Krátký nebo dlouhý zip u dresu s krátkým rukávem?

23 nepřečtených
  • pavelr

    Je lepší krátký nebo dlouhý zip (celorozepínací) u dresu s krátkým rukávem? Výhody jsou jasný, jako nevýhody vidím možný profukování kolem zipu, trhání cyklogatí zipem, tlačení zipu do břicha. Jaký máte zkušenosti s dlouhým zipem, myslíte, že je to dobrá volba? Ptám se proto, že dres, který se mi líbí, má celorozepínací zip.

    Anketa: Příští dres s krátkým rukávem si koupím:

    3x
    13%
    0 0
    • grafik  

      nedavno jsem dostal od znameho jeden dres s kratkym ruk. s dlouhym zipem a docela mi vyhovuje, zpocatku sem se obaval stejnych prblemu jak pises, ale zjistil sem, ze je to blbost. Zip vubec, nevadi, neprekazi, profukovani v lete nepocituju. Obrovska vyhoda je, ze ho pri vyslikani nemusis rvat pres hlavu…

      0 0
    • Hynas  

      Osobně vozím dres se skrytým zipem do cca poloviny hrudi a je to paráda, hlavně v létě, když potřebuješ ventilovat, není problém. U celorozepínacího vidím stejné plus, jen po komplet rozepnutí pak je při jízdě trošku problém ho zapnout, pokud neumíš nebo terén nedovolí pustit řidítka. Profukování u dresu s krátkým rukávem je maličkost a kravina.

      0 0
    • maxtor  

      Ještě jsi zapomněl na jednu věc. Od jisté doby vozím dres zapnutý až ke krku, kdyby se dělo cokoliv – a důvod?? Vletěla mi pod dres dírou v rozepnutém zipu vosa… Dostal jsem 4 žihadla a málem jsem se zabil. Osobně bych ti doporučoval krátký zip (myslím, že naprosto stačí a navíc dres není od toho, aby na tobě vlál a brzdil tě) a rozepínal bych jej jen na silnici.

      0 0
    • Belin  

      Přidám další výhodu celorozepínacího dredu – já mám kraťasy s trochu vyšším laclem, takže když si potřebuju odskočit, musím alespoň trochu sundat kšandy z ramen. Pak stačí dres rozepnout, trochu sundat z ramen a je to. Celorozepínací dres používám už dvě sezóny (předtím jen krátký zip) a žádné nevýhody jsem zatím nenašel.

      0 0
    • Jane  

      Tento týden jsem si koupila dres od Meridy s klasickým zipem u krku. Schválně jsem volila „českou“ verzi než ten mezinárodní od Biemme, neboť dres Biemme má ještě o něco kratší zip… Pro mě je taková délka zipu ideální. Pod něj ještě co nevidět dokoupím černý triko Craft Pro Cool a bude to pěkně ladit. Pro celorozepínací dres nevidím nějakej důvod – nemám ráda pokud kolem mě něco vlaje a navíc bych měla problém ho na kole třeba po nějakém výjezdu znovu rychle zapnout… Když je vedro, vozím úplně rozeplej zip u krku a pod dresem funkční triko – už teď se těším na novej Craft, protože vypadá fakt suprově a hlavně jsem zjistila, že na rozdíl od Sensoru není průhledné…

      0 0
      • Jaroslávek  

        Všechny své dresy mám se zipem až dolů. Komplikace mohou nastat jen s nějakou včelkou, ale stejně ho nerozepínám celý za jízdy. Je pohodlnější při oblékání a svlékání obzvlášt v létě, když je člověk spocenej. Když to shrnu, klady převažují nad zápory.

        0 0
      • vlk  

        Už sem chtěl napsat, že ženský asi nevozej dlouhej rozeplej, ale ty pod tím máš ještě triko, tak to je jiná :o)

        0 0
      • mountaineer  

        U holky by mi pruhledny triko pod rozeplym dresem az tak moc nevadilo:o))))

        0 0
    • Daník  

      Dlouhý je k nezaplacení. Mám Nallini, žádný problém, v horku rozepneš kam chceš a větráš a větráš…:-) Až na ty vosy uvnitř, ty se špatně vytřepávají…

      0 0
    • wbiker  

      Já teda s dlouhým zipem u dresu nemám zkušenost, ale vozím vestu, která má dlouhý zip. Když stojím, je vše v pohodě, ale když si sednu na kolo, tak se vesta skrčí a zip udělá takovou směšnou bouli. Nevím, jestli má dres jiný střih, ale musí tam být podobný problém, ne?

      0 0
    • multib  

      Tak, dámo a pánové, propínací zip je MŮJ PATENT!!!
      Mohu to i dokázat fotkama (teď je nebudu hledat) ze závodů!
      Před xx lety, když jste ještě o kole neslyšeli, mne vždy štvalo, že se dres (když byl u nás vynalezen Klimatex) přilepil na tělo a nešel bez pomoci sundat a to se ještě z kapes vysypalo věcí! Tak jsem jednoduše geniálním způsobem všil propínací zip a po starostech!
      Krom této výhody je skvělé když vám tam vletí hmyz! U krátkého vám vletí stejně, ale máte smůlu s jeho eliminací, u dlouhého jedním sekundovým tahem za jezdce (zipu) dres rozevřu a hmyz je doslova fuč!
      Na kole zip nerozepínám víc, jak do 1/3, jako u krátkého, takže ho nemusím zapínat, ač ani to mi nedělá problém.
      Nevýhoda je třeba to, že konec zipu může dřít kalhoty v tom nejchoulostivějším místě, takže je dobré zkontrolovat, zda je začištěn (ten konec).
      K vyboulování zipu také dochází, ale to je prkotina.
      Pro ty, kdo by si sami (jako já) zip všívali, doporučuji vybírat hrubý, tzv. kostěný zip, bundový: nekazí se, jako jemný plastový, spirálový. Taky není vhodný kovový (mosazný), oxiduje a pak po vyprání a po zimě nejde otevřít.
      Při všívání je třeba dbát, aby byl k dresu přišit až k zoubkům, jinak to vypadá otřesně, br.
      Nepatentoval jsem si to, tak mám smůlu, ale je to pravda!!!

      0 0
    • Paja  

      Pro me je na letni dres optimalni zip cca do 1/2 dresu, vic bych ho uz stejne nerozepinal.

      0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.