• BFG

    Ahojte cyklisti,

    obracím se na vás s dotazem, ohledně dovolené v Krkonoších. Nikdy jsem tam nebyl. Chtěl bych naplánovat dovču, pouze tak 4 dny / bohužel bez kola, pouze pěšky.

    Prosím o radu, kam se vydat, co navštívit, typy na levné a kvalitní ubytování (snad bude něco koncem sprna volného), popř. i jiné prospěšné informace.

    Moje představa je taková, že bych se rád ubytoval někde v „centru dění“ a z tohoto místa podnikal výlety do okolí. Pouze pěšky, případně kousek vyjet busem. Určitě bych chtěl navštívit Sněžku.

    Ubytování nemusí být žádný přepych, ale také žádná „stodola.“

    Pokud se někdo v této lokalitě dobře vyznáte, budu moc rád, za každou pomoc. Úplně naslepo se mi tam jet nechce :-(

    0 0
    • Barak  

      Jestli chceš být v centru dění, ubytuj se ve Špindlu, tam je to polohou asi nejlepší. Konkrétní ubytko ti neporadím, jezdím do Krkonoš vždy k nějakým známým.

      Asi tam bude v tuhle dobu celkem dost lidí, na Sněžce tuplem. Ale chápu, že to chceš vidět. Hezkých tras je tam spousta, mrkni do mapy, za 4 dny toho prochodíš hodně. Využití busu pro přiblížení na výchozí bod nebo na návrat je určitě dobrý nápad.

      Hezké jsou v okolí Sněžky Kozí hřbety, Údolí Bílé Labe, samozřejmě červená hřebenovka, Modrý důl a další. V mapě je toho mraky.

      0 0
      • BFG  

        Díky, zatím jsem uvažoval spíš o Peci, ale to už je asi celkem fuk, stejně bude záležt na tom, kde seženu volné ubytování.

        Na mapu právě hledím, ale jak píšeš, je tam toho tolik, že nevím, co si vybrat. Doufal jsem, že na ty nejkrásnější místa mě tu nasměrujete a pokud zbude čas, tak zbytek už bych proletěl dle vlastního uvážění.

        Nechtěl bych, abych se vrátil, známemu se svěřil, že jsem byl v Krkonoších a on se zeptal: „A navštívili jste tam to a ono?“ a já: „NE!“ On: „To je chyba, to je nejkrásnější z celých Krkonoš!“

        Každopádně za typy děkuji, už je mám na seznamu :-)

        0 0
        • Barak  

          Ze Špindlu máš určitě víc možností než z Pece. Méně budeš vyhledávat bus. Můžeš jak na východ směrem ke Sněžce, tak na západ do Labského dolu, na Zlaté návrší, do Rokytnice, Harrachova.

          Za 4 dny okolo Pece, špindlu musíš prochodit všechna hezká místa i kdybys nechtěl. Zas tak rozlehlé Krkonoše nejsou.

          0 0
          • karliner  

            Mě to přijde ohledně těch možností výletů a turistiky srovnatelný, jen ta Pec mi přišla vždycky taková víc „česká“. Třeba tím, že tam přijedeš a hned tě voberou na výpalném za parkování, což třeba ve Špindlu nebo Rokytnici už několik let není :-)

            0 0
            • Barak  

              Pravda je, že v tomhle Pec fakt vyhrává.:-) Dostat za uši hned na parkáči jsem si už na horách nějak odvyknul a Pec vždycky připomene staré dobré časy.:-)

              0 0
            • Adam1985  

              ve Šindli jsme platili 100kč za den za to, že jsme parkovali na trávě (parkoviště bylo plné…)- hnus velebnosti…

              0 0
            • mr.antik  

              150 za den v Špindu mi taky nepříjde moc nečeský. Ale určitě těch možností je víc, na všechny strany (Labský důl, Sněžka, Luční, Sněžný jámy, atd…)

              0 0
              • karliner  

                Panejo. V létě jsem tam už pár let nebyl, netušil jsem, že se mimo zimní sezonu platí…

