• vn25

    Po 7 letech se zřejmě přiblížil konec našeho noťásku-prasklý pant, nefunkční klávesnice, nefungují všechny vstupy a výstupy, baterka dávno v prdeli, nefunkční touchpad. Mám možnost koupit ten na fotu ale vůbec se nevyznám v procesorech AMD a co sem čet na netu tak se toho každej bojí jak čert kříže. Je to vážně tak hrozný nebo to na běžné použití stačí , dá se za stejný prachy koupit něco podobnýho?

    0 0
    • KoudakT  

      Za tyhle penize repasovane Tckove Lenovo.

      0 0
      • hrota  

        +1 T520 nebo T420, možná zůstanou i peníze na SSD.

        0 0
      • Jakobo  

        Lenovo ne! Vetsi kram jsem v ruce nemel. Dostal jsem novy pracovni ntb, bohuzel firma prechazi z Dellu na Lenova T480 a po 4 tydnech jsem jej skoro rozmlatil jak me furt neco vytaci. Proti Dell E7240, co jsem mel doted asi jak trabant a porsche. Touchpad drhne, ostre hrany, priseny design, fn klavesa na miste ctrl, furt se neco nekde prohyba, vetrak casto jede naplno, plastovy drek. Se taky podivej na recenze na netu.

        0 0
        • hrota  

          U ws notebooku za 30–50k to člověka nasere, ale řada Tx20 repasovaná vyjde tak na 5k. Mám doma cca 6 let starou T520, přežila strašné věci a za celou dobu jsem měnil pouze baterku a SSD :) Každopádně souhlasím s tím, že nové T bych si nekoupil, je to úplně jiný stroj.

          0 0
          • Martin  

            Mám nerepasovaný X201, odešlo mi tam akorát SSD na sešlost věkem. Vyměnil jsem, jede se dál. Trhač asfaltu to není, ale furt jede.

            0 0
        • Edwin  

          Oběma dětem Ježíšek přinesl ntb lenovo. Oba co 14 dní na reklamaci. Měsíc v servisu a po 14 dnech znovu. Po 4. reklamaci jsme si nechali vrátit peníze. Lenovo nikdy víc (byt mobil fungoval ok).

          0 0
          • Delkim  

            Co s tím bylo?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zas ti dva Japonci…

              0 0
            • Edwin  

              Zasekávalo se to až to už ani nechtělo nastartovat. Údajně po každé vyměnili HDD. Jednou ve zprávě bylo, že je to chyba software a že údajně za to neodpovídají. Ale to je po konzultaci s právníkem hloupost.

              Btw kámoš si koupil ten samej a nepodařilo se mu ho ani zapnout, když ho vyndal poprvé z krabice. Tak mu rovnou vrátili prachy.

              0 0
          • Kaire  

            Chudák Ježíšek, ani po Vánocvích si neodpočine…

            0 0
          • vanderpoel  

            tak moje zkusenost je presne opacna. mam ideapad z500 uz skoro 6 let a slape furt v pohode. asi pred rokem s jasem displeje, ale to jsem podle jutubu naklikal nejaka nastaveni, ktera mi teda moc nedavala smysl, ale hodilo se to do klidu a zas pohoda. kazdopadne zapnuty je v podstate vkuse, takze displej uz je dost vysviceny. a protoze oci mam jen jedny, tak si pteventivne v nejblizsi dobe koupim novy. zase lenovo. uz mam vyhlidnuty novy thinkpad. sice jen E radu, ale „na to moje psani“ bude stacit vic nez dost.

            sranda je, ze jsem lenovo dost dlouho odmital, protoze nejaci cinani koupili ntb divizi ibm, takze to urcite slo cele do kopru. ale kleknul mi stary notas a ze dne na den jsem potreboval novy, ale na uctu jsem v tu chvili nemel uplne hitparadu. a ten ideapad byl to jedine vcelku rozumne do 20k, co v tom nejblizsim krame meli. no s funguje mi doted. jeste si ho odvezu k rodicum na prilezitostne pouziti, at nemusim notas prevazet, a urcite jeste dalsich pet vydrzi.

            0 0
        • Kuba78  

          no nase firma tez prechazi z dellu na lenova a ciste nahodou se pouzivaly stejne typy.

          t480 proti tomu dellu je nebe a dudy. Ano, thinkpady maji sva specifika – ale ostre hrany, prehozeni fn (mimochodem, spis ten dell ma prehozeny) je proste vlastnost. ale pochybuju ze se nekde neco prohyba a plastu je tam min, nez v tom dellu. navic ten Eckovy dell je mala 12palcova mrcha, T480 je plnohodnotna pracovni zalezitost 14 palcu.

          vetracek naplno – kdovi jestli to neni spis tim, ze firemni OS image ma v sobe nejaky bordely co porad zerou systemove prostredky..

          PS ja sem mozna trochu zaujaty, thinkpady pouzivam poslednich asi 17 let, momentalne mam X1C a sem spokojeny. zmineny dell sem vratil, nesedelo mi to.

          0 0
          • Delkim  

            Já se chystám mimo jiné i kvůli ZWIFTu koupit nějaký „herní“ notebook a zrovna Dell je můj favorit, líbí se mi jeho záruční podmínky (výměna do druhého dne atd.).

            0 0
          • Smazaný účet  

            Dell se pochopitelne dela i v 14" (E5490) a 15" (E5590)

            0 0
          • Tomcat  

            Jenže čistě pracovní Dell je Latitude a Precision. Všechny ty Vostro, XPC … … jsou mezi nadoma a firemní využití. Jejich protějšek u lenova je Ideapad nikoli ThinkPad. thinkpad také není vec se kterou přišlo Lenovo ale IBM a jako ztrátovou divizi ji prodalo. Protože zákazník který má T61 víc než deset let a je spokojený je moc neuživí.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Mám 16. rokem IBM ThinkPad X40 a jede furt :-)

              Když už to tady řešíme, měl bych dotaz – pošla mi v něm baterka a tak při zapnutí musím vše nastavovat. Dá se k té baterce nějak šikovně dostat a vyměnit ji?

              0 0
              • Tomcat  

                CMOS baterka je pod klávesnicí a dáse vyměnit co pro tebe je šikovně netuším ale já bych neměl problém.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Takže nějak odšroubovat klávesnici a jsem u ní, jo? Zkusím, ještě jsem to nezkoumal.

