• TacticalStorror

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je pravda, že kolo z Německa má kvalitu osazených komponentů lepší než kola z České republiky? Názorný příklad: Přehazovačka Shimano XT dodávaná Německu je kvalitnější než přehazovačka Shimano XT dodávaná České republice. Co je na tom pravdy. Samotnýmu se mi tomu nechce věřit, ale kamarád mi toto tvrdí. Chtěl bych slyšet váš názor, popřípadě zkušenosti.

    Děkuji předem a přeji krásný zbytek dne.

    0 0
    • krabica  

      Je to blbost.

      0 0
    • Al Stra  

      ale u chipsů a coly to tak je-)

      0 0
    • Vilém  

      Jednoduchy, objednej z nemecka.

      0 0
    • strtom  

      To jako že ve fabrice Shimano vezmou bednu zmetků a řeknou to je škoda vyhodit pošleme to do Česka? Tomu nevěř ani ve snu, dělal jsem nějaké věci pro Shimano v Karviné (dělaji tam nexusy) a japonec nepustí z fabriky nic co nesplňuje předepsanou kvalitu. (samozřejmě, že zmetek ve vyjímečných případech může proklouznout jako v každé výrobě).

      0 0
      • Milan  

        Skutečně? Tenhle smutnej příběh začal u brzd himano XT 8000. V ČR neuznaná a dle mého jasná konstruční závada.

        0 0
    • Jaroslávek  

      Bohužel z vlastní zkušenosti říkám, že to je blbost.

      0 0
    • novas752  

      To je zase urban legend. :)

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      A není to jedno? V ČR stejně nikdo nic už pomalu nekupuje.

      0 0
      • Lister  

        A divíš se, když k nám posílají komponenty z řidšího hliníku a kabronové rámy s větším podílem pojiva a menším množstvím vláken.

        Český Spectral už je legendou, dokonce je to tak, že Canyon teď bojkotuje český trh a posílá nám rámy s původní zadní stavbou – praskly zatím tři nové rámy a všechny v ČR.

        Ale věřím EU, ta zakročí a budeme mít stejnou Nutelu o Colu jako Němci a to pak bude teprve život.

        0 0
    • cubista  

      Východ Evropy je pro mezinárodní korporace žumpa, kde se prodá vše béčkové. Je to potravinách, oblečení, elektronice, tak proč ne v cyklokomponen­tech? Trávím polovinu času na západ od nás, nakupuju tam a mohu srovnávat. Bohužel jsme pro ně pořád tak trochu „podlidi“. Jeden příklad. V řetězcích ve starých spolkových zemích podstatně kvalitnější oblečení než v nových východních. A to jsou jejich soukmenovci. Jak to pak vypadá u nás? Buď nekvalitní nebo předražené.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Srovnavas nesrovnatelne, potraviny jsou uplne jina branze. Potravinu dokaze vyroba osidit na tisic ruznych zpusobu a chutnat bude vzdy stejne. Myslet si, ze v Nemecku maji stejny mobil, procesor do pocitace nebo grafickou kartu kvalitnejsi je totalne mimo.

        A argumentovat potravinami mi prijde uplne mimo. V tom srovnani, ktere se tu kazdorocne porada me udivuje, ze potraviny, ktere se srovnavaji, nejsou vlastne vubec zdrave. Normalni clovek si to nekoupi ani v tom Nemecku

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Třeba jako jogurty, šunka, podíly masa v polotovarech…? Nebo jak to bylo myšleno? Že to, co není dle někoho jakože zdravé, může být u nás navíc ještě nekvalitní?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Myslel sem to jinak. Neustale se porovnavaji potraviny typu gothajsky salam, sladke limonady s podilem ovoce, mrazena pizza, rybi prsty a jine smakulady. V Nemecku ma ta limonada o 5% vice pomerance a pizza o 10% vice sunky. Ale to, ze zbytek vyrobku je shit z mouky a cukru a vse je zakonzervovano nesmysly nikdo uz neresi. Kazdy se chytne jako hovno kosile tech 5% ve Fante. Zadnou z techto predrazenych potravin clovek k zivotu nepotrebuje.

