Lance Armstrong - vítěz TdF 2010

43 nepřečtených
  • Lance

    http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

    jj uz je to tak, zase se bude na co divat

    0 0
    • karliner  

      To je dobře, plánuji výlet na Tourmalet.

      0 0
    • ememem  

      este ho sice nepozvali ale predstava ze tak neurobia je naprosto nerealna :-).

      inak moj sukromny nazor – keby bola casovka druzstiev jak tento rok tak si contador moze…ale kedze nebude tak to bude asi docela napinave.

      inak k tej podpore contadora druzstvom – nebolo to voci nemu celkom fer to je fakt ale si myslim ze si za to moze docela aj dost sam lebo co sa tyka ambicioznosti a tolko krat omielanej arogancie tak je na tom minimalne rovnako jak LA akurat je podla mojho nazoru slusne povedane prostejsieho rozumu a to dost znacne. coz je v timovom sporte dost nestastna kombinacia.

      0 0
      • gemini  

        Jen se zeptám, čím se projevuje arogance Contadora? Na mě naopak působí docela sympaticky.

        0 0
        • ememem  

          je to taka pivna debata ale dobre – na mna posobia vrcholne nesympaticky a arogantne uz tie jeho frajerske gesta. plus niektore jeho vyhlasenia po tour. proste to nemam rad, dobre som jednotka vsetci to aj tak vidia tak naco ta saskaren. navyse si spomen jak isiel proti vlastnemu timu tento rok. toto LA nerobil. aj ked znovu – uznavam ze vselico za posledne dva roky voci nemu vsetko nebolo celkom koser a ma aj dovod byt nasrany ale neviem preco som mal taky pocit (opakujem su to take pivne debaty) ze v time su skor ochotny slapat na LA jak na neho. a asi ani nebude nahoda ze polka docela silneho timu odisla prec od skromneho chlapca k nejneznesitel­nejsiemu a najarogantnejsiemu konkurentovi.

          0 0
          • Lister  

            Stejně jako gemini – taky na mě púsobí poměrně sympaticky a rozhodně ne namyšleně.

            Nesnáším falešnou skromnost. Pokud je někdo dobrý a je o tom přesvědčený, tak by to měl i přiměřeným způsobem umět dát najevo. Takže u mě má Contador plus a rozhodně mu fandím.

            0 0
            • gemini  

              …navíc MOŽNÁ bude jezdit na Spešlu, což je teda taky rozhodně plus, že Listere?:-)

              0 0
              • lukas45  

                ne mozna, ale urcite. 1mio USD deal, Specialized opousti Quick step. vice zde http://www.bikeradar.com/…ntract-24008

                0 0
              • Lister  

                Ke SDpešlu nemám žádnou speciální vazbu, koupil jsem si ho proto, že jiný karbonový rám za peníze, co jsem měl, se moc nedal sehnat – mohlo být Cineli, tam jsme se ale bál tvrdost a Ridley, kde mi nesedla geometrie, takže tohle byla vlastně jediná volba – čistě racionální kalkul.

                0 0
            • Hornet  

              Pridam sa k tvojmu nazoru. Navyse pocas tour boli v time nie dobre vztahy a co je za nimi sa presne nedozvieme, takze su to len spekulacie. Media to dost rozpitvavali… chyba bola, ze pred pretekmi si nestanovili jasneho lídra timu a podpisalo sa to hodne negativne na celom priebehu. Dufam, ze Contador bude mat dobry tim a neskonci ako Cadel Evans – osamely bojovnik.

              0 0
          • gemini  

            Jasny, debata k pivu – jen jsem chtěl vědět, proč ho dost lidí nemusí. Mě zase Contador nevadí vůbec ( to teda ani Armstrong ), ale jak už jsi psal, po tom, jak s ním vymetli, se některým gestům a prohlášením ani nedivím…Co se týče odchodu půlky Astany k Armstrongovi, osobně si nemyslím, že by to bylo kvůli osobním sympatiím k L.A., ale kvůli možnostem, který se nabízí v jeho stáji ( je fakt, že prakticky všechno, co je spjatý se jménem Armstrong, je odsouzeno k úspěchu…

            A stejně Tour vyhraje Andy:-))

            0 0
          • vysmátej bajker  

            a nemůžou v tom bejt prachy? že by 1 šla proti ostatním? spíš ta 2 šla proti 1 za podpory části týmu:),no a to vůbec nepřemýšlím o tom že to mohl být záměr.Oba mám rád jen polemiky.

