• Eoweihar

    Čau, teď je nově na trhu lamax x10, nemáte jí někdo? Dost o ní přemýšlím, že bych jí po Vánocích koupil, třeba budou povánoční slevy. Když se kouknu na ten výkon, tak mi příjde, že za tu cenu co stojí je to prostě pecka. I když se kouknu na videa, tak vypadají parádně. Co si o tom myslíte?

    0 0
    • Eoweihar  

      Jestli sis nevšimnul tak tady je x8 ane x10. A navíc tento “test“ je naprostá blbost. Nemůžeš srovnávat kamery, které jsou cenově naprosto odlišné. Jak někdo napsal dole v komentářích, tak autor je dost progoprovec. :D

      0 0
    • Streaming18  

      Hele koukal jsem na to a výkonově to fakt nevypadá zle. Já bych do toho asi osobně šel :)

      0 0
    • Kid86  

      Zdar, hele máte někdo s ní už zkušenosti? Přemýšlím, že bych si jí vzal teď na zimu.

      0 0
      • novas752  

        Moc lidí asi ještě mít nebude – vydali jí teprve někdy začátkem prosince, možná o něco dřív. Ale viděl jsem z toho nějaký záběry na snow.cz a vypadá to dost dobře.

        0 0
    • bimjeam  

      Viem, že sa tu bavíte o X10, ale keby náhodou niekto vedel poradiť nejakú appku s ktorou ide spojiť LAMAX X8 cez wifi, bol by sopm vďačný, nakoľko s ani s jednou z lamaxáckych apiek z google play sa mi spojiť kameru nepodarilo

      0 0
    • Kubajs.V  

      Ahoj, mám ji doma, v balení je všechno co pro první natáčení potřebuješ, ale není toho zas tak moc, hlavní je, že v balení nalezneš dvě baterie, dálkové ovládání, odolné pouzdro a čelenku/popruh na čelo.

      Samotná kamera je ze slušného plastu, levnější konkurence je na tom o dost hůř.

      Display je velký a dobře čitelný.

      Je dobré, že si kamera zachovala tlačítkové ovládání, z pouzdra ji vyndáš pouze při výměně baterie a karty.

      Kamera má Wifi i bluetooth, to je taky super. Videa i fotky jsou kvalitní, funkce stabilizace je ovšem jen u FullHD, ale pro běžné věci to stačí. Hodinu a něco málo natáčení jsem měl i při –6 stupních. Slušný datový tok a pozor na hodně citlivý mikrofon.

      Ale má to i pár nedostatků.

      Kamera se poměrně dost hřeje, hlavně při zapnuté Wifi, výdrž baterie se krátí na desítky minut, cca. 20.

      Bluetooth dálkové ovládání je potřeba po každém výměně baterie spárovat, taky nedokáže probudit kameru ze spánku, tak že ji musíš ručně probudit a vrátit na místo, to spárování je ještě tak nějak OK, ale to probouzení je na…

      Kamera si nepamatuje datum a čas, ale nastavení ano.

      Rychlost procházení v menu není úplně svižná, ale možná by to řešila ještě rychlejší karta.

      Nabíjení baterie pouze přes kameru, nelze natáčet a zároveň druhou nabíjet, ale snad bude brzo k dostání nabíječka.

      Aplikace pro spárování s telefonem není dobrá, je pomalá a často se zasekává.

      Při nošení tzv. čelenky/popruhu vypadá člověk trochu jako magor.

      Snad bude časem aktualizace pro kameru i pro aplikaci.

      A komunikace s Lamax v ČR? Doslova otřesná, na dotaz ti neodpoví, při osobním odběru budeš potřebovat dávku trpělivosti, mapu a něco ostrého, taky značné množství pochopení, jinak to tam po nich rovnou hodíš.

      No prostě je to nejlepší tlačítková kamera na trhu kterou můžeš dostat a je za poloviční cenu o proti GoPro, ale ta má dotykový display a to mi s kamerou nějak nejde dohromady.

      Myslím, že sleva jen tak nebude, je li někde skladem, tak neváhej a kupuj.

      Přikládám dvě fotky, ohňostroj a kus náplavky s železničním mostem při západu.

      0 0
      • Kid86  

        ale jinak ve výsledku seš s ní spokojený, podle mě to s tím datumem a časem je jen chyba fw a přijde mi to jako prkotina celkem. Na gopro 5 jsem koukal taky, ale ta cena je trošku někde jinde, když vemu v potaz, že budu muset dokupovat ještě nějaký držáky apod. Jinak ty fotky nevypadaj vůbec špatně :)

        0 0
        • novas752  

          Mám X8 a ten datum a čas mě tam fakt hodně štve. Ještě víc mě štve, že když se kamera vybije, prostě zdechne a neuloží se poslední soubor – nevim, jestli to tak je u X10.

          Příště bych už šel jedině do GoPro 4 nebo 5.

          Držáky můžeš koupit od číňanů za pár babek.

          0 0
          • Kubajs.V  

            Jo jinak je to v pohodě, spokojen, snad bude časem aktualizace a problém se vyřeší.

            Nejsem si úplně jist, ale myslím, že se před vybitím a vypnutím video uloží, začne to nejdřív hlásit nízkou baterii a pak se to normál vypne. (aktuálně odzkoušeno)

            GoPro je GoPro, ale 4 nemá stabilizaci, což je dost krok zpět a 5 má dotykový display, sice si říkáš, že tam přece nastavíš video nebo fotku a je to, ale v začátku to přepínat chceš a každé vyndání z pouzdra je docela blbé.

            Třeba přijdou s nějakým obalem který bude dotykový a nebo u další verze vrátí tlačítka, ale to jsou jen mé dohady.

