• kejmi

    Ahoj všem, sorry, že to tady zas*rám, ale tady vždycky helpnete… Chystáme se poprvé autem do Chorvatska a tak by se mi hodily případné tipy, kudy je ideální cesta. Jedu z Pardubic do Medulinu. Českou dálniční známku nemám, tak to plánuju vzít na Znojmo. Rakousko + Slovinsko pochopitelně se známkou… Bude to TAKHLE pohodová cesta?

    0 0
    • Gwaihir  

      Já bych jel přes Brno do Vídně a pak podle toho tvého. Rakusaci postavili docela velký kus dálnice Brno Vídeň, takže to fici. Naplanuj si cestu tak, aby jsi byl ve Vídni nejpozději před 7:00, raději něco po 6:00, jestli je to možné. Ušetří ti to trochu času.

      0 0
    • Pikaču  

      Oprav to přes brno jinak fajn. Jed vždy dálnice, tempomat, chorvatsko platit mitne kartou ( nejrychlejší) a jel bych podle online google map.

      0 0
      • Janes  

        Asi tak, zapnu Waze a jedu. Největší peklo je vždycky Macelj.

        0 0
        • Janes  

          Tomu se ale koukám vyhneš.

          0 0
        • Pikaču  

          Jj. Akorat ze na Macelj on nepojede kdyz jede smer istrie. Tam kdyz si zapne google ( nebo waze- me blbnul s trasovanim, ale zase je jistota na okreskach ohledne radaru) tak mu ohlída nějaká místa ( u Terstu) s dopravou.

          0 0
          • Janes  

            Jo, už jsem se opravil. S Waze je někdy sranda, když jsme z Chorvatska odjížděli, ukazoval jinou trasu mně a jinou manżelce, i když jsme stáli vedle sebe :-)

            0 0
      • kejmi  

        Ok, diky. Jeste dotaz k tomu mitnemu… pri vjezdu mi vyda system nejaky listek a pri vyjezdu ho naskenuji, pipnu kartu a hotovo?

        0 0
        • rabies  

          Prijedes k zavore, kde v buce sedi obsluha. Ta rekne castku, ty zaplatis kartou, zavora se zvedne a trada ;-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jeli jsme letos stejnou trasu, jako mas naplánovanou ty. Dvě místa s kolonama, jinak v pohodě. Dle mého lepší, jak po rozkopany dálnici. Jeli jsme do Brely a cesta trvala 12hod. Jeli jsme ve středu v 18hod a ráno v 6 jsme byli na místě. Ubytování od čtvrtka, protože ty sobotní turnusy jsou otřesné.

      0 0
    • kejmi  

      Dik vsem za reakce. Jeste doplnim, ze planujeme vyjet pristi sobotu 14.9. Kolem 4h rano. Snad to bude prujezdny lip nez o prazdninach …

      0 0
      • Pikaču  

        To je uz v pohode. Ja byl ted v tom nejhorsim ( KT 32–34) a pohoda-snesitelné.

        Byla doba kdyz jsem na Macelju stravil 2 hod, a u Brna taky. Pak takový obdoby ušetřit penize za SLO dalnicni znamku a uz nikdy víc.

        Zapni google online a mas vystaráno. Data jsou v EU i v chorvatsku jako doma.

        0 0
      • Janes  

        Nám se osvědčilo vyráżet kolem desáté večer. Ale řïdíme oba a střídáme se po 3 hodinách.

        0 0
        • oddie  

          Přesně. Vyjet večer, děti cestu v pohodě prospí a nejsou kolony…

          0 0
          • rabies  

            Souhlas, taky tak jezdime. I kdyz ja moc nemusim jizdu v noci, je to lety osvedcena varianta.

            0 0
            • lrotrekl79  

              Pokud nemá vyzkoušeno ježdění v noci, tak bych mu to zrovna z první na dlouhé štrece nezkoušel.

              S těma dětma to taky není úplně univerzální. Některý v autě moc nenaspí, ať je noc den a ať je cesta jakkoliv dlouhá, pak je to v noci dost opruz, když není nic vidět.

