Krkonoše, Velká Úpa, Černá hora na běžkách

9 nepřečtených
  • Žulda

    Ahoj, jedeme zítra parta do Velké Úpy. Máte nějaké doporučení na klasiku, max tak 20–25 km? Koukám do map, asi bych to vzal z Pece na Černou Horu a pak do Maršova a busem zpátky?

    0 0
    • Smazaný účet  

      až ke Kolínský boudě pohoda. ale pak chci vidět, jak se na běžkách budeš sápat od rozcestí tu stojku na Černou Horu :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dá se od rozcestí uhnout doprava a vyjet na černou úbočím. Aspoň se nemusíš vyhýbat lyžařům, co spěchají na rolbu. I tak to ale na běžkách jde i přímo.

        0 0
      • Žulda  

        Mapy.cz tam mají vyznačenou Krkonošskou magistrálu. To bude v pohodě, ne? Vždycky jsem tam byl jen na sjezdovkách, tak to tam na běžky vůbec neznám. A asi bych to bral od Maršova, nějak takhle https://mapy.cz/s/2noBP

        0 0
    • th74  

      Za mě tato trasa: https://mapy.cz/s/2novx

      Na Výrovku není stopa, je to zasobovací cesta co jezdí rolby. Za mě nejlepší způsob jak nabrat výšku, pokud si nezaplatíte lanovku třeba na Hnědý vrch. Od Výrovky už stopa celkem je, přes Liščí horu není strojově upravovaná stopa, ale projeté od lyžařů to je dobře. Zbytek po magistrále a kolem Černé hory by měl být upravený perfektně.

      0 0
    • Žulda  

      Nakonec jsem se tam jen tak pomotal na Černý hoře, kam jsem vyjel lanovkou a pak to sklouznul do Pece. Přecijen, v krvi bylo zbytkáče víc než malé množství, tak jsem se nechtěl pouštět do žádných větších akcí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.