• honza.biker

    Mate nekdo naky zkusenosti s temahle kotoucema?? Nezhorsi se brzdna sila oproti tem original??? chci je na bike co mam v profilu…

    0 0
    • honza.biker  

      Jeste se mi libi tyhle, ale ty budou mit asi podobny vlastnosti…

      0 0
    • MlokCZ  

      Asi si ještě nikdy neřešil problémy s vibracema.

      Používám dvě zásady při kupování kotoučů:

      • kotouč nejlépe kulatý (nebo aspoň blížící se kruhu)
      • co nejmenší díry v kotouči

      Oba kotouče co jsi sem hodil jsou ukázkou toho, co bych si přesně nikdy nepořídil.

      0 0
      • kubad  

        Souhlas, kotouč pokud možno kulatý, otvory až tak nevadí, ale nesmí být velké. Těch pár gramů na kotouči za to nestojí.

        0 0
      • honzarb  

        jo, pod to bych se podepsal, jezdil jsem kotouc A2z TY – SPII (160) (www.cykloprofi.cz/th.php?…) a predni vidle (Reba Team) mi vibrovala jak dobytek! Taky bych se drzel zasady kulaty kotouc. Ted mam zpatky XT kotouce a brzdny ucinek je znatelne lepsi.

        0 0
        • jonti  

          Mozem sa spytat, s akymi brzdami si ho jazdil? ja ho planujem dat dozadu na hayesoch, su tam vacsie dosticky, takze vraj by to malo menej vadit, alebo nie?

          0 0
    • pitos  

      Ja bych koupil raději tento.

      0 0
      • marapara  

        Ten vypadá dobře

        0 0
      • goofy  

        Ten bych bral taky. Vsichni jsou s nima spokojeni a vypada pekne

        0 0
      • ihik  

        jo, mám ho na biku a velká spokojenost. brzdí přes tu střední část a ty výstupky to nebere, takže je to stejný jako klasickej kulatej. nedokážu objektivně srovnat s předchozím shimanem, ale přijde mi pevnější, to shimano se furt nějak kroutilo.

        0 0
        • Bully  

          Mam je taky na 28" sade kol na biku, 180+160 mm. Brzdny ucinek maji znatelne horsi, nez original Magury (Marta), nechapu, jak az moc kotouc ovlivni brzdny vlastnosti. Ale protoze je to na sade kol na silnici, driv ztrati adhezi ty 23 mm plaste, nez by me nejak stvala ta ztrata brzd. vykonu.

          0 0
          • mosquito  

            tak kdyz je to sama dira tak o co maji ty desticky drhnout? to je ta potiz proc takovy kotouce min brzdej

            0 0
      • kout.jk  

        Ten mám, ale ve 203mm :)

        0 0
    • Standa  

      Takže,dostal jsem ho v rozměru 203 k narozeni­nám.Na vibrace konkrétně kotouč Alligator vliv nemá,ale brzdný účinek 203mm je stejnej jako 160mm plnej kotouč,abys dosáhl stejného brzného účinku,musíš na páku pořádně přitlačit takže desky velice brzo přehřeješ.Pokud ti nejde jen o parádu,tak NEBRAT!!! Jestli ho i přez to co jsem napsal opravdu chceš,napiš mi na e-mail adresu a po Novém roce ti ho pošlu-jetej jednu vyjížďku a je zadarmo.

      0 0
    • Cortez  

      Viz. bike-forum.cz/forum/fot­ky/kola_a_kom­ponenty.html?de­tail=3681

      Zatim jsem s nim vyjel asi 5×. Brzdim tim, co ma kolo v profilu. Musim podotknout, ze zaroven s temahle kotoucema (puvodni klasiky Avid bb5 – Roundagon) jsem menil i desky – origo Avid za Fastop. Pri montazi byl trochu problem s tim, aby kotouc prostel skrz trmen, porad to skrtalo kov o kov. Tak sem pridal jednu mini podlozku na adapteru a dobry. Brzdny ucinek…Nastavil jsem to, vyjel ven a po par metrech to brzdilo. Oproti puvodni konfiguraci bylo zajeti otazkou jedne kratke projizdky – nesrovnatelne rychleji nez ty Avid desky s Avid kotoucema. Ale to je samozrejme hlavne otazda toho oblozeni. Brzdnej vykon je naprosto dostacujici, ve predu je 180 a vzadu 160. Pri srovnavani moji predni BB5 a kamosovy Hayes Sole (oboje s jednim pohyblivym pistkem, kotouc 180mm) vysla lip BB5 – byla ostrejsi, davkovani trochu horsi nez Sole (mech. vs. hydra). U 203mm kotouce asi bude problem se skrtanim a celkove v nespolehlivosti a nachylnosti k poskozeni. U mensich velikosti ja problem nemam. Brzdnu silu bohuzel objektivne nemuzu srovnat, protoze tam probehla i vymena tech desek. Celkove spokojenost. Vepredu diky vetsimu kotouci i jinym deskam narust vykonu-naprosto dostacujici pro vetsinu sjezdu v mojem okoli. Vzadu velikost kotouce stejna, narust vykonu maly, ale je to trochu poznat. Kupoval jsem je tak z 50% kvuli designu a jsem spokojen i s vykonem. Kazdopadne myslim, ze rovny, kulaty kotouc pri stejne velikosti, na stejnych deskach a na stejne brzde bude brzdit lip.

      Tak, snad se v tom pude vyznat..

      0 0
      • Cortez  

        Jen dodavam…Me nevybrujou. Maximalne ve velmi nizke rychlosti, kde ty desticky jakoby musi preskakovat pres ty vyrezy v kotouci, je to trosku citit, ale vybracemi bych to nenazyval. Z toho vyplyva nevyhoda – vetsi spotreba desek, kterou signalizuje to hoodne rychle zajeti..

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.