• Lad

    O víkendu 16–18.2. pojedu do Martinic v Krkonoších na chatu (kamoši jedou na lyže já bych chtěl na kolo)Máte někdo představu o tom jak to tam vypadá se sněhem a tak?Popřípadě by ste mi mohlo doporučit kam na výlet?Bo jestli to nemá cenu tam vůbec jezdit?Díky moc!

    0 0
    • Eva  

      Snih uplne nula,sucho,takze na kolo super,kamosi budou muset na lyze vyrazne vys :-)

      0 0
    • Skater  

      Z Benecka se na běžky dá, ale ráno to je ledová dráha, Mísečky úplně v pohodě. Na kolo bez problému – viz kola a komponenty – fotky Hifiny (29´´) – foceno kousek pod Beneckem.

      0 0
    • antuch  

      a já sem z Trutnova a tady je bílá maximálně tak obloha. Sníh sem letos viděl snad jen v televizi…

      0 0
    • Standa  

      Na hřebenech na běžky,kousek níž kolo.Jsem taky z Trutnova a na běžky jsem musel celou zimu jezdit na Černou.V Trutnově jsem byl dvakrát a z nových běžek jsem udělal běžky velmi opotřebované.

      0 0
    • Lad  

      Aaaaa…tak to vypadá fajne…Ještě kdyby ste tak poradili kam se vydat…Lákala by mě sněžka…ale vůbec nemám představu jestli se tam na kole smí a jestli je to tam teďka sjízdný=/

      0 0
      • AdeptRendl  

        URL:kamery.hum­lnet.cz/kamery/snez­ka/

        tak, jedine lanovkou

        0 0
      • chico*  

        Ja bych ti doporucil zustat niz kolem tech Martinic a na snih se nehnat. Obecne se Krkonose povazuji za hory ne moc vhodny na bikovani(viz bike-forum), a to podle me protoze se lidi zbytecne hrnou do nejvyssich poloh, kde je malo otevrenejch cest a prelidneno. Krasa tkvi ve strednich polohach – Benecko, Jilemnice atd. Ja bych si koupil dobrou mapu 1/25.000 a kolem Martinic toho je spousta. Hodne zdaru

        0 0
    • Karkulka  

      Poraďte,horalové a vy Krkonošznalí…jak to celkově vypadá s možnostmi v Krkonoších.­.objednávám tam na léto chalupu v Černém Dole, ale kamarád mě postrašil velkým množstvím asfaltu na cyklostezkách a všude mimo zákaz kvůli KRNAPU..tož se vás ptám,co a jak..Minulý rok v Orlických-naprostá svoboda pohybu…Dík

      0 0
      • Pijer  

        Párkrát jsem v okolí Pece (Úpa) byl a když bych si chtěl pěkně zajezdit na kole, tak radši jedu jinam :-(

        0 0
      • krokus  

        Toho asfaltu je tam opravdu hodně, zvlášť ve vyšších polohách (mimo asfalt většinou nemůžeš). Neznám ale Krkonoše dokonale, snad jsou nějaké možnosti, jak se asfaltu co nejvíc vyhnout…

        0 0
        • Karkulka  

          no,mé obavy se začaly docela naplňovati a s asfaltem by mě naše ekipa poslala do…víte kam.Nepotěšili jste mě, pánové, ale dík za info…

          0 0
          • lábus  

            no většinou to je hrubej asfalt nebo šotolina,ojediněle se najde i nějakej singltrack, ale i tak to můžu maximálně doporučit. Byl jsem tam na kole 2× a vždycky jsem byl naproste spokojenej. Projeli jsme jak východní část-Rýchory, kde se to dá natáhnout až do Adršpachu a Jestřábí hory.Okolí Černý hory je taky super. Jelikož jsme bydleli asi 1km od Výrovky tak jsme byli skoro úplně nahoře, a každý ráno sjížděli asi 10km dolů. Pěkná trasa byla třeba do Špindlu, pak na Špindlerovku a odtud sjezd do Polska, a přes Karpacz jsme vyjeli po hrubě kostkovaný cestě až na Sněžku, kde jsme stihli akorát západ slunce, a to nemělo chybu. Pak už jsem jenom sjeli k nám na chalupu. A další trasu jsme jeli právě z chaty v Rýchorech kdy jsme přejížděli celý Krkonoše a Jizerky, což dalo asi pěknejch kopcovitejch 120km, musim říct že výjezd z Pece na Výrovku je asi fakt nejhorší, ještě když jsem měl na zádech 70l batoh.

