• docid

    zdravim pánové, máte někdo zkušenost s namontováním lefty na jiného bike? mám postarší schwinn mesa gsd, má pár úprav. Moc se mi líbí leftyna ale nevim jestli by tam pasovala. Než se pustim do měření a koumání se chci zeptat -řešil to někdo nekdy?

    0 0
    • kubad  

      jde to :-) ale myslím že až si to vše v hlavě srovnáš pochopíš že tudy cesta nevede

      0 0
    • Smazaný účet  

      no kdyby jsi to daval na nejaky exkluzivnejsi ram, tak by to tam sand i pasovalo. ale schwin mesa.. to nee

      0 0
    • mr.antik  

      na postarší rám Schwinn Mesa? No to neee :-))

      0 0
    • roud  

      Uvědom si nejdřív kolik je cena lefty pak ti rychle dojde že na obyč rám to nedáš ;o]

      0 0
      • docid  

        já vim no… ale nějak po tom toužim častěji víc a víc… lefty trubku bych do rámu mesa tak tak nasadil… de o průměr lefty má bez dvou mm má 40mm v průměru, tekže asi hodinu přemýšlení a měření a došel jsem na to, jak ji dostat do mojí mesy s původními ložisky který tam mám monemnálně na polotovi… budu muset sehnat kulatinu AL stočit si celou novou hlavovou trubku, soustruh mám. Ještě pár urážek, naštvu se, pro leftynu si pojedu a bude se stáčet a stáčet…

        0 0
        • destr  

          Tak pokud po ní tak toužíš, tak se vykašli na ostatní a bud svůj, ne? ;-) Budeš z toho mít především radost ty, ne ostatní.

          0 0
        • Vilém  

          Existuji na to uz hotove redukce, nebo to muze poresit soustruznik. Teda pokud nemas dlouhou hlavovou trubku. Hlavova trubka se neupravuje, dava se uzsi krk. Ale na tu Mesu to fakt musi byt srdecni zalezitost, jinak to nedovedu pochopit:)

          0 0
        • roud  

          Tak už jen 37litrů na novou carbec lefty a můžeš se do toho pustit ;o]

          0 0
        • TJK  

          Nic bastlit nemusis, najdi si na ebay project 321, delaj primo adaptery hlavka z lefty na 1/1,8"… ale zbytek jako vsichni predemnou :-)

          0 0
        • pustipav  

          To je jak tunit felicii.. řekl jsem to už jednou a řeknu to znova – z hovna bič neupleteš:)

          0 0
          • StuntJ  

            No, když vidím jak vidláci se snaží dávat do svých 120 palubky z Feliici, podaří se jim tam dobastlit otáčkoměr a tachometr z kola a jsou z toho uchcaní, tak tohle je ještě normální …

            0 0
          • Buba_1  

            ja vzdycky rikam hovno nevylestis :-)

            0 0
        • StuntJ  

          Když já chci na tu svoji hajtru dát SID Team, kam by podle názoru leštičů, dali maximálně Santoura, tak proč ne … Záleží co chceš, ne co chtějí ostatní …

          0 0
          • pustipav  

            To je pořád rozdíl – lefty a SID, Reba a spol. Sice nevím, co máš za stroj, ale když tam dáš něco vyvaženýho, tak tím nic nezkazíš. Asi bych si vybíral podle ceny – jestli se to vyplatí tak SID, ceny šly dolů, dávno to není takovej zázrak jak kdysi…

            Jen počítej s tím, že takto postupně upgradovat kolo leze do peněz, protože až si koupíš SIDa, zjistíš, že by se hodily zapletený kola, taky možna lehčí kliky, pár karbonovejch serepetiček – řídítka, sedlovka… a už to jede..

            Z hlediska funkčnosti je lepší koupit hotový z loňskýho roku, testovačku… pokud neaspiruješ na to, postavit si nějaký unikátní skvost a jsi za to ochoten obětovat peníze navíc..

            0 0
            • StuntJ  

              No mám mam Felta Q920:

              www.jmctrading.cz/…ozi/q920.jpg

              standardně je tam osazena Tora a to prostě pro mě není, moc na tom kole nekravnu a Toru prostě nevyužiji. Dost pošilhávám po to SIDu z KK, ale modrou by tohle kolo asi nerozchodilo. Černá a modra, to bohužel k sobě nejde… Takže až časem vyčihnu nějakou dobrou akci, tak asi do něj půjdu. Kliky už mám jiné, kola se chystám, protože stará umírají a rodla má už prasklá …

              A nebo se vykašlu na barvu a bud lítát s modrým SIDem, sice OUT, ale spokojený :o)

              0 0
              • pustipav  

                Na to kašli, modrej sid je klasika.. ten rám asi nijak z řady vynikat nebude.. ale proč ne. Určitě tím chybu neuděláš, pokud plánuješ výměnu vidle… měnit tu nejnižší RS za Suntoura by zas takovej efekt asi nemělo… SID se dá alespoň příjemně nastavit.

                0 0
                • StuntJ  

                  Právě že já potřebuji něco pohodového. Navíc Tora je docela těžítko a výměno za SIDa by moje kolo zhublo skoro kilo, to se též počítá.

                  Jinak s rámem jsem právě docela spokojený, má pro mě příjemnou geometrii a je docela tuhý, leč není nejlehčí…

                  Ale já nevím, ta modrá s černou spolu opravdu nesedí, ale zas na druhou stranu by to to kolo asi dost oživilo, teď je to černý kolo bez výrazu a ta modrá by mu možná vdechla nějakou osobnost, i když je to vcelku extravagantní …

                  0 0
              • mr.antik  

                Modrej půjde dobře. Když přidáš nějakej ten modrej rychloupnínák nebo bovden, bude to paráda

                0 0
        • Smazaný účet  

          by mě zajímalo, jestli výš kde tu lefty koupit a jak se pohybují ceny.

