• swinx

    Zdravím všechny,

    sry za offtopic, ale potřebovala bych od vás pomoct, každá (smysluplná =o)) rada dobrá.

    V sobotu večer po švihu mi začlo být špatně – horečka 39,5°, silná bolest v krku a v místě krčních uzlin. Do rána i přes silnou dávku paralenu klesla teplota na 38°, špatně se mi dýchalo a skoro jsem nemohla polykat. Na pohotovosti mi řekli, že je to laryngitida – zánět hratnu spojený s nějakou virózou. Nakázali mi klidový režim, brát paralen, kloktat a při nezlepšení do 3–4 dnů si mám zajít k praktickému pro antibiotika.

    Teplota se i při paralenu ustálila na 37,5°, to už je vpohodě, ale krk je horší a horší, už i mluvit je problém. Je mi jasné, že bych měla dodržovat pokyny lékaře, ale přesto potřebuju být už ve čtvrtek OK nebo alespoň ve stavu, abych mohla vypadnout z domu.

    Pár krát už jsem tu četla dobré rady ohledně zdravotních problémů. Tak se tedy ptám, máte s tím někdo zkušenosti? Nebo neznáte životem oveřené „babičkovské“ recepty jak se dát rychle dokupy z téhle sviňárny?

    Moc díky ;o)

    0 0
    • Kublaj  

      Co se týče zánětu hrtanu, šel bych pro ATB a nic nepřecházel ;) pak se to můze táhnou i měsíce :/

      0 0
      • Lister  

        K čemu? V 90% případů je virového původu.

        0 0
        • Necris  

          Právě proto.

          0 0
          • scret  

            ?? jak chces zabit viry ATBky, kdyz to zabira na bakterie?:)

            0 0
            • pavlik6022  

              protože dříve nebo později přejde viroza v bakteriální zánět. Až dnes konečně můžu po čtyřech dnech čekání na ATB polknout s mírnějšíma bolestma a začaly ustupovat i horečky. Léčit virozu stejně nikdo pořádnš neumí.proto to nakonec stejně skončí u ATB

              0 0
              • Smazaný účet  

                telo si poradi, jenom dnesni trend „srazit teplotu, utlumit bolest a hura do prace“ tomu moc nenahrava…:(

                0 0
                • pavlik6022  

                  to není trend ale nastavení našeho zdravotnictví.Podle politiků všichni simulovali, zneužívali nemocenské, tak přestaly pojišťovny první dva týdny proplácet.Paradoxně se ale navyšuje výše odvodů za ZP.Řešení bylo víc než jasné. Aby někdo dostal neschopenku tak mu ji přeci musel podepsat obvoďák.Takže obvoďáka který nepozná simulanta od nemocného měla pojišťovna kopnout do ****** a vypovědět mu smlouvu.Já mám 4 týdny dovolené a minimálně dva padnou ročně na nemoci našich 2 dětí aněkdy i moje.Pargraf na prcka je samozřejmě taky výsměch. Nejhorší je že se ti kreténi ( konkrétně Nečas)tlučou do prsou a pochvalují si jak nám „klesla nemocnost“.

                  0 0
                  • matak  

                    vždycky máš možnost si vybrat, můžeš taky pana doktora i s jeho nastavením poslat tam kam slunce nesvítí. Všechny nemocí taky vyřeší skok z 10.patra =)) zkrátka když si to necháme libit, je to jenom naše blbost – kde není žalobce není ani soudce.

                    0 0
                    • pavlik6022  

                      bohužel nemůžeš, někdy potřebuješ lék který bez jeho podpisu nedostaneš

                      0 0
                      • matak  

                        když tě prakticky ani nevyšetří a rovnou ti předepíše antibiotika? nebo co si tim jako vlastně myslel? a navíc ja můžu!! ja jo! :D

                        0 0
              • jizby  

                Rozhodně není pravidlem, že viroza přejde v bakteriální zánět. Stává se to často, ale právě zda k tomu dojde se dá ovlivnit tou různou léčbou, včetně těch tzv. babských rad.

