Kousnutí psem bez očkovacího průkazu - Praha-Vidoule

228 nepřečtených
  • jesperx

    Ahoj všem,

    stalo se někomu zde, že by ho při jízdě na kole kousnul neznámý pes nebo pes bez očkovacího průkazu?

    Bohužel aktuálně řeším přesně tohle – bezdomovecký pes, chlap sice tvrdí, že očkovaný, ale potvrzení nemá. I s kolem jsem hned letěl do Motola (stalo s emi to na nedaleké Vidouli). Tam vyčištění, tetanovka, víc mi neřekli, ale mezitím jsem volal Polici, na kterou mně ostatně i oni sami pak odkázali. S policajtama jsem šel za chlapem na „místo činu“. Cajti však chlapa se psem nikam neberou, řka ,že na to nemají páky, jen mu pohrozí, že do 24 hodin musí psa nechat vyšetřit. Stačí jim k mé velké nelibosti jen jeho „slib“ s tím, že za ním další den dorazí. Já byl dnes na kontrole na chirurgii, kde mi ovšem opět nic konkrétního neřekli neb mám počkat na to vyšetření čokla. Po všemožných peripetíích jsem se dovolal na veterinární správu, kde ochotná paní doktorka opět zaurgovala policisty. Údajně tam tedy ještě během dne dojedou a vše zajistí. Večer volám na policii a hlídka chlápka už pochopitelně nenašla. Takže se můžu asi hned zítra zrána vypravit na infekční.

    Nevím jestli mám být víc naštvaný na sebe, že jsem raději neodbočil jiným směrem nebo, že jsem ty policajty nedonutil toho chlapa i se psem před mými zraky odvézt na veterinu , a nebo na přepinkávání mého problému z jedné instituce na druhou , každopádně je to poměrně dosti nepříjmená situace…

    0 0
    • Vilém  

      Ani bych tak nemel strach z toho,zda byl ci nebyl ockovanej.I od ockovanyho psa kousnuti umi hnusne hnisat a delat nějaké komplikace. Takže dobre zes navstivil lekare na desinfekci atd.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hele mě se to stalo před dávnými lety a ještě dneska slyším ten řev doktora, když mu na infekčním sestra řekla, že mě pokousal neznámý pes :-) Zkrátka mě poslal, že ho musím najít, protože očkovat proti vzteklině není žádná legrace. Tenkrát asi nebyla, ale nevím jak je to dnes. Nakonec jsem měl štěstí, protože známá, která to viděla, tak znala majitele a pes byl v cajku. Každopádně nezávidím :-(

      0 0
      • jesperx  

        Teď jsem ještě volal na infekční oddělení na Bulovku, kde mi velmi nepříjemná sestra, kterou jsem evidentně vyrušil při nějakém kafíčku, po mém popsání situace říkala, že pokud mi bylo provedeno ošetření a dána tetanovka, tak tím to pro mně hasne, že v Čechách vzteklina již není. Což mi zopakovala stejně „mile“ asi třikrát, když jsem se dotazoval, zda to tedy ještě nějak řešit (poexpoziční profylaxe,apod..). Tak Vám nevím…

        0 0
        • Vilém  

          Nejhorsi smrt je z vydeseni.

          0 0
        • Pavel  

          No ale s tou vzteklinou má naprostou pravdu.

          0 0
          • Bruca  

            No já ale slyšel, že v Praglu jeden cokl se vzteklinou pobíhá :-D

            0 0
            • Kaire  

              Když se na Ostravsku objevil jeden jedinej netopír se vzteklinou všude o tom psali a bylo o tom velké haló jak ho hledají apod.. Ten pes v Praze byl 2015 myslim? Byl ale odchycen a také se o tom všude psalo. Navíc vzteklina se považuje na našem území za (nevím to slovo, „vymícená“ asi ne… prostě se u nás nevyskytuje), nebo se pletu?

              0 0
    • novas752  

      Jeden z důvodů proč nahoru na Vidouli radši nejezdim byť to tam mám asi kilometr a půl a měl jsem to přímo cestou z práce…

      Nad autoservisem u mostu v Motole pod tou vyvezenou haldou maj homelesáci taky nějaký ležení a psy navolno. Naštěstí v Prokopáku a Dalejskym už asi nejsou, resp. jsou, ale hlídaj chatky pod Galerkou.

      0 0
      • mr.antik  

        Hele, nedaj se nějak tyhle bezdomovecký ležení řešit? Třeba pár stížností na policii, mešťáky nebo nevim koho… Aby to prostě museli řešit?

        0 0
        • novas752  

          To nemám tušení, nikdy jsem se tim nezabýval.

          Možná najmout Janka Rubeše, ten když trochu pohnul s taxikářema a směnárnou, tak snad by… :)

          0 0
          • mr.antik  

            já jako nejsem pražák, ale skoro kdykoliv jsem si tam někde zkracoval cestu přes nějakou zeleň, tak jsem narazil vždycky na nějaký doupě, se divim že to nikomu nevadí

            0 0
            • novas752  

              Určitě to vadí spoustě lidem, ale stejně jako se spousta dalšíma věcma co vaděj ale nelezou z toho prachy s tim nikdo nic nedělá. Akorát sem slyšel že za nima občas jezděj měšťáci.

              Já mám ty zeleně v jihozápadní části docela projetý a na žádný další „živý“ doupě si nevzpomínám. Občas člověk narazí na flek s bordelem, kartony, lahve apod., ale nikdo tam neni. Takže když pak víš kudy jinudy, je už snadný se takovejm místum vyhejbat. Na tý Vidouli se dá třeba hned pod vrchem pod pískovcovejma skalama, je to taková stolová hora na který bydlej ale dolu asi neslejzaj.

              0 0
              • Pentaroth  

                Neslejzaj? To je co za slovo?:-D

                0 0
              • Sunshine 29  

                PČR i citycowboys je běžně a celkem pravidelně kontrolují. Spousta z nich žije celkem v pohodě, vypráno, uklizeno, na Vánoce stromek…

                0 0
                • kOmE  

                  Taky jsem občas takhle někomu vjel do baráku. Jednou dokonce i na motorce v místech kde bych je vůbec nečekal. Většinou jsou v klidu, ale ti jejich psi, v hloubětíně jich na mě vyběhlo snad 6 nebo 7. Jsem se musel natlačit zády do křoví a krýt se kolem. Po cca minutě si je nějak ženská zavolala zpět. Jít tam pěšky třeba s dětmi, tak by to byl asi slušnej zážitek. O kousek dál měl obydlí jeden z těch co se snaží aby o něm nebylo vidět, ten už měl čokla na vodítku.

                  0 0
            • oddie  

              Vadí nevadí, co myslíš, že by s nima asi tak kdo udělal? Nemáš si na nich co vzít, nemáš kam je vyhodit, policajti jsou absolutně bezzubí, v podstatě jsou ještě rádi, že jsou zalezlí v takovejch místech a nejsou moc na očích.

              0 0
            • McBlacky  

              já mám prošmějděný kde co v Praze a je jich mraky :/ prakticky cokoli se snažím objevovat kde to ještě neznám tak dojedu do ležení bezďáků.

              Chvíli jsem i uvažoval, že udělám nějakou mapu. Policii to nezajímá. Osobně mě to dost sere.

              0 0
              • mr.antik  

                nezajímá – no pokud bude třeba pár desítek hlášení na nějakou lokalitu tak si myslim budou prudit. Nevim jestli přes měšťáky nebo státní, ti si vezmou na pomoc nějaký neziskovky, ale podle mě není jiná metoda než prudit prudit prudit (ale ne jeden člověk). Chápu že lidi už si asi na ten kolorit zvykli,ale mě to přijde humáč, že bys tam třeba nechal běhat manželku samotnou po takovém parku?

                Ber to z pohledu nepražáka, ale spousta lidi si stěžuje, jak je tam málo zeleně, na procházky atd. všude beton, a přitom spousta míst takhle zamrdaných, i třeba pár metrů od luxusních domů…

                0 0
                • Jenda  

                  Ale jak je maj ty policajti asi vyprudit? Těm lidem je často už úplně všechno jedno. Pokuty – nemají z čeho je zaplatit. Do basy? Za co? Navíc pro ně je to střecha nad hlavou. Odvézt je za město? To se dělá v totalitních režimech, jenže překvapivě se ty lidi zase vrátí. Určitý řešení je práce s těma lidma pomocí neziskovek, pomoct se odrazit těm několika málo co o to stojí, ale to je hned křiku že se sypou peníze bezdomáčum a keců na téma jak levicový neziskovky vysávaj stát.

                  Řešení je, aby ty lidi vůbec na ulici pokud možno nekončili, jenže to stojí peníze a iniciativu některých politiků a úředníků, kterejm je to jedno, resp maj jen velkohubý kecy a nic z toho. Ve chvíli kdy ten člověk už je na ulici, tak je pozdě.

                  0 0
                  • Petulda  

                    Naprostá většína bezdomovců se pro takový způsob života rozhodla dobrovolně. Vyhovuje jim to a nikdo s tím nic nenadělá.

                    Pokud neotravujou a jsou někde zalezlí, tak mně osobně nevadí.

                    0 0
                  • mr.antik  

                    Tak první řešení je, že když ty místa budou průchozí, cesty nezarostlý, otevřený tak si tam ten stan prostě nepostaví. To se týká upravenějších parků. Prostě pár jedinců zabere park, který můžou využívat stovky lidí.

                    Problém není ani tak finanční, za pár korun se dá udělat fungující ubytovna – ale nikdo (většina) z nich tam nejde, tak to aspoň bylo u nás. Už jen třeba kvůli tomu, že tam je zakázanej chlast.

                    Ale víš co, já jsem ajťák, tohle ať řeší lidi, co pět roků studovali sociální vědy…

                    Problém tu existuje pár pětiletek, nedá se věčně vymlouvat na to, že je potřeba prevence a dlouhodobá práce s lidma atd…

                    0 0
                    • Jenda  

                      Jasně, kde chodí lidi je jich míň. Na druhou stranu Sherwood je jich pořád plnej a je to jedno z nejfrekvento­vanějších míst v Praze. Podchod na Vltavský je v zimě přeplněněj. Tam je zajímavý, že tam je kolonie akceptovatelnejch co tam maj i zahrádku apod. a pak zimní osadnící co nejsou schopní se ani jít vychcat k řece a pouštěj si to prakticky hned vedle svýho ležení v podchodu.

                      S ubytovnama je to přesně jak píšeš, už jsou tak mimo a chlastaj že to je pro ně nepoužitelný. A to je přesně o tom co píšu, že když už jsou na ulici tak je většinou pozdě.

                      Druhej problém je, že do Prahy se sjíždí z velký části republiky, takže jejich počet zcela neodpovídá počtu obyvatel Prahy a životní úrovni v Praze.

                      No a tady narážíš na klasickej problém – defakto to nejsou z velký části Pražáci, hodně z nich ani nejsou Češi, takže Praha (resp. část politický reprezentace) od toho dává ruce pryč.

                      Bylo by fajn, kdyby teda tu nutnou práci za „stát“ odvedly neziskovky tak jako se to ve spoustě sociálních oblastí děje. Jenže když se podíváš na systém financování neziskovek, tak je to fakt smutek. Většina dostává granty (a tedy prachy na činnost) na rok a s tímhle těžko můžeš dělat nějakou systematickou práci. A když už s těma lidma začneš pracovat a najednou ti stopnou přísun peněz (v podstatě bez racionálního důvodu) tak těl lidem musíš říct sorry, něco jsme vám slíbili, ale škrtli nám peníze/změnili podmínky. Ty lidi to pošle do ještě větších sraček než byli.

                      Dokud se v ČR nezačne uvažovat s přesahem jednoho volebního období, tak se tyhle věci nikam nepohnou :-/

                      Jinak aby to nevyznělo nějak jinak. Já ty lidi moc neobhajuju, vím že si za svojí situaci můžou většinou sami vlastní blbostí + chlastem. Jenže by bylo fajn, kdyby stát fungoval tak, aby ty hloupý pomohl ochránit před vlastní sebedestrukcí. A tady je rozdíl v přístupech. V USA máš relativně menší daně a klade se důraz na osobní zodpovědnost. Na druhou stranu pak v některých městech jsou skutečný NoGo zóny a ne jen pár legračních ležení bezďáků. Takže aby sis žil v pohodě a bezpečí, solíš hodně peněz za bydlení v dobrý čtvrti a je otázka kolik ti pak vlastně zůstane volnejch peněz. Krásnej příklad Chicago – východní část města – pro bílý fakt nepřístupno. Druhej extrém jsou skandinávský země, kde ti ukousnou daněma fakt hodně, je tam sociální systém kterej se snaží fungovat jak trampolína, takže když dopadneš na dno nezapadneš do bahna ale máš šanci se odrazit. Tím se můžeš po celý zemi pohybovat víceméně bezpečně a nemusíš bydlet v drahejch vilovecj čtvrtích s vlastní ostrahou. Těch peněz ti pak zbude cca stejně jak v USA, ale z mýho pohledu je to větší komfort.

                      Podle mě by třeba pomohlo, kdyby v „hloupejch“ profesích byla mzda vyplácena týdně podobně jako to je/bylo? u dělňasů v Anglii. Nebo aspoň část a část jim rovnou strhávat/posílat na nájmy, hypotéky a pod. Klidně i na dobrovolný bázi, v případě lidí co prodělaj oddlužení pak povinně po nějakou delší dobu.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Je to jako samozřejmě složitý a komplexní problém, ale já jsem jen obyčnej user, chci aby byl park upravený, čistý, zeleň bez bordelu. Nechci špekulovat, jestli je dobrý dát bezďákovi dvacku nebo ne, která organizace lépe odvádí svoji práci. Proto existuje specializace a nějakou kombinaci motivace a represe to jít musí. I kdyby jim to ležení měli padesátkrát za rok vyklízet.

                        0 0
                        • Barak  

                          Zřejmě máme málo vysokoškoláků na humanitních oborech.:-)

                          0 0
                        • Jenda  

                          což je v podstaě o tom, co píše Blacky – když je zkultivovaný celý místo, tak tam bezďáci nebudou. Budou jinde a je otázka jak moc tam budou vadit. A těch šílenejch zákoutí který „nikomu nepatří“ a jsou naprosto neudržovaný, těch je i v širším centru Prahy požehnaně, takže na ně člověk naráží skoro pořád.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            v tomhle je Praha unikum. Já bych možná byl radši, aby to bylo zastavěný. Většina metropolí (západních) volná místa užívá k rekreaci nebo jsou to stavební pozemky, každopádně posekaná tráva, vysekané křoviny a nálety jsou standart.

                            Někdy je to fakt extrém. U Botiče na jedné straně byty s cenou 100+tkč/m a přes vodu bezdomovci. Tak fakt chceš bydlet a nechat si děti hrát.

                            0 0
                            • Barak  

                              Je to přesně jak píšeš.

                              „Bohužel“ mají ty plochy poměrně velkou rozlohu. Navíc, mnohdy je to ve svahu, tudíž ve špatně přístupném terénu. Nedovedu si úplně představit, jak by se to všechno dalo udržovat a kolik by to muselo stát.

                              0 0
                            • Jenda  

                              Tak mě přijde že se teď tak nějak tápe co s těma plochama bude. Tohle západní metropole které procházely kontinuálním vývojem tolik neřeší. I když bývalý průmyslový města (což je i Praha) jsou na tom leckdy podobně i na západ od nás.

                              0 0
                              • novas752  

                                Kontinuální vývoj = bombardovánim srovnat se zemí a postavit znovu? :)

                                Ty divoký neudržovaný plochy bych klidně zachoval, jezdit po pískový promenádě v parku mě nebaví.

                                0 0
                              • Petulda  

                                Naopak na tom bývají mnohem hůř. V Praze nejsou žádná skutečná ghetta, kde by bylo opravdu nebezpečno, kam ani policie nechodí, kde ve velkém kvete zlořin a fet.

                                Jinak s těma bezďákama je to začarovaný kruh. Ve většině se pro takový život rozhodli a nemají vůli žít jinak. Policie s nima nic nenadělá (vyhnat je není možné, vrátí se nebo se přesunou jinam), pokutovat je nelze, vězení je pro ně za odměnu.

                                0 0
                                • novas752  

                                  Řešenim by bylo udělat vězení za trest… Že by třeba museli pracovat. :)

                                  0 0
                                  • Jenda  

                                    Viděls někdy průměrnýho bezďáka fakt z blízka? Hodně z nich jsou regulérně invalidi, ať už vlastním přičiněním či smůlou, kteří na tý ulici skončili mimo jiný i kvůli zdravotnímu stavu. Nikdo je nezaměstná. Aby vozili kamení v lomu sem a tam, to je daleko dražší sranda než jim platit ubytovnu.

                                    0 0
                                    • Barak  

                                      Myslím, že zaměňuješ příčinu a následek. Do toho fyzicky zuboženého stavu, ve kterém se mnoho z nich viditelně nachází, jej podle mě dostalo žití na ulici v létě, v zimě, nedostatek kvalitní stravy, chlast a nedostupnost lékařské péče.

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        Netroufám si soudit, ale myslím že to bude tak 50/50. Což nic nemění na tom, že představa že jsou ti lidé práceschopní je nepříliš realistická.

                                        0 0
                                        • Barak  

                                          No, nevšiml jsem si, že by to byli váleční invalidé s amputovanými končetinami. Spíše vídám bezďáky s různými infekcemi atd.

                                          Ale to je jedno. Zásadní asi je, aby se tam vůbec nedostali nebo se jim pomohlo co nejdříve. Čím déle budou na ulici, tím více odvyknou běžným věcem, jako je práce, hygiena a běžné povinnosti a zodpovědnost, a tím menší je šance na návrat do běžného života.

                                          0 0
                                          • Petulda  

                                            Ta věc je v tom, že oni ale nechtějí žít „běžným“ životem. Jim to takhle vyhovuje.

                                            0 0
                                          • Pavel  

                                            Oni tak ale žít CHTĚJÍ. Právě pro ty běžné povinnosti a zodpovědnost. Nemají žádné a žádnou..

                                            Dnes nikdo takhle žít opravdu nemusí, pokud nechce.

                                            0 0
                                            • Jenda  

                                              No člověče, já bych si tím nebyl tak jistej že fakt chtějí, část určitě ano, část určitě ne, hodně se jich plácá tak nějak mezi – nezvládli to tak rezignovali. Tohle generalizování je přesně ten zjednodušující přístup, kterej brání nalezení smysluplnýho a konstruktivního řešení.

                                              0 0
                                              • Petulda  

                                                Že rezignovali je ale jejich dobrovolná volba. Kdyby se chtěli z bezdomovectví vymanit, mají jak – Armáda spásy, Naděje, Arcidiecézní charita.....

                                                0 0
                                                • Jenda  

                                                  ale joo, možnosti existují a myslím že je to zhruba stejně snadný jako přestat kouřit, takže vlastně brnkačka

                                                  0 0
                                              • Pavel  

                                                V čem a jak to brání? A jaké je to má teda řešení?

                                                0 0
                                            • Barak  

                                              Asi jste se o tom s nějakými bezdomovci bavili a máte to tedy potvrzené z první ruky. Já tedy vycházím pouze z domněnek a nějaké logické úvahy a ta mi říká, že pro většinu z nich nebude úplně vysněným ideálem žít pod mostem nebo v křoví pod kusem igelitu, jako zvíře.

                                              0 0
                                              • Pavel  

                                                Hele, mým vysněným ideálem zase není denně chodit do práce, makat jak šroub, furt nějaké starosti a povinnosti, platit za žrádlo, bydlení, teď už třetím měsícem poskakuji kolem manželky (zlomená nožka, už 2 x operovaná)…

                                                0 0
                                                • Barak  

                                                  Ehm, jestli žití pod mostem srovnáváš s běžným životem normálních lidí…

                                                  0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Tahle zkratka, že co je většinové, je „normální“, se používá často. Je ale správná? Podle mě ne. Velkou část bezdomovců právě láká ta „nenormálnost“ – nemají stres z toho, že musí do práce, aby získali peníze na věci, které k životu nepotřebují. Nechtějí si nechat život diktovat bankou, která vlastní jejich byt. Dělají, co chtějí, ne co by po nich chtělo okolí… Nechtějí nastoupit do toho kolotoče výdělku a spotřeby.

                                                    0 0
                                                  • Jenda  

                                                    jj, zoufale se snaží uniknout životnímu standardu střední třídy se 60k čistýho měsíčně :-D

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    No, jsi „mistr“ věcné argumentace.

                                                    Zatahávání zcela nesouvisejících „starých křivd“ do diskuse o úplně jiném tématu je typické pro člověka, který cítí frustraci z toho, že neumí argumentovat, a chce se jen hádat.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Jako asi bych s nimi nemělil, zatím si stále vystačím s „únikovkami“ mimo civilizaci (čundry) párkrát do roka. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Barak  

                                                    Jasně, můžeš se domnívat, že prodali svoje hmotné statky, prachy poslali charitě, místo do kláštěra se odebrali meditovat do krabice v parku a myslí si, jak na „běžný život“ vyzráli. Já si to nemyslím.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Ani já. Proto nepíšu nic z toho, co jsi teď vyjmenoval.

                                                    0 0
                                                  • Barak  

                                                    Absurdní je to ovšem úplně stejně.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Absurdní se to zdá tobě z tvého „normálního“ úhlu pohledu.

                                                    0 0
                                                  • Barak  

                                                    Ok, ty si myslíš, že to většinu z těch lidí vlastně baví, já si myslím opak. Bez toho, aniž bychom šli udělat menší anketku na Hlavák, to asi nerozlousknem. Tím bych to tedy za sebe uzavřel.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Aby se z toho dostali, museli by udělat zejména jednu věc. Přestat chlastat. A to vidím jako docela zásadní problém. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Opet reagujes na sve myslenky, ne na muj text. O baveni jsem nenapsal ani carku.

                                                    Me taky nebavilo, ze jsem musel splacet hypoteku a jeste chvili budu. Jakkolov mam rad a naplnuje me moje prace, umel bych namisto ni s casem nalozit zpusobem, ktery bych mel jeste radsi. Kdyby to bylo jen na me, spoustu veci, ktere vlastnim, bych si nekoupil… Ale vsechno to jsou moje rozhodnuti, ktera jsem udelal dobrovolne. Mam jinou moznost, ale rozhodl jsem se takhle.

                                                    A to plati i pro bezdomovce. Ziji tak, jak se zit rozhodli, prestoze maji i jinou moznost.

                                                    0 0
                                                  • Jenda  

                                                    Problém je, že o daný problematice dle toho co píšeš víš celkem kulový a zase to celý stavíš na svých dojmech který bereš jako daný fakta.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Co konkrétně ze svého subjektivního pohledu považuješ za moje dojmy?

                                                    0 0
                                                  • MnemonicJ  

                                                    jestli si dobře pamatuju, tak nedávno jsi tu psal něco o splacené novostavbě a dneska se Ti zrovna hodí do krámu že musíš platit hypotéku… Co bude přístě? Budeš tvrdit, že jsi Alena a bydlíš s Onucí v Dacii? :)

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Copak se to vylucuje? Zkus trochu premyslet.

                                                    Do detailu se tady sverovat se svyma majetkovyma pomerama nebudu.

                                                    0 0
                                                  • MnemonicJ  

                                                    nevylučuje, já jsem si stejně myslel, že jsi Alena

                                                    0 0
                                                  • blue.sun  

                                                    Většina z nich nic z toho ani nikdy neměla… žádné hmotné statky, žádné prachy…

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Přesně tak!

                                                    0 0
                                                  • kyl  

                                                    Asi tak.Tu je jen jeden bezdomovec.O ki­lometr dál má bráchu,ten podniká jako klempíř,několikrát mu nabízel ubytování a že by mu pomáhal v dílně,platil by mu ale on prostě nechce.Nedávno málem uhořel ve staré ubytovně,vyneslo mu to pár týdnů ve špitále a už je zas zpátky.Občas když je pěkně tak ho vidím chrápat v parku pod keřem,jinak přebývá asi v tom zbytku ubytovny.

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    Ale žijou na úkor ostatních…

                                                    0 0
                                          • Jenda  

                                            To je to ono, mít to záchranný lano, jenže to v čr moc není. Tady se hodně jede to, že každý svého štěstí strůjcem. Je to sice pravda, ale když pak to cizí neštěstí ty štastnější otravuje, tak je asi dobré tuto strategii lehce přehodnotit ;-)

                                            0 0
                                    • Petulda  

                                      Nikdo nemusí být na ulici jen kvůli tomu, že je invalida.

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        Nemusí, ale velmi snadno se mu to může stát.

                                        0 0
                                        • Petulda  

                                          Pokud chce, tak ano. Pokud nechce, tak ne.

                                          0 0
                                          • Jenda  

                                            Tak jasně, protože vím, že máš vždycky pravdu, tak s tebou preventivně souhlasím.

                                            0 0
                                            • Petulda  

                                              Bla bla.

                                              Kdokoliv, kdo chce pracovat, nebo se alespoň vymanit z bezdomovectví, má tu možnost. Práce schopní najdou práci v řádu dnů, lidé, kteří objektivně pracovat nemohou zase můžou využít velmi štědrého sociálního systému, charitativních programů…

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                To je jak z úvodníku Rudýho Práva :-D

                                                0 0
                                                • Petulda  

                                                  Asi jo :-), ale je to tak.

                                                  0 0
                                                  • mikub  

                                                    Můžu se tě zeptat, jakou máš kvalifikaci, že si dovolíš tak silné tvrzení?

                                                    Nebo seš už takhle brzo odpoledne tak hodně nametenej?

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Moje slova přitakání se ti zdají jako „tak silné tvrzení“? To asi druhou větou soudíš ostatní podle sebe, ne?

                                                    0 0
                                                  • mikub  

                                                    Ale promiň. Snažíš se tady působit dojmem světáka, tak jsem doufal, že ti dojde, že reaguju na tvoje předchozí tvrzení: Kdokoliv, kdo chce pracovat, nebo se alespoň vymanit z bezdomovectví, má tu možnost. Práce schopní najdou práci v řádu dnů, lidé, kteří objektivně pracovat nemohou zase můžou využít velmi štědrého sociálního systému, charitativních programů…

                                                    Naštěstí nakonec nejsem jedinej, kdo blbě zařadil příspěvek :)

                                                    Místo otázek bys mi ale mohl odpovědět na tu mou: jakou máš kvalifikaci, že si dovolíš tak silné tvrzení?

                                                    Byl jsi někdy na sociálních dávkách, že tvrdíš, že jsou štědré? (Dám ti rovnou důkaz sporem – kdyby byly opravdu štědré, tak na nich seš taky ;)

                                                    Převlékl ses za bezdomovce a hledal práci? (Já jsem to nezkoušel, ale tuším, že to budou mít složitější než běžný vzorek populace.)

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Ve druhé větě si vytváříš svou domněnku a škatulkování, s čímž ale já nemám nic společného. O nic se nesnažím. Tvé nutkání manipulovat se ostatně projevilo i včera s tím „nametením“. Takový způsob psaní není smysluplná diskuse, ale jen honění si prázdného ega.

                                                    Odpověď na smysl tvého příspěvku už jsem tu psal, není třeba psát to samé několikrát.

                                                    0 0
                                    • novas752  

                                      Viděl, ty co s tím chtějí něco dělat s tim něco dělají, třeba nabízejí ten časopis v metru. Ale některým to vyhovuje a nedonutíš je k ničemu.

                                      A nemyslel jsem zrovna nafárat do Jáchymova.

                                      0 0
                                      • šimlos  

                                        Prodavači časopisů ale nepatří k tomu „tvrdému jádru“ o kterém je tady řeč.

                                        0 0
                                  • Petulda  

                                    Naprostý souhlas. Jenže to je dražší než když se jen tak válejí.

                                    0 0
                      • blue.sun  

                        Škoda jen, že teze o skandinávských zemích už neplatí… Ještě jakž takž ledové Finsko, ale Švédsko a Norsko už mají jak vysoké daně, tak „No Go zones“ a teorie bezpečného pohybu se hroutí.

                        Blbé mezi bezdomovci je i to, že spousta z nich ani nejsou obyčejní dělníci, kteří by to s měsíční či týdenní mzdou nějak utáhli. Část jsou nikdy nepracující, část jsou zkrachovalí podnikavci a podnikatelé… Je to problém, který ve stávající společensko-politické kultuře nemá řešení.

                        0 0
                        • Pavel  

                          Hodně z nich má nesplatitelné dluhy, exekuce, takže jejich motivace jít pracovat se pochopitelně limitně blíží nule, protože pokud by něco vydělali, tak jim to zabaví exekutor. Prostě past vedle pasti.

                          0 0
                          • blue.sun  

                            To už je dnes většinou řešitelné, navíc nějakou část platu ti exekutor ani vzít nesmí (byť je to dost malá část). Ale jak píšu jinde, v dnešní době to není řešitelné, protože jediné řešení je hodně extrémní.

                            0 0
                          • Petulda  

                            Souhlas s blue.sunem, začít takové věci efektivně řešit je vždy lepší cesta než to nechat být. V prvním případě může být za 5–6 let z toho venku, ve druhém bude za 5–6 let tam, kde je dnes.

                            Klíčovým okamžikem je ale, jestli chtějí žít jinak.

                            0 0
                          • Jenda  

                            Tak na tohle je vymakanej systém v Sudetech a podobných príma koutech republiky – platíš zaměstnanci minimální mzdu na kterou exekutor šáhnout nemůže, zbytek jde bokem. Co tak vím z doslechu, tak v těchto končinách pracovníka do dělnický profese kterej by neměl exekuci pomalu neseženeš :-(

                            0 0
                        • Jenda  

                          ještě k těm no-go zónám ve Skandinávii – nemám úplně detailní přehled ale můžeš dát nějaký příklad? Já jestli to není podobná zóna jako býval Karlín před povodněma ;-)

                          0 0
                            • Jenda  

                              tak kluky ze Zerohedge bych úplně nebral jako důvěryhodný zdroj informací;-) dle toho druhého odkazu to vypadá že i přes určitý problémy tam stále ještě no-go zóny nemají a vědí, že se musí snažit aby nevznikly.