          Než takhle bastlit tak to raději prodej a kup si hotový CD.

          já jsem v nedeli prodal mýho starýho Schwinna a mrkni se do profilu co mám teď :D

          0 0
          • roud  

            Taky sis pěkně pohoršil :O(

            0 0
            • Smazaný účet  

              máš pravdu pohoršil… z nejstarší americké firmy co vyrábí kola jsem přesedl na Meridu a teď mám zase kolo s rozbitou vidlou :(

              0 0
              • roud  

                nj jsme prostě chudáci :O(

                0 0
                • docid  

                  leftynu seženu starší, novou bych nekupoval… Párkrát do týdne vyjedu, nejsem žádnej závodník. Akorát ještě sehnat náboj no… taky starší jak jinak. Vyměnil bych ložiska a jede se dál… Fakt je to srdcovka a lefty se mi moc líbí… včera sem asi do půlnoci měřil maloval a vymejšlel… půjde to se stočenou jinou hlavovou trubkou.

                  0 0
                  • Vilém  

                    O jake hlav ove trubce stale mluvis? To jako z te mesy uriznes hlavovou trubku, nechas si vytocit jinou, navarit zpet? Pokud ano, tak to radsi komentovat nebudu:)

                    0 0
                  • kubad  

                    pokud seženeš starou Lefty tuším tak do 2005 se dělaly s posuvným uchycením tak to teoreticky pude, nové kde jsou uchyty lepené mají vnitřní mezeru 138mma mezi to se ti musí vejít rám s hlavovým, což je občas problém.

                    jinak ani starší Lefty neseženeš moc pod 10litrů + cca 2 za náboj to se ti fakt vyplatí cpát na takový rám? pokud chceš za každou cenu jezdit na Lefty skus si sehnat komplet rámovku Cannondale s vidlicí seženeš +/- za stejnou cenu jak samotnou vidlici a ušetříš si spoustu starostí a věř že vím o čem mluvím na Cannonech sem jezdil od 2001 do loňska a s myšlenkou dát lefty na rámy co mám teď sem dlouho zvažoval

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    starší nába se shání pěkně blbě, to už seženeš na bazaru spíš komplet kola. Nová nába stojí cca 2000,– takže to jde, ale jinak jak píše kubad. sežeň komplet rám cannondale a nemusíš nic bastlit.

                    0 0
    • dua  

      Výjde to dráž, ale když už, tak ať to je kolo… :) ¨

      Cannondale Taurine

      Scalpel

      0 0
      • docid  

        rám kupovat nebudu to vubec… hlavová trubka- trubka na vidlici, kterou strčim do rámu,na to ložiska představec.. nevim jak ju nazvat. Jo, neco podobnýho mě napadlo jako viz odkaz víš mě napadlo. Stačí sehnat AL kulatinu… No s tou starší lefty… ta horní brejle je k noze lefty přišroubovaná, respektive stažená takže se dá posunout, je to starší model.

        0 0
        • kubad  

          lol stačí sehnat :-) pak ještě mraky peněz za servis té starší vidlice, ale je to tvůj boj

          0 0
        • dua  

          lefty fanatik :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          kolik je ta délka hlavovky na tom schwinnovi?

          0 0
        • Vilém  

          Te hlavove trubce se rika krk:)

          0 0
          • docid  

            délka krku na rámu je něco kolem 110mm, leftyna pujde do zervizu ale pochybuju, že tam vyměněj šecky válečkový ložiska. Jennom ji promažou beztak.. jinak jaký velký prachy za servis? snat to nebude tak závratný nebojim se vlka nic… kdybych si nechal vyměnit válečky, to by bylo draši určitě. Ohledně koupi toho rámu… chtěl bych trochu nižší jako je na mese. Jiinak moc všem diky za příspěvky a za zájem.

            0 0
            • roud  

              Osobne si myslim ze se tu vsichni dobre bavej a jsme zvedavi jak to vsechno skonci…

              0 0
              • jIrI___  

                Já mu náhodou fandím, jde si vlastním cestou. Ale na výsledek jsem zvědavý taky :)

                0 0
            • Vilém  

              Na ramu se tomu zase rika hlavova trubka:)Do hlavove trubky prijde hlavove slozeni a do nej krk vidlice. No jinak drzim palce a jsem zvedav na pripadny vysledek.

              0 0
            • Smazaný účet  

              u servisu lefty pocitej tak 2–4000,– každopádně ty válečkový ložiska vydrží fakt hodně, kámoš má 12 let starou a jsou furt ok. Spíš stačí vyměnit jen těsnění…

              0 0
              • docid  

                ááá… konečně něco potěšujícího… za ty prachy mám postarší náboj takže opráším starej vercajk v garáži. Nejsem tip „kde se dá koupit“ ale „jak uděat“ když se začinalo před těmi osmi lety jezdit na horákách do skejtparků a sháněli se se niší rámy… tu dobu sem sám zažil. Jestli někde najdu samodommo napínák řetězu tak ho vyfotim, aby ste si nemysleli že sem nákej panelákovec.

                0 0
            • Richi  

              Lefty bych nechtěl, ani kdyby mi ji někdo nabízel zdarma.

              A ještě investovat takovej ranec na takovou starou plečku.

              Je to pěknej nesmysl.

              No nic, lidi mají různé úchylky a tahle společensky nebezpečná není.

