Kterou televizi? Samsung/Sony 24tisic

50 nepřečtených
  • trunda

    zdravím, sice je tohle bike-forum ale věřim že zde jsou odobrníci na vše… Mám tedy dotaz na výběr televize. Požadujeme od ní přehrávání filmů ze sítě, nahrávání na HDD/flešku a možná integrovaný HD satelitní tuner. úhlopříčka 102cm.

    adepti:

    Samsung (17k) + zdarma 2× 3D brýle

    http://www.alza.cz/…-d228710.htm

    Sony (23k)

    http://www.alza.cz/…-d243192.htm

    sony (20k) Nemá 3D, 50Hz

    http://www.alza.cz/…-d243191.htm

    Samsung se nám zamlouvá nejvíce, hlavně kvuli poměru cena/výkon ale chtěl bych slyšet nějaké názory jiných lidí.

    Měli by umět v podstatě to samé, ale byl bych rád kdyby někdo zběhlí poradil jak je to se softwarem v těchto televizích, intuitivnost ovládání a ladění programů… slyšel sem že u některých televizí je to problém.

    A další dotaz, vyplatí se satelitní tuner integrovaný v televizi nebo je výhodnější mít externí?

    Díky za vodpovědi

    0 0
    • Frostty  

      Zdar, doma a v práci máme SONY, takže su vyloženě kované soňák. Každopádně u samsungu je lepší podpora multimédií, tj. přehrávání filmu z externího média, sonka občas něco neschroustne.

      0 0
    • Lister  

      Jestli ti to nějak pomůže v rozhodování, tak Sony v naprosté většině případů používá panely od Samsungu, ale je pravda, že si vybírají ty „lepší“.

      Sam má velmi dobře udělaný přehrávač, ale ani ten není dokonalý – podle toho bych ale telku nevybíral.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      zkus šlapací televizi…u toho aspoň neusneš…

      0 0
    • koroptev  

      ty 3 konkretni typy neznam, mam jineho Samsunga, mel jsem moznost si hrat jeste s jednim a jeste s televizemi Sharp; ten SW u ostatnich Samsungu bude nejspis dost podobny (anebo naleznes pripade speky hned ve specifikaci), zde me zkusenosti:

      • pises prehravani filmu ze site; muj Samsung to „odbyva“ podporou DLNAprotokolu; tozn. v pocitaci musis mit program, co funguje jako DLNA server,nestaci napr. ve Windows standardni sdileni slozek; WMP napr. umi fungovat jakoDLNA server, ~ALE~ kvuli sve architekture neni (Samsung dodava vlastnisoft., ktery je podstatne jednodussi – neumi „Play to“ – viz google,ale zato naserviruje vsechno) schopen televizi naservirovat nektera videa, kteraby jinak (napr. z flesky) zvladla; televize v modu prehravace pres DLNA~NEFUNGUJE~ uplne stejne jako v modu prehravani napr. z flesky,nejmar­kantnejsi rozdil je v pretaceni, ktere je prakticky nepouzitelne, cilipocitej, ze pokazde pojedes od zacatku
      • integrovany prehravac filmu (USB) je docela schopny, zvlada titulky vc.cestiny, zvlada mkv a h264, tyto formaty vc. pridruzenych zvukovych maji vsaktolik moznosti implementace, ze v praxi ti to z na internetu dostupnych videiprehraje tak polovinu
      • zaver: pro relativne nenarocne bezne pouzivani (tozn. stahnout,strcit/nas­dilet a koukat) je to bohuzel nepouzitelne
      • PS: pokud budes TV provozovat napr. pres HDMI vystup pocitace (cozdoporucuji jako plne uspokojivou alternativu internimu prehravaci), bacha nakabel, zajima te ten, u ktereho bude vyslovne uvedeno High Speed (nebo Category2, viz Wikipedia), OPRAVDU to ma vliv (plus novejsi verze HDMI 1.4 umoznujei Ethernet, cili bacha i na to, pokud by te to zajimalo)
      0 0
      • makak  

        úplně nerozumím tomu tvému závěru, myslím že právě na nenáročné použití to vhodné je. Mám sice LG, ale DLNA používám. LG dodává soft od Nera jako DLNA server. Stáhnu, spustím server a jdu do obýváku koukat. Na prohlížení fotek z disku je to taky použitelné.