                  Dík :-)

                  0 0
                  • Kuba78  

                    zde se dozvis vse potrebne http://tim.id.au/…ad%20x40.pdf

                    jinak zivouci a funkcni x40ka, to je uz celkem vykon. gratulace. ja mam doma nejstarsi x200, mival sem t40 a x20 ale ty jsou nekde zasantrocene asi na chalupe, takze nemuzu potvrdit ze jsou jeste funkcni.. takze zatim nejstarsi funkcni pocitac mam doma Psion Revo :-)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Taky v té době stála ranec. Byl to snad první takhle malý a nadupaný NB a paní v obchodě se tal líbil, že jsem ji ho musel rvát z rukou :-)

                      Dík, uložil jsem si to a příští zimu se do toho pustím :-)

                      0 0
            • Smazaný účet  

              Ano W500 sice uz od lenova, ale 11 let fungovani je parada. A do kytek odesel jen kvuli vlastni blbosti. Tak ted zkousim zase Dell no :)

              0 0
            • Kuba78  

              Ver mi, ze neco malo dost o tom prodeji Lenovu vim :-) ano spousta lidi tenkrat nadavalo, spousta lidi nadava dneska ze uz to neni co to byvalo (vcetne me, dlouho sem nemohl zkousnout chicklet klavesnici), ale zpetne to proste musi hodnotit clovek jako dobry tah – presly komplet vyvojove, prodejni teamy, zustala vetsina lidi.. A ti co dnes nadavaji ze to neni co to byvalo zapominaji, ze pred 15 lety stavala dobra konfigurace (nikoliv nejvyssi, ale dobry stred) t40ky bezne pres 100kkc bez dane. za to dnes neni ani x1c v nejvyssi verzi, mozna kdybyste ji nechali pozlatit.. takze thinkpady (tecka, xka.. nebavim se o ideapadech nebo orezanych thinkpadech alias L-neco) si porad drzi nejakou rozumnou latku, porad si drzi nejakou aspon trochu rozumnou opravitelnost a rozsiritelnost.

              jak sem psal, poslednich 17 let pouzivam vyhradne thinkpady.. nemenim tak casto (x20, t40, x200, t440s, t540, x1c) ale mel sem v ruce snad vsechny mozne thinkpady, od legendarniho butterfly az po nejnovejsi kusy takze snad mohu srovnavat. soubezne s tim mam doma uz roky tez macbooky a musim rict, ze tam to jde posledni roky spolehlive do kopru – system je porad vyborny, ale notebook kde neopravite, nevymenite vubec nic, orezat porty na totalni minimum v blbe kombinaci jen kvuli designu.. mam s tim proste moralni problem. cim dal vetsi. a soude dle vasnivych diskusi na macrumours nejsem rozhodne sam, kdo si mysli, ze Jobs to rozhodne nemel davat Cookovi.

              ale ja sem trochu specifickej, thinkpady pouzivam zejmena kvuli postevacku – proste sem se nikdy poradne nenaucil a nezvykl na windowsovy touchpady – ty macbookovy porad funguji o svetelne roky lepe.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak to já mám to dva kusy T61 (intel a nvidia grafika) a jednu T60. Ten s tou nvidií používám denně (mám podvoltované CPU i GPU) a překvapivě ještě neumřel, ikdyž má grafický čip z období, kdy snad umřely všechny tyto notebooky a nejen od Lenova. Jejich velká výhoda je vynikající technická dokumentace a snadná opravitelnost. Samo, už jsem musel vyměnit ventilátory a klávesnici, ale jinak pracují spolehlivě. Na to moje internetování a officování stačí.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  …a vyrobci notebooku nemaji co zrat, kdyz ty krapy pouzivate tak dlouho…

                  :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hele, dnes už nekoupíš notebook s tak vynikající sedmiřadou klávesnicí a lampičkou ve výku displeje na osvětlení klávesnice. Navíc zvažuju nákup desky T70 od číňanů, takže výrobci notebooků ode mě zase neuvidí ani korunu :-D

                    0 0
          • Edwin  

            My jedeme tv práci aky na dellu a mám asi 5. nebo 6. a teda nestačím se divit, jak jdou do kopru. Bavíme se o podobné cenové relaci v době nákupu a zatímco ty první dva byly z nějakého kovu, držáci a nikdy jsem neměl problémn, tak, co mám teď dell E7270, tak to je zoufalost. Plasťák, několikrát na reklamci, zasekává se, přehřívá. No prostě špatný.

            0 0
            • Tomcat  

              A jak by to nemalo jít do kopru ? Kolik let čekáte že to má vydržet ?

              0 0
              • Edwin  

                Měníme je tuším po 2 letech. Ale problém není v opotřebení po x letech. Problém je v tom, že se to sere od nového. A hlavně tedy, že před těmi X lety vypadaly ty dell ntb fakt božsky a fungovaly bez jediného zádrhelu až do výměny.

                0 0
                • Tomcat  

                  Pokud je to reklamovaný tak v čem je problém. Mají NBD on site sám sem měl za minulý rok tady jejich servisáka x krát.

                  Problém může být pozáruční a mimo záruční oprava kde výměna baterky v subnotebook stojí o 2/3 víc než nová baterka . ( není uživatelsky výměnná) . Nebo to že klávesnice je snýtovaná s palmrestem a touchpadem.

                  0 0
                  • Edwin  

                    „Problém“ je v tom, co píšu od začátku. Že 12–6 let zpátky jsem s dellem neměl jediný problém. Od té doby „pořád něco“. V mých očích tedy kvalita klesá.

                    0 0
                  • blue.sun  

                    Jako že je v pořádku, když se to sere, protože „NBD on site“?

                    Co takový výpadek produktivity u člověka, který prostě nemůže v dané chvíli pracovat jen proto, že ten konkrétní notebook je mimo provoz? Nějaká „on site“ záruka a servis jsou mi v té chvíli k ničemu, protože ten člověk nemůže prostě dělat NIC!

                    0 0
                    • Japhy  

                      I na tenhle scénář by mělo IT oddělení pamatovat. Nějaký zapůjčitelný stroj s čerstvou kchorporátní image aby se dalo aspoň do VPN, na citrix a tak. Případně vyzobnout SSD a přehodit (bitlocker a tak se dá řešit).

                      0 0
                      • Martin  

                        Chytré IT oddělení to tak má, hloupé evidentně ne :)

                        0 0
                        • Delkim  

                          Takže mi v práce odejde notebook a místo aspoň odpoledního volna naběhne maník a za pár minut mám jiný a můžu hákovat dál?

                          To není chytré IT oddělení, to jsou kreténi :)))))))

                          0 0
                          • Martin  

                            Jo táááák. Překážka na straně zaměstnavatele… tos měla řéct dřív, Iris :)

                            V tom případě je NBD výborná věc. Skoro až benefit.

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jj, mame na sklade ready laptopy pro oba scenare – prohozeni hdd, nebo zapujceni predinstalovaneho „anonymniho“ laptopu

                        0 0
                      • blue.sun  

                        No jo, u nás nemůžeš koupit PC nebo notebook jen tak do zálohy. Zapomínáš, že jsme státní složka.

                        0 0
                        • Japhy  

                          Zas na druhou stranu, zabránit v tomhle sektoru na půl dne nebo den zaměstnanci ve výkonu zaměstnání (<>práce), může to často mít na produktivitu celku docela pozitivní vliv.

                          0 0
                          • blue.sun  

                            Aha, proč nemyslet jako odpad, že?

                            0 0
                            • Japhy  

                              To si nemůžu v soukromém sektoru dovolit. Bohatě stačí myslet jako interakcí se státní správou a samosprávou dostatečně poučený realista.

                              0 0
                              • blue.sun  

                                S takovým myšlením se pak mají jednotlivé sektory navzájem dobře snášet… fakt že jo.

                                0 0
                    • Tomcat  

                      Pokud je to až tak kritický důležité jak tu padlo je potřeba rezerva, záloha dat jinde. HP rovnou kdysi upozorňovalo na samolepkách primo na stroji , že kancelářské stroje nejsou určeny pro mission critical nasazeni a vždy maji nějakou normální střední dobu mezi selháním.

                      0 0
                      • blue.sun  

                        Normální střední doba ale nesmí znamenat, že do půl roku od pořízení se posere polovina strojů. To prostě NENÍ normální. Tím spíš, když to dřív nebývalo.

                        0 0
            • jIrI___  

              U nás s novou generací Dellu jen samé plusy – místo nějaké hliníkové slitiny je celé víko a část šasi z karbonu, díky tomu je výrazně lehčí a klesla i tloušťka notebooku. Výkonově ale žádný velký rozdíl nejde vidět.