              0 0
    • mara53  

      třeba se mu líbí tohle a tak se nechal inspirovat – já teda tohle můžu!! i když samo chápu, Mesa to neni :):) jsem zvědav na výsledek!

      0 0
      • docid  

        kolik rychlostí má ta převodovka v kole? má to někdo tady?

        0 0
        • mara53  

          určitě maj; vše o nábách Rohloff najdeš tady http://www.rohloff.cz/ – je to Rebel Bike

          0 0
          • docid  

            tet sem si tak vzpoměl.. dá se sehnat starší CD s lefty za 18 tis… když bych sehnal starší nábu tak mě to vyjde kolem 14 15 tis, takle kdybych pro celí kolo zajel tak mám leftynu s kolem komplet, a ten zbytek by se snat dal rozprodat…

            0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      To už můžu narvat lefty na svůj bike :D a vyjde to nastejno:)

      0 0
    • docid  

      tak zase sem tu. Pokročil jsem. Lefty mám, kolo bude pozdějic. Dneska jsem se do toho trochu poustil. nejtěčí bylo sundat brejlu z hlalová trubka. Je to tam nalísovaný. Pro snadnější slisování sem zbytek vošmirgloval. V ponděli du k soustruhu. Akorát mi řekněte, pačemu jsou ty dírky ve vidli, jsou dvě naproti sobě viz prst. de vidět na vnitřní nohu jak tam litá. Zvědavce šílené přestavby budu průběžně informovat. čest biekři.

      0 0
      • přišlapávač  

        jaká je řeč Tvého kmene?

        0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Pičo a dost..

        0 0
        • JakeF  

          Amen.

          0 0
          • docid  

            vy máte co řikat, někdy se taky podivejte co pišete chytráci. Psal jsem to v rychlosti. Hodně lidí, kromě vás teda, to zajímalo tak jsem chtěl dát vědět, jak to pokračuje. Se mužu ****** přiště. Já toho mám odost zasebou v technickým směru než vy dva dohromady! Když jsem dneska přišel do autorizovanýho servisu s tím, že potřebuju vylisovat jednu brejlu z trubky, se mi vysmáli a řekli že to nejde kde sem to viděl! Já to udělal z hadrem a kladivem. Takže jediný co budu dál od takovejch pitomečků kteří si neumijou vyměnit ani řetěz, číst dotazy! A jestli mě něco nezajimá, nereaguju!

            0 0
            • jIrI___  

              Nečerti se, třeba já jsem na výsledek zvědavý.

              0 0
            • JakeF  

              To je zajímavý, když jsi tak nad věcí, že máš důvod se nad nás vyvyšovat, když ani netušíš, co vlastně kterej z nás dělá a co zvládne :-).

              A mě to náhodou docela zajímá, takovýhle kraviny se tu moc často nevidí…

              0 0
            • TJK  

              klidek kovboji… si precti co si napsal a pak se nediv tem komentum :-)… jen tak pro zajimavost. resil si vubec geometrii tvyho ramu jak bude s lefty? a uz si koukal kolik stoji redukce na normalni hlavko treba project 321?

              0 0
            • Smazaný účet  

              klidně to sem dávej,, mě zajímá taky jak tahle kravina dopadne :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                no a k těm dírkám.. je to sání/výfuk kvůli tomu aby se dostal vzduch pod tu gumovou prachovku, a tu gumovou manžetu, alias vzduchovej filtr máš mít přetaženou přes ty dírky. měl by jsi ji mít v té mezeře mezi prachovkou a tou objímkou na brzdu.

                Rozhodně by ty dírky neměli být otevřené, protože si nasaješ prach do vidle a zničíš dráhy…

                0 0
                • docid  

                  jo, nato sem už taky přišel když jsem pořádně zapružil.

                  0 0
            • Neil100  

              Tyjo, tak přesně kvuli takovejm jako ty by tyhle věci měli bejt ještě dražší než jsou, to je snad jedinej zpusob jak Vás pokustóny odradit od nějakyho hobbybastleru…ší­lený tohle číst,,,nejsem proti lefty na biku, když se to lidsky provede, viz eliflap, mathis a jeho redukce apod…ale tohle cos tu nastinil je dost zvěrstvo !!!

              0 0
              • Smazaný účet  

                v klidu, stejně se mu to nepovede.

                0 0
              • jIrI___  

                A o co jde? Lefty je snad jen pro vyvolené co si k ní můžou pořídit další „odpovídající“ vybavení za desítky tisíc? Kluk má sen pořídit si lefy, tak si prostě našetřil a koupil si ji. Na co ji nasadí je jen a jen jeho věc, časem třeba splaší i odpovídající rám a když ne, tak to ničemu vadit nebude. To je jak kdybych řekl, že na Cdale nepatří klasická vidle a ti co ji tam narvou jsou strašní hobbybastleři :)

                0 0
                • Kubiczech  

                  Amen.