              0 0
              • kejmi  

                vezeme 1,5 roční dítě a nejsem zvyklej jezdit takový štreky a tak radši vyrazím brzy ráno než to dát přes celou noc..... Tedy Vídeň v sobotu kolem 6–7 ráno bude ok?

                0 0
                • lrotrekl79  

                  V sobotu by to mělo být OK, to bývá špička až k 10. Mimo prázdniny to ale nebude asi problém.

                  0 0
                • oddie  

                  V sobotu kolem 6–7 ráno se ve Vídni možná potkáme :D

                  0 0
                  • kejmi  

                    :-D tak hledej C3 Picasso modrý. Na nosiči Kannondejly a auto po střechu napěchovaný škopkama a řízkama.

                    0 0
                • maajkee  

                  Pokud máte 1,5 roční dítě, tak popravdě nejlepší co můžete udělat pro blaho svoje a dítěte je takovou dálku autem vůbec nejezdit.

                  Ale třeba budete mít nějaký štěstí a cestou tam i nazpátek bude dítě v klidu.

                  Vem ale v potaz že pro dítě je to pocitově dvakrát delsi nez pro tebe.

                  A věř že není větší psycho řídit unavenej a ještě k tomu poslouchat brečíci děcko.

                  0 0
                  • kejmi  

                    Čau, díky za názor. Máme zaplacenou zálohu a naplánováno poměrně dlouho… Není cesty zpět :-) Snad to ustojíme. BTW ještě jednou dík za zapletení předního kola na lefty téměř na počkání :-)

                    0 0
                  • lrotrekl79  

                    Proč, když to dítě neznáš? Já s tím třeba problém neměl, byl jsem se všema děckama v HR když jim bylo kolem roku. ALe snašej cestování dobře. Ségra, kterou mám o dost mladší tak byl problém. 800km do HR se muselo rozložit na dva dny aby se dalo zvládnout.

                    0 0
                    • kejmi  

                      Uvidíme jak zvládne takhle dlouhou cestu. Počítám s přestávkama, jinak to nejde…

                      0 0
                  • rabies  

                    Tak nektery deti spi hlavne v aute ;-)

                    0 0
                  • Manas  

                    Proto jezdime na noc. vetsinou usnou tak v deset/jedenact, podtrhneme sedacku, sklopime podlozku hlavy a ficime. Vetsinou se probudej tak okolo osmy. Coz uz je vetsina cesty za nama a uz koukaj z okna co je kde zajimavyho :)

                    Nejhorsi je jet unavenej a decko co se neustale na vsechno pta a po odpovedi ti polozi zasadni otazku – „A proc?“.

                    0 0
    • Esi  

      Jo tahle cesta bude v pohodě, pokud nejsi profik řidič zvyklý jezdit v noci tak se vyhni řízení mezi 2 a 5 ráno, to se chce nejvíc spát. Když budeš ve Vídni v 10 tak jsi v pohodě mezi 3–4 odpoledne na místě. Nebo vyraz večer v 1 ráno to zapichni nekde na odpočívadle, karimatku, spacak lehni si vedle auta do 5 spánek a jsi u moře dopoledne, takhle jsem to udělal letos v létě a byli to úplně ideální, mimo to v 11 večer projedeš Vídeň určitě letité než v 10 dopoledne

      0 0
    • lrotrekl79  

      Pokud by ti nevadilo, nebo si vyhledával kochací, tak se to dá i celkem dobře bez Slovinské známky. Je to sice delší ale moc pěkný a možná příště pojedeš tak abys tam dva dny zůstal…Buď přes Bled a přes Bohinjsko sedlo do Podbrda nebo přes Krajnskou Goru a údolím Soči…

      Bez CZ to zvládneš v pohodě taky jen z Brna do Pohořelic po „staré“.

      0 0
    • kejmi  

      Ještě mě napadlo koupit CZ známku a vzít to po D1. Pomůžu si? Sobota brzo ráno by mohla být dálnice v pohodě průjezdná…? MAPA

      0 0
      • lrotrekl79  

        Imho ne, Brno- Pce vychází po 43 a cca tvou cestou stejně na čas, možná 10 minut co ušetříš na trase Brno Pohořelice podle mě za 200 nestojí.

