• juzufi1

    Dobrý den, můžu Vás poprosit o názor na kolo Superior XP 925 za cenu cca 28 tis.Kč. Případně navrhněte nějaké jiné možnosti. Děkuji L.

    http://www.superior.cz/…fi/bike.html?…

    0 0
    • kosmosmen  

      Tak za 28 tis bych do něho určitě šel, kde se za tuhle cenu nechá pořídit? já právě přemýšlím nad koupí nového kola a přemýšlím nad xp 920 a nebo xp 925 a asi šáhnu po xp 925, protože má osazení sram (přední a zadní přesmykač). Minulý rok sem s kolem začal a začal sem na Meridě sub 50 a kolo me nejak hodne chytlo tak si chci koupit neco poradneho, ne ze bych s meridou nebyl spokojeny, to vubec ba naopak ale tohle kolo se mi hrozne libi vzhledove a parametrama (kola kolem 30 tis sou dobry vsechny :-) ) Ale jak říkám asi vyhraje xp 925, jen škoda že ho nedělaji v černé barvě jako xp 920 :-(

      kdyby si mi mohl napsat kde se nechá tohle kolo pořídit za cenu 28 tis tak bych ti byl moc vděčný.

      Předem díky.

      S pozdravem Kosmosmen

      0 0
      • meiilax  

        Řešil jsem tohle kolo nedávno, dokonce jsem ho mohl mít za 26.000. Problém je vidlice Manitou Match, která mě odradila – systém tlumení pružina/elastomer. To že je vzduchová je chyba v katalogu – potvrzeno přímo výrobcem.

        0 0
        • kosmosmen  

          A to byl model 2010? Safra kde se nechá sehnat za tyhle prachy? To je hodně dobrá cena (já sem ho našel jen kolem 33 tis. :-(.

          0 0
          • meiilax  

            Ano tento – http://www.superior.cz/…fi/bike.html?…

            Bohužel, už ta cena není aktuální.

            0 0
            • kosmosmen  

              A jaký je názor na scott scale 50 x superior xp 925 nebo xp 920?

              0 0
              • meiilax  

                Jaký máš nároky ? Ještě přihodím tip ve Tvé cenové relaci – tohle jsem si pořídil před 14 dny: http://www.cube-bikes.de/…d_36139_.htm

                Kalogová cena 28 tis.

                0 0
                • kosmosmen  

                  No tak cenová relace do 35.tis.

                  Chci aby kolo neco vydrzelo, jezdim dost a hlavne teren (ale nechci celopero ikdyz musim rict, ze sem nad nim take premyslel, jenze z celopera za 35 bych mel strach, ze nevydrzi…) Jinak jeste ted sem koukal na scott scale 40 (nove vcetne naslapu za 28. tis a predni vidli fox 100mm), jenze me mrzi ze tam nejsou presmykace sram (cetl sem recenze a ptal se i odborniku a vsichni se shodli na jednom, ze sram je lepsi …) Takze ted uz premaslim nad xp 925 a nebo scott scale 40 :-) Jinak ta Cuba taky vypada hodne dobre (palec nahoru) Jak si s ni spokojeny?

                  0 0
                  • meiilax  

                    jj spoky, ale neměl jsem zatím moc času ho pořádně otestovat v terénech..

                    0 0
                  • vikicek  

                    Teda vybírat kolo podle přesmykače ..

                    0 0
                    • kosmosmen  

                      Nevybiram kolo podle presmykače, ale byl bych raději kdyby mělo sram :-) Když mohu vybrat mezi sramem a shimanem tak volim sram, proto bych koupil superior xp 9250spis nez xp920 ale libi se mi vic barevne provedeni xp920 :-/

                      0 0
                  • Hejdik  

                    Tak pokud bys chtěl investovat do kola 35K,tak už bych přemýšlel o fullu.Nemusí to být hned se zdvihem 120mm(i když si myslím,že ani 120 by nemuselo být překážkou)

                    ,ale věř že to pro tebe bude jiné svezeníčko.