                  0 0
                • roud  

                  Ono je to mnohem složitější než si myslíš první věc je že neni vůbec sranda dát lefty na normální hlavu a u spousty rámů to ani nejde další věc je docela demence dávat na kolo vidli která je mnohem dražší než kolo samotný dále je pak potřeba si uvědomit že lefty vyžaduje přední kolo se spešl nábou a ani servis samotný vidlice (záleží na konkrétním modelu) neni zas taková sranda a doma ani ve většině servisů ti ho neudělaj :O( to´t jen takové resumé a pár bodíků k zamyšlení…

                  0 0
                  • jIrI___  

                    O tomhle všem vím. Stejně tak můžu říct, že je blbost si pořizovat vidlu od Milana, protože ti na ní nikde jinde neudělají patřičný servis. Jasně, s instalací Leftyny ho čekají nejspíš drobní problémy, ale jakmile ji tam narve, tak bude mít 100% netuctové kolo. A že je vidle mnohem dražší než zbytek kola? (za kolik ji sehnal netuším, třeba to ani nemusí být pravda). No co, stačí se podívat do galerie, kolik lidí má záplety dražší než třeba rám, to zas tak velký rozdíl není :). Já klukovi prostě fandím, cannoňáky je třeba trochu usadit na prdel a tímhle počinem se mu to zatím očividně daří :)

                    0 0
                    • mates555  

                      ta vidlice se válela na cyklobazaru za 5000 … pokud je to ona…

                      0 0
                      • alinceb  

                        A prodával ji majkee…tak ať se vyjádří, jestli je pokračování tohohle „funthreadu“ jeho práce…:)

                        0 0
                      • Vilém  

                        Nebyla to nahodou majkeeho? neco se mi mate, ze ji par tydnu vlastnil.

                        0 0
                    • docid  

                      pravda, samotný kolo me stálo před 5 roky 13 tis. Postupem času sem něco vyměnil. Nemusim mit nějakou spešl přehazku, protože přehazka jen přehazuje, zvláště při dobrým servisu (mazání bondenů apod.) rači ty penize dám do náboje. Rám šitka, nestydim se za to. Nestydim se za pár gramů navíc. Nejsem závodník. Jezdim na kole do práce, sem tam se projedu. Jedna noha ale je hold jedna noha… Asi naseru majitele CD mám výserem. Co se týče servisu- nějaký extra nářadí na vyčištění a promazání ložisek není potřeba. Ještě jsem ji nerozdělával, ale nebude to nic hroznýho. Dělají to jen lidi. Mám zasebou teda jen rozebrání RS pilota a rebu. Na pilota samozdřejmě není k sehnání gumička do vzduchoví patrony takže jezdim bez vzduchu.

                      0 0
                      • alinceb  

                        S Pilotem bez vzduchu? Ty si dobrý expert. To si můžeš dát dopředu rovnou vidli z fichtla…:) Když něco rozebereš, dáš to zase někdy do kupy?

                        0 0
                        • docid  

                          když něco rozebereš a zamysliš se jak to asi funguje, neni problem to dat zase dohromady. Já mám 65 kg takže se s tim dá jezdit, akorát na kamenech to neni ideal.

                          0 0
                          • alinceb  

                            Já teda všeobecně moc nechápu, na co ti teda ta vidle je, když na kamenech je k ničemu. Vzhledem k tomu, že nějaká citlivost vidle tě nějak nebere bych se uchýlil jinou cestou, než je bastlení lefty – pořiď si pevnou karbonovou…:)

                            0 0
                            • JSt  

                              kdyz jsi lehkej, da se s pilotem jezdit bez dofukovani (resp. nemel by se foukat). vzduch tady slouzi jen pro vyssi vahy. kdyz jsi moc tezkej, tak z toho vystrelovaly stiraky :-D.

                              0 0
                              • alinceb  

                                No kdysi sem o ní uvažoval, ale teď sem si přečetl, že to zas taková hitparáda není…:) btw. ty si mi ale ranní ptáče…:D

                                0 0
            • l-e-t-o  

              wojtek no.2

              0 0
            • Vilém  

              Polkni prasek.

              0 0
      • Vilém  

        Tohle nedopadne dobre.

        0 0
    • vsn  

      nechci ti radit ale nebyl by lepsi Epicon TT? navíc aspon nevypada ze mu neco chybi …

      0 0
      • roud  

        koliks toho najezdil s lefty že ji s něčím srovnáváš ? :O)

        0 0
        • vsn  

          nic, nenprenesl bych pres srdce ten osklivej vzhled … netvrdim ze to nefunguje ale neni Epicon TT nejlepsi vidle na svete? … (na ty jsem taky nejel)

          0 0
          • roud  

            připadáš mi trochu mimo srovnáváš tu dvě vidle na kterejch si nikdy nejel doporučuju oboje ozkoušet než to budeš nějak komentovat…

            0 0
            • vsn  

              z jedny si delam srandu protoze blbe vypada (aspon pro me) a z druhy si delam srandu protoze ji tu kazdej uctíva :P – epicona bych ale bral.

              takže mimo nejsem :)

              0 0
            • mr.antik  

              vždyť je uplně normální vidle, akorát má jednu nohu, ale jinak žádnej zázrak.

              Btw ZuzicKyň Prophet je stále k mání fandové :-))

              0 0
        • kali222  

          „kolik si toho nafotil s lefty, ze s na to dovolis ptat, jeho?“ to me pridje stejny :)))))))

          0 0
      • Kubiczech  

        Souhlas, Epikon bude lepší. Kór naladěná verze. Rýp.

        0 0
        • vsn  

          tak a ted dostanes vynadáno :D …teš se … aspon v tom nejsem sám :P

          0 0
          • folty.hans  

            kvalitní názor, nelíbí se mi to = nemůže to fungovat. Bravo ;-)

            0 0
            • vsn  

              " …nenprenesl bych pres srdce ten osklivej vzhled … netvrdim ze to nefunguje "

              o několik prispevku vyse …

              ale neva jeste jednou … verim, ze funguje a verim, ze funguje dobre … jinak by se nedelala. koukal jsem a má to dobrou váhu taky … ale vzhled je proste hroznej …

              0 0
          • Kubiczech  

            Ale seš, mně se Lefty líbí dost. Jen mě baví číst místy hodně zábavné výroky nadlidí, kteří ji vozí na kole Cannondale. (:

            0 0
        • kubad  

          A LADĚNÁ LEFTY NA TOM BUDE JAK?