              0 0
    • MilanT  

      Mrkni se tady :

      https://www.incomputer.cz/?…

      Sám od nich mám ntb asi rok a nemohu si stěžovat.

      Vše funguje, jsou vstřícní a ceny super.

      0 0
    • roupik  

      Já kupoval repas a jsem spokojenej, už několik let šlape a za třetinovou cenu

      0 0
    • vn25  

      Mám to jako dárek pro ženu takže repas né. Navíc švagrová si repas koupila a furt to má nějaký ******** by mě to omlátily o hlavu. Je ten amd a9 9425 procesor horší jak 7 let stará i3?

      0 0
      • MatS  

        A to je takovy problem se podivat na benchmarky? Treba zde https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?…

        Jak je videt, zadna raketa to neni, vykonove na urovni dnesnich intel Pentium procaku. Vykonnejsi jak 7 let stare i3 je dnes snad vse. Ale pokud cekas, ze ti to bude stacit na 7 let, tak na to zapomen.

        Jak pisi ostatni, bud repas renomovaneho ntb, nebo hledej HP s i3 za cca 12t kc novy.

        Jinak ten tebou vybrany ma zalostne rozliseni displeje.

        0 0
        • pavelxy  

          S tím že výkonnější než 7 let stará i3 je vše bych byl opatrnej. Moje 6 let stará i3 3110M je výkonnější než tohle AMD… A k tomu klasickej disk… Nechtěl bych to ani zadarmo…

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
          0 0
    • jIrI___  

      Na nic jiného než na repas bych se nedíval. Minulý rok jsem kupoval rodičům celohliníkový 14" HP Elitebook s i5 a 256 GB SSD za necelých 6 tis Kč a super. Na pohled člověk nepoznal že jde o používaný noťas, mechanické zpracování lepší než nového ntb za trojnásobnou cenu, výkon na internety a kancelářinu víc než dostatečný a hlavně vydrží časté přenášení a hrubší zacházení.

      0 0
      • ELx  

        Mám to podobně, taky jsem kupoval HP elitebook od importpc.cz

        0 0
    • petrun  

      Tohle je stejné jako u auta. Buď chceš jezdit a stačí ti lepší bazarovka. Nebo chceš machrovat a potřebuješ novou leštěnku. Já bych šel do repasu s i5 a SSD.

      0 0
    • palo7  

      kupuji vždy nějaký HP co je aktuálně v akci. Vydrží okolo 5–7let. Jen baterku měním tak za rok až dva. Ale je pravda že proti ntb za cca 13tis. a více je to pomalý bakelit ;-)

      0 0
    • vn25  

      Nemá to na hry nebo něco takového. Myslím že současnou i3 nedokázala při tom svém používaní ani zapotit. Ty repasy maji sice rychlé hdd ale malé- teď má 750hdd a nestačí jí to. Chtěl jsem něco levnýho z letáku a natrefil jsem na toto tak mě zajímá jestli je to mezi levnými noťasy aspoň trochu použivatelné. To že to asfalt neutrhne vím, současný se zapíná nekolik minut tak na to bude zvyklá

      0 0
      • hrota  

        750GB disk nestačí? Stříhá video nebo zálohuje internet?

        Z malého disku jsem měl obavy, starý 500GB HDD šel do USB rámečku, říkal sem si, jak se bude hodit… Nakonec leží v šuplíku a 240GB ssd stačí bohatě.

        0 0
        • vn25  

          Má tam miliardu blbostí ale nemám sílu se sní dohadovat

          0 0
          • Delkim  

            Ať má noťas USB 3.0 a k narozeninám/vá­nocům bude dostávát USB disky :)

            0 0
        • kyl  

          I s externím mám v bedně 4,5T a místa není nikdy dost.

          0 0
          • Delkim  

            Na co tolik porna?

            0 0
            • kyl  

              Tak mám tam nějakých 800 filmů,pak nějaké instalačky her,pár gb fotek.Ono se to časem nasbírá.

              0 0
              • Smazaný účet  

                No je otazka, zda ty filmy schranovat na disku ze…:)

                0 0
                • jIrI___  

                  Ukládání filmů na disk jsem nikdy nepochopil. Kolik z těch filmů si člověk pustí více než jednou…

                  0 0
                  • blue.sun  

                    Já třeba většinu z toho, co mám (cca 150 filmů, nějaké seriály). Nová tvorba není tak zajímavá.

                    0 0
                  • nitraq  

                    Ukládání ani ne, ale při dřívějších kombinacích velikost HD filmu a pomalejšího internetu mělo smysl stahovat si do zásoby. Ale dneska, kdy se před večeří rozhodneš, na co budeš koukat a než jsi po jídle je staženo, to už smysl nemá.

                    0 0
                  • kyl  

                    Když jsem loni marodil,jak se to hodilo.Všude teď většinou běží nějaké stupidní seriály a normální film aby člověk pohledal.Pokud to má na čsfd podezřele moc dobré hodnocení,tak na to ani nekoukám,z 90%to bude blbost.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jak ja par filmu ulozenych mam. Ale jedna se o velke filmy, ktere mam rad. Hobit, Pan prstenu, Vetrelec a tak. Jeden film tak 20–30GB. Takove se „prilezitostne“ stahuji blbe. Ten zbytek je jenom vata k nedelnimu obedu.

                    0 0
    • volyn  

      Drtiva vetsina populace nedokaze vyuzit vykon procesoru/pameti na max, takze dost zalezi na co notebook. Pokud na brouzdani a filmik ve vlaku, pam repas za bura nebo novej za 8 bude uplne ok

      0 0
    • Tomcat  

      Otázka zní co od toho notebooku chcete , obecně pokud Vám stačil 7let starý NTB asi Vám bude stačil libovolný dnešní šrot a je jedno jestli z Elektrovortdu, Alzi nebo bazaru. Pokud tomu nerozumíte vyjebou s Váma kdekoliv.

      0 0
      • Delkim  

        Ale aspoň to bude mít se zárukou :)

        0 0
      • pavelxy  

        Myslíš si že u notasu za 8000 jde s něčím *******?

        0 0
        • Tomcat  

          Ano jde to.

          4GB RAM na desce

          eMMC disk ( ideálně 64GB)

          Windows 10 S

          rozlišení menší než HD Ready

          0 0
          • Edwin  

            Je nějaký rozdíl mezi Intel a AMD viz tyto 2 obdobné modely HP 15.

            http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?…

            http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Dekujeme za oznameni.

              0 0
            • petrun  

              AMD neřeším ale ta i3 je 5. generace. Dnes už se vyrábí 8. generace. To už můžeš v klidu koupit repas s i5 a budeš na tom líp.

              Navíc 5005U má snížené TPD na 15W a to není z hlediska výkonosti ideál:

              https://ark.intel.com/…-00-ghz.html

              0 0
            • petrun  

              Jinak žena má hápéčko s tou i3 a 15W TPD, 5.generace.

              Já používám NUC 8i3BEH s i3 a 28W TPD, 8. generace.

              Ten NUC je v podstatě také NTB ale bez displaye a nacpaný do kostky.

              Rozdíl je markantní. NUC je rychlejší úplně ve všem. Už při startu je znát jeho převaha.