        Jinak přímo v televizi nejvíc používáme widgety youtube a picasa.

        0 0
        • koroptev  

          jsem tu nenarocnost doslova popsal – stahnout/pustit; kdyz v 50% pripadu budes muset NECO resit, neni to k tomu vhodne; muj nazor

          ad LG & DLNA → muzes na televizi pretacet film? tozn. preskocit o 20 minut dopredu?

          0 0
          • smith22  

            Ano mám plazmovku LG 50PK950 a při provozu DLNA můžu posouvat film dopředu/dozadu.

            Ale já DLNA zkoušel jen na začátku jestli to funguje ale jinak ho vůbec nevyužívám.To samé widgety(všechno co tam je si najdu 100krát rychleji na netu na PC) – Hlavně, že když sem vybíral televizi tak sem to tam musel mít :-)) – abych náhodou neměl něco méně než ostatní :-) – vyběr TV je opravdu i o využitelnosti daného vybavení – ale člověk chce vždycky za danou cenu dostat co nejvíce – však to všichni známe

            0 0
            • Lister  

              Kdybys chtěl za své peníze dostat co nejvíce, tak si nevybereš plasmu od LG, ale fakt tě nechci ****** :-)

              Budiž flame!

              0 0
              • smith22  

                mě nenasereš ale ty bys měl prvně popřemýšlet než něco takového vypustíš do prostoru.Podle tebe zřejmě když to není Panák tak to není dost dobré.Já beru v potaz jen objektivní názory což ten tvůj rozhodně není.Třeba já kdybych nebyl dopodrobna seznámen s daným modelem určité značky tak bych si nikdy nedovolil to co ty, napsat – to zaprvé.A za druhé – Já dostal za své peníze co nejvíce – mohu objektivně říci, že sem s TV max. spokojen a to by mi za stejné peníze Panák rozhodně nenabídl – To bych musel sáhnout po vyšší řadě což je cenově někde jinde.A nevidím důvod proč házet špínu na LG – každá značka má lepší a horší modely

                To jen k té tvé dezinformaci

                0 0
                • Lister  

                  Podle tebe zřejmě když to není Panák tak to není dost dobré

                  Pokud se budeme bavit o plasmách, zváště těch historických ročníků, ke kterým 950 patří, tak klidně přiznám, že ano.

                  Já beru v potaz jen objektivní názory což ten tvůj rozhodně není.

                  Názor kohokoliv, ač si myslí něco jiného, jsou vždy jen subjektivní – TV jsme vybíral dlouho, a osahal si toho hodně, navíc LG plasmu má brácha.

                  To bych musel sáhnout po vyšší řadě což je cenově někde jinde.

                  Problém 950 je v tom, že byla prezentována jako jeden z TOP modelů a taky tak byla nastavená původní cena. Ale obrazově na to neměla. takže pak jen klesla na hladinu, kam již primárně patřila. Pokud jsi chtěl TV se slušným obrazem, ale zároveň jsi evidentně prahnul i po nepodstatných vedlejších funkcích, tak jsi asi dostal maximum, pokud jsi chtěl co nejlepší obraz za své peníze, tak jsi z mého pohledu mohl zvolit lépe.

                  Obecně u všech LG tvého ročníku byl dost velký problém u přehrávače – jednak neumí DTS, což je vlastnost u 50 plasmy kritická, když na takové plátno už potřebuješ 1080p zdroje a ty se prakticky výhradně dělají s DTS (a rekomprese zvuku není pro mne možnost, ale zlo).

                  Je možnost zvolit předvolbu obrazu, ale tyto předvolby jsou pevné a nemůžeš na nich nic změnit – u LCD to třeba znamenalo zapnutí 100Hz obvodů i u filmu – takže nepoužitelné.

                  A nevidím důvod proč házet špínu na LG – každá značka má lepší a horší modely

                  Každopádně, ale LG umí dobře jen LCD a mám je rád pro jejich IPS panely.

                  PS: ale nasral ses hezky :-P

                  0 0
                  • smith22  

                    Ale nenasral – zatím se jen zahřívám :-) – navíc já chtěl jen zodpovědět otázku uživateli ohledně DLNA a tvá reakce byla naprosto mimo mísu – evidentně jen aby sis rýpnul a vyvolal flame – nic víc.