            0 0
            • lábus  

              No a z Výrovky vede krásná cesta přes Klínový boudy, která je sice z tohoto směru zakázaná ale když jedete opačně, tak kupodivu nikde žádná značka není (a to se odbočuje přímo z cyklotrasy), no a tahle cesta se někde za Petráškou mění v krásnej horskej singltrack, bohužel jenom tak 1–2km, ale i tak to stojí za to. No a po sjezdu do Špindlu se dá krásně vyjet několika cestama na Medvědín, pak dál na Dvoračky, Harachov, no a my jsme ještě pokračovali dál přes Jizerky až do Raspenavy. To celý jsme si dali o 2 dny později zase zpátky a fakt na tuhle trasu ještě dlouho vzpomínám. Takže Krkonoše na kole bych rozhodně nedoporučoval vynechat, páč fakt ty kopce a krásný výhledy stojej za to.

              0 0
            • Pijer  

              A kudy jste se z tý Sněžky na chalupu pod Výrovkou dostali?

              0 0
              • lábus  

                no to už jsme jeli normálně přes Luční boudu a po asfaltu k Výrovce a pak už jenom sjezdík na Klínovky na chatu Teslu, vim že je to normálně zakázaný, ale to je hlavně proto, aby cyklisti v tom sjezdu k Výrovcu neohrožovali lidi, ale jelikož už bylo po západu slunce a byla docela tma, tak nás to nějak netrápilo, navíc jsme ani jinou možnost neměli, navíc jsme tam taky byli někdy koncem října, takže lidí tam už moc není

                0 0
                • MirkoCarver  

                  Výjezd z Polska na Sněžku je taky zakázaný a hlídali to už před pěti lety…

                  0 0
                  • lidumil  

                    jo jo, bohužel, nebo snad bohudík? Je tam vždycky strašně národa.....

                    0 0
          • mr.antik  

            Krkonoše jsou spíš pro trekingová kola.

            Na bajk je lepší Podkorkonoší – no prostě ta oblast pod hranicí parku :-)

            0 0
      • chico*  

        tak se někdo z Krkonoš sakva ještě přidejte, ne!? … já ti můžu napst nějaký trasy kolem Vrchlabí, Strážného, Benecka, Rezku a nebo pak níž kolem Jilemnice. Na Černej důl už většinou beru mapu, ale je odtamtud třeba tady z B-F Fík. Nebo mu rovnou napiš.

        0 0
        • Karkulka  

          jasan,Fík…dík:)

          0 0
          • fík  

            přes jarňáky zkusím dát něco do kupy

            0 0
          • chico*  

            mozna bych vam taky teda moh nejaky trasy sepsat. Popsat to dobre a podrobne da ale dost prace, tak jestli tam jedete v srpnu,tak se muzem domluvit na nejakym spolecnym vyletu. Lidi tady zatim dost doporucujou ty hlavni proflakly tahy, coz je fakt dost asfalt. Ale jsou tam i jiny zajimavy cesticky:)

            0 0
            • Karkulka  

              tisíííceréé díky všem:) pořád jsem ale na vážkách, jestli jet/nejet zrovna Krkonoše. Hold my z okolí Beskyd se s ničím moc nepářem a tak bych nerada platila nějaké podělané pokuty…

              0 0
          • antuch  

            Kdybys měla zájem, tak se určitě dá domluvit a můžu dělat průvodce…by aspoň byla legrace, když vás bude víc. Černý Důl mám za bukem:-)

            0 0
            • Karkulka  

              pojede nás asi deset-od závodníků až po naprosté hobbíky,takže jestli si nás vemeš na paškál od 19.července-dáme ti zabrati:)