          HEHE RÝP

          0 0
    • Esi  

      Dáváš jí na blbej rám, pokud chceš být za mučeníka a být rozhodně ukřižován tak jí přece musíš nacpat a rám od Authora ne ? to je přece jasný :-) tohle by mělo rozhodně úspěch :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Tak to by se skokově zvýšil počet sebevražd návštěvníků B-F :-))

        0 0
        • Esi  

          to jo ale zase by jsi byl určitě jedinej na světě :-)

          0 0
          • docid  

            tak hotovo… Vzbudil jsem rozruch když jsem se projížděl po dědině. Akorát ty řiditka bych chtěl ještě vyměnit. Vlaštovky bez hrazdy by se tam šikly líp.

            0 0
            • duk  

              Muhehe, masakr :-)

              0 0
            • Pedro404  

              Tak to je gól.

              0 0
            • mr.kokos  

              Tak to je hodně krutopřísný. Ale mě se to líbí.

              0 0
            • docid  

              ještě bych chtěl doporučit majitelům leftyn, aby aspon dvakrát do roka promazali a vyčistily ložiska v náboji. To větší určitě, k tomu menšímu se voda nedostane ale neuškodí mu to. To věčí bylo vevnitř pěkně zarezlý. Malinkým šroubováčkem vyloupnout prachovku na ložisku, vystříkat odmaštovačem, profouknout 8mi Barama vzduchem, do střikačky sem nacpal vazelinu a nacpal na ložiska, prachovka zpět a hotovo. Na druhé straně to samé. Akorát ti změtci maj obrácenej závit na té matici se 4ma dirkama, nebo jak se tomu řiká. Výměna ložisek nebude nic hrozného ale to až později a bude čas. Zkoušel jsem promazat i ložiska na leftyně, jen pod manžetou, ale nemá to moc smysl. Natřel jsem plochy vazelinou,propružil až na doraz. Vytočil sjem horní matku n noze, takže to nemělo vliv na nic, pružina se nemačkala nebo jak to řict. Ale když jsem se pak podival na ty plochy který sem mazal, byli stejný, nesetřený. Takže nemá smysl je mazat protože po tom válešky nejezdijou. Asi centák šlo vidětže se válečky namazaly. Později ji kuchnu celou a promažu válečky pořádně. Zdá se mi že je to suchý, de to poznat že jsou válečky suchý. Zatim stači.

              0 0
              • TJK  

                vic fotek toho biku :-) a riditka fakt vymen.. tole je hruza :-) to vypada jak to co sem postavil z lega :-D

                0 0
            • folty.hans  

              ty řidítka myslíš opravdu vážně ?

              0 0
            • Pedro404  

              Jaks pořešil přední kolo? Koupils nový/nábu, nebos to taky nějak zbastlil?

              0 0
              • TJK  

                nejsi slepej? asi o 5cm vys sou obrazky rozdelany Lefty naby :-D

                0 0
                • docid  

                  celí kolo sem měl k vidli. Rok jeté a ložisko skoro po smrti. Fakt doporučuju pravidelně čistit a mazat.

                  0 0
                  • kubad  

                    Tim cos udelals znicils v tom lozisku tesneni. Takze doporucuju nedoporucovat :-(

                    A jestli to kolo patri k vidli tak je sakra stare.

                    0 0
                    • docid  

                      ale prdlajs. Neni to noví, pravda, ale svou funkci to udělá. Proti vodě to neni 100% zatěsněný, ale tady de o to, aby kuličky byli promazaný. Stejně když pojedeš brodem tak se dostane nějaký vlhko i do nekuchanýho ložiska. Kdybys to někdy dělal tak máš jinej názor.

                      0 0
                      • kubad  

                        Lefty se vozil kopec let. Vzdy odeslo to male lozisko u krytky to velke v pohode.

                        I pri jezdeni ve velkem bordelu.

                        A pokud je v lozisku bordel je po nem. Nejake proplachnuti a dalsi veci pomuzou na chvilku zbytecna prace. Lozisko je normalizovane je za par kacek.

                        0 0
                        • docid  

                          Si myslim že ho kopim max za 100Kč. Bordel se tam nedostane když tam je prachovka. Ale vyhžeje se vazelina, ještě k tomu ta voda. Na fotce to nejde tak vidět, ale bylo to dost rezavý vevnitř. Při pravidelnym mazání vydrží ložisko dýl. Takže čištění a mazání smysl má. Kdybych nemazal a nečistil náboje s konusama, nevydrželi by mi 20 tis km. Kolo mám 6 let a když jsem hodně jezdil měl jsem 6 tis za rok, když jsem vozil tachometr.

                          0 0
                          • kubad  

                            Znovu ti opakuji demontazi tesnicy krytky ji znicis a prestane plnit funkci bezkontaktniho tesneni. Dusledky s tu popsal. Netesni to a leze tam bordel.

                            U aut jsou loziska naprosto stejne jak u kol a nikoho nenapadne delat s nima to co popisujes najezdi mnohem vic a v mnohem vetsim bordelu.

                            0 0
                            • docid  

                              až někdy budeš mit cestu přes Znojmo, stav s a ukážu ti demontáž těsnění s minimem poškození. Asis to ještě nikdy nedělal. Žádnej bordel se tam nedostane. Teda když to nebudeš páčit velkym šroudovákem! Auto je trochu z jinačího soudku. Pokud nejezdiš v půlmetroví vodě, neřeš to a nemotej sem auta.

                              0 0
                              • kubad  

                                :) to myslíš vážně nebo to jen předstíráš?