                O tom se tu přece bavíme.

                0 0
                • Haruky  

                  alelujááááááá,po delší době,názor,s kterým souhlasím…řeče­no,jasně ,stručně,výstižně

                  0 0
                • scret  

                  presne tak…

                  0 0
    • Sipal  

      Já se poslední dobou celkem úspěšně léčím Bioparoxem, ale beru to spíš preventivně, když to teprve začíná. Netuším jestli to je placebo nebo to fakt něco dělá, ale bolesti v krku, které mi dřív pravidelně sedaly na průdušky a na 2 týdny mě vyřadily, tím většinou zaženu a jsem pak OK. Jestli už to ale máš rozjeté, tak smůla, to už nic nevymyslíš. Jako starej hypochondr můžu jen poradit, ať to pořádně vyléčíš, nebo to bude jen horší. Klidně si rovnou zajdi pro ty ATB, jestli je nebereš často, tak nic nezkazíš.

      0 0
      • Lister  

        Bioparox z mého pohledu není placebo, opravdu může hodně pomoct před bakteriální superinfekcí (bakteriální infekce nasedající na původní virový infekt).

        0 0
        • scret  

          souhlas, pritelkyne parkrat taky pouzivala a dobry…

          0 0
        • notobi  

          za mě taky hlas na Bioparox občas sem měl divně v krku až se nedalo polykat a po doporučení tohodle od doktorky to zabralo a OK

          0 0
    • ZuzicK  

      Jako babskou radu doporučím jitrocelový sirup, česnek a zázvorový čaj (ale žádný odvárek, pěkně silný). Na krk mi to někdy pomůže, někdy ne, ale zkusit to můžeš.

      0 0
    • obda  

      Vzhledem k tomu zhoršení zítra k obvoďákovi. JInak určitě Priessnitz.

      0 0
    • ZuzicK  

      Jako babskou radu doporučím jitrocelový sirup, česnek a zázvorový čaj (ale žádný odvárek, pěkně silný). Na krk mi to někdy pomůže, někdy ne, ale zkusit to můžeš.

      0 0
    • pavlik6022  

      jsem na tom stejně, dnes jsem byl na krčním a jako nejúčinější proti bolesti v krku je kloktat 3× denně JOX a tlumit horečku. Ne Paralenem, raději účinnější Nurofen.Samozřejmě udělat stěry a podle výsledkú případně nasadit ATB…

      0 0
      • sodek  

        Horečku tlumit ano ale ne úplně. Tělo musí s infekcí bojovat. Takže není účel to srazit co nejvíce dolů.

        0 0
    • J3Sl4n  

      Být tebou tak bych zkusil to co ti radí Zuzick nebo pavlik6022 , a když to nepomůže šel bych k doktorovi. Loni, když mi začínala dovča, mne vzaly průdušky a nakonec jsem po třech týdnech trápení šel pro ATB. Mezitím jsem byl na biku na Šumavě, ani semi nechce vzpomínat na to jak mi bylo, když jsme jeli na V. Javor nebo na Poledník.

      0 0
    • Haruky  

      rozhodně antibiotika…nicmně mám i babskou radu,nastrouhat zázvor,asi množství,které by se vešlo na polévkovou lžíci,zalét vařící vodou,asi do 3 až 4 dcl hrnku,k tomu přihodit 4 hřebíčky…nechat deset minut odstát,pak přecedit do druhého hrnku,a k tomu přidat velkou lžičku medu a vymačkat štávu ze středního citronu…masakr,nic­méně mě dostal z brutální virozy..nicméně horečka a zhoršující se sliznice krku už možná bude větší problém,než viroza…a druhá babská rada,nad kterou jsem kroutila hlavou bylo studené pivo,ale jen jedno :o)

