je větší než co by to zvládlo, tak ti nepomůže už ani duše dovnitř a musíš to něčím podložit /občanka, řidičák, petka :)/

                      problém je spíš ten, že když to řízneš hodně, tak ti vyteče mlíko ven a po aplikaci záplat už se to nezacelí a máš patovou situaci. Vozit duši je jistota, zas tak velká není

                      0 0
          • Pesto  

            Chodim to teraz na balkon obzerat:) Nebude to take strasne, ta tmelova zatka ma mozno 1mm a stale drzi, ak sa netrafim presne do toho, alebo velmi blizko, tak by to malo byt ok. Ak trafim, tak co uz, je to spotrebny tovar. Ked si vezmem kolko babracky s vyzuvanim plasta s tmelom, lepenim, zas tmelenim by bolo.. :)

            0 0
            • Rychlej turista  

              S časem se to zlepšuje, ten tmel zgumovatí a udělá docela silnou a pružnou vrstvu.

              0 0
              • McBlacky  

                ale blbá smrková větvička jde skrz :(

                a kamenech nemluvím, podlepení je jistota

                0 0
                • kubad  

                  tak tak, a pokud je díra velká tak klidně dva fleky přes sebe, menší a pak velký k sehnání v pneuservisu, řešil sem to tak několikrát.

                  pokud se po zalepení na plášti neudělá boule dá se to v klidu jezdit dál

                  0 0
                • pepek  

                  A to bych ještě řekl, že obyčejný flek nestačí-jednou jsem to prorazil přesně do stejný díry, kterou jsem měl zevnitř podlepenou. Vozím teď proto takový tlustý „ruský“ fleky.

                  0 0
    • Pesto  

      Tak som na to zalepenie trochu pozabudol, od defektu spravil asi 120km v rozmanitom terene a teraz uz tu dieru na plasti neviem najst aby som ju zalepil:) Vzduch drzi, takze to asi nebolo take hrozne:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.