              Není i3 jako i3 :-)

              0 0
              • Martin  

                Ty NUCy jsou chlazené pasivně nebo aktivně? Neumím číst nebo hledat, tuhle informaci jsem nenašel :)

                0 0
              • wladeq  

                Jasně že není i3 jako i3, pochopit číslování Intelu není zas tak těžké. Bez označení těch CPU nikdo neřekne, esi je fakt CPU ten „bottleneck“, I take si ale troufám tvrdit, že za ten start může hlavně disk a ram

                0 0
                • Bruca  

                  Tak povídej, prehanej. Já ho nechápu. Teda chápu i3, i5 a i7, ale to je tak vše.

                  Zlaté 486DX :-D

                  0 0
                  • Martin  

                    Jo 486 DX2/66 a DX2/80 :)

                    0 0
                    • MatS  

                      Jo svůj první notebook Compaq s 10" barevným LCD a 486 DX4 stále mám a funguje. Byl to takový krásný kousek techniky a umu. Trackball ve víku displeje přesně na prsty pravé ruky, kompletně modulární koncepce, velikost A4 i s integrovaným zdrojem.

                      0 0
                      • Martin  

                        486 DX2/80 mám ještě u našich v komoře. Časem to bude retro :)

                        0 0
                        • MatS  

                          Ten můj už retro myslím je:-)

                          https://www.computer-retro.de/…1CB-1994.jpg

                          Vše funguje a mám ho v max osazení – 32MB RAM, 1GB HDD, Win95SE. A vlastně procesor i mainboard jsou v něm úplně nové, protože kvůli nehodě (upadlá matička z HDD) jsem to musel kdysi nechat opravit, naštěstí to stálo jen 1000 Kč už tehdy. Baterku jsem repasoval, ale už bude asi dead. Leží taky u rodičů.

                          0 0
                        • Bruca  

                          Možná bych doma vyhrabal xtcko s herculesovym monitorem a 2 mechanikama 5,25" bez HDD, kdybys chtěl :-D

                          0 0
                  • wladeq  

                    I3,I5,I7 nechape nikdo. Driv platilo, ze i3 ma 2 jadra/2 thready, i5 2/4, a i7 4/8, ale dneska je v tom takove disko, ze by me teda zajimalo, jak to je, jak jsi to teda pochopil. U cislovani oznacuje prvni cislo generaci, druhe cislo vpodstate model. Cili 8700 bude o dost vykonejsi, nez 8100, i treba 4700 bude vykonnejsi nez 8100

                    0 0
              • Martin  

                Už ho tam valím.

                0 0
            • petrx  

              HP probooky a nížší řady mají docela tragický displeje. od HP bych bral jedině řadu Elitebook.

              0 0
    • petrun  

      Naštěstí aktivně. Výhodou těch s íčkama 8. generace je, že mají větší průměr ventilátoru než ty starší. Díky tomu mají příjemnější akustický projev.

      Ajaj, blbě zařazeno :-D

      0 0
      • Martin  

        Já bych raději něco opravdu tichého :)

        0 0
        • petrun  

          Mám to v místnosti kde spí pětiletý syn. Ten hluk je minimální, ještě se nestalo, že by ho vzbudil. Můj starý NTB byl hlučnější než toto.

          0 0
          • Martin  

            Já bych právě preferoval něco na filmy, co by mi nefunělo :)

            O NUC jsem přemýšlel, ale schází mi informace o hlučnosti. Dá se nastavit teplota, při které větrák sepne?

            0 0
    • mm  

      Ahoj,

      pro mámu potřebuji NTB se 17" monitorem kvůli velikosti zobrazovací plochy. Vzhledem k tomu, že v repasech je takových strojů pomálu, je možné uvažovat o novém low-cost stroji typu Acer a pod? Zařízení bude celou dobu na stole, občas se poponese z místnosti do místnosti. Využití pouze internet a MS Office. Jako nepodkročitelné považuji full HD rozlišení monitoru a SSD. Vše ostatní je druhořadé.

      0 0
      • petrun  

        Taky jsem měl 17" NTB kvůli velikosti display. Bohužel i to bylo žalostně málo, 24" monitor mi žádný NTB nehradí. Pokud to chceš přenášet pouze po bytě, je lepší velký monitor a Mini PC zavěsit přímo na zadní stranu toho monitoru. Přenášet to lze jen se musí před přemístěním vypnout, protože to nemá baterii.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nebo all-in-one primo v displeji

          0 0
        • mm  

          Díky, To je přesně, co nechci.

          Je to pro paní věku 65 let. Takže chci jeden kus techniky, do kterého vede pouze jeden kabel pro nabíjení. Jakákoli další komponenta by byla zdrojem problémů i při tom přenášení z místnosti do místnosti.

          0 0
      • Tomcat  

        Pokud to na internet = video , video chat, farmville , candy crush… tak lowend stačit nebude. Internet už dlouho není plaintext

        0 0
        • blue.sun  

          Na internet bohatě stačí stará i3 čtvrté generace se 4 GB RAM (z jedné takové zrovna píšu). Ne každý potřebuje mít otevřených tisíc oken a se všemi naráz něco dělat.

          0 0
          • nitraq  

            Plus k tomu ssd disk, dneska už je 240GB pod litr.

            0 0
          • pavelxy  

            Buď v klidu, já píšu z i3 třetí generace…:D

            0 0
            • blue.sun  

              Většina lidí chodí na internet z mobilů, které mají výkon rovný stěží nějakému Atomu… a tady nám bude nějaký zahrádkář tvrdit, že lowendy nestačí…

              0 0
              • pavelxy  

                Jak se to vezme, já sem si tam dával SSD a je fakt, že bych asi noťas s A6 a klasickým diskem fakt nechtěl…

                0 0
    • -b-n-x-  

      Kdyz to ma tohle rozliseni, co je na obrazku, tak je ten NB vhodny tak leda na vyhozeni do ohne. Nejde ani tak o to samotne rozliseni, ale celkem jiste tam bude nekvalitni TN displej. A nevidim duvod, proc nemit na nb nejaky trochu lepsi displej, kdyz uz jsou poslednich cca 10 let v kdejakem mobilu.

      0 0
    • hodny soused  

      zrovna prodávám NTB, kdybys měl zájem

      HP elitebook 840

      • procesor Core i5 4300U 2.50 GHz
      • pamět Ram 12GB DDR3
      • disk 320GB
      • display 14 palců
      • grafická karta AMD Radeon HD 8750M a Intel HD Graphics 4400
      • 4× USB 3.0, DisplayPort, VGA, RJ-45 Ethernet, docking connector, čtečka SD a SC karet
      • Wi-Fi, Bluetooth, Web kamera
      • čtečka otisku prstů
      • Win 10 Pro CZ aktivované
      • hořčíkové tělo, podsvícená klávesnice
      • součástí nap.adapter, brašna

      jen baterka tam už vydrží tak 3h, nová litr na CZC

      Byl furt zavřený v dokovací stanici, tak není ani ošmatlanej.

      0 0
    • kyl  

      Tak starej noťásek mi umřel a tak jsem pořídil za pár tisíc repas HP ElliteBook 820.Ten krám je svižnější jak PC.Mám to jen na cestování,žádnej výkon od toho neočekávám.