                    35K je už dost peněz na to,abys sehnal kolo,třeba ve výprodeji,které na tom bude s kvalitou na velice dobré úrovni a nebudeš se muset bát toho,že by se ti tam co chvíli něco pojebalo…

                    0 0
                    • Hejdik  

                      Kupříkladu:

                      http://www.sportklapka.cz/index.php…

                      0 0
                      • kosmosmen  

                        Tak tohle vypadá jako hodně dobře :-/ tak ted se to rozhodovani ztíží :-)

                        0 0
                        • Hejdik  

                          A kolik že to měříš?

                          0 0
                          • kosmosmen  

                            měřím 183 cm a váha cca 80kg a tenhle full se mi fakt začíná líbit :-) večer si pak o něm něco musím přečíst recenze a tak :-) fakt je nádhernej :-)

                            0 0
                            • Hejdik  

                              No tak to bych pak vůbec nad ničím nepřemýšlel ,vzal bych tu 18" a basta:-)

                              Ptal jsem se jen protože tam mají už jen 18" a 20".

                              Ale ta 18" je jen můj „tabulkolvej názor“ zda je správnej,na to by ti asi lépe odpověděli ti co mají osobní zkušenost.

                              0 0
                              • kosmosmen  

                                já mám teď meridu a mám ji 20" a je mi akorat ale jinej vyrobce jinej posez … Každopádně to kolo cube mě fakt moc zaujalo a večer pujdu shanet vice info :-)

                                0 0
                                • Hejdik  

                                  No právě,to co ti sedne u jedné značky ,to nemusí sedět u druhé,je to jako s botama,proto bych určitě volil tu cestu oslovit a požádat o radu někoho kdo něco takového jezdí…Myslím že když mrkneš na fotky kol ve foru,tak natrefíš na někoho kdo tho CUBA jezdí..

                                  0 0
                      • kosmosmen  

                        nahodou nejake recenze na kola CUBE nebo tak neco kde bych se mohl dozvedet více?

                        Díkes

                        0 0
                        • Hejdik  

                          No abych pravdu řekl,tak jsem taky hledal a nic moc jsem nenašel,ale i tak si myslím,že CUBE je kvalitní značka a obávat se ničeho nemusíš…prostě bych do toho šel.

                          Akorát bych si ověřil tu správnou velikost!

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Co třeba historie?

                          AMSko je už x let stejný rám (a to jak AMS Pro, tak comp), mezi ročníky se tam měnily pouze drobnosti, které nemají žádný znatelný vliv na funkci té stavby.

                          A o AMSku je toho tady v historii spousta, minimálně já jsem tu napsal příspěvku o něm desítky, měl jsem AMS Pro jako svůj první full a dva a půl roku ho jezdil (teď to samé kolo jezdí manželka, po loňské reklamaci prakslého rámu manželka s novým rámem 2009) a teď jsem se k němu znovu vrátil a mám AMS Pro místo HTčka jako „silničku“ (takže teď máme AMSka Pro doma dvě).

                          Na comp verzi by se mi nelíbil akorát ten tlumič (nějak ale fungovat samozřejmě bude), jinak je za ty prachy to kolo pěkné.

                          0 0
                        • meiilax  

                          Obecně jsou kola CUBE super, tohle tedy neznám, ale není důvod si myslet, že bude jiné. V mém okolí ho má hodně kamarádů, jsou to držáci, všichni vrní spokojeností. Firma CUBE sídlí tady kousek od hranic v Německu, distributor pro ČR je z KV, proto tady na západě Čech (Karlovarský kraj) je tahle značka poměrně oblíbená a na cestách často vídaná.

                          0 0
          • kudrnic  

            superior není špatná volba

            0 0
    • Ivosh1  

      Mně překvapuje,podle čeho je člověk schopen vybírat kolo.Barva,ná­lepky,vůně,nas­vícení sluncem…

      Mám SUP TEAM U6 SC a podle mně to neumějí geometricky udělat.Jsou to furt nějaký pokusy,úhel sem,úhel tam,ruce mně bolí z kopce extrémně.Podtrženo a shrnuto, CUBE LTD Race je dobře navržená a propočítaná geometrie a na kole se jede příjemně.SUP je sice raketa, ale maximálně s ním odjet závod a dolů.Jízda pro radost je CUBE.