      0 0
    • matak  

      Babská rada na bacila v krku je teplá osolená voda a vykloktat si na noc pořádně krk, pak už nic nesmí do krku přijít a jít spát – do rána to většinou přejde. Solí nešetřit, co jen se dokáže rozpustit. Voda nesmí bejt horká, pouze teplá. Je to sice k poblití, ale učiný. Ale jako každá babská rada to funguje pouze a tehdy, když tomu bezpodmínečně věříš. A jestli je libo psychosomatiku: Naučit se otevřeně (ofenzivně) vypořádat s problémem, vést válku o přežití, bránit se, vybojovat boje v oblasti hlasu a polykání, naučit se vyjadřovat a prosazovat vlastní mínění, sloučit požadavky hlavy a těla → dopravit si agrese z krku tím, že je vypustíme (vykřičet svůj vnitřní řev). Je tam toho víc, ale nevim jestli tě to zajímá.

      0 0
      • matak  

        jo a horečka se řeší pouze když leze přes 38st. jinak jí nech pracovat – tělo pálí bacily, bacil totiž teplotu nad 37st nepřežije, ale ty jo.

        ještě jsem si vzpoměl na jeden vyzkoušenej recept z dětství – dát si polárkáč )) ale to zabírá sporadicky, ale zas je to příjemnej způsob léčby.

        0 0
        • swinx  

          polárkáč =oD nech toho, smích bolí =o)

          Jinak s teplotou do 38 máš pravdu, problém je, že já ji držím pod 38 jen díky paralenu, když ho vynechám leze to nahoru =o(

          Nechci hned cpát antibiotika, ale do čtvrtka to musím nějak zvládnout, tak asi nic jiného nezbude.

          K tomu zkusím ještě ten jitrocelový sirup a odvar ze zázvoru a není mopžné aby to nepomohlo.

          0 0
          • J3Sl4n  

            Úplně tě chápu já se taky práškům pokud možno vyhýbám. Nechápu lidi, který jak někde píchne, už se cpou brufenama. A jinak teď se válím doma s rukou v gypsu, ani nevíš jak mne to štve a tobě přeju, aby si se z toho dostala.

            0 0
          • Haruky  

            no holka,do čtvrtka to asi nestihneš vykurýrovat.Pokud je stále teplota…tak antibiotika,po třech dnech by měly zabrat a mělo by se to pomalu dávat dokupy,ovšem antibiotika rozhodně dobrat až do poslední tablety

            0 0
          • pepek  

            Kromě toho blbýho slova „polárkáč“ na tom není nic k smíchu. Mně zmrzlina vždy pomohla. (Zánět se musí chladit)

            0 0
            • Haruky  

              jj,na ORL po odstranění krčních mandlí se občas dává ovocná vodová zmrzlina,jsem zažila na vlastní oči

              0 0
            • swinx  

              Však to slovo mi příšlo srandovní, už jsem ho léta neslyšela.

              Zmrzlina je můj oblíbený lék, ale v tomto případě mi ho doktor na pohotovosti zakázal, sama nevím proč.

              0 0
            • matak  

              to víš bydlim kousek od Prahy (Praglu jestli nerozummíš), zažil jsem komanče u moci.. máma číšnice, táta horník, teď mám projekt v Brně – to se taky hodně nasměju, stačí promluvit. A polárkáč je náhodou úplně normální slovo =))

              0 0
          • Pac029  

            Polarkac nepodcenuj, v kombinaci s teplym/horkym cajem treba i s tim zazvorovym te to muze celkem rychle zbavit zanetu v krku, takovy to stridani telpa a chladu, to sneses mnohem vic jak bacily nebo viry, kterym je z toho dost zle. Slana voda a korala pomaha min a navic zbytecne vysusuje tu sliznici, zejmena pokud ji mas uz dost rozdrazdenou, z toho duvodu neni dobry ani ruzny drene a zmrzky kde jsou krystaly ledu ci zbytky ovoce, klasickej nanuk nebo marozenoje je proste nejlepsi.

            0 0
          • matak  

            jo ja taky prašky beru až když lezu po 4 na záchod :D ale někdy to jinak nejde, třeba takovej zápal plic rozchodit nejde, jsem někde slyšel. antibiotika ti navíc rozhoděj výkonost „fazónu“ a zůstavaj nějak dlouho v těle. Doktor ti nacpe hned prášky, páč má za to body, teda prachy a navíc „všimný“ od farmaceutický společnosti.