      0 0
    • petrun  

      Jedna čerstvá zkušenost s repasy. Kolega koupil 5 let starý profi HP s AMD čtyřjádrem. Výkon na úrovni i3 stejné generace, dobrá grafika ale teploty letěly až k bodu varu. Vzal jsem pastu co mi zbyla z PC, šroubovák T6 a rozmontoval to celé na kousky (jinak chladič dolů nejde). Pasta tvrdá jak omítka. Dovnitř se nikdo ani nepodíval. Takhle si repase nepředstavuji. Po vyčištění toho hnusu a přepastování teploty o 25° níž. Chápu, že se do toho prodejcům nechce ale tohle bylo přes čáru!

      0 0
      • Bafoon  

        Co to bylo za notas a prodejce?

        0 0
      • Japhy  

        Co si člověk neudělá sám… Taky bych si představoval aspoň rozborku, vyfoukání prachu a přepastování.

        Nebuďte slušnej, řekněte jméno. :-)

        0 0
      • petrun  

        Malicomputer a notebook byl HP EliteBook 745 G2. Koupil ho levně za 4500,– Kč což bylo před rokem naprosto bezkonkurenční. Řekl jsem mu ať to nevrací, že levnější nenajde a pastu dáme novou.

        Rozborka byla opravdu chuťovka. Než jsem se dostal k chladiči, zbyla mi v ruce jen základová deska. Opravdu se nedivím, že to nechce nikdo dělat. Jenomže když je pasta totálně vypeklá tak hrozí fyzická likvidace CPU. Z větráku na boku už foukal vařící vzduch jako z fénu :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          se divím, že tam byla pasta

          teď se do ntb spíš dává už jen nějaká folie nebo taková ta teplovodivá páska

          0 0
        • MatS  

          U HP se k nekterym vecem dostanes vrchem vyjmutim klavesnice. Ale netvrdim, ze to je tento pripad.

          Jinak nejvetsi merkur stavebnice bylo stara 486tka IBM. To bylo nekolik desek nad sebou pres nozove konektory.

          0 0
      • MatS  

        Kupoval jsem ted repasovanou dokinu. Dnes to nikdo vubec nerepasuje, pouze otre viditelny prach a sunda inventarni cislo. Doma jsem to musel jeste vzit ipou od zbytku samolepek a spiny.

        Ale taky jsem videl repas HP NTB, ktery vypadal jako novy.

        Navic je zajimave, ze mnoho tech prodejcu nabizi stejne zbozi. Lepsi je se dopatrat zdroje a koupit primo tam.

        0 0
        • Delkim  

          Rychlejší notebook primárně na ZWIFT by se mi hodil, máte tip kde to bude spolehlivé a kde vybírat?

          0 0
          • MatS  

            Ja nakonec koupil v akci za 13500 kc Huawei Matebook D14 a max spokojenost. Ale to neni repas.

            S repasem neporadim. Chce to cist recenze. Jen pozor, dost prodejcu si tam pravidelne pise pozitivni fiktivni recenze, treba takovy Gigacomputer.

            0 0
          • petrun  

            Je to loterie. Ještě pozor na jednu věc. Žena koupila hodně nabušený repasovaný Dell v Mironetu a jela ho druhý den vrátit. Byla tam cizí klávesnice. Čert ví v jakém jazyce, neodpovídalo to ani anglickému rozložení. Polepy nešly použít, protože byla masivně podsvícená a přelepy by tam byly vidět jak pěst na oko. Navíc tam byl obrovský adaptér který byl 2× větší a těžší než dodává výrobce. U přenosné 14" nebude nikdo tahat v tašce cihlu!

            0 0
            • Jakobo  

              Mozna skandinavska nebo finska, tam ty nejvyssi notebooky od dellu v kanclech byly dost bezne. Pokud byl v dobrem stavu mohli jste radeji koupit novou ceskou klavesnici. Ja uz jsem to stejne tak parkrat udelal s pocitacem vyrazenymv praci, jsou tam drobky, ktere tezko kdo vysaje, bordel, vlasy, dela mne zle jen na to pomyslet. Tak jsem koupil novou klavesnici a starou vyhodil.

              Adapter pokud byl hodne plochy byl k dokovaci stanici nebo pokud byl vysoky tak k vykonnym Dell latitude na matematicke simulace, meli jsme je v praci pro Ansys, LS Dyna, FEM… Pokud si zaplatis postu z Norska klidne poslu ti zadarmo jakykoliv zdroj k dellu, u nas v praci jsme pred rokem presli na plastove Lenova a ty zdroje se tam ted vsude vali a postupne se vyhazuji do kose.

              0 0
              • petrun  

                Klávesnice je dost drahá na repas. Nejlevnější co jsem našel 1400,– Kč včetně poštovného. Zdroj byl plochý ve tvaru cihly a příšerně těžký. Nic pro ženskou do kabelky. Hlavně měl naprosto přestřelených 130W. V dobových zahraničních testech byl zdroj o hodně menší a podstatně méně výkonný.

                0 0
                • fík  

                  vypadá to na zdroj od nějaké „výkonné herní“ 17´´

                  0 0
                  • ratel  

                    může to být k řadě Mxxxx – Precision – pracovní stanice pro grafiku atd. Zdroj úměrný velikosti a váze NTB :-)

                    0 0
                    • mm  

                      přesně tak – mám teď čerstvě Precision s touhle příšernou napájecí cihlou.

                      0 0
                      • ratel  

                        No jestli na tom pouštis nějaký rendering tak cihla je na místě :-).

                        0 0
                    • jIrI___  

                      .

                      0 0
    • Bafoon  

      Dell M4700 s dokovaci stanici, bazar, v zaruce za 11500 – jen pro typ kdyby nekdo hledal (jak ja)

      0 0
    • kamaro  

      Zdravím všechny, chystáme se příští rok (snad covid a pracovní povinnosti dovolí) na delší dovolenou, řekněme cca 3 měsíce. Bohužel nejsem na tom tak, abych si mohl dovolit 3 měsíce úplně nepracovat a hodit to na kolegy, jsem (stejně jako manželka) OSVČ. Takže se začínáme dívat po malém notebooku, opravdu cestovním, displej kolem 10"-11" s Win 10. Potřeboval bych na tom jet v Officech a taky v CADu – ale neděláme v 3D a výkresy nejsou zase tak rozsáhlé. V podstatě na tom budu potřebovat kontrolovat poštu a odpovídat, něco občas někam poslat a občas lehčí práce v CADu (úprava výkresu, vytvoření PDF a poslání dál). Na druhém 15" NTB toto jde zvládnout i s integrovanou grafikou. Požadavky jsou tedy opravdu malá velikost, nízká spotřeba (s nabíjením bude problém, snad jen různě po obchodech nebo někoho budeme muset poprosit o nabití), ideálně kdyby se dal v nejhorším nabít z battery packu (třeba přes USB-C). Napadá někoho něco vhodného? Zatím sem se díval na něco takového s tím, že bych to doplnil M.2 SSD diskem.

      0 0
      • Tomcat  

        to je opravdu špatný nápad tenhle kus ......

        víc než 3roky starý procesor který není rychlejší než starší i3

        • pamět na desce
        • disk na desce
        • W10 Home S

        To opravdu není ani na vážnou práci v MS Office natož 2D CADu.

        To bych raději právě nějaký repas s i3 – i5 . Rozhodně nemyslím že by měl nabíjení z USB-C.....

        0 0
        • kamaro  

          No bohužel v této kategorii je to tak u všech, disk i RAM mají na desce a mají procesory z 5. nebo 6. generace. Tento má aspoň možnost doplnění dalšího disku, což bych potřeboval na pracovní data.

          Ještě jsem se díval na toto, ale je to vesměs stejné.