      0 0
    • Finn  

      Ahoj, taky uvažuji nad SUP XP 925. Taky si ale trochu lámu hlavu nad geometrií (dlouhá horní rámová trubka proti sedlovce + poměrně dlouhý krček). Měřím 183cm, vnitřní strana nohy cca 80cm, a 21,5" se mi zdá už dost hodně. Druhá věc je vidlice Manitou Match, o které jsem nezjistil skoro nic, ani na stránkách výrobce. Na žádným jiným kole z letošních kolekcí jsem ji zatím neobjevil. Na začátku vlákna je info, že je olejová, zjistil někdo něco víc. U kola v této třídě by to bylo hodně velký překvapení :-(. Loňský model měl Marzocchi 33, tedy vzduchovku…

      Předem díky moc za rady a informace. F.

      0 0
      • Evilcleaner  

        jojo… 33, pěkná sračka, to raději pevnou. paradoxně v této cenové kategorii existují mnohem lepší vidlice, třeba tora. a než vytknete toře že je těžká tak se podívejte kolik váží 33 nebo ten match.

        0 0
      • meiilax  

        ano, jak je psáno, M Match pružinová (pružina/elas­tomer).

        0 0
      • R4YNE8  

        33 je pružinová vidlice :)

        0 0
    • žirafa  

      Mám SUPa 920 2008. Kolo super, akorát mě přijde, že za cenu nízké váhy je objetované kvalita. Je pravda, že vážím 100kg, ale za 2 roky jsem dvakrát zničil střed, jednou mu rupnul ráfek…vše mi hned bez problému vyreklamovali, ale příště bych už nad touto volbou více dumal…ale nakonec bych ho asi vzal – klady převládají.

      0 0
      • Finn  

        No letošní model je vybaven náboji i ráfky Fulcrum, které by mohly fungovat spolehlivě. Jinak žádný problém? Jak ti sedí geometrie? F.

        0 0
        • kosmosmen  

          Tak ja sem se na nem byl i projet, jelo se mi na nem hezky, ale pak sem si jel zkusit jeste scott scale 50 a ten se mi zdal lepsi, mel navic pop-lock, tak sem se rozhodnul pro scotta scale 50 model 2010 ikdyz se mi moc nelibil design, tak sem ho objednal a nakonec sem mel takovou z ****** kliku, ze sem dostal scotta scale 40 za penize scale 50, coz bylo super, protoze sem si pro kolo jel do Rakouska a oni mi psali ze uz tam kolo na me ceka, uz bylo zaplacene predem, jenze kdyz sem tam prijel, tak zjistili ze udelali chybu a kolo tam nebylo, tak mi dali tu 40. Proste super, U ty se mi libi i design. Takze preji vsem hodne stesti pri vybirani kola, ja ho mel hrozne moc :-) A jinak s kolem maximální spokojenost …

          0 0
      • kudrnic  

        jo ty ráfky se nepovedly, syncros jsou špatné fulcrum v pohodě a bez závad

        0 0
    • tretys  

      Já ted koupil xp 925, nechal jsem si rovnou vyměnit vidlici za rebu jako protihodnotu(do­plácel jsem 2500) a stál mě 28500,–(i s tou rebou), takže celkem dobrá koupě:)nebo aspoň já mám takovej pocit.Možná by se ještě dalo něco srazit, ale nemám to přes net, mám to z kamennýho obchodu kam můžu kdykoliv zajít pokud bude nějakej problém.

      0 0
    • Bikersef  

      Nakonec jsem si taky pořídil Supa :) a zatím jsem velmi spokojen.

      http://www.vseprokolo.cz/…5–2012–77931

      Dobrý vidlice, karbon, slušný osazení.

      0 0
      • maajkee  

        Dobrý den pane Kulhánku nebo někdo z jeho zaměstnanců, děkujeme že jste sem dal reklamu na Váš obchod.

        Nicméně na kole za 30 tisíc jen pružinová vidlice, nejlevnější model brzd, kliky na octalink a pouze Deore řazení, to opravdu není to pravé ořechové ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.