            0 0
            • Lister  

              Doktor ti nacpe hned prášky, páč má za to body, teda prachy a navíc „všimný“ od farmaceutický společnosti.

              Ani nevíš, jak moc jsi vedle. Naopak veškerá medikace na předpis se započítává do limitu a za jeho překročení jsou tvrdé sankce.

              Naopak často pacienti naprosto nesmyslně tlačí na předpis ATB, a když se nedomůžou, tak jsou schopní obejít tolik lékařů, kolik bude třeba, než uspějí. Protože když nedostaneš ATB, tak se v očích většiny lidí vlastně neléčíš.

              0 0
              • matak  

                no moje Ex dělá u jedný nejmenovaný farmaceutický společnosti a na vlastní oči jsem viděl jak to chodí, jak si páni doktoři jezdí na dovolený, pardon semináře a představení nových výrobků, ale s lyžema do Alp, nebo na jachtu do Italie. Tabulky hodnocení doktorů podle prodaných léků a u toho jaký dostanou „všimný“. Ale v pohodě, ja jsem vedle =)) Vítej zpátky do reality.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Řekl bych, že zrovna Lister ví o čem mluví… ;-)

                  0 0
                  • matak  

                    A ja bych zase řekl – malá oprava – ja jsem si jistý, že neví. Až budeš zase sedět s kašlíkem nebo rýmičkou v čekárně, přijde tam dobře vypadající, upravená paní/slečna s taškou v ruce, zaťuká na dveře že prý potřebuje jenom na chvilku mluvit s paní doktorkou/panem doktorem a půjde hned dál, tak si na mě vzpomeň – paní/pan doktor právě vyfasoval hezkou dovolenou, omlouvám se za výraz, byl/a právě pozván/a na seminář/představení nových produktů =))

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Něco na tom bude, protože nejsi první člověk, od kterého to slyším. A jak se říká „Na každém šplochu pravdy trochu.“.

                      0 0
                      • matak  

                        Není to podmínka jako že každy lékař je zainteresovaný, to nechci tvrdit, ale případy se vyskytují, není jich málo a nikdo to neřeší (nebo o tom nevim). Navíc tyto léky většinou za moc nestojí, ale mají hezké balení )).

                        0 0
                        • J3Sl4n  

                          Naše rýmičky a kašlíky dělají z obvoďáků zámožný lidi.

                          0 0
                      • mr.antik  

                        Já to slyšel podobně, ale trošku jinak. Sortiment těch firem je podobný, lidi jsou nemocný pořád stejně – takže je to čistě konkurenční boj. Pokud jsou ty léky shodné, tak je jistý prostor pro motivaci předepisoujícího lékaře :-)

                        0 0
                    • Lister  

                      Nechtěl bys slečnu poslat ke mně, nějaká dovolená by se hodila.

                      0 0
                      • J3Sl4n  

                        Ty jsi doktor?

                        0 0
                      • matak  

                        klidně bych poslal, ale je to bejvalka → už se moc nebavíme a jsi ve špatnym kraji. ale jestli jí potkám, tak jí řeknu jestli by ti tam neposlala nějakýho gibona (čti dealera, viz samotáři) :))

                        0 0
              • Haruky  

                pravda jest

                0 0
              • mr.antik  

                Hmmm, jsem rád, že se můžu antibiotikům vyhejbat jak čert křítže a doufám, že až je budu opravdu potřebovat, tak zafungují.

                Někde jsem četl, že jedny antibitika tě oslabí třeba na rok nebo i víc, čím víc opakovaně, tím hůř. Samozřejmě to jsou možná jen bláboly, ale trošku logiku to má.

                Kolegy kluk od začátku chození školky je dostával 2× ročně na kašlík a rýmičku.

                0 0
                • Lister  

                  Taky je nesnáším – a to nemyslím je u sebe, ale obecně je nemám rád.