                    Dovolím si také citovat:

                    Problém 950 je v tom, že byla prezentována jako jeden z TOP modelů a taky tak byla nastavená původní cena. Ale obrazově na to neměla – To je zřejmě ten tůj SUBJEKTIVNÍ názor ale zřejmě tě omlouvá to, že si neviděl testy 950tky srovnávané s G20 protože jinak by si takovou volovinu nemohl napsat – hlavně co se týče tedy té obrazové kvality.A to KAŽDOPÁDNĚ na konci ti pořád nevěřím.Pořád mi to přijde jako snaha hanit plazmy od LG.

                    pokud jsi chtěl co nejlepší obraz za své peníze, tak jsi z mého pohledu mohl zvolit lépe. A o kolik nebo o co by ten obraz proboha byl lepší?To by mě opravdu zajímalo.Asi máš nějaké lepší oči, či nějaké zlepšené vnímání – jinak si to nedovedu vysvětlit.

                    Obecně u všech LG tvého ročníku byl dost velký problém u přehrávače – jednak neumí DTS, což je vlastnost u 50 plasmy kritická, když na takové plátno už potřebuješ 1080p zdroje a ty se prakticky výhradně dělají s DTS (a rekomprese zvuku není pro mne možnost, ale zlo).

                    Tento odstaveček mi přijde vyloženě úsměvný.Ale je vidět, že máš vetší nároky něž-li já, čímž se všechno vysvětluje – A o tom vše to vlastně je – Prostě o nárocích daného uživatele.

                    Napsat, že když 50" TV nemá DTS je vlastnost KRITICKÁ mi už přijde opravdu přehnané.Zaprve nevím co stím má společného úhlopříčka(a 1080p umí dnes každa druhá,,spíše každá,, TV i ty menší) a za druhé – V tom roce co byla má 950 vyrobena umělo DTS přehrát jen málo značek – dokonce Samsung tuto funkci do přehrávače poprve implementoval až v roce 2010.Takže o tom se nemá cenu vůbec bavit.Nejsem takový maniak abych si kvůli každé nové funkci kupoval každeho půl roku nové věci.

                    Dále: všech LG tvého ročníku byl dost velký problém u přehrávače další volovina snažíci se mě vytočit.Proč vůbec takové nesmysli píšeš?Já mám k dispozici Samsung LCD 2010 a přehrávač co se týka formátu je naprosto srovnatelný – LG bere naprosto vše co Sam. – což se třeba o Pánáku říct nedá.

                    1080p zdroje a ty se prakticky výhradně dělají s DTS – není pravda – nevím z jakých zdrojů čerpáš ale já mám v mkv souboru téměř vždy AC3 stopu – a když ne tak si ji vytvořím – Ale ani tak ji nepotřebuji – PC DTS zvládne.A to, že pro tebe rekomprese není možnost ale zlo je hold jen tvůj boj.Zřejmě máš doma aparatůru za 100tis. na které už by to mohlo jít poznat – A sme zpět u těch nároků.

                    Víc k tomu už nemám co říct a hlavně mě to už nebaví.Já sem obyčejný uživatel a nároky jaké požaduji mi tahle TV bohatě splní.Já se nepotřebuji s někým předhánět!

                    PS: Doufám, že se bavíš – to bylo ovšem naposled – odemě už reakce nečekej – piš si klidně tu svou pravdu dál – ať se podle ní ostatní zařídí – mně už je to jedno :-)

                    0 0
                    • Lister  

                      Je vidět, že jsi nepochopil polovinu toho, co jsem napsal, tebe to už nezajímá, ale vysvětlení k DTS a úhlopříčce.

                      Aby sis užil na 50 obraz naplno, tak musíš mít už kvalitní materiál ideálně v 1080p, jenže tyhle ripy se dělají v naprosté většině případů s DTS stopou, kterou ta TV nepřehraje. Proto se musí udělat rekomprese a to je opruz – někomu to nevadí (tobě), mě přijde k ničemu furt něco upravovat.