        0 0
      • Esi  

        Ne opravdu si nepomůžeš, most přes Novomlynské nádrže, je totálně v rozpadu, je přes něj nějaký provizorní, musíš hodně koukat kudy to najet aby jsi neprorazil vanu motoru, k tomu je tam povolená max rychlost 20km/h a ta rychlost se tam úsekově měří ! Podle google už je tam kolona už teď. Jel jsem tam asi přes 3 týdny tak jsem zvědavý jestli mi něco přijde, když přebrodíš ty největší jámy tak stačí přeřadit z jedničky na dvojku a už jedeš moc rychle 

        0 0
        • Gwaihir  

          Moc to dramatizuješ, jel jsem tam ve čtvrtek a v neděli a úplně v klidu. Navíc pojede kolem 6:00 ráno a to bude úplně klid.

          0 0
          • Esi  

            Jo kolem 6 ráno v sobotu mimo prázdniny to bude v klidu, tak bacha na tu 20km/h je to jen 100m úsek tak že když po 70m šlápneš na plyn tak by jsi se mihl snadno dostat přes limit na celý úsek

            0 0
    • adam1  

      Před týdnem jsem byl Poreč a stejná trasa je tam relativně klid ,trocha kolonka Slovinsko-hr .

      Vyjížděli jsem okolo půlnoci ,dávej si fakt velkého bacha nad tím ránem!!!Já musel co 2h zastavovat /pomohlo ale byly “hraniční”okamžiky ,neměl mě kdo vystřídat.Užij dov­ču.

      0 0
      • Esi  

        To je ten důvod proč mezi 2 a 5 neřídím, prostě v tu dobu je to hodně nebezpečné a s rodinou za zády to nestojí za to.

        0 0
        • RomanH  

          Kazdy to ma jinak. Ja jsem na tom podobne jako Ty, bez problemu mohu ridit od 4 rano do 23 vecer. V tu dobu mi ani nedela problem jezdit dlouhe streky na jeden zatah. A docela i zvazuji, jestli ma pro danou cestu smysl jet po dalnici. Po vedlejsich silnicich z te cesty / zeme vnimam vice, proste cesta je cil. Mimo dalnice to ani nemusi byt vzdy casove delsi, staci par kolon.

          0 0
    • rotker  

      Jezdím úplně stejnou trasu, akorát jiný čas. Vždy jezdíme ve všední den, takže to v práci píchu mezi 15–16h, v klidu zabalíme, „našťoucháme“ dítě do auta a okolo 20h vyrážíme ze severu Čech. Jelikož mi řízení nedělá problémy a v noci jezdím nejraději, tak ve Znojmě manželka většinou s mladým usnou a vzbudí se ráno někde v okolí Zadaru. Jezdíme vždy až na jih HR, tak těch pár set km už v poho vydrží. Ale pokud nejsi zvyklý jezdit přes noc, tak nad ránem, jak tu kluci psali, je krize, takže to chce mít v záloze alespoň redbulla nebo to na 20 min odstavit a schrupnout…

      0 0
    • stenli  

      Ahoj, trasa je celkem daná.

      Po mnoha zkušenostech mých i mnoha mých známých (včetně jedné ošklivé bouračky po usnutí) rozhodně nedoporučuji vyjíždět navečer.

      Celá rodina vystresovaná z balení, ty navíc unavený již na začátku. Přestávka na případné spaní se blbě odhaduje a může být již pozdě.

      Raději se aspoň pár hodin vyspi doma, kde jsi zvyklý, a vyjeď ráno mezi 3 a 4 ranní.

      Po cestě opravdu zastavuj aspoň na 10–15 min po 2 až 3 hodinách, i když se nebudeš cítit unavený.

      Později dále na trase zkus i trochu zdřímnout, i když už bude den.

      Pro vás i děti doporučuji půjčit do auta z knihovny audioknihy na CD. Cesta pak super utíká.