          Vím, že ani jeden nemá nabíjení z USB-C, to je jen takové mé přání ale ještě jsem to nikde neviděl – jen u nějakého Honoru, který už byl ale moc velký – 14".

          Jestli to nezvládne ani práci v Office a celkem jednoduché věci v CADu, tak k čemu to potom je?

          Do repasu bych nešel, jaksi v to nemám důvěru.

          Z dalších možností je tento

          či podobné z řady Yoga. Mají však nižší rozlišení.

          Cena není na prvním místě výběru, když vezmu v potaz, že do toho budu dokupovat Office.

          0 0
          • sodek  

            To jsou všechno krámy tak na prohlížení internetu. Na práci musíš přitlačit.

            0 0
            • kamaro  

              Tak dej nějakého tipa… A ono to nebude až tak na práci, spíše na vyřizování pošty a drobnou úpravu již hotových věcí. Nepředpokládám, že bych na tom něco seriózněji dělal…

              0 0
              • sodek  

                Tvoje požadavky jdou těžce proti sobě. Dostaneš se někam sem :

                https://www.alza.cz/…atitude-5490?…

                https://www.alza.cz/…ook-14-ux425?…

                a bude to na tebe velké a drahé…

                0 0
                • kamaro  

                  Je to velké, oba jsou 14". To už si s sebou můžu vzít svůj 15" notebook (Dell Vostro – Core i5 7. generace, 8GB RAM, 256GB SSD, integr. grafika). Ale ten je prostě velký a na kole se s ním 3 měsíce tahat nechci. A z těch menších počítačů jsou všechny spíše pomalé, ale aspoň jsou malé. Ta Yoga se jediná dělá v trochu vyšší konfiguraci v ceně kolem 20k. Jak jsem psal, půjde do toho Office (cca 6k), licenci CADu má žena naštěstí ještě jednu volnou právě pro NTB.

                  0 0
                  • sodek  

                    Chápu. Na kolo hraje rozměr podstatnou roli. Kolem 12" toho moc nevymyslíš.

                    To Vostro máš 15" nebo 15,6? Mezi 15,6" a 14" už trošku rozdíl je. (ale na cesty v batohu nevím).

                    0 0
                  • Luke96  

                    Nedávno jsem kupoval použitý Dell Latitude 7270. Včetně pořízení nové baterie cca 7000 Kč. Ideálně koupit po někom, kdo ho měl v práci a choval se k němu slušně.

                    0 0
                  • sodek  

                    Ještě jsem viděl u známých Dell XPS 13. To je pro tebe mimo mísu?

                    0 0
                    • kamaro  

                      Ten Dell XPS 13 vypadá dobře. Řadím do výběru, díky.

                      EDIT: Teď koukám, že je jich fakt hodně typů od cca 22k až po ty hodně drahé… Těch 22k bych byl ochoten za to dát. Musím to trochu nastudovat a porovnat si je.

                      EDIT2: Dell XPS 13 (9360) / i5 / 256GB ssd / 8GB RAM za cca 17k. S tím nemám vůbec problém.

                      0 0
                      • obda  

                        Dell XPS 9360 v podobné (možná malinko lepší) konfiguraci už třetím rokem používám a můžu jen doporučit. Kolegové postupně k těmto Dellům utíkají od ThinkPad X1 Carbon, se kterými je problémů více. Zamrzí teda umístění kamery u této generace a na HDMI/DVI/VGA a ethernet si musíš koupit externí krabičku.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Mam XPS 15"…tusim 9560…dva disky, ctyrjadro…rozsireno na 32GB RAM. Velikostne je to jako mnohy 14" NTB diky minimalnimu ramecku. Ctyrclankova baterka vydrzi par hodin. Verze pouze s SSD ma snad peticlanek a to je az 12hodin na beznou praci. Verze bez dotykove obrazovky vydrzi dele na baterku. A ma HDMI.

                          0 0
                          • obda  

                            JJ, moje požadavky jsou displej 13.3 – 14, váha pod 1.3 kg, výdrž >= 8 hod. Ideálně matný displej. Takže samozřejmě jen SSD a bez dotyku.

                            V tech novejsich verzich uz kameru a konektory Dell poresil lepe.

                            0 0
                  • Tom-T45  

                    Co něco takového? https://www.gigacomputer.cz/…de-7370.html

                    Z repasu bych strach neměl. Jednak si ho můžeš v klidu doma vyzkoušet a pokud se Ti nebude něco zdát, tak ho standardně do dvou týdnů vrátíš a taky prodejci dávají min. rok záruku.

                    A jestli pojedete na těch vašich nákladních kolech, tak Tě asi bude hlavně zajímat hmotnost a ta je např. u toho Asusu co postoval sodek stejná jako u toho Umaxu co jsi sem dával Ty. Sice bude o centimetr širší a delší, ale komfort práce bude nesrovnatelný.

                    0 0
                    • Luke96  

                      Jo ten je fajn. Co tou repasí vlastně myslí? Kromě vyfoukání stlačeným vzduchem. Dají do toho novou baterii?

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Ne nemusí tam bejt nová baterka.

                        Repasovaný je jen často marketingový označení pro použité. Tedy trochu vyčištěné a reinstalované. Samotná repase je v tom, že z cca 100 notebooku z Německý banky tedy , daji dohromady cca 50 funkčních.....

                        0 0
                    • sodek  

                      Tohle by bylo pro mě hodně na zvážení. Jako že se mi to líbí:) Jen osobně nejsem přítel repasů. Nebo se před nimi ošívám. DELLy u mě nemají úplně špatné renomé, jen prostě vím, že u nás v poslední době na některých odešlo napájení na základní desce (nestačilo vyměnit napájecí konektor). Což bych u noťasu za 14/15 těžko rozdýchával.

                      0 0
                    • kamaro  

                      Šlo by, děkuji. Stejně jako u Dell XPS 13 si ho budu muset někde ošahat abych viděl skutečné rozměry.

                      0 0
                  • Tomcat  

                    Brečíš hezky, ale na špatném hrobě. Vtipné říkat opomalých počítačích a vytáhnout tu parodii od Umaxu.

                    Nejlehčí jsou Macbook Air, Asus Zenbook, Thinkpad řady X ano neni to parodie na Internet z Elektro krámu do 9000,– s DPH

                    Jam to chceš šifrovat když to ma jen operační systém „nadoma“ a na nemá to TPM chip?

                    Na práci bez NBD zaruky ?

                    Nemá to oko na Kengston zámek?

                    Office v edici pro Domacnost a podnikatele pod 6000 s DPH horko těžko. Tedy aspoň v té distribuci která jde dát bez strachu do dani......

                    0 0
                    • kamaro  

                      To už je na mě moc složité, nejsem z oboru.

                      Pokud vím, tak šifrování dat nepoužívám. Ale přiznám se, že tomu fakt nerozumím…

                      NBD záruku opravdu řešit nebudu. To jako že by mi dovezli druhý den notebook k nějakému jezeru ve Finsku? Ne, opravdu nepotřebuji mít druhý den notebook k dispozici a dokážu zákazníkovi vysvětlit, že mám technický problém a musí chvilku počkat.

                      To opravdu nevím nač bych potřeboval, ale nechám si poradit. Ale opravdu tady netuším.

                      OK, Office stojí 7.000,– s DPH. Do daní ho nedávám.