                  Ale aktuálně jsem podlehl histerii ohledně borreliozy vzniklé jednou špatnou zkušeností v okolí. Poté, co jsem měl před 2 týdny klíště a týden potom jsme začal být unavený, neustálý pocit zimy, bolesti svalů a kloubů, tak jsme podlehl a po cca 10 letech si jedny práskl. Organismus to snad vydrží, rozhodně lepší než chronická neuroborrelioza.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ja si jednou z lesa donesl cca 30 klistat…krom super vytahovaciho vecera jsem si za dva dny radeji zasel pro ATB bo jsme se taky citil trohcu unaveny a nejak nesvuj…jinak ale uz dlouha leta nic:)

                    0 0
              • Smazaný účet  

                já si taky myslel, že ATB se předepisují jen vyjímečně, že se maj dělat testy, jsa poučen z letáků z čekáren… pak přijdu k doktorce, ta mrkne do krku a šup, antibiotika, když to nezabere, tak se zastavte znova.

                0 0
                • Lister  

                  Bohužel je to často i tak.

                  Bude to znít dost divně, ale často je rozhodujícím faktorem spíše časová tíseň lékaře ale často taky jakýsi „opruz faktor“ ze strany pacienta.

                  0 0
      • ZuzicK  

        Tu osolenou vodu jsem slyšela minulý týden i v lékárně :-) Tak to kdyžtak příště zkusím jako alternativní variantu. Já si na noc do krku dávám ten jitrocelový sirup, to je trochu příjemnější :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          osolená voda je vlastně vincentka. synkovi na akutní laryngitidu pomáhají inhalace z nebulizéru, i v nemocnici je dávaj. vincentka nebo fyzilogický roztok, obojí prostě slaná voda. :-)

          mně párkrát docela ulevil ten česnek, ale je to jak kdy.

          0 0
        • HELLBOY22  

          Je to fajn, tento rok ma dva krát chytilo hrdlo, cukríky ako Strepfen nezaberali no slaná voda cez noc všetko vyriešila :)

          0 0
        • sodek  

          musíš zvolit radikálnější variantu, ty sladké sirupy jsou spíš jako doplněk a ne na noc. Je to spíš podpůrná léčba, uvolňuje hleny. Od bolení v krku nepomůže

          0 0
    • swinx  

      Všem moc díky za rady, postupně budu zkoušet a uvidíme.

      Priessnitz už mám, snad aspoň to trochu uleví.

      Jestli do rána vydržím s dechem zajdu k praktickému na stěr a zřejmě i pro antibiotika.

      Piště dál, kdyby vás ještě něco napadlo, budu moc ráda, díky.

      0 0
      • rbcrx9  

        Co tak dobrá slibovica? Taky mi pomáhá lehce vykloktat a pomalu polykat, chvíli zadržet dech.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Hodněkrát se mi na bolavý krk osvědčila slivovice. Sice drahá, ale účinná medicína. Prvního panáka vykloktat a vyplivnout a druhým vykloktat a polknout. Dokonce už mám pozitivní zkušenosti i s vodkou. :-))

      0 0
    • Lister  

      Slivovice, citronová šťáva, cukr – v poměru 1:1:1, promíchat, ohřát v mikrovlnce. Možná to nepomůže, ale parádně to zahřeje a dle množství i zvedne náladu.

      No a jinak samozřejmě teplá a hodně ostrá česnečka.

      0 0
    • Haryk  

      Malýmu zabírají homeopatika – naštěstí. Já spolíhám na šedýho vlka: Slivovica + med + zalít horkou vodou.

      0 0
      • swinx  

        Slivka se tu objevuje víckrát, to budu muset vyzkoušet =o)

        Jsem ráda, že tu můžu psát, ptž mluvit už mi nejde vůbec, což je pro tak ukecanou osobu jako jsem já děsný trest.