      Přeji šťastný příjezd do HR i návrat.

      0 0
    • kejmi  

      VŠEM moc dekuju za tipy a rady. Jsem zvyklý vstávat denně v 5h, takže jet časně ráno by mi nemělo dělat problém. Redbull je pojistka a přestávky také.. Tablet pro malou napěchován pohádkama, tak to snad dáme na pohodu. Když by to četl někdo znalý – budu rád za případný tip na cyklo výlet v okolí Medulinu…

      0 0
      • scalar  

        My tam jezdíme každý rok (někdy i dvakrát) vedle do Premantury, takový náš druhý domov :-) Je Tam přírodní rezervace Kamenjak, nádherný mys plný různorodých pláží, vede po něm tam cyklotrasa, občas trochu kamenitý terén (super i na běhání). V horním Kamenjaku je nový XC okruh. Hlavní cíl pro děti je ale Safari bar, ten nevynechej :-) Z pláží je pro děti nejlepší Debelja, má pozvolný písčitý vstup do vody.

        Medulin je taková Chorvatská nuda, tam jezdíme jenom do Lidlu pro rohlíky :-)

        0 0
        • oddie  

          V Premantuře jsou 4 pekárny, na co rohlíky z Lidlu :D

          P.S. moc lidí tuhle zakopanou díru naštěstí nezná, moc bych to nepropagoval, ať tak nejsou davy ;)

          0 0
          • nitraq  

            Příští rok je asi v plánu Chorvatsko. Takže Premantura, píšu si:))

            0 0
            • Milan-KV  

              Byl jsem letos v Medulin, hlavní pláž přeplněná, špinavá od lidí. Město bylo tak narvaný, že křižovatku musel řídit každý den policista s píšťalkou, jinak nebyla šance projet.

              Zkusili jsme zajet i na Premantura. No nevím, jestli tohle má být dovolená, tak né pro mě. Všude zase plno, přístup do moře z útesu přes kluzké kameny a už neví za co všechno by vybírali peníze. Zaparkovat někde katastrofa. Pokud chcete klidné místo ke koupání, jeďte rovnou offroadem. Tím se alespoň dostanete do zátok, kde se normální člověk autem neodváží, jinak si toho klidu moc neuzijete. Nevím jak to tam vypadá teď, ale přes sezónu se tam určitě nevrátím. Minulý rok jsme jeli na Pelješač, minimum lidí, krásná příroda, pořád bylo co objevovat.

              0 0
              • oddie  

                Jen víc takových jako ty :D

                0 0
                • Milan-KV  

                  Tak píšu jak to je, člověk vidí na internetu všude krásný fotky atd. pak tam přijede a realita úplně jiná.

                  0 0
                • scalar  

                  Ještě se tam strašně práší, je nesnesitelné horko a studená voda.

                  0 0
                  • Janes  

                    A do moře serou ryby :-)

                    0 0
                    • Milan-KV  

                      Kdyby jenom ryby :D

                      0 0
                      • oddie  

                        Premantura má kupodivu :D čističku, místo jen dlouhé roury, jak mívají jinde.

                        0 0
                        • Milan-KV  

                          K čemu čistička, když se lidí chovají jak dobytek :D jednou jdeš mimo cestu a pripadas si jak na minovým poli plným papírových kapesníčků :D ale na to jsme zvyklý tohle je běžná věc i u nás ;-)

                          0 0
                  • Milan-KV  

                    Třeba se jim tam bude líbit, každý se asi spokojí s něčím jiným. Za mě určitě Medulin už nikdy v hlavní sezóně.

                    0 0
                  • oddie  

                    A nejsou tam hotely a diskotéky, prostě nuda, jo a k moři je daleko, nechápu, jak tam někdo může jet :D

                    0 0
                    • RomanH  

                      Jsou na plazi alespon sprchy se sladkou vodou ? To se ptam zcela vazne, pac mam na kombinaci slunko + slana morska voda alergii – osypu se.