                                0 0
                                • TJK  

                                  ve svym veku a se svejma prd skusenostma to mysli na 100% vazne :-) ale jo pobavil :-D

                                  0 0
                                  • docid  

                                    já to myslim vážně. Nevim do čeho se pouštiš doma ty, ale já se pustim do všeho. Ani jednou jsem nebyl v servisu s kolem. Jo, je mi 22, a co jako? když jsem se dival na kola v jednom bajkšopu unás a byl tam nějakej starej týpek co měl celopéro RB co pod 40t neseženeš, mluvil tam s klukem kterej servisuje kola a já to slyšel co perli, měl jsem pocit že jsem někde v ustavu. Takže jesli se tomu věnuješ a je ti 20, máš hodně skušeností, tak se mužeš srovnávat i s důchodnec co o tom ví velký kuloví a vozí se na nejlepšim kolem na světě. Takže se nedivej na věk, ale to co umiš a to cos dělal. Když jsem zadaval tohle tema, myslel sem že mi někdo pořadně poradi. Tys mi neporadil tak se tet nevytahuj s nějakýma prachovkama na ložiska. Neřikám že toho málo viš, ale já nejsem ten kdo se divá kolik co stoji, kolik co má gramů a bla bla… Jezdim na svým kole, udržuju si ho sobě i kamošům už dlouho, žádjen problem takže to asi dělám dobře. Nebudu se na takový tema bavit s někym kdo si mysli cosi, v ruce měl sotva šroubovák a je častým návštěvníkem někde v servisu. Až si budeš měnit ložiska, nafot mi to prosim. Budu rád. Myslim že je tady hodně lidí které by to taky zajimalo. Nejsem tady moc dlouho na foru, občas se mrknu když mám čas co se tu probírá. Hod mi sem odkaz na nějakej super nápat at vim co v tobě je, cos dobře komu poradil. Dik.

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      S těma krytkama máš pravdu, dá se to udělat zcela bezbolestně, pokud možno hned na novém ložisku. Vydrží pak mnohem déle. Ale zkus eště poladit ten pravopis, tam máš eště rezervy.

                                      0 0
                                    • jIrI___  

                                      Pokud jednou vyndáš těsnící krytku z ložiska, byť by to bylo sebepečlivěji, tak už nikdy nebude svoji funkci plnit na 100%.

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Pokud za 100% považuju výdrž novýho ložiska s troškou sračkovaté vazelíny, tak moje takto ošetřená ložiska s lepším mazadlem mají výdrž v př. nábě a zadní stavbě 300% a více (drží furt).

                                        0 0
                                      • kyl  

                                        A co si myslíš že dělám v práci když měním ložiska ve fortunách?Vyloupnu z jedné strany krytku a do ložiska přidám vazelínu,ono je to ložisko totiž občas SUCHÉ a domazané vydrží o dost déle než bez domazání.S těma mašina se brousí litina a to je prachu ažaž.Jen to musíš umět vytáhnout bez poškození.

                                        0 0
                                    • Vilém  

                                      Co to tu meles? Nad kym se stale povysujes? Kdyby ses aspon podival lidem, ktere poucujes, do profilu, tak zjistis, ze meles pekny kraviny a ucit by ses od dotycnych moh spis ty.

                                      0 0
                                      • docid  

                                        Nepovyšuju se a dival jsem se. Jen se dělim o zkušenost. Otom forum je. Od něj jsem se nic rozumnýho nedověděl. Zakládal jsem tema, jak narvat lefny ta mého starého šwiňáka. Poradil? ne. To mi stači. Vyřešil sem si to sam jak jinak. Kdybych chtěl poradit nějakýho bajka koupit za slušnej peniz, obratil bych se na něj.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Ber to tak, že lidi kteří o kolech něco ví je mají většinou fest vymazlené a narvání svaté Leftyny na starého Schwina považují za zločin :)

                                          0 0
                                          • Esi  

                                            větší svatokrádež než tohle už je snad jen narvat tu lefty na crosku :-) ještě štěstí že crosky se snad nedělají 26, ale zase by to mělo pěkně aerodynamický tvar vepředu 26 a vzadu 29 :-)

                                            0 0
                                            • roud  

                                              tak lefty se vozí i na 29kách jen v ní je spacer…

                                              0 0
                                              • Esi  

                                                tak to jsem netušil, to je výzva :-) jestli bych se tady o tom neměl zasvěceně rozepsat a potom to sbastlím ve photoshopu, výsledek bude stejněj jen se s tím nebudu muset ***** a vrážet do toho nesmyslu prachy :-)

                                                0 0
                                • docid  

                                  podle toho co pišeš, soudim, žes to nikdy nedělal. Ja nejsem teoretik ale praktik viš.

                                  0 0
                                  • roud  

                                    Myslím že nejseš ten pravej kdo by měl radit kubadoj ;o]

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      ále kubad taky není vševěd ;) tak mu nelízej tak ty paty :)

                                      0 0
                                      • roud  

                                        vševěd není ale ví toho hóóóódně ;o] a kdybych si tu měl vybírat komu na tomhle fóru věřit tak by patřil mezi TOP ;o]

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          ale já mu taky věřím :) ale vševěd není :)

                                          0 0
                                          • roud  

                                            kurnik co máš furt s tim vševědem ??? :-o jestli chceš vidět vševěda tak si ho pusť třeba na DVD :OD

                                            0 0
                                          • kubad  

                                            Ani nemluv osledni kiks v praci se me pekne prodrazil :-(

                                            0 0
                                      • kubad  

                                        :-)

                                        0 0
                                  • kubad  

                                    Priznam se tuhle prasarnu sem parkrat delal kdyz sem potreboval zprovoznit lozisko ktere bylo v haji. Ale to je proste nouzovka nez sezenes nove.