        0 0
    • J3Sl4n  

      Když už jsme u těch alkoholových rad, tak mne vždycky při nachlazení dobře prohřeje rum zalitý svařeným červeným vínem. Říkáme tomu kladivo na čarodějnice. Když toho vypiješ víc je ti dobře poměrně rychle.

      0 0
      • Lister  

        Neříká se tomu grog?

        Aha tak prý je to jen s vodou, ale někdy se ten rum míchá i s jiným alkoholem.

        0 0
      • jIrI___  

        Mezi to ohřáté červené víno s rumem přimíchej ještě vodku a máš z toho Babiččinu marmeládu, oblíbený (=nízká cena, vysoký výkon :) ) studentský nápoj. Na bolest v krku taky určitě pomůže.

        0 0
      • matak  

        ja to znam jako namořnický svařák =)) a je pravda že to pomáhá, vypotíš se naprosto luxusně. pro lepší chuť přidat med, hřebíček a vymačkat pomeranč. akorát si myslim že zrovna na ten krk to nepomůže, no ale jeden nikdy neví.

        0 0
    • swinx  

      Pěkně se nám tu rozrůsta nabídka teplých aklo nápojů =o) a nějkteré zní hodně lákavě, budu je muset časem vyzkoušet.

      Ráno jsem se stavila za praktickou, bohužel hned napsala ATB Doxybene =o( mám sedět 10 dnů doma na zadku a pít vlažné až teplé nápoje, hlavně prý ne studené a zrmzku =o( škoda no.

      Od mimina do 10 let jsem musela cpát ATB každý měsíc, a podle toho taky vypadá moje imunita, na pytel. Takže pokud to fakt není akutní, vyvarujte se tomu!

      0 0
      • obda  

        Já jsem před měsícem po 30 letech dostal hodně slušnou angínu a po čtyřech dnech samolečby jsem pomalu nemohl ani jíst, ani mluvit. A po antibiotikách velmi rychlé zlepšení, někdy to není až tak špatné řešení :) Pravda, pak mi bylo blbě z těch ATB ;)

        0 0
        • sodek  

          ATB na angínu, to už ano. Ale na „virózku“ je to nesmysl.

          0 0
      • Pac029  

        Jo sirokospektry ATB je takova doktorska jistota, usetri na vysetreni a kdyz nezabere toto, zabere pak jiny. Kazdopadne ten nanukac zapijeny horkym cajem fakt pomaha a pomaha rychle. Ono te to samo hned nevyleci, ale uleva od bolesti krku prijde tak po 4–12h a pokud ses v poho nevraci se to, navic s tema ATB se to nijak nebije ;o). Ono kdyby jsi jela vydatne na tom doporucovanem zazvor+med+citron, tak by to tech 10 dnu ani netrvalo. Pokud to mas uz ale na pruduskach, tak nanukac uz ne.

        0 0
        • Smazaný účet  

          pojidani nanukace a piti horkeho caje se s ATB nebije, ale v pripade Swinx se to bude bit s velikosti kalhot v satniku:DD

          0 0
    • Doktor-Prase  

      Coldrex + slivovice 2:1 do velkyho hrnku, vypit, vykloktat slivovicí a vypotit se.

      „Jít k doktorovie pro ATB“ je asi stejná blbost jako „Půjčovat peníze Řecku/Španělsku“ – nejdřív stěry a pak se uvidí, do tý doby viz výše.

      0 0
      • Doktor-Prase  

        Tak pozdě, sorry:(

        0 0
        • swinx  

          Není pozdě, to se vždycky hodí ;o) a díky za radu, spojení Coldrexu a slivky fakt neznám, jen aby to pak nevyústilo v … ehm, střevní potíže =o) ale zkusit se má (téměř) všechno.

          Já vím, že ATB v hodně případech není dobré řešení, ale jenom se to zhoršovalo. Taky jsem čekala, že mi doktorka udělá stěr nebo vezme krev a ono nic, jen recept =o(

          0 0
          • Sipal  

            Zamlada jsme si dělali levnou opici tak, že jsme alkoholu pomáhali paralenem. Co si pamatuju, byla to docela rána do palice a už bych do toho nešel. Netuším, jestli to fakt i léčí, ale aspoň chvíli ti ta nemoc nebude vadit :-).

