• xshreck

    Dneska jsem si přišedl dva měsíce staré dioptr. brýle :-/ jsou celokovové a prasklo mi očko se závitem, co drží sklo.

    čím byste to zkusili slepit, popř. to můžu nějak zadrátovat šikovně. Dík … někdo má štěstí zase

    0 0
    • Lada,s  

      Zkusil bych to slepit lepidlem nebo zadrátovat drátem, ale to jsi asi nechtěl slyšet :-D

      0 0
    • Vilém  

      A co to zapajet? Jednou jsem neco takoveho delal kolegyni a slo to.

      0 0
      • xshreck  

        tam je problém že můžu oddělat sklo (plast) = další škoda. Jedině že by se mi podařilo zapájet jen očko, ale tam zase pochybuju o následné výdrži takového spoje.

        0 0
    • sodek  

      tohle dělávali v optikách pájením

      0 0
    • grim334  

      záleží co je to za kov, asi bych se radši zeptal přímo v optice jestli to umí opravit. Většina těhle oprav ale dlouho nevydrží, zejména pokud je to namáhane místo.

      0 0
      • xshreck  

        No slepit, ale čím :)) v práci jsme měli speciál dvousložkové, musel bych zjistit, jestli ja i na kov – od firmy caggiati

        Byl jsem v optice, kde se brýle kupovaly. Baba hned že se musej koupit nové obroučky blablabla… nic o opravě neříkala (přítelkyně mi zase řekla že jí někde opravili brýle co byly total KO, ale zase z čeho byly).

        Není to právě extra namáhané místo, viz. foto – drží na tom jen sklo a trošku možná tvar, aby brýle nepružily (asi). Přijde mi zbytečný kvůli tomu kupovat nové obroučky … zbytek brýlí je hodně masivní, nejsou to žádné drobky. Já si všiml jen že se mi hýbe sklo, takže pozorovačka a zjištěšní tohoto :( mám je do auta.

        drát mám v záloze, nějaký ozdobný. Místo na něj je, ale je to spíš až poslední možnost :)

        0 0
        • Zdyn  

          To místo je dost namáhané právě od šroubku při stahování skla. Trofám si tvrdit, že žádným lepidlem toto nebude držet.

          Asi by opravdu bylo nejlepší to zapájet. Sklo se při pájení samozřejmě vyndá.

          0 0
          • xshreck  

            Chtěl jsem slepit šroubek napevno právě. Pokud se toto udělá napevno, už nepůjde nandat.

            Nebo pokud by se zapájelo jen zpět očko a pak se našrouboval šroubek (ten bych nedotahoval a dal ho na lepidlo), tak by to asi taky šlo jak říkáš. Zkusím jiné optiky, co mi řeknou

            0 0
            • grim334  

              to vidim blede, prilis mala plocha a velky namahani, tohle misto prenasi i sily od nozicek apod. Jakmile se ti nekde bryle byt lehoulince zkrizi praskne to zas :(. Moje zkusenost je takova ze pokud obroucky nebyly za moc tak zkusit sehnat ty same a jenom prehodit skla.

              0 0
        • Medunka  

          Tohle ti zapaji v lepsi optice. Nechaval jsem si tak opravovat kdysi bryle nekolikrat.

          0 0
        • JSt  

          to mas v prdeli. s tim nic udelat nepujde imho. mne nejaka titanova parodie praskla ve stejnym miste nesla zapajet a lepidlo bylo docasny reseni. jako zalozni bryle ti to vydrzi trosku dyl, kdyz sklo vlepis po obvodu do obroucky.

          0 0
    • Dejv94  

      Opatrně bych zkusil Lepox metal a stáhnout to aby to zaschlo stažené. Jinak tato závada je pakárna, taky mě jedny brýle tak praskli a musel jsem kupovat nové nožičky (měl jsem bezobroučkové brýle).

      0 0
    • Bombos3  

      Rozhodně bych se to nesnažil lepit ani pájet svépomocí. Zkuste oběhnout pár optik a zeptat se, zda-li to umí svařit. Umí opravit leccos, třeba zvládnou i tohle :-)

      0 0
      • xshreck  

        Zkusím určitě. Svépomocí bych to nepájel, lepit asi ano .-))

        0 0
        • pačes  

          pájí se to stříbrem, pokud to optik umí, drží to celkem v pohodě. Lepidlo nic podobnýho neudrží, možná tak za několik desítek let, nový technologie a materiály :-)…

          0 0
    • Tengu  

      Mám jednu zkušenost, když jsem se při závodě rozsekal a brýle skončily na několik dílů. V nemocnici jsem provedl nouzovou opravu pomocí kancelářské sponky a náplasti. Doma jsem pak vzal nejlevnější vteřinové lepidlo z tesca a vlepil sklo napevno do obrouček po celém obvodu. Drží to už více než rok a půl bez problémů. Ale jsou to už staré brýle, tak jsem se s nimi prostě moc nepáral, u nových bych asi více rozmýšlel, jestli je celé zalepím.

      0 0
    • Tanguero  

      Nevidím, že by se někdo zeptal to nejdůležitější, kolik ta obruba stála? Pokud kolem 4 tisíc a víc, může se jednat o TITAN a ten nezaletujete.

      Pokud jde o levnější provedení, doporučuju dát do opravy, optika to umí zaletovat, nicméně sleze barva.

      0 0
    • madcat  

      Známej – spolužák ze střední – má po Brně několik optik, a posledně mi říkal, že si koupil „svářečku na brýle“, a když ho žena doma nasere a potřebuje se uklidnit, tak zaleze do dílny a svařuje lidem polámaný brýle :)

      Takže určitě to jde, podle mě je to celkem běžnej úkon, jenom je třeba se vyhnout takovým těm hogofogo optikám, kde obroučky nestojí pod 5000,– a na každej škrábanec ti nutí nový…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.