                      Hodnocení použitelnosti přehrávače bylo vzhledem k této skutečnosti, ale pak hlavně k tomu, že v modu přehrávače nemůžeš upravit nastavení obrazu, ale jen vybírat z několika nastavených předvoleb. Tak to bylo formulováno, ale tebou nepochopeno.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak ono to stejně není jen o té rekompresi zvuku (stáhnout si něco a muset upravovat je podle mě naprosto nepoužitelné). Já bych to shrnul do jediného hesla:

                        Bez HTPC ani ránu :-)

                        Už jsem to tu kdysi psal. Já bych na trhu chtěl naopak modely, které neumí vůbec nic navíc, pouze jen výborně zobrazit obraz. Tedy nejen neřešit věci jako přehrávní různých formátů, ale rovnou bych vyhodil i zvuk.

                        A nejen, že by konstrukce byla jednodušší a levnější, ale i by se ušetřilo nějaké místo a hmotnost šla o něco dolu.

                        0 0
                        • Lister  

                          A tuner taky vyhodit, kdo ho vůbec používá??? :-D

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Jasně, co taky s tunerem :-)

                            Jinak ať se klidně prodávají modely, které obsahují všechno možné i nemožné, já bych jen chtěl tu alternativu. Ani by nemusela být o moc levnější (ona by asi ani nebyla).

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A pak bych nemusel mít tak dementní ovladač. Je na něm tisíc tlačítek, ale když chci rychle přepnout hdmi vstup, tak to nejde (buď musím jedním tlačítkem mačkat dokola přes všechny vstupy, kde nelze některé nepoužívané zakázat, takže to trvá pěkně dlouho nebo musím přes menu, což je asi 8 stisků kláves nebo kolik, pořád ale rychlejší než první možnost).

                              Takže ovladač by měl jen on/off a pak tlačítko pro každý vstup.

                              0 0
                          • MlokCZ  

                            Tady máš odpověď na

                            http://www.bike-forum.cz/…i-bunda.html#…

                            to vlákno je zamčené.

                            Bunda je poměrně skladná (podobně jako dlouhý dres). Vozil jsem sebou i ty celomembránovky od Kalase v Blowfish a ty jsou o dost méně skladné.

                            Rukávy jsem ještě neodepnul nikdy u žádné Kalas bundy. Pod bundu vždy vozím jen funční vrstvy typu Moira, tedy nevozím už nikdy dlouhý dres sebou, takže by to bez rukávů nebylo úplně příjemné.

                            A řeším to jinak. Třeba sebou vezu Moiru duo krátký rukáv v camelu a na sobě dlouhou Duo nebo opačně, takže můžu poregulovat jeden rukáv takto.

                            U téhle jediné bundy (z těch od Kalase) si ale dokážu představit, že odepnutí rukávů má smysl, narozdíl od těch teplejších celomembránovek.

                            0 0
                        • madcat  

                          „Já bych na trhu chtěl naopak modely, které neumí vůbec nic navíc…“

                          No a proto jsem si třeba já koupil skoro tu stejnou televizi, co Smith22, akorát o všechny ty zbytečnosti osekanou, protože mě opravdu zajímal téměř jenom obraz – a koupil jsem za necelých 15 litrů loni na podzim model 50PK350, a su dodneška maximálně spokojenej. Za takový plátno mi to opravdu přijde jako velice dobrá cena, a v podstatě maximum, co jsem za svý peníze mohl dostat. Signál do toho pouštím téměř výhradně z PC přes HDMI.

                          Je samozřejmě možný, že dneska jsou možnosti jiný.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          To by bylo fajn..stacilo by video vstupu a displey:)

                          0 0
                          • Lister  

                            Takové zobrazovače se ale fakt ještě nedávno běžně vyráběly, nebyly výjimkou externí krabice s ladící částí, která se k TV připojovala podobně jako třeba satelit.

                            0 0
      • Smazaný účet  

        K tomu prehravani z USB/SD karty jenom doplnim, ze to neni az takova sranda. Staci mifilm ve vyssi kvalite a uz to nemusi vstup na telce stihat.

        Jinak pustit video z PC po HDMI je nejlepsi volba co se tyce starosti s titulkama. Pro takove srandy doporucuju jeste k PC pripojit nejaky set bezdratove klavesnice a mysi, at muzes pracovat upravit video/pracovat s PC bez nutnosti odbihat od telky.

        Jinak DLNA je fajn, ale jak je jednou moznost mit spojeny PC s telkou kablem + dalkove ovladani viz vyse, tak trochu ztraci smysl.

