Lago di Garda - na kole kolem jezera?

12 nepřečtených
  • angielie

    Hezký dobrý den, zdejší bikeři prominou, ale nejsme s manželem žádní bikeři :o), spíš sváteční cyklisté (i tací se najdou:o), zvyklí jezdit na Baltu na placce. Nechceme zdolávat žádné velké převýšení. Vezeme si začátkem září sebou kola (Bydlíme v Sirmione) a chceme občas někam vyrazit, mysleli jsme, že se dá kolem jezera… ale někde jsem zde v diskuzi zahlédla, že se nedá… prosím o info, jak to je, nebo kde bych našla nějaké informace… nějaké cyklostezky jsem našla, ale spíš do vnitrozemí, než při pobřeží. Nevadí nám i někam dojet autem a udělat si cestu tam a zase zpět… když to bude hezká vyjížďka. Vloni jsme byli v Lazise a nepřipadlo mi, že by se tam kolem jezera moc dalo… Děkuji moc za tipy, Monika

    0 0
    • alinceb  

      Ta jižní část Gardy je celkem rovná – tam asi problém nebude. V diskuzích se tady řeší bikersky zajímavá část Gardy, tj. sever kolem Rivy. Odtamtud se na kole po břehu dá, ale víceméně jen po levém břehu, protože po pravém břehu je silnice vedená hodně tunely a to nejen, že není nic příjemného, ale hlavně je to nebezpečné. Po levém břehu by to imho šlo, ale osobně bych jel jedině na silničce.

      Na tom jihu se imho bude dát projet i vyloženě turisticky.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Objet Gardu dokola vůbec nezkoušejte. Tunely, auta, na jedný straně skála a na druhý sráz do jezera. Provoz velmi hustý. Toto zhruba od Gardy přes Rivu a zas naproti do Salo než vyjedete z hor.

      0 0
      • tromboonen  

        +1 od pulky dolu tojde i na pravem brehu, ale porad hustej provoz a nic prijemnyho pro nekoho kdo je zvykly na cyklostezky… v tunelech je to skoro sebevrazda, neni tam moc videt a mistnaci jezdej jak prasata..

        0 0
    • zdenek  

      Na jihu jsou roviny, což se hodí pro nenáročné ježdění. Občas se dá vyhnout silnici po cyklostezce…

      S tím okruhem kolem jezera bych si to ještě rozmyslel. Je to cca 160 km v celkem hustém provozu, kterému se dá vyhnout jen místy. Jel jsem to před pár lety. Jsem zvyklý jezdit na silnici v provozu, takže mi to až tak hrozné nepřišlo. Ve městech občas kolony aut a v závěru na severu dva delší tunely. Ještě se celkem hodí naplánovat směr, aby se využil stín od okolních hor. Tj. dopoledne vyrazit po východním břehu a vrátit se dopoledne po západním.

      Spíše bych navrhoval projet a prohlédnout si několik měst kolem jezera a okruh si zkrátit lodí.

      0 0
    • Opoce  

      Jediná část Gardy která stojí za to pro cykloturistiku je sever, z Rivy nahoru na Arco, Dro a Lago Cavedine.

      To je fakt krásná cyklostezka bez aut, až k jezeru, celkem bez zásadního stoupání, po cestě pár bufáčů.

      Jinak velký jezero (Garda) se na kole podél vody prakticky jezdit nedá, kromě několika málo pasáží ale ty na sebe navzájem nenavazují.

      0 0
      • Divebull  

        Z jihu na sever jsem jel minulý týden. Z Gardy do Arca. Na to že měli Němci prázdniny to šlo, jsem ale zvyklý jezdit v provozu. Blbý jsou tunely před Torbole, ale ty jsou krátký. Ještě k tomu ježdění okolo jezera, je lepší začínat a končit na severu, protože odpoledne skoro vždycky fouká od jihu na sever. A fouká vetšinou slušně…

        0 0
        • tromboonen  

          Pokud není extra zataženo nebo neleží na horách sníh, tak ráno od 5 fouká ******** od severu, kolem 11té to na dvě hoďky lehne, pak fouká od jihu, už ne tak silně, ale jet bych proti tomu nechtěl..

          0 0
          • Petr 1972  

            Dnes jsem jel. Ideální vyrazit kolem 5–6 ráno z Ryva dell Garda, to ještě není žádný provoz. Od Garnaga jde jet bočními ulicemi pomalu až do Gardy. Pokud to není příjezdový den, provoz směr Garda- Rival del Garda je únosný. 156 km, za 7 hodin..

            0 0
            • Johny.Merida  

              Taky přidám jeden objezd Gardy :-) výškový metry nesmysl ( asi ta GPS v tunelech) a kámošům ukázal tachometr přes 160 km.

              0 0
    • Biker973  

      Zdravím,

      jen čistě náhodou, není někdo na Gardě, kdo by měl s sebou exceeda (novějšího) nebo Luxe ve velikosti M a byl mi ochoten ho na chvilku půjčit na vyzkoušení velikosti?

      Děkuju

      0 0
      • bluerider  

        A jakou tipujete pravděpodobnost, že nějaký čtenář bikefora je zrovna na Gardě a má tam tato kola a v této velikosti?

        2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.