            Problem je hned v prvni vete a jejim poslednim slove – POLOTOVAR ...... kdo si tohle nakyda na talir, tak nejake slozeni potravin pravdepodobne neresi.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Tak to jo, ale jsou to produkty, které masa kupuje a na co masa slyší.

              Mimochodem – Fanta – kromě toho, že tam je asi 27 kostek cukru v litru si u mě neškrtne i z ideových důvodů – začali to vyrábět právě Němci za 2WW místo Coly jako nápoj primárně pro armádu. A byl tak úspěšný, že to po válce Coca-Cola převzala pod sebe.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Podivej se treba na aferu s dieslovymi motory. Myslet si, ze co je z Nemecka je nejvyssi kvality je nesmysl.

                Prectete si tento clanek. Vzdyt ani italska sunka, kterou sem leta kupoval v Lidlu vlastne nebyla italska.

                https://ekonomika.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Zrovna ta italská šunka mě fakt nepřekvapuje. Pacuje se všechno

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Vzhledem k tomu, ze to melo ochrannou znamku puvodu, tak sem prekvapeny byl. Tohle je skutecny podvod.

                    Samotne slozeni potravin uz si kazdy muze overit na etikete a zakaznik si je tedy „vedom“ co kupuje.

                    0 0
        • cubista  

          Nejsou to jen potraviny, to se mýlíš. Jeden příklad. V TV stejného typu se často používají pro německý trh novější kvalitnější panely, u nás třeba starší, které se musí doprodat. Odzkoušeno na vlastní oči, ověřeno u lidí z branže. Já osobně nakupuju raději v Německu, když kvůli ničemu jinému, tak kvůli jednodušší reklamaci, obvykle i nižší ceně a dostupnosti zboží. Před pár lety jsem kupoval silničku pro ženu, tady jí nemohl zajistit ani hlavní importér, kterého osobně znám, v Německu mi ji do týdne dodal vesnický prodejce. I kontingenty zboží tam mají větší, tedy i výběr. Je to dáno samozřejmě větším trhem a náročností zákazníků.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ve specifikaci telky typ panelu najdes…nebo nehledas a pak je ti to jedno…

            Zpet k dotazu zakladatele. Silne pochybuju, ze by byl rozdil mezi prehazkou XT prodavanou/osa­zovanou v nemecku a v ČR. Kdyby slo o krabicku zapalek, to by byla ale jina…

            0 0
            • cubista  

              Pokud hodně hledáš a vyznáš se, potom použitý led panel zjistíš. Ale většina to ani neumí, vidí stejný design, značku a číslo výrobku a naletí. A světe div se, nikdy nejsou ty horší panely na západním trhu, ale na východě. Že by náhoda? Ba ne, prostě je to tak nastaveno. A tak je to u hodně věcí. Štve mě to, jediná obrana je koupit tam, ale tím je zase podporuješ. Je to začarovanej kruh.

              Ale zrovna u těch přehazovaček nevím, spíš jsem reagoval ve smyslu, že vše je možné. Lidská vynalézavost je nekonečná a tlak na zisk obrovský. Díky tomu ale lze s určitostí říci, že kvalita použitých materiálů byla před 20 lety lepší než dnes, ale to platí všude po světě. Tu přehazovačku bych asi klidně koupil i u nás, pokud by byla dobrá cena.

              0 0
              • oddie  

                Jediná obrana a zároveň způsob, jak je nepodporovat je to vůbec nekupovat. Takže nemám televizi vůbec a panely mě netrápí :P

                0 0
            • Smazaný účet  

              Jiste, potraviny se pancuji na 100 zpusobu a chutnaji stale stejne. U mechanickych komponentu nebude tak jednoduche nahradit jeden material materialem levnejsim, ktery by mel „fungovat“ stejne.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Delal sem u nemecke firmy na elektricke naradi. Vzdy, kdyz prisla nejaka novinka, mela jiste chyby, ktere se ladily za pochodu. Postupem castu se jednotlive dily inovovaly a tyto nove stroje sly do prodeje. No, jenze na trhu byly pochopitelne i vyrobky puvodni rady, u ktere se mohly projevit ruzne vady. A vyrobce je taky vsechny nestahl z prodeje. Proc by to delal, nebyly zivotu nebezpecne. Taky je chtel doprodat. Pokud je vyrobce seriozni, nabidne bud bezplatnou vymenu, po zaruce opravu nebo jinou kompenzaci pro zakaznika. A zakaznik by mel mit taky zakladni prehled o tom co kupuje, takze by tohle mel pozadovat i sam.