            0 0
        • mastihuba  

          tím stejným jak u alonsa, mají to v krvi. :)

          0 0
        • Masi  

          Netvrdím, že Alberta nesnáším, ale rozhodně je mi nesympatický. A následující chování si umím vysvětlit u osmiletého dítětě při školní besídce, ale ne u dospělého člověka.

          http://www.youtube.com/watch…

          0 0
    • Volf  

      Záleží jak moc oktanový testosteron bude mít k dispozici :-) Ne vážně. L.A. nemá v profipelotonu co dělat, protože ostatní si těžko mohou doplňovat hladinu testosteronu jako on. Je velmi úsměvné pozorovat pokrytectví UCI ve chvíli, kdy brání speciálním geometriím rámu nebo nástupu kotoučovek do silniční cyklistiky a do cyklokrosu trapnou argumentací, že by byly zvýhodněny bohatší týmy :-)))))))) a díky L.A. tolerují zástupy ,, astmatiků ,, v profipelotonu, protože se bojí zavádět zdravotní standardy, které podle mého názoru mohou očistit celý profesionální sport. Neznám ho jako člověka, je jasné že se musel hodně nadřít stejně jako ostatní, ale když vyjdu z toho, že ve vrcholovém sportu jsou tak minimální rozdíly, že často dokáže rozhodnout i to, jak jsi se před závodem vyspal, tak z tohoto pohledu tam prostě nemá co dělat, protože jeho výhoda je dost zřejmá.

      0 0
      • ememem  

        ostatní si těžko mohou doplňovat hladinu testosteronu jako on – toto je najvacsi blud ktory o LA medzi pospolitym ludom koluje. daj nejkay relevantny zdroj na to ze to robi resp. to ma povolene.

        díky L.A. tolerují zástupy ,, astmatiků ,, v profipelotonu – to nema s LA nic spolocne, „astmatik“ je kazdy druhy atlet. a mimochodom atleticke sporty na tom este nejsu az tak zle, je kopa inych (fotbal, hokej, profi kulturistika (sic!) kde nijake testy na nic pre istotu ani nerobia)

        0 0
        • Volf  

          Je to asi stejný blud jako to, že diabetik si sám nedodává do těla inzulín. Prostě jeho organizmus si testosteron nevytváří/ nebo lžou ti co o tom píšou /, ale ke správné funkci organizmu ho potřebuje. To že je v profisportu tolik astmatiků je dáno tím že jim povolené léky často jen maskují jiné preparáty. To je ten důvod proč mluvím o zdravotních standardech pro profesionální sportovce. Jako pilot dopravního letadla musí plnit zdravotní standardy jinak nelítáš, jako policista, hasič nebo řidič tramvaje také a nikdo se nad tím nepozastaví. To je to o čem mluvím. Mě nezajímá, že někde je to ještě horší.

          0 0
          • karliner  

            Chápu tvoje znechucení nad zástupy astmatiků, narkoleptiků a podobných, vážně nemocných, mezi špičkou vrcholových sportovců, ale u Lance, si myslím, je to trochu jinak, jeho tělo ztratilo schopnost si vytvářet nějaké látky díky vážné nemoci, ty látky jsou potřebné k plnohodnotnému životu a proto si je (na přirozenou hladinu) doplňuje jiným způsobem, na tom nevidím nic špatného, stejně jako na účasti třeba Jirky Ježka na závodech zdravých cyklistů i když má místo kusu jedné nohy (vinou úrazu) protézu (doplnil si chybějící čáast těla dostupnými metodami) a furt se objevují lidé, kteří by ho nejraději z řad kompletních (co se týče těla) cyklistů vyhnali, protože, světe div se, drtivé většině českých cyklistů ujede i s jednou nohou karbonovou…

            Druhá věc je morální rovina, kterou asi taky máš na mysli a kterou uměle vytvoření astmatici apod. určitě v současném chápaní tzv. dopingu překračují. Podle mě je profesionální sport stejný druh businessu, jako třeba pop music, filmový průmysl, malířství atd. A tam nikdo nikoho nekontroluje, jestli si před vystoupením střelil něco do žíly nebo během malování obrazu vylemtal basu Jacka Danielse, stejně, jako nikdo nekontroluje, jestli si manažer před důležitým jednáním nedal o hrneček kafe víc a proti příznakům chřipky nevypil horký Coldrex (což třeba sportovec nemůže…). Takže zrušit v profisportu jakékoliv „dopingové zákony“ (stejně jsou a budou ti „špatní“ pořád napřed a celý antidopingový boj je jenom rejdištěm činovníků a prostorem pro zákulisní dohody) a myslím si, že zákony trhu velmi rychle nastaví hranice, protože drtivou většinu diváků (zákazníků sponzorů) nebude bavit sledovat TdF, kde cyklisté budou do kopce ujíždět motorkám a každou etapu jich pár zaklepe bačkory, stejně jako diváky nebaví sledovat podobné kulturisty a jejich „sport“ živoří na okraji zájmu.