                      A bud v klidu, pravdepodobne tam nikdy nepojedu, nemam proste Chorvaty rad :-) Slovinci mi sedi vice (byt tam teda jezdim jen do hor), ale pristi rok docela vazne uvazuji nad Cernou Horou. Pripadne (pokud se mi nebude chtit tak daleko), tak nekam mezi Portoroz a Piran ve Slovinsku. Ale kdo vi.

                      0 0
                    • Milan-KV  

                      Takže kdo chce Hotely, diskotéky, vozit se na kolotoči, mačkat se na přeplněné pláži a hlavně koupit si tričko s Bud Spencer ten ať jede do Medulin

                      Kdo chce nudu, prázdný pláže, krásnou přírodu a užít si v klidu dovolenou ať jede na Pelješač :D

                      0 0
                      • rotker  

                        Pelješac schvaluju, byli jsme tam 2× na tzv. robinsonádě a nejbližší civilizace 3km daleko, na pláži úplně sami a hlavně ve vodě žádné ty omezující bójky, což úplně nesnáším…teprve to je pro mě ta pravá dovolená u moře

                        0 0
    • Pikaču  

      No ja napisu svoje 2 zkusenosti s casama odjezdu:

      1. Pred 12 lety kdyz jsem zacinal jezdit jsem rekl vyrazim vecer. Pres den spanek a vecer v 10 jsme vyrazili. No na Mikulove jsem si dal kafe a myslel ze je vse Ok. V Rakousku jsem musel jit chrapat v autě a chrapal do rána. Takže pro nezkuseneho vecerni jizda nic moc. Minuly rok neco podobneho ale to jsem spis cekal na nekoho navic k tomu.
      2. Chteli jsme vyrazit brzo a nakonec jsme vyrazili v 11 hodin rano. Vsude v rádiu ze Brno ( D1) zasekana, cele Rakousko udajne 160 km kolon. Chorvatsko kolony. No nez jsme tam dojeli tak zadna kolona nikde nebyla. Asi nejrychlejsi cesta.
      0 0
      • rabies  

        Ja bych rek, ze cesta do Chrvatska je vzdycky jedna velka loterie. Znamej predloni vyrazel na Istrii nekdy v pulce prazdnin, cca ve 4 odpoledne. Dorazil tam za nejakejch 14 hodin. Chyt 2 trihodinovy kolony ;-)

        0 0
        • Janes  

          Mně letos na Macelju moc pomohlo jedno video, který natočila nějaká paní při návratu z Chorvatska.

          Všiml jsem si, že ten „pomalý“ pruh v koloně jede rychleji, a to o dost. Na poslední chvíli se totiž rozvětvuje do bran(nevím už jestli dvě, nebo tři) jen ten pravý a všechna auta v rychlém projíždí pouze tou jednou bránou. Ušetřilo nám to dost času :-).

          0 0
          • rotker  

            Macelj objíždím přes Cvetlin, prakticky tam nikdo není a celníci ani nic nekontrolují

            0 0
            • Janes  

              Potvrzuji, vloni jsme tak jeli tam i zpět. Letos jsme jeli s jinými lidmi ve druhém autě a ti se toho zalekli a trvali na Macelju a Slovinské dálnici :-(

              0 0
        • oddie  

          Začátek prázdnin, všude bububu jak budou zácpy a nejezdit. Odjezd v 23h z Prahy, v 8:00 příjezd do Premantury, jediné vynucené čekání bylo 10 minut na celnici na vjezdu do Chorvatska, jinak pár pauz na kafe a snídaně. Vyrážet ve 4 odpoledne by mě snad nenapadlo ani ve snu…

          0 0
          • rabies  

            Jo, to mne taky ne. Akorat jeho manzelka musela tenkrat do prace, ci co. Kazdopadne to bylo myslim ve stredu a to bych takovejhle porod necekal.

            0 0
    • kodyz  

      Ahoj, od včera se valime na pláži, ještě dodám jedno info, před mýtní branou je 60 a pak 40 km/h omezení a všude stála hlídka s radarem, to stejné v Rakousku, na dálnici kde byl provoz sveden do jednoho pruhu stála budka a dělala pohlednice :) Cestou na Znojmo potkáš na dvou místech vyfrezovanou cestu s semaforem, jsou tam docela velké schody.