            V Nemecku je snazsi reklamace hlavne proto, ze tam si lide nenechaji srat na hlavu a vyrobci uz vlastne na lidi zadne klicky proto ani nezkousi. Vyhadat se ovsem da ledacos i u nas.

            Ja tyhle srovnani s Nemeckem nerad vidim. To je jako kdyz nekdo neustale argumentuje prumernym nemeckym platem a automaticky si mysli, ze to tam bere i uklizecka WC v obchodnim centru. U nas mame taky nejakou prumernou mzdu a kolik lidi ji tady bere .......???

            0 0
        • oddie  

          Jo, svého času mě rozesmálo takové „bombastické“ srovnání, co vyšlo v novinách, úplně jsem zamáčkl slzu, že sajrajt typu mražená „pizza“ je u nás ještě ošizenější než jinde… Jestli dobře pamatuju, bylo tam snad dvacet položek, a z toho výběru (typově) nekupujem ani jednu.

          0 0
    • Jakobo  

      Ono se to velice tezko objektivne posuzuje, ale mam podobny pocit. Vetsinou nakupuju v CR, ale sem tam neco koupim v Norsku, vetsinou spotrebak. A tam mi prave rozdily prijdou.

      Duta osa Shimano koupena v Norsku vydrzi nekolik sezon, z CR je na odpis po roce (vyrezla, vypajdana, pazvuky…)

      Naba XT 770 rozlamany orech, nahradni (asi ze stejne vyrobni serie) koupeny v Norsku se toci dodnes. Tady je to neprukazne, bylo to jen jednou a tyto problemy se resili i na zahranicnich forech.

      Podobne retezy. Jak jsem ale psal, ono se to velice tezko posuzuje, ale u tech os jsem si uz skoro jisty, ze tam dvoji kvalita bude. U kazet je to fuk, stejne tak brzdove spaliky, bowdeny, lanka, tam by to asi nemelo smysl. Stejne tak u hazky, smyku, razeni. Pouzit jinou povrchovku nebo matros (pozink misto nerez) by bylo prilis prukazne a menit tridy oceli asi nema cenu.

      A hlavne spotrebak jako retezy, osa… se nedaji reklamovat, ale pokud by se sypalo razeni, praskaly kliky a drazsi zbozi to si kazdy vyrobce rozmysli. Nejde jen o prachy, ale i o zakazniky.

      0 0
      • jecnak  

        Shimano postupne dute osy vylepsovalo, takze po nekolika letech byly a jsou uz docela pouzitelne a vydrzi. Bylo pridáno tesneni navic a jsou tam vetsi kulicky. Klidne je mozne, ze stejne je to s tim orechem. Ze neco ma stejne oznaceni jeste neznamena, ze je to po celou dobu vyroby stejne. Bohuzel.

        S retezy je to vubec naprosta loterie.

        0 0
    • jecnak  

      Hlavne ale driv ty veci byly mnohem kvatlinejsi. Ty dnesni moderni nic nevydrzi. :-D

      0 0
      • -b-n-x-  

        Ano, a ty starsi porad jeste prodavaji v Nemecku :-D

        K nam pak jdou ty moderni.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Samozrejme ze to je pravda.

      Proste v Shimanu, a ve vsech firmach, maji dva sklady: CR, a mimo CR. No a pro CR to vyrabi uplne jina linka a uplne jini lide. A z uplne jineho materialu ne pro sklad „mimo CR“. A je to tak od 90. let. Tenkrat si pan Soros nechal vypracovat studii, pri ktere se zjistilo, ze se vyplati delat dve ruzne rady produktu pod stejnym oznacenim. Vsechny firmy na tom silene vydelavaji :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.