            0 0
            • Volf  

              Jo to není nic proti ničemu. Také zastávám názor, že boj proti dopingu by se dal naprosto jednoduše vyřešit tím, že by se celá zodpovědnost přenesla na šéfa týmu a týmového lékaře, kteří by nesly plnou zodpovědnost za zdraví svých závodníků z hlediska užívání nedovolených látek.. Věř tomu, že by okamžitě vypadaly profesionální smlouvy úplně jinak a bylo by to výrazně levnější než pokrytecký boj s dopingem, který je stejně bez veřejné kontroly a velké ryb jsou téměř nepostižitelní. Proti L.A. nic nemám, ale pokud si sám dodává testosteron, tak je prostě ve výhodě oproti těm, kterým se v těle tvoří sám a také tím i přirozeně kolísá. Proto si myslím, že v profipelotonu nemá co dělat. Jinak Ježek je velký borec, ale pokud by se prokázalo, že protéza má vliv na zvýšenou výkonnost / v cyklistice to je asi kravina /jako to bylo u toho jednoho běžce, tak by tam pak taky neměl co dělat.

              0 0
              • jonti  

                Pokud je nekdo tezce nemocny – treba Floyd Landis sel ihned po „vitezne“ Tour na TEP kycle, tak nema byt profesionalnim sportovcem.

                Vyjimky poskozujou kazdy system, meli by se zrusit.

                0 0
            • treatt  

              Ja uz o tom psal jinde a dlouze. U LA je problem, ze mu nejde nijak zmerit, kolik testosteronu v sobe ma. A pokud to nejde merit, nikdy me nikdo nepresvedci, ze si dodava uplne presne tak, aby byl v nejakem prumeru nebo co. Proste si muze strelit, kolik chce, v jeho pripade je to nedetekovatelne. Ja bych ho nechtel vylucovat kvuli jeho nemoci, prave naopak zaslouzi obdiv. Ale proste nemuzu verit tomu, ze si dava testosteronu tolik, kolik by mel v tele mit normalni clovek..

              0 0
              • ememem  

                tomu nejak nerozumiem, preco to jemu zmerat nejde a inemu hej??

                0 0
                • treatt  

                  Uz jsem to tu opravdu psal. Vzhledem k tomu, ze se mu nedela prirozene testosteron, nedela se mu ani epitestosteron, ktery jeho hladinu vyrovnava. U bezneho cloveka je to 1:1, u sportovcu je tolerovana i ponekud hodne „narvana“ hladina 4:1 ve prospech testosteronu. Jinymi slovy – pokud mas funkcni varlata, tak se Ti tvori priblizne testosteronu, jako epitestosteronu. Kdyz si pak si vstriknes davku umeleho testosteronu, je ho pomerem v tele mnohem vic, proto vis, ze tam byl dopraven zvenci. Jinak by si totiz udelalo podobne mnozstvi epitestosteronu. Neni jina indikacni metoda, nez merit tento pomer, protoze nemas jinou moznost, jak zjistit, kolik ma kdo v tele techto hormonu. Landis mel tusim nejakych 11:1, kdyz ho chytli.

                  No a protoze se Lancovi netvori epitestosteron, tak proste nemas jak indikovat, kolik ma v tele testosteronu. Tedy si do sebe muze naprat 3 kapky nebo kybl, ale pri dopingove kontrole, to nemuzes zjistit