        0 0
        • Lister  

          Souhlasím. Tuhle odpověď píšu na HTPC připojenou k plasmě. Je to ideální řešení na všechno, nemusím řešit stahování torrentů na jiném počítači a nějaké propojování po síti atd… Přehraju vše a mnohem lépe než jakýkoliv přehrávač. PC je postavené tak, že žere minimálně – v klidu kolem 40W, při přehrávání kolem 50W.

          Jen na opravdu dobrou práci to chce minimálně 46palců, na mojí 42 musím mít vše dost nazvětšované a i tak to není ideální.

          K integrovanému přehrávači u Sama. Nevím, jak to je aktuálně, ale náš model neumí přehrávat zanořené titulky a vlastně ani neumí přepínat mezí více titulky – bere jen ty s naprosto identickým názvem, takže nějaké přípony CZ, ENG apod nepřipadají v úvahu. Přehraje toho na poměry TV dost, ale i tak mi si na cca 50% mojich videí vyláme zuby. Podpory skriptovaných titulků ASS a SSA samozřejmě nulová, ale tohle valnou část lidí absolutně nemusí trápit, protože ani nebudou vědět, že takové typy titulků existují.

          0 0
          • MlokCZ  

            A jsi spokojený s plazmou jako monitorem?

            Jinak i na 46tce mám vše zvětšené (při sezení 2,5m daleko).

            0 0
            • Smazaný účet  

              42" jako monitor neni moc dobra..je to prtave. Ale take ji jako monitor nemam…

              0 0
            • Lister  

              Velmi, permanentní vypalování nula a to mi tam ty lišty prohlížeče často svítí dlouhé minuty.

              Ale není to primární pracovní nástroj, je to přece jen hlavně HTPC.

              0 0
              • MlokCZ  

                Spíš mi šlo o ostrost textu a blikání hlavně na velkých bílých plochách. To jen kdybych se někdy rozhodnul pořídit větší, jestli bych tedy nakonec nemohl mít i plazmu i když to používám jako monitor pořád.

                0 0
                • Lister  

                  S ostrostí nemám problém, ostrost obrazu mám staženou dost nízko a i přesto se mi text zdá ostrý.

                  S blikáním to bude horší, sám dobře víš, že i kdybych ti napsal, že to nevnímám, tak to neznamená, že ho neuvidíš ty. Asi jsem si už zvykl a nevnímám ho, nebo možná vnímám, ale už mi to nevadí. Jednak hodně záleží na zvoleném modu obrazu – koni režimy blikají mnohem méně než režimy ostatní (zhodnoceno subjektivně a i pohledem přes kameru), pak je to výraznější ve dne, v noci to, nevím proč, tolik nerazí.

                  TV používám tak, že bych LCD opravdu mít nemohl, protože ty úhly, ze kterých se občas dívám, by LCD obrazovka prostě nezvládla. Navíc mi LCD obraz prostě obecně moc nevyhovuje. Viděl jsem i hezké TV, ale ani jedna nazačínala cenou pod 60tis, konkrétně Sony nejvyšších řad a jedna C750 v nějaké velké úhlopříčce. Další TV bude opět plasma (mnohem větší) a pak už snad už rovnou OLED :-)

                  0 0
        • koroptev  

          s timhle (nestihani) moje televize (LE40C630) problem nemela, pres usb z externiho (dokonce notebookoveho s malymi otackami) disku stihala vsechno, kartovy vstup nemam, nemuzu referovat; tipoval bych ale, ze roli bude hrat ve vsech pripadech to medium (staci se podivat, jake prenosove rychlosti maji bezne SD karty) a ne HW televize

          0 0
          • Frostty  

            +1 samsung a USB není problém :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ani pri prehravani HD filmu?:)

              Pisu to proto ze tam muze byt datovy tok uz na hranici ropustnosti USB:)

              0 0
              • Frostty  

                Ani při HD filmech. Ač nejsu fanda samsungu, tak tohle není třeba démonizovat a funguje přesně podle představ. Bavím se o modelech C či D.

                0 0
              • Lister  

                Ale kuš, co to píšeš za nesmylsy. Za jak dlouho překopíruješ třeba i 30GB film na USB? Určitě ne za 2 hodiny.