                                    0 0
                • Pedro404  

                  Trhni si, když sem to začínal psát tak tam ten příspěvek eště nebyl:)

                  Ale vzhledem k tomu, že sem náboj na lefty v životě neviděl a na těch fotkách na něm neni vyloženě napsáno „lefty hub“, tak bych to stejně nepoznal:)

                  0 0
            • roud  

              Hustý :-o

              0 0
            • felix.org  

              Jsem si vždycky říkal, že až budu velkej, zajistím pro rodinu barák, děckám slušnej život a budu mít zbytečný kilo, tak si koupím Cdale s lefty…právě teď mě to přešlo… :-D

              0 0
            • jIrI___  

              Respekt, kde jsi tu Lefty kupoval?

              0 0
              • kubad  

                Neni to ta od majkeeho? Kazdopodne je to stary srot.

                0 0
                • docid  

                  je, ale svou funkci to plní. Nezávodim s tim. Udělal sem si radost za pár peněz. A umim si to spravit a promazat sám. Co vic si přát…

                  0 0
                • Kubiczech  

                  Ale Maajkeemu bys to neřekl…

                  (:

                  0 0
                  • kubad  

                    neřekl, ale někde sem mu to napsal :-)

                    ale on s tím počítal když ji za pár korun kupoval že je to stará mrcha a bral ji na vyzkoušení

                    0 0
                    • maajkee  

                      Jo, je to ta ode mně a zas tak starý šrot to není, dá se pořád koupit i fungl nová, funkčně určitě lepší než třeba slavnej epicon, přišla mi pěkně citlivá.

                      To kolo jsem mu prodával k tomu, ale že jsou ložiska nic moc jsem mu řekl dopředu.

                      Jinak koupil jsem ji za 5500 a za 4800 prodal a to se vyplatí! :D

                      Jinak to kolo s tím blackem vypadá moc pěkně!

                      0 0
            • Vilém  

              jdu blejt:(

              0 0
              • JSt  

                proc? mne se libi, jak tu se vsema vybehl. priznejme si to, ze nikdo moc neveril, ze to na ten ram nabastli ;-).

                0 0
                • destr  

                  Přesně tak!!

                  0 0
                • Pedro404  

                  To se mi na tom líbí nejvíc, jak zvítězil navzdory nepřejícím a odrazujícím. Za pár tejdnů koupí Hollywood práva na zfilmování jeho životního osudu a to pak budou padat oscary:)

                  0 0
                • Vilém  

                  Jo zvladl to, ale vysledek, aspon na muj vkus, vypada desive.

                  Pripomina mi to doby po revoluci, kdy lidi cpali na favorit ramy jakkoli draho sadu, hlavne kdyz to bylo shimano. Pak clovek potkal Favo, mekky jako blato, ale hlavne ze bylo komplet na Shimanu 600.

                  0 0
                  • roud  

                    Tak tak zvládnul to ale pořád je to kolo na kterym ybch se snad bál jezdit i do práce :O(

                    0 0
                    • maajkee  

                      tak ale, nepřeháněj zas :) asi ti ukážu někdy svoje kolo do práce :)

                      0 0
                      • roud  

                        hele tohle jsem výjímečně myslel smrtelně vážně xD xD xD jinak tvýmu kolu slušela líp ;o]

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      no hlavně teď je to úplně protichůdný kolo, protože ten rám je měkkej jak prase a lefty zase tuhá :D

                      0 0
                      • docid  

                        po desátý opakuju, že nejsem závodnik. Jezdim rekreačně. Takže tuhej nebo měkej rám mě nezajimá.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          kdyby jsi jel někdy na tuhém rámu tak budeš vědět o čem je řeč.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Tak on tuhej rám pro rekreačního jezdce nemusí být zrovna výhrou.

                            Ono dost lidem je tuhost rámu fakt někde u zadku, včetně mě :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jo šak jasný.. jen, že já když jsem jel na tom schwinnu tak jsem měl vždycky pocit, že mám píchlý kolo :D

                              0 0
                              • maajkee  

                                no a teď nemáš? :) jak jsem koukal na to tvoje video tak se ti to kroutí vzadu jak had :D cannondale blbej!

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  kupodivu teď ne.

                                  0 0
                                • roud  

                                  řek bych že větší ingot místo zadní stavby žádný kolo nemá takže o tuhost u rashe bych se fakt nebál xd xD xD

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    a viděl jsi to video? :) ale mně se to taky kroutí, to ale není nic zlýho, holt full nemůže bejt tak pevnej jako HT, to dá rozum.

                                    0 0
                                    • roud  

                                      a viděl jsi na videích stavby jinejch fullů ??? :O) nevěřil bys co dělá stavba na mym kole když zamáčknu brzdu a šlápnu do pedálu a rozdíl v tuhosti oproti ht prakticky nepoznám :O)

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        No pěkně jsi shrnul to co jsem napsal :) všechny fully se prostě trochu vlněj ale většině rekreačních jezdců to je uplně jedno a skoro to nepoznaj.