              0 0
        • Skater  

          Krkonoše jsou prostě hory na 29´´ – široký cesty, šotolina, jinak obecně je pravda, že lepší než se hnát nahoru je lepší třeba okolí Jilemnice apod. Jinak moje oblíbená trasa je Vrchlabí – Žalý – Horní Mísečky – Špindl – Strážné. Ale je to jen šlapání do pedálů, technika je potřeba jenom na Žalý a ze Strážného přes Feru do Vrchlabí – to je pěkný sjezdík. Někam výš má cenu spíš na silničce, stejně se dál nesmí – na Vrbatovku, na Špindlerovku, na Výrovku, všude je dál zákaz. Pěkný okruh pro mtb je kolem Černé Hory, ani Rýchory by nemusely být špatný, ale nevím, jestli to tam taky není uzavřený pro cyklisty. Je pravda, že okolí Černýho Dolu je prošpikovaný asfaltkama, je to tam samý lom nebo cesty nahoru k horským chatám, ale není to asfalt na silniční kolo, horák je ok a hlavně to jsou většinou pěkný krpály co končí nahoře na šotolině.

          0 0
          • Marccoo  

            Rýchory nejsou uzavřený.Žádný asfalt!Bydlím 6km od rýchorky a jezdím ob den,v létě to na chvílku zavřeli,ale omezení platilo i pro pěší.

            0 0
          • Pi†el  

            Neni to pro kola zavreny, ale jsou tam cedule se zakazy, ktere clovek nedopatrenim neregistruje..

            0 0
        • Darkson  

          nemohl bys ty trasy v okolí Jilemnice trochu rozvést? Asi tam pojedem na víkend a rád bych se vyhnul asfaltu. díky:-)

          0 0
    • bikerzdenek  

      Do nejvyšších poloh se dá s kolem jet jen na povolení /nevím jaké jsou podmínky/. Byli jsme tam před dvěma lety jako větší skupina, nahoře většinou asfalt a nebo šotolina jak už bylo řečeno, ale výhledy stojí za to, když je počasí ovšem. Výjezd z Pece na Výrovku dost pro otrlé a na silničce teda asi moc ne. Sjezd dolů taky stojí za to i když jen asfaltka. Také jsme si sjeli sjezdovku Zahrádky od chalupy – jeden kolega tam přerazil vidli, ale jinak měl dost stěstí, přežil to s pár šrámy. Krásný a výživný je výjezd od Hrabačova /asi 16km/ na Zlaté návrší /1395m/, tam bez problémů i na silničce. Někdo se ptal na výjezd na Sněžku, tak asi by to technicky šlo /já bych si to netrouf/, ale nepustí tam. Takže buď lanovka, ale cesta pěšky stojí taky za to /Obřákem nebo pěkná cesta z Míseček/. Jinak jsou Krkonoše pěkný pořád, jak v zimě na běžkách tak v létě. V neděli jsem jel od Dvora Králové na Svobodu nad Úpou /uhýbal jsem v Mladých Bukách na Rudník/ a asi patnáct km jsem krásně sledoval zasněženou Sněžku s azúrem nahoře /naprosto boží/. Je to vidět od Výšinky až po Horní Staré Město.

      0 0
    • antuch  

      já sem z Kerkonoš (Mladé Buky:-) takže na Sněžku se dá jedině z polský strany. jinak máš smůlu… Co se týká terénu, tak se dá najít v Okolí Černýho Dolu pár hezkejch míst, jinak je vše v šotolině nebo v asfaltu. Chce to se vykašlat na krkonoše a vzít káru a doject do /pice a hurá na Jestřebky…Další možnost sou Rýchory nebo Vraní hory.Pokud by někdo měl zájem, můžu pooradit pár tras i s kýčovitýma výhledama…

      0 0
      • Karkulka  

        jdu to do mapy omrknout:)

        0 0
        • antuch  

          Dyžtak písni na mail nabo přes icq, mám to v profilu. Určitě se domluvíme:-)