                U MKV je to naprostá blbost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no..asi za pul hodky…tak mam asi uzke usb na flashce no…

                  0 0
                  • Lister  

                    Jen tak pro info. Třeba při nahrávání na spotřební kameru v nejvyšší kvalitě (17–24Mbit – a to už je dost slušný datový tok) ti naposto v pohodě stačí karta Class 4 – tedy s rychlostí zápisu 4MB/s. Pokud nemáš flashku úplně k ničemu, tak bude problém někde jinde.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Zkouseno s touhle Corsair ..nevim, kadslu nato, stejne jsem si hned poridit DVI-HDMI gabel:)

                      0 0
                      • koroptev  

                        na dnesek velmi pomala, bezne se pro USB 2.0 prodavaji 30MB/s cteni a 20MB/s zapis

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak. USB problém nebude. To ale nemění nic na tom, že HTPC je HTPC :-)

                          0 0
                          • koroptev  

                            Presne tak, sam jsem si pred pul rokem postavil absolutne tichy stroj a ted uz mam pri sledovani cehokoli jen blazeny vyraz ve tvari. Teda pokud to za neco stoji :-))

                            0 0
                    • koroptev  

                      jina story, kdyby to ta kamera nestihala na bezne dostupna media, byla by k nicemu, dyt by se to nedalo pouzivat; vyrobce tedy produkuje takovy tok, aby to stihla; na tohle se nekdo, kdo ripuje br, ohlizet nemusi; neznam konkretni detaily, ale dovedu si predstavit, ze i v ripu, ktery ma prumernou bitrate X, se muze vyskytnout casovy usek s bitrate 10*X, ktery bude dostatecne dlouhy na to, aby vycucl buffer a doslo k seknuti

                      cili – ma flashku uplne k nicemu

                      0 0
                • Joseph de Sax  

                  u MKVD je to naprostá realita..ůůů..

                  0 0
          • Smazaný účet  

            No, rychlosti media to byt muze, o tom zadna. Nicmene kdyz se chces podivat na film a zjistis ze se to seka, prtoze datovy tok je prilis vysoky, tak to zamrzi.

            0 0
            • koroptev  

              zamrzi, ale USB rozhrani v tom prsty s nejvetsi pravdepodobnosti nema; na vine bude fleska nebo sd karta

              0 0
      • Joseph de Sax  

        zkus raději rádio…to nenamáhá tolik oči…

        0 0
    • mr.antik  

      Bral bych osobně ten samsung, jen bych osobně uvítal možnost přehrávání videí z netu – Vimeo, Youtube a nějaký internetový prohlížeč… Ale kdyby to mělo stát navíc, kašlu na to.

      0 0
    • kolda  

      ten SAMSUNG 6100 ted mame doma a zda se mi ok, ale ja tomu prd rozumim a na TV se divam jednim okem na zpravy, takze asi tak :))

      0 0
    • prcek2  

      Pročti si diskuze u těch televizí (ve více shopech), zajdi se podívat na jejich obraz do elektra, kde ho můžeš porovnat (domluv se s nima, ať se můžeš podívat do nastavení obrazu, zkouknout rovnoměrnost podsvětlení apod.). Mě třeba nasr.al Samsung, že mi ani na technické lince nebyli schopní poradit, jak propojit jejich plasmu, abych jí měl jako zobrazovací zařízení k pc (na filmy – 50` full HD), + jiné věci. Osobně mám teď Sharp Aquos Quattron, se kterým jsem spokojený. Ale i ten má na černé obrazovce viditelné nerovnoměrné podsvícení. Jak moc psát nebudu – pro někoho to může být moc, někdo by si toho nevšiml. Já se před koupí tv rozhodoval, jestli za ty prachy koupit 40` 3D, nebo 46` 2D, zvolil jsem větší uhlopříčku a jsem spokojen. Koukám na to ze 3-metrů a na tu vzdálenost by byla menší uhlopříčka s 3D nesmysl – chtělo by to aspoň těch 46 palců.

      0 0
    • biker007  

      za cca 24kKc bych te sehnal Panasonic TX-P42VT30 (106cm), za 32kKc 50VT30 (127cm). pokud bys mel zajem, ozvi se na maila. zadna levarna, delam tam:) cili s dokladem a zarukou. oboji ma 2× 3D bryle a USB wifi modul.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.