                                        Rozhodně jsem se nesnažil říct že jenom rush se kroutí probůh :)

                                        0 0
                                        • roud  

                                          překvapil mě spešl u epika komplet předělal zadní stavbu a je pomalu jednou taková :O) docela by mě zajímalo jestli by to bylo nějak za jízdy poznat :O)

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            já myslím, že kdo honí každou sekundu a závodí, tak třeba i tu tuhost hnedka pozná, ale já poznám tuhost akorát tak, že u kola do práce s ocelovým rámem a s prasklou výztuhou na zadní spodní vidlici je dost malá oproti jinejm kolům :D

                                            0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          jen sem doplním, mám zkušenosti s několika fully dlouhodobě a ten rush má zadní stavbu nejtužší, co jsem zkoušel a porovnával… klidně bych mohl tu kameru přidělat i na kola ostatních známých, ale pochybuji, že by mi to dovolili testovat :)

                                          0 0
                                          • v POHODÌ klokan  

                                            Můžeš sem hodit odkaz na to video? Dík

                                            0 0
                                              • roud  

                                                hlavně pokra´t tu hadici :O)

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  roude ty myslíš tu na vidlici? to je od snímače tachometru… furt mi vypadává z toho háčku na vidlici. No musím to nějak vyšpekulovat.

                                                  0 0
                                              • jIrI___  

                                                Tak tohle video by si měl natočit každý. Dost by mě zajímalo, jak moc se který rám kroutí.

                                                0 0
                                              • soc  

                                                No mě se lefty vždycky strašně líbila, ale v tom videu je strašně moc vidět, že tam v předu něco chybí (myslím tím v těch záběreh seshora přes řídítka). Je to jenom psychika, ale dělá to strašně moc :)

                                                Jinak videjko pěkné…

                                                0 0
                                                • maajkee  

                                                  a ty se při jídzě koukáš snad na vidlicí? :) Věř že při jízdě to, že tam něco chybí absolutně nevnímáš.

                                                  0 0
                                                  • soc  

                                                    No čas od času se kouknu, abych zkontroloval jestli tam ještě je a jestli něco dělá, nebo se jenom fláká :)

                                                    Ale dívám se většinou jakoby zprava, což by u Lefty byl problém :D

                                                    0 0
                                                • Pedro404  

                                                  Že jo?:) Mě to přišlo taky strašně divný, ale předpokládam že si člověk zvykne.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    zvykneš si tak během prvních 10 km, já se taky pořád nakláněl doprava a sledoval, jestli mi kolo nevypadne…

                                                    vlastně te¡´ už mi přijde divný jet na normální vidlici.. nechápu proč tam je ta druhá noha, a proč ta vidle nekončí až nahoře u řídítek.

                                                    0 0
                                      • v POHODÌ klokan  

                                        Vždyť ty taky máš pevný kolo! ;-D

                                        0 0
                  • JSt  

                    nemyslim. hodil na ram za bratru dvojku vidlicu s prednim kolem vcetne za necelou petku. kdyby na to kolo nasadil treba funglovku recona, nikdo by se nad tim moc nepozastavoval a jeste by byl pochvalen za funkcni upgrade :-)).

                    0 0
                • Deus  

                  Já mu taky fandím. Je to rebel.

                  0 0
            • soc  

              Tak mě se to líbí (ten samý rám mám taky, akorát se teď někde válí a nevím kde se válí :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              no tak zbastlit se ti to podařilo.. jak jsi vyřešil hlavové složení?

              vzhledem k tomu, že jsem měl taky schwinna tak respekt, ale těma řídítkama jsi to fakt zabil :(

              0 0
              • docid  

                tenkrát jsem sháněl řiditka širší, a jiný nebyli. Časem seženu jiný. projekt321 nebo jak se tomu nadává. Akorát sem si to nechal stočit na soustruhu. 2 tis se mi zato fakt nechtělo davat.

                0 0
            • mr.antik  

              paráda, snad jen ty řidítka – ale to už je jen stovková záležitost.

              0 0
            • v POHODÌ klokan  

              Jsem pro výměnu řidítek, jinak mi to není vůbec proti srsti :-)

              Ať slouží!

              0 0
    • docid  

      Vážení kolegové, vzhledem k tomu, že se mi dostal do vidle bordel a vydlice má nepravidelný chod, jsem nucen Jakeho kuchnout, vyčistit ložiska a znovu promazat. Máte s tím někdo zkušenosti, popřípadě nač si dávat pozor abych něco nepokazil? diky za rady a nechci tady nic číst jako kousek nahoře nějakou kritiku. Diky

      0 0
      • pepek  

        Zkušenosti s tím nemám, ale za ten nadpis: „vobič bike“ by tě měli zavřít.

        0 0
    • rukay  

      Máte někdo kontakt na tohohle borce? Rád bych udělal podobné znásilnění a potřebuji radu někoho, kdo už to zkusil.

      Na profilu kontakt nemá.

      0 0
    • docid  

      Čest práci borci, co se tu prosím dělo po dobu mé nepřítomnosti? pár let jsem tu nebyl, tak nevím, jakým směrem se vydala evoluce bastlení, hlavně moje téma. Dnes jsem si na tohle téma vzpoměl, tak bych ho chtěl oživit. Kolo jezdí, funguje, jednou jsem vidli kuchal, drhnul tam nějaký prach, fotky nemůžu najít, bylo to zajimavé komplet vyčistit, promazat a nazpět. Odjeto několikrát Rychleby a Smrk.

      Hlavní důvod oživení mrtvoly je, že se chystám mojí milé složit kolo, přišel jsem za pár stokorun k prasklému rámu. Máme 60 kylo, tak by svár mohl vydržet. Mám jen rám, brzdy, přední kolo s vidlou, která má krátkou trubku, navíc legendární PILOT nedrží vzduch (zadní kolo na fotce jen na zkoušku), raději bych lefty. Nevíte někdo o starší lefty, že bych si dal druhé kolo stavby? každopádně jestli se někomu válí použitelné věci na dokončení stavby za lidovou cenu, sem s tím- kliky, přehazky, měniče a pod. Diky všem, co mi fandili :o))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.