KRIMISTOP-ochrana proti krádeži

28 nepřečtených
  • gamster

    Zajímalo by mě zda někdo tuto velice zajímavou věcičku používá,a jak to vlastně funguje.Co sem se již dočetl,tak existuje nějaká KRIMISTOP agentura,která když se vám ztratí kolo za vás všechno vyřídí(na polici,…),a začne se pátrat.Ale enchápu ten systém,jak se začné pátrat.naběhne 100 zelenejch mužíčků do ulic a budou hledat vaše kolo se samolepkama KRIMISTOP???Pochy­buju,že za tu cenu 250 Kč to má v sobě nějakej např. GSP vysílač kterej posíla na tu agenturu svoji polohu.

    Prosím o vysvětlení.díky

    KRIMISTOP

    0 0
    • alaks  

      Také jsem o tom uvažoval, ale nakonec jsem si to nepořídil. Podle mého názoru je to celkem na nic. Akorát Ti můžou policajti zjistit nějakou čtečkou (pokud ji budou mít u sebe), že je kolo Tvoje, když ho náhodou někde uvidí. Že by ho ale hledali, s tím nepočítej. Nejlépe si kolo ohlídá každý sám.

      0 0
    • Flegmatik  

      Myslím, že to není z Číny. Je to český patent.

      0 0
    • Smazaný účet  

      já jsem to pochopil spíš tak, že pokud by ti kolo ukradli a náhodou by jsi ho objevil tak můžeš 100% dokázat, že to kolo je tvoje (pomocí těch mikroteček, které ti nasprejují na rám) a nebo na jakoukoliv jinou věc.

      0 0
    • kolečko  

      Je to „jen“ databáze vlastníků věcí. Když se jim něco ztratí, můžou díky tomu prokázat, že nalezená věc je jejich. Ta věc se ovšem musí někde najít, žádní mužíčci ji nehledají. Na jejich stránkách píšou, že je to hlavně preventivní záležitost, která má zloděje odradit.

      Stránky nebo stručný návod v pdf 92kB.

      0 0
    • Kohout  

      Když mi nedávno vykradli barák a vzali mj. i kolo, začal jsem premýšlet, jak si majetek do budoucna ochránit. Jednou z variant bylo i toto. Nakonec jsem to vzdal. Má to jen preventivní charakter. Na chráněné věci bývá nálepka, oznamující zloději že je použita tato ochrana. Předpokádá se, že zloděj věc nevezme, protože věc bude hůře prodejná a dohledatelná. Jediná výhoda je, že lze pak u takto ochráněné věci po nalezení dokázat, že jsi byl vlatstník.

      Problém je, že policie preventivně nekontroluje např. bazary atd., zda věci nejsou kradené. Při krádeži kola většinou nahlásíte číslo rámu a popis kola, ale kdo kdy viděl aby policie kontrolovala čísla rámu kol a porovnávala je s databází kradených. To je sci-fi. Já jsem si nechal kolo kdysi na policii zaregistrovat, dostal jsme jakousi kartičku a nálepku na rám, ale myslím, že je to celkem na nic.

       
      0 0
      • André Vebr  

        Mě byl před cca 3mi týdny odcizen zimák. Uronil jsem slzu, zavolal cajty a jeli jsme sepsat protokol. Byli překvapivě vstřícní, dá se říci až podezřele komunikativní (dokonce mě i z vlastní iniciativy odvezli domů) a došla taky řeč na Krimistop. Prý o tom vědí, ale největší problém je ten, že PČR NEMÁ ČTEČKY na hentyn ony bazmek. Takže nápad sice výborný, ale nedotažený do konce, bylo mi řečeno. Jak jsem nakoupil, tak prodávám…

        0 0
      • Krejza  

        ta kontrola čísla rámu není tak úplně sci-fi. před asi rokem a půl zastavil kolega mladou holku, tuším tak 17 a půl, smažku, která měla v autě dvě kola. po shlédnutí čísel rámu jsme to dali vědět kriminálce, která měla svou malou okresní databázi kradených kol. myslím, že majitelé byli rádi, že mají kola zpátky.

