• martinsvec46

    Chtel bych se zeptat ohledně pořízení kola . Kolo bych vyuzival v bajkparcích, skocích ježdění v lese po cestičkach z kopce .Uvažuji o freeride kole, ale zase bych na něm někdy potřeboval ujet třeba 10km po rovině nebo s malým kopcem .rozhoduji se nad : leader fox extaze junior 2015 , author ninja fr 2015 nebo by mi stačilo nějaké enduro? Jsem 185 vysoký a vážím 70kg

    0 0
    • Lukas91  

      Spíše záleží, co chceš primárně jezdit. Nejlepší by bylo vybrané favority si někde vyzkoušet. I na sjezdovém kole 200 mm se dá ujet i více jak 20 km,

      ale záleží jak na tom jsi fyzicky. Druhá věc je cena kola a potřebné pomůcky. Pokud chceš jezdit něco ve stylu FR/DH tak musíš počítat i oblečení/chrá­niče.

      Ohledně toho, pokud DH/FR mašinu nebo enduro, záleží jak často budeš v bikeparku a jak často budeš jezdit v okolí tvého bydliště. V bikeparku bývají i půjčovny,

      takže by jsis mohl vyzkoušet jak kolo tak i styl jízdy. Výšku a hmotnost si nech na vybrání velikosti a na nastavení kola.

      Ostatní ti určitě více poradí, tohle byl spíše jen začátek.

      0 0
      • martinsvec46  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • martinsvec46  

        Spíše jde o to ,že bych chtěl začít ted jezdit nedávno jsem byl s kámošem v bikeparku a dost mě to začelo bavit.

        0 0
        • Lukas91  

          Tak asi ten freeride by nebyl marný (Něco mezi enduro/DH). Já bych osobně šel raději do leader fox z důvodů lepšího osazení (Vidlice a zadní tlumič Rockshox).

          Zbytek komponentů se dá celkem snadno/levně vyměnit. Jak jsem psal, je potřeba si více uvědomit, jaký máš rozpočet, co vše chceš jezdit, apod. Určitě je lepší mít lepší ocharnu než kolo.Já bych se tedy přikláněl k FR modelu (Pokud chceš jezdit více bikeparky) a případně bych po čase zvažoval přechod na DH mašinu, pokud by jsis myslel, že kolu dáváš moc. Určitě bych se v krámu, kde budeš kolo kupovat, se zeptal, pokud ti ho půjčí např. na den nebo na projížďku okolokrámu aby jsi veděl co a jak a také jaké jsou možnosti výměny komponentů. Mohl by jsi případně napsat i cenový rozpočet a co jsi jezdil do teď (Jak kolo tak i styl) U obou kol bych asi vyměnil brzdy (Zee nebo saint- rozdíl je jen v páčce, asi nejvíce doporučované na DH).

          Ještě bych počkal na vyjádření ostatních bikerů.

          0 0
          • martinsvec46  

            Moc peněz nemám tak do 40 000 max

            Jezdil jsem po silnicích převážně kolo do terénu jsem neměl mel jsem krosovy tuším nejaky maxbike asi za 13 000. Když jsem jezdil s tím kolem v lese atd tak jsem ho jen zničil tak bych chtěl něco co by to aspoň nějakou dobu vydrželo a jelikož par lidi v mém okolí ted začínají jezdit do bikeparků a já tam byl taky tak jsem se rozhodl o koupi nového kola .

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.