          0 0
        • sobul  

          Ač jsem z Trutnova – tedy Krkonoš, spíš bych taky doporučoval se na hory jako takové vykašlat, nebo tam udělat 1–2 výlety a spíš pojezdit v podkrkonoší. Úžasné trasy jsou např. v okolí Rýchor a Vraních hor a to hlavně z polské strany, navíc je to výlet do historie, cca poválčených let 20. století. Je jen trochu problém s mapami, ale nějaký základ se v Polsku koupit dá.  A jak už tady padlo, jistě Jestřebí hory. Ještě mě napadla  jedna trasa po zelené značce z Plomezních bud na hrad Chojnik po polské straně Krkonoš. Ale je toho tady spousta, víc třeba po mailu nebo obnov thread než pojedeš, každý ti můžem napsat 1–2 trasy sem.

          0 0
          • Pi†el  

            Jo polaci sou na znaceni hovada, jen co je pravda..

            0 0
          • Marccoo  

            Trutnov nejsou krkonoše,ale podkrkonoší

            0 0
            • sobul  

              Není až tak podstatné kde bydlíš, ale kde se pohybuješ – např. v zimě jsem v na horách několikrát v týdnu. Proto píšu že jsem z Krkonoš šťourale !

              0 0
    • chico*  

      Když jsem narazil na tuhle stránku, vzpomněl jsem si na tenhle thread. Viz oddíl „Průvodci“. Osobně je ale neznám.

      0 0
    • fík  

      něco je i tady  http://www.ergis.cz/…se/index.php?…

      0 0
    • Darkson  

      mám dotaz na místňáky.o víkendu jedu do Jilemnice a potřeboval bych vědět, od jaké výšky je v Krkonoších momentálně sníh. přemejšlím, jestli vzít ssebou bajka nebo silničku. díky

      0 0
      • JudyN15  

        Kolem Jilemnicka je sucho, ale pokud budeš chtít jet třeba na Dvoračky bikovat, tak to ještě nejde a dlouho nepůjde. Ovšem cca 14 dní tu jezdím (Vysoké, Benecko atd.), jsem sice od bláta a mokrý, ale co bych pro to neudělal… :)

        A na silnici jedu většinou někam do Českýho ráje atd.. kolem Jilemnice nic moc silnice…

        Vezmi si radši oboje :)

        0 0
        • Fana.A  

          O víkendu jsem byl v Modrém dole a 120cm sněhu.Výška 1050 m. Takže určitě silničku 8-)

          0 0
      • Darkson  

        tak jsem po dlouhý době vyrazil na kolo do Krkonoš(podkrko­noší) a mám z toho dost rozporuplný pocity. počasí vyšlo nádherný, panoramata a výhledy byly parádní, ale co se týče terénu a značení, byl jsem zklamán. vybral jsemso trasu po turistickám značkách v domnění, že se vyhnu asfaltu a byl trochu v šoku, že 70% turistických cest vede po asfaltu, respektive zaasfaltovaném kamení. naprosto tragický bylo značení, neustále jsem kufroval mapoval a stejně několikrát zabloudil…z plá­novaných 50 –60 km nakonec bylo 95 a dojížděl jsem do Jilemnice po hlavní silnici. nechápu, jak se může někdo divit, že Krkonoše trápí nedostatek turistů, když lidem nejsou nabídnuty hezké přírodní cesty. Mám pocit, že tu absolutně není využit turistic­ký(ekologicky še­trný) potenci­ál:-(.

        ale našel několik hezkých míst – např. sjezd po žluté z Příchovic nebo parádní technický sinltrack po červené(Palackého cesta?) podél Jizery.

        0 0
        • Fana.A  

          Čím méně turistů, tím větší úsměv Krnapáků. A nejlepší úřednický singltrack je minimálně dva metry široká ekologická asfaltka.

          0 0
        • siskin  

          jj ,palackýho cesta (čtz) je parádní ,dával jsem ji asi před týdnem a skončilo to rozbitým tacháčem a odřeným předloktím :-)

          0 0
    • Pi†el  

      Nepujde dnes, v nedeli, po obede nekdo na bajk? Vyjizdim z Marsova. Nahore je krasne..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.