                0 0
                • beavis  

                  Ja byl letos na otocku na Snezce, startoval a koncil sem v Peci a samozrejme jsme v Cechach, tak bylo parkovny za tusim 120 Kc. To co z Krkonos udelali je hrozny:-(

                  0 0
    • Adam1985  

      Minulý týden jsme z tama přijeli – byli jsme ubytovaní v hotelu Palace club ve Špindlu (ideální výchozí místo na tůry). Byli jsme tam na 5 nocí, takže celé 4 dny jsme prochodili – vyšlo počasí! Celkově asi 68 horských km – docela jsem to v nohách cítil, ale bylo to supr! 1. den jsme byli u Bílého Labe, 2. den pramen Labe, 3. Sněžka, 4. Růženčiny zahrady. Byli jsme tam přes Slevín.cz, s plnou penzí (obědové balíčky jsme dostávali s sebou na výšlapy), s welness po návratu na hotel, s průvodcem – takže jsme neřešili trasy, pokoje s vlastní sociálkou atd. a vyšlo to na 5 nocí – tzn. 6 dní (od neděle – do pátku) na 2900kč na hlavu. Takže pohledej něco takového a nech se povodit po krásách Krkonoš! Vždycky jsme po snídani v 9 vyšli a návrat kolem 17. hodiny, takže člověk po večeři měl sílu akorát na sprchu.

      0 0
      • hawrda  

        V sobotu se na Luční boudě otevírá minipivovar.Mys­lím,že je to dostatečný důvod protáhnout jednu tůru přes Luční:).

        0 0
        • Adam1985  

          Jj, tam jsme se stavovali po cestě ze Sněžky – má tam být i prezident a pivo až 20ti stupňové – takže turisti budou mít těžkou cestu do Špindlu po takové sile…:-)

          0 0
          • karliner  

            To bude zrakvenejch lidí ve sjezdu z Výrovky na Richtrovky :-)

            0 0
    • vapno  

      … no konkrétní výlety… nenapsal jsi jak jste zdatní chodci, takže výlety těžko radit.

      Ale přesto alespoň dva typy, oba jako ze Špindlu

      1. na Medvědín (asi lanovkou) dál Zlaté návrší dál po červené nad

      Labským dolem na Labskou pak po žluté na Sněžné jámy po hranici kolem velkého Šišáku a po modré na Martinovku a zelené zpět na Labskou a Labským dolem zpět do Špindlu…

      1. ze Špindlu na Dívčí lávky pak Čertův důl a Údolím Bílého Labe na

      Luční boudu (minipivovar :-)) po červené zpět nad na Výrovku a kterou cestou pak slezete zpět do Špindlu už si vybereš na mapě…

      0 0
      • hawrda  

        Dolů úbočím Stohu.Je to luxusní sjezdík na bajku,ale pěšky to bude taky fajn:).

        0 0
        • karliner  

          Tam se smí na biku?

          0 0
        • Mastr  

          Myslíš z Klínovek po modrý ?

          0 0
          • hawrda  

            Myslím z Klínovek po modrý.Na biku se tam ofiko nesmí,ale nikdo to tam nikdy nehlídal.Koho by taky napadlo,že tudy někdo pojede dolu na kole.Jednou jsme to jeli na konci října a v horních partiích byly už placama zmrazky a museli jsme raději jít pěšky.Ale za sucha se do dá celý.A ty panoramata…

            http://www.mapy.cz/…

            0 0
      • erne100  

        Já vnímám Špindl jako „Prahu na horách“, takže když hory, tak jedině Pec. Na Kolínskou se to dá vyšlapat traversem kolem Kladenský a Vrbský nebo níž z Velké Úpy na Vlašské boudy, ani to nepřipadá jako kopec – a pak už jsi prostě na horách, na hřebenech, a je to pecka. Naposledy jsem tam byl asi před dvěma týdny. Z týhle strany se sice tomu klesání z Výrovky nedá vyhnout, ale co.

        0 0
    • Mastr  

      moc pěkná je Čertova strouha

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce