• kwirel

    Zdar,

    rád bych si koupil kolo do cca 13tisíc. Prošel jsem už hodně prodejen a zaujaly mě dvě kola.

    http://www.sportisimo.cz/…x-8.4/61809/

    chci se zeptat na rám. Nějaké zkušenosti? Na kole je prý nejdůležitější rám…zbytek se stejně časem vymění.

    jsem spíš rekreační jezdec. Jezdim když je hezky a hnusně, prostě mě to baví a jezdím rád a dost.

    Druhé kolo je http://shop.scottsport.cz/…227746/25402

    problem je, že maji jen XL a to je mi trochu dlouhé. Nevíte, jestli je možný se s nima třeba domluvit, že by mi jen vyměnili rám? Přeci musí mít na skladu nějaký nahradní Lkový rámy, ne?

    Popřípadě máte Tip na nějaky jindy dobry kolo v cca týhle ceně? Ptal jsem se na složení, ale to se pry nevyplatí v týhle cenový relaci.

    Jsem student a nechci vyhodit prachy za nějakou blbost. Rád si nechám poradit.

    Díky všem,

    M.

    0 0
    • mr.garisson  

      Rádi Ti ho vymění, když si ho zaplatíš. :) Ten velký Ti pak zůstane.

      0 0
    •  

      něco takovýho na velikosti rámu odpovídající tvé velikosti – napiš mu http://www.bike-forum.cz/…6-velikost-m

      0 0
      • Erknold  

        tak, tak. V krámu ti vždy řeknou, že nemá cenu si nechávat skládat kolo. Jelikož je s tím moc práce a oni to nedělají. Pro ně je jednodušší ti prodat kolo, co jim přijde v krabici, jen ho doladí a hotovo.

        Ale asi to není až tak úplně pravda, když se tu docela dlouho živí šikulové jako Scalar, Maajkee, Evilcleaner, Hnoj, Bluma a pár dalších o kterých ani nevím. A podle toho co naznačují, tak stavby 15–25 000 tvoří většinu jejich práce.

        Cenovka třeba 13–15 000 není na nějaké velké vyskakování, ale Maajkee je ukázka toho, že se i tak nechá postavit kolo se vzduchovou vidlicí, slušným pohonem a pohodovýma brzdama, navíc i dobře vypadající. Nevím odkud jsi, třeba máš někoho ve svém okolí a ani o tom nevíš. Ale pro ně není problém ti kolo poslat stejně jako nějaký eshop.

        Jak říká Pepa Sršeň, lepší než motorka je nová motorka :) A to samé je i u kola ;) A ještě jedna otázka do vzduchu, kdo si myslíš, že si dá větší práci se sestavením kola, člověk ve fabrice u pásu a nebo řemeslník, který je pod každým kolem sám podepsaný :)

        0 0
        • kwirel  

          No já jsem právě psal Hnojovi. A ten mi řekl, že za 13tísíc si nemůžu vyskakovat. At radši koupím toho scotta. Ten je z 18 tisíc. A kolo v tý výbavě takže asi nepostaví za 13tisíc…tak nevím.

          On nemá ani web, že bych si tam mohl vybrat díly a poskládat si to nebo tak.

          nějaký tip na tohle?

          0 0
          • Erknold  

            Hnoj je fajnšmekr, který také asi nemá čas na každou zakázku. Přeci jen na kole za 13 je stejně práce jako na kole za 30. Možná ještě více, jelikož s přípravou levného rámu stráví více času, než s kvalitně zpracovaným. a tak to bude u všeho. Ale na inzerátu Maajkeeho je vidět, že to jde. A třeba Evilcleaner tu také občas psal, že staví tyto „zvěrstva“ :). Taková dobročinná akce, když cítí, že to je cyklista, který by rád slušné kolo, ale prostě na něj nemá. Ten snad i dával příklad nějaké stavby se slušnou pružinovkou XCR na aceře. A právě u této kategorie kol, je každá tisícovka navrh hrozně znát.

            Vlastně ten scot pokud jsem ho správně našel je na Aceře s XCR. V tom má Hnoj pravdu. Kdyby nic, tak to bude slušné kolo. Ale furt to je o kus zpět v porovnání s nabídkou Maajkeeho. a to je jen + 1000 Kč.

            0 0
    • Venca991  

      Jestli nechcěš vyhodit prachy tak si přidej tak 5000 a kup si něco se vzduchuvou vidlicí a osazením min. alivio nebo lépe deore, v týdle cenový skupině bazar, kde se ted hodně lidí zbavuje 26 a navíc je podzim takže ceny jsou celkem dole.

      Nebo nové kolo, které je o třídu výš: http://www.polygonbike.cz/…don-air-27-5

      neboto samé , ale je to 26 http://www.polygonbike.cz/…e-raidon-air

      ale nevím jak jsi velký kola mají pouze ve velikosti 20.5.

      0 0
      • mr.garisson  

        Ty ceny bych naopak bral s rezervou, protože zrovna dnes jsem procházel cyklobazar a dobrá polovina prodávaných kol byla velmi blízko ceně nového kusu. :D Až jsem se musel smát. Cenový rozdíl od nového byl tak do 10 %. Ale trh si to asi žádá. :)

        0 0
      • kwirel  

        mám 185 cm. Takže je to tak to L.

        Přidat 5tisíc bych rád, ale úplně ted nemůžu. Těch cca 13k je limit, no.

        0 0
    • Denis  

      Tady mají slušné slevy:Kola 26¨ výprodej

      0 0
    • lukyn280  

      Ahoj, taky jsem sháněl kolo (29") v podobném rozpočtu, jsem taky student. Nakonec jsem zvedl limit na 17 tisíc a nechal si kolo postavit. Peněz nelituji, mám vzduchovou vidlici (Raidon), hydraulické brzdy (M396), pohon Deore 10, náboje na průmyslových ložiscích.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.