                      Děkuji

                      0 0
                      • Tomcat  
                        • šifrování dat bude potřeba až ten NTB šlohnou a někdo Vás potahá za GDPR
                        • https://cs.wikipedia.org/…tform_Module s tím šifrováním a přihlašováním zjednodušeně pomáhá. Některé druhy zabezpečení ho vyloženě vyžadují.
                        • NBD záruka opravdu není o tom, že Vám dovezou nový NTB, ale taky není o tom, že budete měsíc bez NTB. Protože běžná záruka…
                        • a pokud to koupíte na firmu tak to není podle občanského zákoníku ale podle obchodního práva takže bez záruky navíc máte záruku rok.
                        • https://cs.wikipedia.org/…ecurity_Slot jasně na počítače na doma se nedává

                        Koukal bych tak třeba po Lenovo ThinkPad X260

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      no, Apple moc nepokročil, když to porovnám s Fujitsu z roku 2006 :-D

                      https://notebook.cz/…febook-q2010

                      0 0
                      • Tom-T45  

                        Nevím jak Apple, ale nějaký drobný pokrok tam přeci jen je :-)

                        12" Fujitsu Siemens Computers Lifebook Q2010 z roku 2006

                        • Rozměry: 297 × 219 × 1­9,9 mm
                        • Udávaná výdrž na baterie 7 h
                        • Hmotnost 1.0 kg

                        .

                        14" ASUS Zenbook 14 UX425JA z roku 2020

                        • Rozměry: 319 × 208 × 1­3,9 mm
                        • Udávaná výdrž na baterie až 22 h
                        • Hmotnost 1,2 kg
                        0 0
                        • Tom-T45  

                          Ještě mě napadlo doplnit:

                          12" Fujitsu v roce 2006 stálo 5 průměrných platů

                          14" Asus stojí v roce 2020 0,5 průměrného platu.

                          Asi tam nějaký pokrok opravdu bude.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            a taky nepodporoval oficiálně víc než 2GB paměti plus jedno jádrové CPU tedy hodně mobilů a tabletů za 4000,– má už i větší výkon…

                            0 0
                          • Tomcat  

                            a taky nepodporoval oficiálně víc než 2GB paměti plus jedno jádrové CPU tedy hodně mobilů a tabletů za 4000,– má už i větší výkon…

                            0 0
      • Tomcat  

        to je opravdu špatný nápad tenhle kus ......

        víc než 3roky starý procesor který není rychlejší než starší i3

        • pamět na desce
        • disk na desce
        • W10 Home S

        To opravdu není ani na vážnou práci v MS Office natož 2D CADu.

        To bych raději právě nějaký repas s i3 – i5 . Rozhodně nemyslím že by měl nabíjení z USB-C.....

        0 0
      • Fran-tic  

        Ahoj, koupil jsem xiaomi mi notebook air 13,3. Z bazaru od nějakého borce, co dělá v novém jičíně grafiku. Vyměnil baterku (z aliexpresu), dokoupil další ssd a? Boží! Nabíjím v dodávce pěkně z usb-c (chce to ale PD kabel Usb-C – Usb-C), supr výkon i na CAD atd. Dělal se i v menším provedení :)

        0 0
        • kamaro  

          OK, díky. Zkusím mrknout i na toto.

          0 0
        • Roxteedy  

          Super vykon na CAD :)

          Co v tom CADu delas? Truhlik na kytky? :D

          0 0
          • Tom-T45  

            Ale no tak, 2D CAD není nic náročného. A jestli se to týká rámů na kola (kamaro), tak těch 8 trubek a 6 mufen by to mohlo zvládnout i ve 3D.

            0 0
            • Tomcat  

              Záleží jestli modelujete v plochách, nebo solidech a s jakou přesností. Některé graficke funkce/ vymozenosti maji ale jen grafiky Quadro a FireGL .

              Mibook od Xiomi se sem oficiálně nedováží , stejně jako Mi televize a vzhledem k tomu ze to je vse na desce tak misto opravy bude na vyhození. Není žádný zázrak viz rozbor na notebookcheck. Kdyby tu měl lepší servisní podporu uvažoval bych o něm.

              0 0
            • kamaro  

              Kola jsou pro mě jen koníček. Jinak se živím jako projektant dopravních staveb, takže CAD je pro mě denním chlebem. Ale na naše drobnější stavby se jedná opravdu o 2D záležitosti a k tomu spousta zařizování – inženýrská činnost. Na té dovolené bych opravdu jen potřeboval přeposílat soubory, občas otevřít nějaké PDFko, otevřít nějakou zprávu v DOCu, něco tam upravit, udělat z toho PDF a někam poslat. CAD v podstatě zejména na to, abych si mohl otevřít výkres, něco odměřit či drobně upravit a přeposlat to dále.

              0 0
          • Fran-tic  

            Na tomhle dělám jen občas lisovací nástroje a sestavy max pro svařovací hlavy + statistiku. Na složitější věci beru firemní notas. Ten xiaomi jsem sehnal za 6,5k. ale jestli mate lepší rady v dané cenovce a já jsem koupil jako idiot, rád si je vyslechnu a třeba příště vyberu lip :)

            0 0
            • Fran-tic  

              Můj požadavek byl teda pouze USB-c, at mužů nabíjet v dodávce bez měniče

              0 0
              • Roxteedy  

                Jasný, každý máme o výkonu pracovního notebooky jiné představy a pokud máš tento rozpočet, je diskuse bezpředmětná :)

                Takže jenom poradím s tím dobíjením. Bacha, USB-C nemusí (a zpravidla nebude) znamenat možnost dobíjení. To Cčko v notebooku musí umět technologii PowerDelivery, nejčastěji 20V. A taky to musí umět ta tvoje nabíječka do auta, popř. powerbanka. A pozor, drtivá většina jich to neumí.

                0 0
                • Fran-tic  

                  No pockej, ne já, ale komaro tady postoval notas asi za 6k s tím, ze hlavně USB-c. Já jen říkám, ze to už je lepší ten xiaomi :) na nejnutnější práci a základní věci v solidu to jde. Větší sestavy bych dělat nechtěl (a to ani na tak malém displeji).

                  O PD kabelu jsem psal taky výš :). Funguje to v pohodě, jen musí být autozasuvka aspoň s 60w. S kabelem mě to vyšlo z činy asi na 300 kacek.

                  0 0
        • Tomcat  

          lol

          0 0
    • kamator  

      Ahoj, dovoluji si přidat svůj dotaz. Vybírám manželce notebook pro kancelářsko-domácí použití. Nic extra náročného. V rámci zadání jsou dané parametry: úhlopříčka 15,6", numerická klávesnice. Cenový strop +/-16 tis. Kč. Zatím jsem vybral následující:

      HP

      a DELL

      Prosím o názor na oba modely a případně nějaký tip na lepší kousek.

      Děkuji

      0 0
      • sodek  

        Bude to hodně podobné.

        HP má psanou DVD-ROM, Win10 Home, o fous vyšší frekvenci procesoru po boostu.

        DELL Win 10 Pro, čtečka otisků prstů. Možnost rozšířit RAM. (dva sloty)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hlasuji pro HP, dvoujádrová i3 vs čtyřjádro i5 :-)

          0 0
          • sodek  

            To mi úplně uniklo …

            0 0
          • kamator  

            Díky, to HP bude asi problém sehnat z cenu okolo 16 tis. Procesor je jasně lepší, myslím si, ze ani i3 ji nebude limitovat. CD mechaniku nevyužije. No uvidím.