                  0 0
                  • ememem  

                    to ale nie je celkom pravda, je to jedna z prvych pomerne davnych pouzivanych metod ale ukazala sa nie prave ako extra spolahliva a davala znacne vela false-positive vysledkov a preto sa dnes pouziva iba ako jak to povedat – prvy nastrel. tento pomer totizto mozu dokazatelne ovplynovat rozne ine povolene medikamenty ak sa nemylim aj niektore bezne a volne predajne analgetika. (inac ten pomer bol tusimze nie 4 ale 6:1 a boli dokazane anomalie aj s este vacsim prirozdzenym pomerom.) preto sa zacali uz davnejsie pouzivat aj ine metody napr. takzvana high performance liquid chromatography/tan­dem mass spectrometry (HPLC/MS) ktore ak sa dobre pamatam tak v pripade tohoto konkretneho testu meraju glucuronidove a sulfatove zluceniny (alebo proste nejake vzajomne iterackie) testosteronu a epitestosteronu coz je daleko exaktnejsie a da sa urobit hocikomu. ono totizto stav ze mam testosteron(jedno odkial) a nemam vobec nijaky epitestosteron v podstate neexistuje (asi len 50% epitestosteronu sa tvori vo vajciach, ten zbytok stale neni celkom jasny ze ako a kde). pri zvysenej davke testosteronu ma epitestosteron tendenciu zostavat nezmeneny ale neni nulovy.

                    takze sa domnievam ze ak by velmi chceli tak mu ten test vedia urobit a len sa cudujem ze ak je to tak jak sa vseobecne tvrdi(coz je uplne jasny a evidentny doping jak vysity) ze do toho pri tom jak ho maju radi este nikto nezacal busit. no ale uznavam za sa pohybujem na tenkom lade lebo nie som v tomto nejaky odbornik akurat si co to pamatam zo skoly a svojho sportoveho posobenia v minulosti takze ak su v tom co som napisal nejake nepresnosti nepodaj omyly pokojne ma opravte.

                    a len takak doplnujuca otazka k tym leho vajciam – neprisiel nahodou iba o jedno?

                    0 0
                • JSt  

                  vidis. delas tu vys chytryho a nevis :-))

                  ona se hladina testosteronu meri podle epitestosteronu (snad to nepletu) a ten lance vubec nema, tudiz je nezmeritelny ;-).

                  0 0
        • Blade  

          nemá gule ⇒ nevytváří si testosteron nezbytný pro život ⇒ musí mu být dodáván.

          Nic relevantnějšího myslím nenajdeš.

          0 0
          • ememem  

            sa priznam ze v tom sa moc nevyznam lenze problem je ze znacna cast ludstva je presvedcena ze bezene teda aj pocas tdf doplna z tabliet a tym konkurencnu vyhodu oproti inym. lenze on tvrdi ze nie. ani ho za to este nikto nikdy nenapadal, ani z konkurencie, ani zo vselikaych antidopingovych zdruzeni proste odnikadial pricom inac na nom nenechali suchu nitku.

            zato sa pytam na relevantny zdroj ze tak robi. povedzme ze livestrong.com je docela doveryhodny zdroj, minimlane pochybujem ze by si tam dovoloval uplne klamat. z tamojsej diskusie – he is not allowed to take epo even if prescribed by a doctor for cancer. he took it when he was not competing during the cancer but has had to stop. he is not even allowed testosterone replacement therapy.

            0 0
            • Blade  

              „lenze on tvrdi ze nie. ani ho za to este nikto nikdy nenapadal“

              Takže vlastně můžeme kontroly zrušit, stačí se jen závodníka zeptat, jestli bere a když ten odpoví, že nebere, tak ho považujeme za čistýho :D

              „zato sa pytam na relevantny zdroj ze tak robi“

              Jakej zdroj pořád?! Jak píše Volf; stejně jako diabetik MUSÍ dodávat inzulín, tak LA MUSÍ dodávat testosteron, jináč to prostě nejde.

              Je to jak výše píše Treatt, už to tu mnohokrát zaznělo.

              0 0
              • treatt  

                Jeste polopaticteji :) Pokud by si LA nedodaval (stejne jako kazdej s takovou diagnozou) testosteron zvenku, tak mu prestane fungovat organismus. Takze to je jeho zivotne dulezita zalezitost, kterou musi delat.

                Je to stejne jako by nekdo chtel dukaz, ze skutecne chodi na dialyzu nekdo, komu selhaly ledviny ;)

                0 0
                • Featherbed  

                  nevim jestli tomu pomůžu, ale nemá koule → prostě si neumí vyrobit produkt, kterej je nutnej k životu a shodou okolností se s nim dá fajnově dopovat… a vzhledem k tomu že nevyrábí ani druhej produkt kterej omezuje vliv toho prvního a podle jejichž poměru se zjištuje jestli dopuje, tak mu na to nemůžou přijít.

                  0 0
          • cekanka  

            Gule! Tak tohle mě uzemnilo :-D

            0 0
          • The_Trooper  

            Jednu gulu přeci má ne? Nebo mu byly odstraněny oboje dvoje?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.