      0 0
      • oddie  

        V sobotu jedu do Maďarska, už teď skřípu zubama, kudy to vzít, všechny cesty stojej za ho… Zpátky asi pojedu z Vídně přes Třeboň.

        0 0
    • roman 3D  

      v chorvatsku jsem byl snad 20× a poslední cesty už jenom na pohodu přes Maďarsko, teď v září to bude klidnější i přes Rakousy ale i tak bych jel přes maďary

      0 0
      • Milan-KV  

        Máš pravdu, přes Maďarsko nejlepší. Když přes Rakousko tak jedině s několikadenní zastávkou v Alpách :D

        0 0
        • Janes  

          Jel jsem přes Maďarsko jenom jednou před třemi roky a převážně v noci, ale musím potvrdit, naprostá pohoda. Slušné ceny benzínu, dálniční známku koupíš při vstupu na Slovensko spolu s tou jejich, žádný vylepování, obě jsou elektronické (pročpak asi u nás ne). I ty nedálniční úseky jsou v zásadě dobrý, žádná kolona ani zácpa.

          0 0
          • oddie  

            Akorát zakladatel jede na Istrii, kam je cesta přes Maďarsko dost nesmysl…

            0 0
            • Janes  

              O tom žádná, reagoval jsem na Romana a Milana. Istrii možná zkusím příští rok, ale zatím mi sedí okolí Splitu.

              0 0
            • Esi  

              Tak tak a levný benzín je i ve slovinsku, nejdražší je v chorvatsku a pokud jede na istrii tak nemá důvod v chorvatsku tankovat, tolik tam toho nenajede

              0 0
              • kejmi  

                takže tankovat ve Slovinsku? Ceny jsou přiměřené?

                0 0
                • Esi  

                  1,36 Eura stál natural na OMW na dálnici ve slovinsku u Mariboru, v Rakousku na dálnici 1,7. Oboje je to cena z dálnice samozřejmě nějaká zapadlá pumpa to bude mít jinak, v Chorvatsku stojí benzín na dálnici 10,49 Kuna

                  0 0
                  • Esi  

                    Tak koukám že ten celkový rozdíl je asi 3 koruny na litr :) tak to zase nestojí moc za řeč, ale raději do Tsi motoru natankuju u OMW nez u INA :-)

                    0 0
                    • lrotrekl79  

                      To su zvědavej, jak jej budeš v HR hledat.

                      0 0
                      • Esi  

                        No v HR těžko proto říkám tankovat ve Slovinsku :-)

                        0 0
                        • kejmi  

                          Spíš by mi bodlo poradit kde nabrat v Rakousku za rozumný peníz :) Co nejblíže Slovinským hranicím. Je jasný, že u dálnice jsou ceny napálený…

                          0 0
                          • Esi  

                            Tady Ale už jsem tam 3 roky nebyl nevím jak ta cena vypadá, letos jsem to neřešil a jel po dálnici, minule ještě mělo smysl dálnici objet tak že se jelo okolo

                            0 0
                            • kejmi  

                              super! To se vyplatí :) DÍK

                              0 0
                              • Esi  

                                za málo, před 3 rokama to bylo tak že když tam nikdo nebyl tak jeden ten stojan byl automat a šlo tankovat přes kreditku, nezkoušel jsem to, tak nevím přesně jak to funguje, řekl bych že strčíš kartu odhadneš množství ono to udělá blokaci a natankuje buď méně nebo max to zadané a vyúčtuje, ale jistý si nejsem a nevím jestli to tam třeba nezrušili :)

                                0 0
                                • lrotrekl79  

                                  Mělo by tot tak být, ale naposledy brácha takto někde tankoval, strhlo mu to rovnou celou částku a co nepročerpal bmu vylezl kupón na příště asi za 15E.

                                  0 0
                                  • oddie  

                                    Ve švajcu mi stojan udělal blokaci asi na 8tis :) asi za dva dny pak zaúčtovali to co bylo skutečně natankováno.