            0 0
          • Tom-T45  

            Doba, kdy byl procesor jedním z hlavních kritérií při výběru počítače je už asi pryč. Pro normální činnosti myslím nikdo nepozná, jestli tam má i3 nebo i7.

            Zvláště u NTB bych se zaměřil i na jiné věci, které se z popisu nevyčtou, ale které se nakonec mohou ukázat jako důležitější. Vyfiltroval bych si vlastnosti které chci a podle toho vybíral.

            Za mě by to bylo např:

            • IPS nebo VA displej
            • Co nejtišší chlazení (projít recenze)
            • Klávesnice na které se mi bude dobře psát a nemá nesmyslně přeházené některé klávesy
            • V rámci kategorie kvalitní zvuk
            • Co nejmenší rámečky kolem displeje
            • SSD disk minimálně 256 GB, lépe 512

            A pak bych samozřejmě řešil vzhled a asi až nakonec, jestli stačí i3, nebo si připlatím za i5 :-)

            0 0
            • ratel  

              ad klávesnice- plno lidí chce numerickou což má jen málo strojů , přitom se dá za pár korun koupit bud klávesnice nebo jen num pad. Málokdo potřebuje numeriku když má NTB na klíně, na stole je to jedno a obyčejná klávesnice je o třídu někde jinde. Sežere to sice jeden USB port, ale to se dá řešit.

              Nikdo neřeší lesklý/matný displej? To je další kriterium, bohužel matné displeje jsou dražší.

              Samozřejmě kvalita mechanická – tedy víko, rám, panty. Osobně mi spadl jak IBM/Lenovo T6× tak i DELL Precission Mxxx párkrát na podlahu a nic se nestalo kromě odřeného rohu.

              0 0
              • tomxxx  

                Na drahejch NTB s displayema 100% Adobe RGB a podobně, jsou především taky lesklé. Ale matnej je lepsi,

                0 0
            • Smazaný účet  

              U klávesnice je *******, že pokud si ji nevyzkoušíš osobně, tak z fotek toho moc nevykoukáš. Manželka koupila notebook a pak byla vyplesklá z toho, že má malej shift. Musel jsem jí přemapovat sousední klávesu, protože se prostě netrefovala, je naučená psát 10 na normální klávesnici. A podobnou píčovinku najdeš snad u každýho notebooku, pokaždý tam něco zmenšej nebo přesunou. Třeba klávesy Home/End mačkat společně s funkční klávesou (Fn) – wtf? Nechápu kdo to furt vymejšlí.

              0 0
      • MatS  

        https://www.datart.cz/…ok-d-15.html

        Až na tu numerickou klávesnici skvělý stroj. Mám 14" verzi už několik měsíců a paráda.

        0 0
        • Delkim  

          Zkus ZWIFT, zda to utáhne :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          No na to že je to Čína co nemá historii. Tak je dost drahej.

          0 0
          • MatS  

            Jakou historii. O historii pocitacu neco vim. Takove HP nez koupilo spickovy Compaq stalo za houby. Jeste jeden pamatecni Compaq mam, je to skvost. HP pouzivam jako pracovni.

            Lenovo by bez odkupu divize IBM taky produkovalo levne notebooky.

            Huawei je cina (podporovana vladou), ale notebooky to nejsou vubec spatne. Jenze to chce taky vyzkouset, ne jen zaujate plkat.

            Jinak AMD vstalo z popela a jejich nove procesory jsou vykonnejsi nez Intel a navic za min penez. A to jsem AMD nikdy nemusel. Casy se meni.

            0 0
            • Roxteedy  

              Podepisuju

              Jen dodam, ze Lenovo ma levny notebooky a jsou to pekny smejdy.

              Chvili zili ze slavy a technologii IBM, ale ted jsou to pekny smejdy.

              0 0
              • Tomcat  

                Levné notebooky od Lenova jsou šmejdy jsou řada IdeaPad , nešmejdy je divize Thinkpad tu koupily od IBM.

                0 0
                • kamator  

                  A kam lze zatřídit řadu ThinkBook? Líbí se mi ThinkBook 15IIL-i3. Má hliníkové provedení, podsvícenou klávesnici, numerickou klávesnici a IPS panel. Ostatní výbava obdobná jako u HP a Dellu, které jsem předvybral. A je dostupný ihned, docela na koupi spěchám. Díky

                  0 0
                • tomxxx  

                  Mi to přijde jako takovej předpotopní názor. Prostě levnej notebook je šmejd vždy – thinkpad i ideapad, stejně jako dražší už vypadaj schopně i ideapady. Zas poslední Thinkpad je momentálně impotentní černá kysna, která neni ani hezká, ani odholná a ani upgradovatelná.

                  0 0
      • tomxxx  

        Šel bych do HP G7 455 s AMD. Ideálně Ryzen5 4500u, ale tam budeš asi dost nad 16 tisíci. S Ryzenem 3 by ses měl vejit. Intel nemá vůbec smysl pokud nebazirujes na TB3, což stejně nemá na takovej NTB nějaký větší využití.

        Já sehnal tenkrát asi za 17 500. Ale koukám, že už nejsou asi kvůli dostupnosti AMD procesoru.

        https://www.czc.cz/…8257/produkt

        0 0
    • vn25  

      Po chcípnuti noťasu v rodině jsem byl požádán o pomoc při výběru nového. Užití bude brouzdání po netu, občas film a to je vše. Na Alze mají třeba toto https://m.alza.cz/…obook-15-513?…. Zaráží mě cena, je tam někde zakopaný pes?

      0 0
      • Dumbíček  

        Napadá mě 4 Gb RAM.

        0 0
        • vn25  

          Vzhledem k užití to může být problém?

          0 0
          • Dumbíček  

            Na plánované využití to zas takové omezení nebude.

            A výdrž na baterku žádný zázrak. Ale ta cena je fakt dobrá.

            0 0
            • vn25  

              Když si to srovnám s tím co jsem kupoval před 3lety za 8táců tak se mi ten skok ve všem k lepšímu zdá být až podezřele moc velký. Za tuhle cenu jde koupit u všech velkých prodejců tak doufám že se Asus nechce zbavit nějaké nepovedené série.

              0 0
      • tomxxx  

        V první řadě, 4GB ram jsou podle mého nepoužitelný i na brouzdání po internetu. I prohlížeč ti sežere hodně ram a moc nechápu, proč bych měl v roce 2022 řešit, jestli mi noťas utáhne ještě pár dalších záložek.

        V ostatním zakopaný pes moc není. Prostě na nejlevnějším notebooku je každý komponent ten nejhoší, ale to je každému asi jasné.

        0 0
        • vn25  

          Ok, tak raději budu hledat něco s více rám ať mi to neplatí o hlavu

          0 0
    • vn25  

      Tohle už by teda bylo ok?https://ww­w.exasoft.cz/a­cer-aspire-3-a315–56–36lr-_d313969.html

      V CZC za 8500.-

      0 0
      • t29  

        Filmy a internet to zvládne. TN displej stačí?

        0 0
        • vn25  

          Předpokládám že na 6 let starém noťasu za 10tisíc TN bylo taky. S tím ji rači nebudu zatěžovat

          0 0
      • Youda  

        Mají tam dvě varianty 7990/10490, v porovnání mi to ukázalo rozdíl v disku 256/512 a u té levnější varianty to ukazuje win11, u dražší win10.

        512

        256

        Jestli je to teda ten který odkazuješ.

        0 0
        • vn25  

          Tohle není ani jeden z nich. Je vespod v dalších variantách za 8500

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.