        0 0
    • meesha1  

      Mám, protže si chci nechat kolo pojistit a pokud není opatřeno čipem např. Krimistop, tak kolo pojišťovna nepojistí. Čip mám, pojistku ještě nikoliv.

      0 0
    • Wojtek  

      něco podobného máme na autě,vypískované na každém okně,i světlu, nějaký kod,a když ti ho čornou ,tak ho prej cajti najdou

      0 0
      • Alibaba  

        Pěkná blbost, já o tom něco vím…VIN na sklech je akorát pro dobrej pocit. Zloději okna prohoděj a je po ptákách. Nejen že to auto poldové nenajdou, ale když ho uvidí, pustí ho dál.

        0 0
        • Flegmatik  

          To na všech sklech není VIN. Jinak myslím, že to není až tak špatné. Kdo ze zlodějů by chtěl vyměnovat všechna (!) okna? Okno není levná záležitost a pracné je to taky dost. Když už nic jiného, tak s tím mají aspoň práci – hodně práce.

          0 0
          • Alibaba  

            Na těch 100 a více litrů je to pořás práce málo. To mi věř. Mje auto – když jsem ho po třech měsících od krádeže našel mělo vyměněný všechny okna (byly na nich leptaný VINka).

            0 0
        • Wojtek  

          nj,ale není proně(zloděje)lepší vybrat si jiné auto,neš platit neskutečné prachy za všecny okna?

          0 0
          • Alibaba  

            Ale jdi, jaké neskutečné prachy. Už si viděl zloděje něco kupovat ? Přivezou šrot z venku, a na papíry téhož ukradnou zdravý auto. Co je třeba vyměněj, včetně VINka. Udělaj to tak dobře, že jsem musel policajty prosit a zapřísahat aby ho nepouštěli, že si svoje auto poznám.

            No a z původní dvacky maj najednou třeba 80 i 200 a více letrů navíc. Už ti někdo dal za dva dny v garáži tolik peněz ?? 

            0 0
    • Mutant Marana  

      Podle dotazu ses asi dost naivni, pac je to dalsi hovadina na nic! Preventivni vec=k prdu. Jediny, co pomuze – nikdy se od kola nevzdalovat! Prej PČR NEMÁ ČTEČKY…vic snad nepotrebujes slyset. Hybaj si to koupit! :o))))

      0 0
      • gamster  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • in4mator  

      Já jsem si ji teď pořídil s nákupem kola (je o 100 korun levnější než normálně), ale zatím jsem mikročip neaplikoval. Nevím jestli by třeba v té sedlové trubce pak nevydával nějaké pazvuky, např. škrábání, vrzání… Nemáte s tím někdo zkušenost?

      0 0
      • Tomcat  

        LOL, mám zlepšovák ale patenovanej tedy v případě, že to tak udělá musí odvádět pravidelné poplatky. Jedná se o neukradnutelné kolo, které nejde zlikvidovat Vychází to s, že to je to které sis nekoupil :o) :-p

        0 0
    • Tomcat  

      Hádám že jak je vidět se nic nezměnilo.

      Tedy dobrá věc pro levnější pojištění , reálně k nalezení kola opravdu nepomůže. Vzhledem k tomu co jsou ti ce to berou a kam to prodávájí je dost i diskutabilní prevence.

       
      0 0
      • in4mator  

        Samozřejmě si nedělám iluze, že když kolo „chráněné“ systémem KRIMISTOP ukradnou, tak začnou manévry s jeho hledáním, ale odradit určitou menšinu neznalých náhodných zlodějů může :-) Ale k tomu by stačila jen ta výstražná samolepka, když se totiž kolo nějakým zázrakem najde (tzn. svépomocí), tak stačí pro dokázání vlastnictví záruční list, že ano…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Bohužel jsou u nás nástražné systémy nelegální, protože jinak bych nainstaloval pod sedlo/do rámu nějaký fest dělobuch a do sedla tlakový spínač. Po nasednutí by se zloděj po***l :DD

      0 0
      • Dzin_CZ  

        Neděláš dobře Jaromíre :) … stačí jednou se zapomenout a zabiješ si celou rodinu, pokud jí máš ještě v kalhotech!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.