                                    0 0
                                    • Esi  

                                      asi to mají nastaveno na velikost nádrže u autobusu :-)

                                      0 0
                                      • oddie  

                                        No když jsem to na výpisu viděl, nejdřív jsem se lek, že jsem nějak blbě zavěsil pistoli a pár dalších natankovalo na mě :D

                                        0 0
                                        • Esi  

                                          Jo já měl před 3 rokama všechny platby za první 3 dny v Chorvatsku na výpisu karty 2×. za další 2 dny tam byli jen jednou a potom už to bylo ok, ani jsem to nestihl reklamovat, ale taky jsem se trochu orosil

                                          0 0
                                • obda  

                                  Letošní zkušenost o kus vedle: strčíš kartu, dáš PIN, udělá to blokaci 100 EUR, vytáhneš kartu, natankuješ, zavěsíš pistoli, z účtu se ti odečte správná částka.

                                  0 0
                                  • Esi  

                                    díky za vysvětlení

                                    0 0
                                  • RomanH  

                                    Pred tydnem jsem poprve u nas v Modricich tankoval u bezobsluzky. Blbe jsem odhadnul castku, zadal 2000 Kc, a natankoval jen za cca 1500 Kc. Podle vypisu mi byla strzena castka 2000 Kc, stejne info mi prislo hned do e-mailu. No a po par dnech, kdyz se nic nedelo (zadny e-mail o prichozi platbe z dane benzinky), jsem se si znovu stahnul vypis a podle nej bylo naraz strzeno jen tech 1500 Kc.

                                    0 0
                                    • oddie  

                                      Globusí bezobslužka mi předvolenou částku z Airbank karty strhne 2×, jednou při tankování a jednou při tisku účtenky. Druhý den je to OK. U jiných karet to nedělá. Prostě IT svět :)

                                      0 0
                          • Rorejs74  

                            Já vždycky beru tady : https://goo.gl/…zjzmaG4A44Q8

                            Sjedeš hneda za odpočívadlem Gralla a pak se napojíš dalším nájezdem.

                            Jen teď podle informaci na omv.at to už asi není non-stop. Píšou po-so 6–22.

                            0 0
                  • oddie  

                    Ty jo, tohle jsem nějak vůbec neřešil, v Chorvatsku jsem nabral něco málo na cestě zpátky a v Rakousku plnou… ono v podstatě kdybych to řešil, tak v Mikulově po hrdlo a dokázal bych se tam bez tankování vrátit, ale proč…

                    0 0
                    • lrotrekl79  

                      Třeba proto že CZ dám do nákladů a mimo CZ ne… Pak už to má smysl o tom přemýšlet. Do soukromýho auta bych tankoval v Rakousku mimo dálnici plnou, cena spíše nižší a kvalita vyšší.

                      0 0
                    • Esi  

                      No já to řeším proto že mě vůbec nezajímá jaký nesmysl svítí na stojanu u Shellu v Mikulově, mám shell kartu a cena je zhruba o 10 haléřů vyšší než je na ONO, tak že když třeba tankuješ na Shellu na D1 tak je běžně cena na stojanu o 7 kč vyšší než ta kterou ve výsledku zaplatím a podobně

                      0 0
                      • lrotrekl79  

                        Od koho máš kartu, případně mě to hoď do zprávy. Já měl tuším EuroWag a musel jsem zrušit, protože najednou začali chtít poplatek, pak depozit, ..... Tak jsem je poslal do… Vzal benzinu a tankuju na Eurooilu naftu bez biosračky i když teda za Totemovou cenu.

                        0 0
                        • Esi  

                          máš to ve zprávě ale asi ti to moc nepomůže

                          0 0
                      • oddie  

                        No jo, já žádnou kartu nemám, pixla je čistě soukromá, ale na D1 apod netankuju, většinou v Globusu, páč ho mám při cestě. Běžný nájezd na jedno natankování mám 1200 – 1300km, takže to nemusím řešit moc často :) Při cestách na jih jsem tankovával u OMV Hobersdorf, ale jak protáhli dálnici, už se kolem ní nejede.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.