                              0 0
                              • Delkim  

                                Tak v dnešní době zpochybňovat no-go zóny? Jako vážně? Vždyť o nich oficiálně psali snad už i na Idnes…

                                0 0
                                • Jenda  

                                  přečti si ten článek z thelocal.se co sem postnul serža a pak mi napiš kde se tam píše o tom, že jsou ve švédsku no-go zóny. Tj. místa kam se bojí i policajti a za tmy tam skutečně vládne zcela jiný systém. Netvrdím že to není ve Francii či Belgii, bavíme se ale o Skandinávii.

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    To si vážně myslíš, že švédská média dobrovolně přiznají nějakou oficiální existenci no-go zón?

                                    Stačí, že o tom píše zbytek světa… Lokální média ve Švédsku neberu jako seriózní/objektivní zdroj informací o čemkoliv, co se migrace/migran­tů týká.

                                    Rakouské noviny jsou ok?

                                    https://www.krone.at/530940

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      no já nevim, ale to je vážně hodně konspirační, že by zrovna ve Švédsku byla tak malá svoboda slova, že by se báli psát o s vých problémech?

                                      Krone – no tak v Blesku se člověk taky dozví ledacos, že?

                                      0 0
                                      • Delkim  

                                        Hele to je jednoduchý. Sluníčková liberální média to nenapíšou a jiným se ty směješ a neuznáváš je. Nicméně to neznamená, že to tak není. Ty útoky granáty i na policejní stanice, to je taky v pohodě, co?

                                        Btw ty asi situaci ve Švédsku moc nesleduješ, viď? To bys takové nesmysly nepsal.

                                        0 0
                                        • Jenda  

                                          Není to v pohodě, máš pravdu že 5 granátovejch útoků na policajty za poslední 4 roky je fakt dost, zběžným googlením jsem pochopil, že granáty jsou teď mezi gangstery ve Švédsku populární.

                                          0 0
                                      • snílek  

                                        Neexistujou důkazy z důvěryhodnejch zdrojů, protože ty jsou samozřejmě součástí celoevropskýho spiknutí :) Je to hnus co se tady děje, třeba v takovym Rusku, tam by se to nestalo.

                                        0 0
                                        • Delkim  

                                          Třeba loni Švédsko zaznamenalo světový rekord v počtu záměrně založených školních požárů. Celkem 429, o 42% více než za poslední dva roky předtím.

                                          Nádhera, idylka :) Samozřejmě to nemá žádnou souvislost s ničím a určitě zdravil sousedy…

                                          0 0
                                          • arny71  

                                            Jendu neřeš. Sluníčko nepřesvědčí nic, to je jako s komunistama. Bude mít oprátku na krku, ale bude ho hřát vědomí, že je to pro dobro strany, která ví vždy nejlíp, co je pro něj nejlepší.

                                            0 0
                                          • mr.antik  

                                            Já myslim že bychom měli nechat švédsko švédům,taky maj právo volit. My jim tam pořádek neuděláme. Nechápu tu českou vlastnost řešit všecky okolo a domácí bordel nechat bejt.

                                            0 0
                                            • Jenda  

                                              jj, ale ono o cizí zemi se dobře diskutuje, protože díky časté absenci osobní zkušenosti jsi závislej na tom, co si o ní přečteš. No a v dnešní postfaktické době se dočteš přesně to co vyhovuje tvému názoru, stačí jen hledat správný zdroje :-)

                                              Mě spíš vrtá hlavou, kde vlastně ti všichni bezďáci jsou? Já se sice nějak moc po Praze nepohybuju, ale v podstatě vím na svý cestě o 2 koloniích ale to je dohromady 15–20 lidí max. Ale jestli jich je fakt mezi 10–15 tis, tak mi z toho vychází, že většina je pro normálního člověka totálně neviditelná a kdyby někteří „kempaři“ neměli ty volně pobíhající čokli, tak ten problém s nima skoro není.

                                              0 0
                                              • mr.antik  

                                                Jak jsem psal na začátku, oni už jsou lidi praze asi otupělejší. Navíc když jdu na nějaké místo, tak nejsem uplně zvyklej 5× přestupovat MHD, takže si někdy podle mapy někudy pěšky projdu. Nebo i víc čumim při řizení po okolí.

                                                0 0
                                              • -b-n-x-  

                                                Ja ti reknu kde jsou: Na Budejovicke!

                                                0 0
                                                • Jenda  

                                                  je to možný, já se pohybuju jen Troja, Bubny, Bubeneč a tady vím akorát o těch Vltavskejch a pak v zimě nám tu hnízdí pod mostem Barikádníků. Ale je to fakt pár lidí.

                                                  0 0
                              • blue.sun  

                                Předpokládám, že Express UK pro tebe taky nebude důvěryhodný, když píše o 52 dvou uznaných No Go zónách, takže odkaz dávat nebudu. Články na toto téma jsou i v českých médiích, dokonce i na tak prosluníčkovém Seznamu.

                                S popírači reality diskutuji jen ve velmi omezené míře.

                                0 0
                                • Jenda  

                                  Tak sem dej ten odkaz na článek, nemám čas to hledat a rád se přiučím. A co si představuješ za pojem realita ve společensko-sociální oblasti? Pro někoho je no-go zóna i večerní Žižkov;-)

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    Už tomu rozumím. Slovíčkaření, tím ten problém vlastně vyřešíme resp. pak neexistuje… Jak typické…

                                    Takže pro zbytek světa NO-GO zóna, pro švédský liberální tisk „citlivá nebo zranitelná oblast“ :)

                                    0 0
                                  • blue.sun  

                                    Nemáš čas hledat, ale na vypisování sluníčkářských blábolů čas máš.

                                    Sorryvoleerror404.

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      tak už jsem to našel a pochopil, kde je problém – já jsem holt drsnej Kladeňák, mě pár negrů fakt nevyvede z míry :-D

                                      https://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        argumentovat Mánertem, to je teda level :-D

                                        0 0
                                        • Jenda  

                                          Tak víš jak, ty jsi sem dal aspoň nějakej odkaz, jeden relevantní, druhej z mýho pohledu ne, ale aspoň je s tebou o čem diskutovat, byť vím že naše vnímání okolního světa je diametrálně odlišný. Ale občas se něco novýho dozvím.

                                          Delkim a blue.sun zatím jen píší „pravdy“ bez jedinýho zdroje s tím, že si to mám najít. No tak jsem si to na iBabiš našel ;-)

                                          0 0
                  • McBlacky  

                    nezaměstnanost v Praze je kolem 2% , tohle jsou většinou notorický netáhla, zevláci, smažky a ožralci.

                    I já se bojím některý místa projíždět po setmění. A to i celkem frekventovaný jako třeba červená turistická v Trojmezí (Záběhlice-Hostivař), regulérně obrovský stany a večer bordel a vožralecký hulákání, do toho běhaj psy a na kraji lesíku to smrdí strašně protože tam maj ´záchod´. Dřív to bylo hodně jen na Vidouli/Cibulce, díky kombinaci faktorů (přijatelný opuštěný objekty, ne frekventovaná lokalita). Dneska na ně narazíš na víc místech v Modřanský rokli, Malešický les, Bohdalec, prostě tam kde nikde dřív nebyli v takovým počtu. A je to záležitost 2–3 posledních let. Z některých vyhlášených lokalit je vyhnali developeři (chodovská, milíčák třeba) a díky tomu, že jim to prochází zřejmě, tak se koncentrují na místech blíže normálnímu osídlení a jsou více na očích.

                    0 0
                    • šimlos  

                      Blacky, nejsou jenom v „zeleni“. U nás na Žižkově serou a močí po ulicích, vyhazujou bordel z kontejnerů na chodník, když hledaj co by sežrali nebo někde zpeněžili. Průchody domů na Olšanským náměstí jsou prochcaný a prosraný od těch fešáků skrz naskrz, v Praze jsou prostě všude, stahujou se sem z celých Čech i ze Slovenska..Po­licajti by to i řešili ale nemají na to páky, verbeži jsou leda k smíchu. Dřív fungovaly alespoň místní vyhlášky, na základě kterých se dalo proti nim něco dělat ale ty se na nátlak různých Kocábů a Marksových zrušily.

                      0 0
                      • Jenda  

                        protože ty vyhlášky často ten problém neřešily ale jen přesouvaly ;-)

                        BTW ono Žižkov a Praha celkově trpí tím, že když jdeš z hospody a potřebuješ se vychcat tak prakticky nemáš kde :-(

                        0 0
                        • šimlos  

                          Chodím po Žižkově takřka denně pěšky do a z práce a neřekl bych, že to je dílo pozdních flamendrů, co nenašli veřejné záchodky. Nalijme si čistého vína ale mě a jistě i většině Pražanů by bylo úplně jedno, kdyby tu verbež policajti někam vyvezli, hlavně aby se už nevraceli.

                          0 0
                          • Jenda  

                            Jenže kam by je měli vyvézt a jak zajistíš že se nevrátí? Zkus na tuto otázku odpovědět.

                            0 0
                            • šimlos  

                              Podle mého názoru by stačilo důsledné uplatňování domovského práva. Jasně že odpovíš, že to je sice hezký ale většina z nich nemá doklady :-) Měli by to ale řešit politici placení z našich daní, pro nás marný debaty.

                              0 0
                            • mr.antik  

                              vyčlenit nějaký sběrný tábor?

                              0 0
                              • Jenda  

                                A co tam s nima a kde bude? Ve Vidnavě místo detenčáku, ať si bikeři maj koho prohlížet když pojedou do Rychleb? ;-)

                                A jak je donutíš tam být? Budou defakto v base? Kdo bude platit ostrahu, náklady na jídlo a provoz? Kolik to bude stát?

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Tak tam je nějak přerozdělit… Jako myslim že s nějakým usilím, kdy jim přehtrhneš sociální vazby, odvezeš někam do přírody a dáš jim nějaké úkoly, zametat v klášteře nebo zalejvat zahradu, za stravu a ošacení, nějakej smysl života jim v nutit. … Mladý lidi ke zvířatům. Tak by to mohl fungovat. Ale vše by musel být bohužel dost nehumánní, přísný režim, ale jinak to nejde. A když se vrátí do města a bude dělat bordel, tak zas ven, za město a tak pořád dokola, to jsou prostě ztracený případy.

                                  0 0
                                • blue.sun  

                                  Bude to stát méně, než je společenská újma z jejich působení v hustě osídlených lokalitách. Taky jim to omezí přístup k chlastu a fetu. Je to cesta, jak nastartovat „nový život“, i když pomalá a bolestivá.

                                  Ale vím, to je komunistické a zaostalé myšlení, to se dnes nesmí říkat. Moderní je nechat menšinu dělat bordel a většinu tím utiskovat.

                                  0 0
                                  • Jenda  

                                    takže proto aby se pražáci měli dobře pošleš do řiti nějakou obec mimo Prahu?

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      proč do řiti? objeví se tam nová pracovní místa (kuchaři, ostraha, obsluha pecí…), takže to prosperitu obce jen zvedne!

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        tak to můžou zůstat v Praze a vystavět jim tábor třeba na Smíchově, ne? Nebo Točná – tam je místa dost.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Praha ale netrpí nezaměstnaností, jako jiné regiony. A nepotřebuje zvednout produktivitu. A jelikož v Praze nejsme sobci, nabídli bychom tuto lákavou možnost regionu, který má se zaměstnaností problémy ;-)

                                          0 0
                                      • mr.antik  

                                        Dneska už spalovny celkem automatický zařízení, pokud je odpad dobře tříděný

                                        0 0
                                        • blue.sun  

                                          Dobře tříděný… myslíš na černý, bílý, žlutý…

                                          OK, dost ironie, Jenda by to nemusel pochopit jako vtip, z takových bývají nejlepší udavači.

                                          0 0
                                    • blue.sun  

                                      O obci jsi začal ty.

                                      Co jsi zač, příživník na téhle sociální krizi? Neziskovkář, který z toho má pro sebe velký zisk? Jinak si takový kvikot nedovedu vysvětlit.

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        zkus mi popsat, jak a kde bys realizoval nějakej sběrnej kemp pro bezďáky

                                        Konkrétní místo na mapě, jak by byla zajištěná ostraha a jak by to přibližně fungovalo. Já si to nedovedu představit, ale možná jsem jenom moc hloupej a mám malou představivost.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          s hloupými lidmi nemá smysl diskutovat

                                          0 0
                                          • Jenda  

                                            Ale má je smysl vzdělávat. Já nechci diskutovat, já se chci něco dozvědět :-)

                                            Zatím jsem se dozvěděl že „prostě to zařídíme“, pořád ale nevím jak :-(

                                            0 0
                                          • blue.sun  

                                            Teď je otázka, koho jsi myslel tím hloupým. Seržo, važ slova!!!

                                            0 0
                              • novas752  

                                Jo tak sběrný tábor. :) Ještě ho postavit podle osvědčených německých plánů.

                                0 0
                                • Libores  

                                  asi tak. Stejně by je nejraději všechny postříleli, akorát je jim blbý to tady napsat:)

                                  0 0
                              • Pavel  

                                jj, sehnat je na jedno místo, koncentrovat. Tak to myslíš, že? ;-)

                                0 0
                              • Jenda  

                                btw, jen v Praze je odhadovaný počet bezdomovců 10–15 tis (srovnej – lidí v base je lehce přes 21 tis). Takže já jsem pro, vystavět jim pěkně městečko na zelený louce, někde v rovině a blízko dálnice a železnice ať je tam snadnej svoz a zároveň už je to dost daleko od Prahy. Napadá mě třeba toto :-D

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  ale proč tam jsou? Jen kvůli tomu, že se tam nechá něco vyžebrat?

                                  0 0
                                  • Jenda  

                                    Komunita, lepší příležitosti kde něco sehnat k jídlu, pití na sebe, anonymita. Myslím že většina bezďáků nežebrá ale žije z odpadu a toho je v Praze hodně. Klasika v centru – tam můžeš žít celoročně o trdelníku a pražský šunce zdarma, jen ti nesmí bejt blbý to vyndat z koše ;-)

                                    0 0
                                • Pavel  

                                  Ale proč ne, klidně. Stejně je tam už teď půlka Prahy, tak by halt dorazila i ta druhá. :)

                                  0 0
                  • snílek  

                    Policajti je maj vyprudit, ve veřejnym městskym prostoru se stanovat prostě nemá. Nemluvě o tom, že ty jejich ležení jsou zároveň často nelegální skládka. Takže ten hnus zarovnat se zemí a uklidit. Ale samozřejmě město musí všem bezdomovcům nabídnout dobrou alternativu – soc. byty, ubytovny, rehabilitační programy, odpuštění dluhů, apod. Což je zřejmě v Praze problém, jak píšeš.

                    0 0
                    • novas752  

                      Jak vyprudit? Ti lidi nemaj co ztratit, nemaj důvod někoho poslouchat. Na pokuty za bordel apod. se ti vysmějou, vyženeš je a za dvě hodiny tam jsou zase. Zboříš jim tábořiště a buď tam natahaj další nebo se přesunou někam jinam.

                      Ta Vidoule byť v centru Prahy, tak je docela izolovaná, z jedný strany Rozvadovská spojka a velká pekárna, z druhý strany pískovcovej útes a pod nim jen pár malejch baráků a paradoxně golfový hřiště. Lidi se tam naučili nechodit, je tam úplně prázdno i když je to ani ne kilometr od sídliště.

                      To by to tam museli kompletně celý revitalizovat, vyřezat všechno křoví a z lesa udělat druhou Ladronku. A původní obyvatelé by se akorát přesunuli dělat bordel na nejbližší podobný místo.

                      0 0
                      • jesperx  

                        Vidoule je opravdu specifická to máš pravdu, ta severní část s lesem na Cibulce je relativně v pohodě, zato jižní část směrem k Jinonicím a budoucí Radiále to je oopravdu neutěšenost.E­xistuje sice několik studií o využitelnosti, ale mně se spíš zdá, že současný status quo je spíš o tom, že se čeká na to až si nějaký developer prolobbuje možnost zástavby i dále směrem k vrcholu…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          tak mě by se tam vilka líbila…když si uděláš hlubší sklep, můžeš mít přímej vstup do vládního bunkru :-)

                          0 0
                  •  

                    " Lidi je na svete jako sracek, jeden navic nebo namin, koho to zajima ".

                    ;)

                    0 0
                • -b-n-x-  

                  Bych ty bezdomovce z tech mist nevyhanel. Naopak bych se s nimi zkusil domluvit a nektere jejich lezeni bych vyuzil jako vycvikove stredisko pro outdoorove ladene lidi. Bezdomovci by mohli delat poradce jak prezit v „divocine“. A obcas bych tam take delal specialni drahe tydenni kurzy pro manazery.

                  0 0
              • snílek  

                Udělej tu mapu. Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že každý křoví je plný stanů a humusu – nějak se to rozmohlo.

                0 0
                • Barak  

                  V kontextu tvého předchozího příspěvku by se ti tahle mapa neměla do ruky vůbec dostat.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Vždycky když něco takového vidím, jsem nasranej, že bych normálně nejradši udělal galerii fotek z konkrétního města a vystavil to někde před radnicí. Jakože „Visit Prague“ Samozřejmě těch nějvětších humáčů.

                    Ale mám strach, že by to hipsteři brali pozitivně jako umění :-D

                    0 0
                    • Barak  

                      Blbý je, že ta vysoká koncentrace v Praze je podpořená faktem, že se sem stahují z celé republiky.

                      Asi by se s tím dalo něco dělat, pokud by byly lepší zákony, které by pomáhaly předcházet tomu, proč se z těch lidí vlastně bezdomovci stávají (lichva, exekuce, min. mzda atd.) a zároveň víc peněz v programech, které jim pomůžou, když už do toho spadnou. Obávám se však, že určitému počtu lidí, i přes veškerou pomoc, není rady ani pomoci. A ty budeme prostě vídat, lézt ráno v parku z papírových krabic, pořád.

                      0 0
                    • Jenda  

                      hele Prahu tohle ale netrápí, když není schopná ani zatlačit na SŽDC aby po 3! letech zlikvidovala vyhořelou nádražní budovu na hlavní přestupní stanici z MHD na letiště, resp z vlaku na metro, tak …

                      http://www.metro.cz/…-/praha.aspx?…

                      0 0
        • snílek  

          Jojo, daly by se řešit, ale napadaj mě jenom samý více či méně fašistický postupy ve kterejch většinou figuruje benzín :D

          0 0
    • Pavel  

      Máš strach, aby pes od tebe něco nechytl? :)

      Něco jako Chuck Norris? Toho uštkla kobra a po čtyřech dnech neskutečného utrpení a bolestí umřela.

      0 0
    • Delkim  

      V televizi nedávno vzteklinu řešili a bylo to dost divoký. Snad několik úmrtí. Na Šumavě.

      Ta reportáž měla několik dílů.

      0 0
      • Kubiczech  

        Ale ten veterinář byl nějakej divnej, jestli on náhodou nebere bobule.

        0 0
    • Honzajs  

      Vzteklina v ČR opravdu asi 15 let není, takže pokud bezďák nedotáhl čokla že zahraničí, je to vše v pohodě. Nicméně by se to časem mohlo změnit, protože různí aktivisté sem tahají čokly z Rumunska a jiných asijsko balkánských zemí, kde už to tak veselé není.

      0 0
    • Barak  

      Stalo se mi něco podobného, jen ne na kole. Bezel jsem v Sarce kolem nejake chatky a dirou v plote vybehl cokl a sel me. Byl to takovej malej hajzl, takze mi bylo lito ho dokopat, coz by nebyl problem, a snazil jsem se ho odehnat jen krikem a dupanim. No, kousl.:) Sice malo, ale do krve to bylo. Snazil jsem se najit majitele, ale po chvilce pribehl cokl znova a mel s sebou posilu, dalsiho vetsiho cokla. Takze jsem vymekl, zdrhnul a zavolal mestaky. Ti dorazili vybaveni slzakem a vobuchem, chlapka nastesti nasli. Papiry mel a rikal, ze to neni poprve. Kreten.

      Vzteklina není žádná prdel. Rozhodně bych tlačil na to, aby majitele dohledali. Divím se, že když už ho cajti nasli, že ho rovnou nevzali s coklem na veterinu. Zákon na to podle mě je.

      0 0
      • jesperx  

        Zákon na to je. Do 24 hodin musí majitel psa nechat vyšetřit. Kupodivu ho páni příslušníci ani neznali…Problém je,že majitel (cca 70 letý stařík) dnes jaksi nebyl „doma“.

        0 0
    • Kuba78  

      Podej stiznost na postup policie cr. Sice to asi vysumi ale pridelas jim aspon neprijemnosti. Protoze to evidetne nechteli resit a chteli to nechat vyhnit (jestli jen obrazne nebo doslova uvidis za par dni, bedlive pozoruj ranu ;-))

      0 0
    • BB  

      Platí to, co řekla sestra na Bulovce. V ČR vzteklina několik let není, takže ani po kousnutí neurčeným psem se neočkuje. Ránu vyčistit a nechat dýchat, pokud to jde. Zkušenosti z loňského léta. Takže buď v klidu. V roce 1998 jsem takové štěstí neměl, dorazil jsem na Bulovku po kousnutí v sobotu. Poslali mě hledat psa, dali mi na to neděli, jinak nástup na infekční v pondělí. Psa jsem nenašel, takže nastoupil na očkování. Dozvěděl jsem se, že mám obrovskou kliku, že už se neočkuje ruským sérem, které se píchalo do břicha přímo do nějakého vnitřního orgánu (slezina ?, slinivka ?, … ?) Bylo to bráno jako invazivní zákrok a bylo na to určeno i nějaké promile mortality. Francouzské sérum byla pohoda, akorát 3 dny jsem ležel na Bulovce. Taky bylo blbý, že půl roku po očkování u mě začala autoimuní reakce, při které něco začalo ničit játra, projevovalo se to jako žloutenka a skončil jsem na stejné infekci na Bulovce. Doktoři se dušovali, že to s očkováním nemá nic společného, čemuž dodnes nevěřím. Největší legrace byla, že mě pes kousl ve středočeském kraji v Klecanech. Kdybych řekl, že mě kousl o pár kilometrů dál, v Praze, tak by mě neočkovali, na území Prahy se vzteklina nevyskytovala.

      0 0
      • TJK81  

        Tohle si pamatuju moc dobře. Kamaráda před více jak 20lety pokousal čokl (kterého nenašel) a dopadlo to tak jak popisuješ. Tzn. injekce do břícha… No mazec.

        0 0
    • nomecz  

      Panove vite ze vzteklina uz u nas od roku 2003 nebyla diagnostikovana … a povazuje se v CR za vymycenou

      0 0
    • Newli  

      S tou vzteklinou (jako ze se v CR nevyskytuje) mate sice pravdu, ale ja bych se ockovat nechal a nejsem sam:

      https://www.city.cz/…echala/15584

      vzhledem ke 100% umrtnosti v okamziku propuknuti to za nekolik (?) normalnich injekci stoji

      0 0
      • MichaelSimek  

        1 holka prezila (bo ji hodili do komatu driv nez by vir zpusobil smrt a probrali az telo zvladlo zabit vir)

        0 0
        • Kuba78  

          Jedna nahodna vlastovka jaro nedela.. vzteklina je mimo zapadni svet hojne rozsirena a rocne na ni umiraji desitky tisic lidi. Kam se hrabe nejaka ebola.

          0 0
          • MichaelSimek  

            Tak ja ani nechtel vlastovkovat jaro. Spis jako zajimavost. Prezit vzteklina se da jenom kdyz te zabijou a pak ozivej a pak se ucis znovu chodit atp, jeste ze v zemich kam cestuju neni.

            0 0
    • -b-n-x-  

      Hele, me by zajimalo, jak ses zachoval po tom kousnuti? Ja se tedy povazuji za mirumilovneho cloveka a se psy jsem vetsinou kamarad. Ovsem kdyby me nektery kousnul do krve, tak bych ho zmlatit jak psa. Ne, ze bych to nekdy udelal, ale myslim, ze by do me vjela takova zlost, ze bych se proste neovladnul.

      0 0
      •  

        proč zmlátit, rovnou zabít, vyříznout kus tkáně na rozbor a je zaručeno že ten rošťák už nikdy nikoho nepokouše

        0 0
        • Kuba78  

          vzhledem k tomu ze diagnostika se dela z rezu mozku..

          zive si to predstavuju – na cyklostezce lezi kolo a uprostred cyklostezky v tratolisti krve a kusu psa bnx kucha z mrtvyho cokla mozek, aby si ho dal na zaver do kapsicky do dresu a odvez jako trofej (a na rozbor)..

          tak hlavne abys pak cestou az si budes davat energeticky gel sahnul do te spravne kapsy.

          0 0
          • -b-n-x-  

            A vidíš. Tohle jsem nevěděl :-)

            0 0
          • 2. Bóďa  

            Takže pejskovi vrtali do mozku?

            S tím kucháním to tak horké nebude – patou tretry lebku prošlápne.

            Ale na ty kapsy pak pozor, to jo. :)

            0 0
            • -b-n-x-  

              Jenze ja jezdim v platformach a fivetenech, coz nejsou uplne vhodne boty na prorazeni lebky. Mozna by to ale nejak slo tou platformou.

              Kapsy sice na dresu nevozim, ale tam by se stejny problem jen presunul do batohu, nebo do kratasu.

              0 0
              • Kuba78  

                pozor panove, ale ta diagnostika se dela z REZU mozku.. takze zadna hruba prace jako proslapnout pejskovi dutinu lebecni a potom dovez krvavou hromadku co vypada jak michany kvetak, navic jeste od bordelu co mate zespoda na botech.. to by vas na veterine hnali. to bude hodinarska prace, otevrit mozkovnu, vyjmout mozek.. a ne kazdy s sebou na svih vozi chirurgickou pilku, skalpely a haky, desinfekci, rukavice, patologickou zasteru..

                Anebo pokud se vam pejsek zakousne do lytka ci jine casti tela tak jej proste neodhanet, v klidu mu tu zakousnutou hlavu oddelit od zbytku tela a doslapete na veterinu i se zakousnutou hlavou.. oni uz si tam pejska sundaji a mozecek mu nakraji odborne sami.

                nu konec legrace, i na me malem doslo. predevcirem sem slapal pres jednu ves smerem do poli, nacez na me vybehl takovy stredni Karl von Bahnhof a zurive stekal a tlacil me do skarpy, vypadalo to ze by si taky rad kousnul. Mel sem teda dost dilema zda ho kopnout ho do cumaku, ale bylo mi ho lito, jsem statny cyklista a asi bych mu udelal dost bolistku, navic se tam vyskytovali nejaci vesnicane a pokud byl pejsek jejich tak by mozna mohli udelat bolistku oni me.. Nastesti na kurazneho psiska stacilo mocne zarvat „mazej domu“ a vyklidil bitevni pole. Ale kdyby si kousnul, nevim nevim.. nebylo to prijemne.

                0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • jesperx  

      Tak tenhle příběh se vyjasnil.Policii jsem trochu křivdil a i chlapík se ukázal po intervenci úřadů a PČR jako zodpovědný majitel (ač jsem vzhledem k okolnostem nevěřil) a opravdu byl se psem na vyšetření.Ještě tedy musí 5.den na druhé, ale to snad bude jen formální..

      Jinak platí to co již bylo řečené, jak Bulovka tak např.Státní veter.správa potvrzují,že pokud se nejedná např. o pokousání psem v cizině, psa nějakého cizince, událost v Moravskoslezském kraji popř.lišku či jiné divoce žijící zvíře, tak se další kroky již neprovádí.

      Já se každopádně tomuhle místu budu příště vyhýbat obloukem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Čerstvé zprávy :-D

      0 0
    • Corwin22  

      Bydlím přímo vedle budoucí radiály v jednom z těch paneláků. Jezdím tam poměrně často, když chci jen na chvilku. Jsou tam tři místa kterým je lepší se vyhýbat. Tak to dělám.

      Mapu bych zvládl, ale nevidím důvod.

      Změna se plánuje. Uvidíme. Koho to zajímá:

      http://praha5.zeleni.cz/vidoule/

      0 0
      • novas752  

        Pojď jezdit do Prokopáku, to máš sice o chlup dál ale jezdí se tu líp a bezďáci tu (už) nejsou. :)

        0 0
        • Corwin22  

          Zatím dělám průzkum.

          Líbí se mi třeba nahoře okolí těch vyhlídek Děvín a Ctirad.

          0 0
          • novas752  

            Tam je docela pěknej pidisjezdík ze Ctiradu severně k podjezdu železnice, na Děvíně (hradišti) je zase sranda na těch skalních tabulích na severní a severozápadní straně.

            Koukni na trailforks.com a zkoušej. :)

            0 0
            • Corwin22  

              Jo na tu stránku jsem koukal. A taky viděl pár YT videí z těch míst o kterých píšeš.

              Ne, zatím s díky odmítám. :)

              0 0
              • novas752  

                Tak nemyslim zrovna tuhle. :) :)

                Napravo tý pěšinky od cesty na Děvín jsou takový malý neškodný. :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to teď stejně nejde – železniční most je zavřenej…

                  0 0
                  • novas752  

                    Předevčírem jsem tam jel, akorát já teda nejezdim pod mostek ale točim doprava nahoru směrem k tý modrý věži.

                    0 0
            • jesperx  

              Moje domovskå lokalita;-)

              0 0
    • mr.antik  

      asi budu taky stávkovat…

      https://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.