            0 0
          • ZuzicK  

            No mě to spíš zavání ničením jater, paracetamol + alkohol nic moc.

            Kombinace alkoholu a paracetamolu působí na játra toxicky, mění jejich strukturu a způsobuje odumírání jaterních buněk. Ty totiž musí odbourávat jak alkohol, tak i paracetamol, a proto se brzy vyčerpají a odumřou. Vzniká tak tzv. poléková hepatitida (zánět jater), která se projevuje stejně jako ostatní hepatitidy – žloutenkou, zvýšenou teplotou, bolestmi svalů, kloubů, nevolností, zvracením a nechutenstvím.

            Po vyléčení této hepatitidy jsou ale odumřelé jaterní buňky nahrazeny vazivovou tkání, takže se u poškození kombinací paracetamol + alkohol často objevuje cirhóza se všemi svými komplikacemi.

            0 0
            • Doktor-Prase  

              Tohle mam od doktora z rodiny. Vsechny prasky metabolizovany pres jatra jsou pro ne toxicky:)

              Alkohol je v tom kombu pro zvednuti tlaku, rozsireni cev a vubec cirkulace krve → tychleji se zvysi telesna teplota → bacily rychleji pomrou. Ty slivky nemusi bejt nutne hodne, ale tak minimalne velkej panak na hrnek.

              0 0
              • Smazaný účet  

                rozsireni cev ano, ale perifernich..t velike se naopak stahujou-proto roste tlak…roste vydej tepla a ne telesna teplota(ta mozna tim, jak jatra dostavaj cocku, viz ZuzicK nad tebou)…

                0 0
                • Doktor-Prase  

                  No je pravda ze dotycnej doktor obcas praktikuje silne „polni medicinu“, nicmene necham se poucit a vubec diky za info…

                  0 0
              • ZuzicK  

                Jo, můj praktickej doktor taky kouří a chlastá a obhajuje to tím, že na něco umřít musí.. A občas nad jeho názory kroutím hlavou i já jako nedoktor :-) Proto mě tam asi ani moc nevidí :-D

                0 0
            • sodek  

              jaj, tak doufej, že ti odumřou nejdřív ty nejslabší buňky :)

              0 0
          • matak  

            Vítej ve společnosti která si cení čutálistů, rádoby chytrejch žvatlalů a chlastu, víc než lidí co denně zachraňujou životy, nebo pečou chleba.. pak to tak vypadá, doktorů je málo páč na ně nejsou peníze, hlas těch co něco umí lehce umlčí peníze farmaceutických gigantů a zbytek jede tak aby měli klid a peníze.

            0 0
    • elis  

      Pokud je to laringitida, což se projevuje takovým nepěkným

      štěkavým kašlem, tak tam je osvědčený olejový obklad na noc na krk.Vezmeš vatu,nebo třeba vložku poleješ olejem,přiložíš na krk,igelit a zavážeš šátkem.Pokud je to bolení v krku, já mám osvědčené ledové pivo.Dám dvě do mrazáku,vypiju a druhý nebo následující den je pokoj.Ale ne každému to vyhovuje.

      0 0
    • sodek  

      JOX spray ráno a večer. Neby výtěr krku jodovu tinkturou. Je to docela nářez ale pomáhá. K tomu přes den kloktat, stačí roztok kuchyňské soli. Na špičku nože sůl tak do deci vlažné vody. Bioparox taky není k zahození ale já mám vyzkoušenou kombinaci JOX + kloktání. Dá se k tomu přidat priessnitz zábal. Pokud se to zhorší tak cca po třech dnech už má cenu jít k doktorovi. ATB – jsem zastáncem nepsat zbytečně a nežrat zbytečně.

      Akutní laryngitidu je nutno řešit neprodleně, na nic nečekat. Člověk se dusí. Jako první pomoc tady doporučují chlad (třeba hlavu do mrazáku, na chvíli) ale určitě doktor ihned.

      0 0
      • Lister  

        Akutní laryngitidu je nutno řešit neprodleně, na nic nečekat. Člověk se dusí.

        Dospělá žena??? Zcela výjimečně. Obraz laryngitidy u dospělého člověka se liší od toho co mají děti. Výjimkou jsou dorostenci, kteří ať už jim je cokoliv, vždy vypadají, že do 5 minut umřou :-)

        0 0
        • Haruky  

          taktéž souhlasím…u dos­pělých laryngitida není život ohrožující stav!!!

          0 0
      • matak  

        ja teda tuty škarábající, bolící, zarudlý, dusící krky řešim lipovym čajem s medem, když to chci urychlit tak si na noc vykloktám slanou teplou vodou a je po problému. když poběžim s každou p******ou k doktorovi, tak nebudu dělat nic jinýho, než že budu sedět v čekárně a poslouchat Novákovou s Blažkovou jak pomlouvaj sousedku co má už zase novýho chlapa, nebo si koupila nový boty – ale když se ti tam tak libí, je to tvoje věc, jenom prosim tě pouštěj lidi co jim doopravdy něco je, díky! ))

        0 0
      • scret  

        jak pise Lister, akutni stavy to jsou u malych deti, u dospelaku to tak dramaticky neni…

        0 0
    • jezevec2  

      Zdravím všechny,

      sry za offtopic, ale potřeboval bych od vás pomoct, každá (smysluplná =o)) rada dobrá.

      Před sedmi dny v pátek mě začalo bolet v krku. Následující pondělí mi Doc. potvrdila zánět prudušek (bronchitidu).

      Léčba: ATB /Amoksiklav/ a kapky Pleumolysin. Doktorka odhadla, že v PO 20. 2. budu ± OK.

      Jenže dnes nejsem ani zdaleka vyléčený, ale sotva na 30 – 40 %. ATB z většiny dobraný.

      Máte někdo zkušenost jak se zbavit nekonečného vykašlávání a drásání v krku? Třeba že by člověk mohl spát 3 hodiny v kuse…

      Nebo nějáký postup jak vše urychlit? Dopředu dík.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Slivovicku s medem:)

        0 0
        • jezevec2  

          Spolu s ATB? Zkoušel jsem kdysi na ,,obyč,, bolení v krku, ale ± žadnej efekt. Bratranec si dává pravou moravskou preventivně každý den 1 a taky se nevyhnul bacilům.

          Nic proto slivce, ale spíš to považuju za mýtus než ověřený fakt. Navíc sy myslím, že kdyby alkohol nějakým zpusobem ničil viry apod v krku, tak se toho chytnou farmaceutické firmy a něco vymyslí a komerčně to budou lidem tlačit.

          0 0
          • Albek  
            1. není to mýtus,testováno na lidech
            2. alkohol dávno v lécích je např. Bromhexin

            Já osobně slivovici kloktám,když dám klasického panáka,tak to nijak nezabírá.

            0 0
      • plzakj  

        V lekarne si koupit cucaci pastylky podle typu kasle (suchy drazdivy nebo na vykaslavani) treba ty mülerovo.

        0 0
        • jezevec2  

          To jsem taky mel – na zacatku, kdyz bolelo jen v krku. Me vrta hlavou, že ATB moc nezabiraji. Zitra doberu balení a přitom jsem se zlepsil jen kousek.

          0 0
          • Delkim  

            tak hlavně taky trvá než zaberou a zejména u rozjetého zánětu průdušek tu úlevu můžeš cítit skutečně až na konci, protože ty hleny na průduškách musíš taky vykašlat a to ATB neurychlí, to chce prostě kašlat a brát léky na rozpouštění (ACC Long je super)

            jinak občas přes den můžeš mít lehký kašel klidně ještě i měsíc po zánětu průdušek

            btw a pokud ti nedělala výtěr, tak taky nemusí ATB zabrat vůbec, protože může být bakterie na zvolený druh ATB rezistentní

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.