• Pablo

    Ahoj, chceme na přelomu května a června objet na těžko Krétu (MTB, 14dní). Kolo vlastní, letadlem do Atén, dál trajekt. Spaní na divoko, vařit asi nic, něco se koupí vždy v obchodě. Kromě trošky informací odsud toho moc nevím a uvítám jakékoliv rady, na co si dát pozor, co nevynechat (chceme projít soutěsku Samarie a zdolat nejvyšší horu – dá se na ní na kole?), co naopak vynechat atd, jaká je např. dostupnost pitné vody ve vnitrození (mimo krám), jestli stačí občanka, nebo nutný pas, jak vyřešit návrat s kolem (kam si v Aténách schovat krabici nutnou pro letadlo, nebo jestli je šance tam sehnat v cyklokrámě) atd atd – vše co vás napadne a mohlo by nějak pomoct, na těžko jedu poprvé, zatím to bylo vždy s podporou auta a bez omezení kg letadlem, takže klidně i seznam věcí, pokud někdo jel něco podobného.

    Díky

    0 0
    • Daník  

      Jeli jsme to na podzim s CK, v ceně nebude oproti sólo jízdě zase velký rozdíl, ale letos tento zájezd už nenabízí. Bydleli jsme v apartmánu na severozápadě a dělali hvězdicovitě výlety. Přespali jsme párkrát i na pláži. S bagáží si máknete, jsou to kopce. Co s krabicí na letišti nevím, ale fugují tam půjčovny kol s cenami o málo většími, než doprava kola (nás stála 1000,–). Nebalte si do ní věci, které se nelíbí kontrole (spraye na řetěz) – je docela opruz to celé vybalovat. Na objetí dokola je celkem velká. Na cesty je ideální mtb na slikách, asfaltek je mnoho, ale ve značném stádiu rozkladu.

      0 0
      • Pablo  

        Celé to určitě objet nechceme, trasu přispůsobíme tomu, kde je co k vidění. Kopce nevadí, spíš naopak. S tím sprayem do krabice to je dobrá připomínka, nevíš o dalších věcech, co by mohly vadit? To se tam budu bát dát i flašku s nářadím.

        0 0
    • Mamut  

      Brat ked jazdil po Norsku, tak si v Osle strcil krabicu za nahodnu plechovu budu pri stanici a o 3 tyzdne ju tam nasiel.

      0 0
      • Pablo  

        To je jedna z variant, horší bude, jestli jí tam po návratu nenajdem. Vzali by do letadla „krabici“ slepenou izolačkou z řady menších nabraných v supermarketu od zboží? Snažím se vymyslet i nějaký plán B :)

        0 0
        • 100kg  

          Určitě vezmou jak si to zabalíš. Řešil jsem to vloni.Některé krabice po návratu vypadali hrozně a krabici se podobaly jen potiskem výrobce. Dokonce jsem četl, že někdo přijel na letiště na kole a nechal ho jen přebalit igelitovou fólií. V Praze na letišti ti to za 100 přetočí igelitem, ale nějak si zjisti jestli to maj v Atenách, na Krétě v Chanii  balící stroj nemaj .

          Takže varianta B je vzít sebou roli potravinářská folie a cívku lepící pásky, jakékoliv krabice pak už seženeš. Stejně je to ošklivej pohled, když jede k letadlu vozejk, kde jsou naplacato štosovaný kola po 10ti a víš, že na tvým spodním leží nejmíň 200 kilo. A jak si s tim pohazujou maníci při nakládce si asi dovedeš představit. Pokud budeš sundavat kola, dej si nějakou vzpěru mezi patky. Já jsem radši sundaval i přehazky. Všechno co ční je ohroženo.

          Jinak ke kolu můžeš nabalit všechny těžké věci, protože na rozdíl od zavazadel je nikdo neváží. Takže i tretry jsem lepil páskou k rámu (jink bys zvonil v rámu).Jen v Řecku dělali na rentgenu ofuky se sprejem WD v krabici u kola. My jsme měli WD v kufrech, zpátky i lahve oliváče a plechovky medu a to jim nevadilo. Asi když se to má kam vsáknout, tak to nevadí. Samozřejmě, pokud si chceš vařit, tak plyn, benzin , petrolej neprovezeš!

          0 0
    • drtyc  

      kolo bude dost mozna priplatkove zavazadlo za nadrozmery.

      0 0
      • Pablo  

        Jj, letenky už máme zajištěný, kolo nás stojí 30€ 1 cesta/1 kolo. Při 14ti dnech se to vyplatí (nebo víceméně srovná) a člověk jede na svym, neřeší, jak na to přidělat bagáž atd.

        0 0
    • Vhalasta  

      Nevím teda, co ses „odsud“ dozvěděl, ale z dalších dotazů to je vidět. Na kole jsem na Krétě sice nebyl ale na něco můžu odpovědět:

      Ano, na Psiloritis se dá na kole. Ne, soutěsku Samaritis na kole neprojedeš.

       
      0 0
      • Pablo  

        Tu větu mám asi nejasně napsanou, že se soutěska projet nedá vím, šlo mi o Psiloritis. Tu větu s odkazem jsem taky neformuloval uplně šťastně, sorry, chtěl jsem tím říct, že mi nebudou vadit ani základní informace, radši si vše přečtu/potvrdím 2×, než na něco zapomenout.

        0 0
    • RoadRipper  

      Já k tomu ještě přidám dotaz jestli máte někdo zkušenosti/rady ohledně cestování trajektem – jaký trajekt zvolit (co jsem zatím koukal tak nejlevnější je asi do Chanie), jestli se platí za kolo, jestli se dá bez problémů spát někde na palubě, jestli bejvá nával apod. A ještě jedna věc mě napadá – kolik času počítat na přesun z Aténského letiště do Pirea (kolmo, pokud to není příliš daleko) ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.