            A to že je GoPro 5 voděodolné a prochuvzdorné (ale né nárazuvzdorné) sice píšou, ale ze zkušenosti to jsou často reklamní řeči, jeden větší pád bez pouzdra a voděodolnost se vytratí jako nic a na reklamaci můžeš zapomenout a i kdyby jednou tak to prostě ve vodě zkusíš :D jo a taky snad nejde ve vodě ovládat display :D od TOP produktu čekám víc a kdyby bylo všechno jak má, koupím, zatím není :)

            Pak je možnost koupit SjCam SJ7 (dotykový display), má být 15. ledna a nebo počkat na nový Niceboy.

            Ještě je pak slušné Xiaomi Yi 4K (za mě super značka, dva ze dvou výrobků co jsem koupil jsou oba super), ale opět dotykový display.

            Nákup kamery jsem řešil fakt dlouho a nerozhodoval jsem dle ceny :-)

            0 0
            • wladeq  

              GP5 má jiné pouzdro než předchůdci, nemusí se vytahovat. Kryje všechny dekle, takže by i při pádu mohly zůstat těsné. Pokud ho dáš do ubersuitu (ta stará klasika průhledný obal), furt ten základ co potřebuješ prepneš bočním butonem. Já myslím že to mají vymyšlené dobře, a jednoduše, nemám s tím problém. Jinak, kapacitní display prostě pod vodou fungovat z principu nemůže, a lepší, energeticky nenáročnou alternativu ještě nikdo neobjevil ;-)

              0 0
              • Kid86  

                stejně sem zvědavej, co bys třeba dělal, kdyby se ti poškrábala čočka, to by sis mohl koupit rovnou novou kameru ne? Když není v pouzdru

                0 0
                • Atilla  

                  nelepíš na ní ochranné sklo a je vyřešeno. Osobně bych do ničeho jiného než do GP5 nešel. Ať si říká kdo chce co chce, ale nemá konkurenci.

                  0 0
                • wladeq  

                  Před tou samotnou soustavou čoček je krycí sklo (to co trčí ven), které je vyměnitelné, takže bych ho nejspíš vyměnil ;-)

                  0 0
        • wladeq  

          Pokud tam není baterka která napájí procesor který se stará o hodiny, tak s tím FW nic neudělá. Je rozdíl uložit 1 nebo 0 do nevolatilní paměti, a počítat čas ;-)

          0 0
      • eM  

        Ahoj. Uvažuji nad ní a potřeboval bych pár uživatelských informací na které jsem zatím v popisech nenarazil

        Dá se tomu vypnout display? Tedy nastavit na kolo / helmu, vypnout dispaly a dál jen zapínat a vypínat nahrávání, přépadně i celou kameru,

        Dá se kamera úplně vypnout / zapnout bez vyndání z pouzdra? (tedy ne jen do stand by režimu)

        A je ta stabilazace k něčemu? Jako při použití gimbalu to asi nebude ale jinak je to alespoň nějaký přínos?

        S tím ukládání při vybytí mi to přijde divný – i stará levná AEE to před vypnutím uložila …

        0 0
        • novas752  

          Vypnout display by měl jít, u X8 se vypíná po minutě nemačkání tlačítek sám.

          Kamera se úplně vypnout dá.

          0 0
          • Eoweihar  

            Vypnout a zapnout v pouzdru se normálně dá a ta stabilizace je dost dobrá věc. Zkus si najít videa a uvidíš. Obraz je mnohem příjemnější na koukání díky tomu, že to není tak rozklepaný. Fakt to dost pomáhá.

            0 0
      • Kid86  

        Tak hoši, nakonec jsem si jí vzal a musím vám říct, že je to pecka. Porovnával jsem videa z GoPro 5 a týhle a přijde mi to víceméně stejný, někde naopak celkem předhání X10 gopročko. Perfektní je, že když jsem to koupil, tak jsem nemusel nic dokupovat, všechno bylo už v krabici, takhle by se to mělo dělat, ne že koupím kameru za 11k a ještě vyhodím 3k za příslušenství. Takže suma sumárum, myslím že je to dobrej kauf.

        0 0
        • Eoweihar  

          Přesně to vybavení je velký plus. A ještě k tomu ta cena není vůbec vysoká na to co to umí a na to že to má to příslušenství.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Zdravim,tak mi dnes dorazila taky domu a zajima me jedna vec.V baleni neni zadny popruh na pripevneni dalkovyho ovladani na ruku nebo kamkoliv.Jak to resis/resite?Diky.

        To,ze se neprobudi po vypnuti displeje pomoci ovladani je divny no.Jediny reseni je vypnuti displeje deaktivovat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Veliky zklamani z kamery,kterou po par zkusebnich videiich doma vracim.Kouknu po necem jinem.

          0 0
    • Kid86  

      To ukládání videa, mi přijde, že to neukládá žádná kamera, prostě to chcípne a konec, ono je to i celkem logický.

      0 0
      • novas752  

        No nevim. Indikátor stavu baterie to má = tzn musí tam být nějaký měřidlo a snad neni takovej problém do fw napsat „když napětí či co sleze pod určitou hodnotu, přeruš nahrávání, ulož a vypni se“.

        Moje klasická ruční kamera to umí a moje foťáky (při nahrávání) taky.

        0 0
    • pvlcek  

      x10 taurus je shodná s thieye t5e, lze použít thieye firmware 5.1 i android a iphone aplikace thieye. u lamax firmware bohužel funguje jen stará aplikace 1,0,2 a google play ji už nenabizi a nové aplikace se nespoji. doporučuji tedy použít thieye aplikace i firmware. pak je kamerka stále celkem slušně použitelná, i když ma pochopitelně svůj věk :) k napájení je lepší použít malou powerbanku, kamerka běží i bez vložené baterie

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.