Tak jak jste na tom se stravováním – kupujete si konzervy?
Tady je docela zajímavé video – nejlepší je úplný konec :-)
Tak jak jste na tom se stravováním – kupujete si konzervy?
Tady je docela zajímavé video – nejlepší je úplný konec :-)
Anketa: Kupujete si konzervy?
Hodit na pánev, smíchat s kečupem a na těstoviny ideál – minimum práce, minimum nádobí, minimum peněz a celkem mi to i chutná :)
No tvoje stravovací návyky bych zrovna za příklad nedával. :-D
Však je nedávám za příklad, jen inspiruju další na „Mňamku č.5“ :D
jasně. je to levny, je to rychly a můžete si to udělat doma…
masturbace?!
Hodit na pánev, smíchat s kečupem a… A za stálého míchání lít do záchodu… :-))
Zkus psí konzervu. Určitě budeš mile překvapen :) Ikdyž… Ta bude asi dražší
Když se žere kloubní výživa pro koně, tak proč ne masové konzervy pro psy, že jo. Ale jak píšeš, ta cena je někde jinde :)
Když to video dokoukáš až do konce, tak uvidíš, že si na spravení chuti ty psí konzervy s kusy opravdového masa dali :-)
Neviděl jsem že by to jedli;)
Když už je fakt krize tak radši dobrý hostinec od maggi. Sračka je to asi stejná, ale aspoň to nevypadá jako jednou strávený. . .
fakt ne? VEtší kentus než hostinec jsem nikdy nejedl! Jedl jsem to z ešusu při stanování…
dobry hostinec 3 dny po sobe a do stanu nepotrebujes ani opuzovac hmyzu a ani topeni!
tak to jsi teda slušná bábovka ! Hostinec je fakt ještě v pohodě a po celodenní dřině na sněhu se na něj člověk do stanu i těší. Je to teplý, chuť nikterak příšerná a když dohodíš trochu salámu není důvod si stěžovat.
Doma si to rozhodně nedám, ale na místech kde se každý místo a kilo v batohu počítá je to úplně v pohodě věc a žádný zažívací problémy jsem teda neměl
Už to tady proběhlo, popravdě, čekal někdo jiný výsledek?
já ne :)
má ještě někdo problém s Lidlem:-)
s Lidlom som nemala problém ani pred týmto videom. Nakupujem tam pravidelne. Ale konzervy tohto typu nekupujem vôbec. Pred nákupom si často čítam čo ktorý obal obsahuje. Fakt je to niekedy zaujímavé čítanie. Napríklad na orieškovej pomazánke bolo varovanie, že môže obsahovať stopy orechov :)
na to bude ale nejakej predpis kvuli alergikum. Bejva to i na jidlech, kde zadny orechy nejsou, s tim, ze bylo vyrobeno v zavode zpracovavajicim vejcce, orechy atd, ze muze obsahovat jejich stopy
njn … neni nad to sezrat konzervu, vyrazit s partou na vejlet na Okoř a celou dobu (tzn. 40min) to srat na maximu aby se kazdej ukazal jakej je hustej sportovec … a pak resit v jinym vlaknu krece ;-) a to si myslim ze je presne ten duvod, proc nekdo do diskuse na mtbs.cz napsal ze je velkej rozdil mezi sportem a pohybovou aktivitou
z konzervy jedině tuňáka
ty ,,masa'' z konzervy jsou tak výživné jako psí hovínka
Přesně tak, jedině tuňák, jedině Kaiser Franz :)
Já si hromadu tuňáků dovezl z Německa hned po Fukušimě. Teď ji pomalu likviduji :-)
A až je sníš, tak utrum?
S těmihle mořskými jo. Z Fukušimy se do moře dostalo a stále dostává obrovské množství svinstva s dlouhým poločasem rozpadu. Takové plutonium se sice nerado šíří vzduchem, protože je těžké a taky ve vodě si rychle sedne na dno, ale časem se dostane do vodních rostlin a tím i do ryb, které pak odplavou na druhý konec světa. A plutonium jim z Fukušimy uniklo. Lehčí prvky se šíří rychleji, roznáší je voda, už je zamořená Havaj, západní pobřeží USA i Aljaška. A jestli se jim zhroutí ten 4. blok, tak je vymalováno.
Nechceš snad říct, že všichni lidi na světě (nakonec stejně) umřou?! To ne! Že ne?!
Ale jo, umřou. Problém je akorát v tom, že spousta lidí to vezme (a už i bere) zkratkou a to, aniž by o ní usilovala nebo o ní třeba i jen věděla.
z geologickýho hlediska je to fuk :-)
z (jisteho) ideologickeho hlediska je to dokonce spravne :)
U mně asi bude stačit si dát na pár let jen pauzu. Pokud člověk počítá, že by se nějaká ta rakovinka z tuňáka fukušimského mohla projevit za nějakých 20 let, tak mě by už dostat nemusel :-)
když se ale budeš furt stresovat kvůli konspiracím a tuňákům, tak umřeš brzo na žaludeční vředy ;-)
Určitě jsi ale taky zaregistroval, jak běžnou se rakovina stává. Příroda nám pomalu začíná vracet to, co jsme ji kdysi provedli. A to, co ji provádíme nyní, s ještě větší silou poznají další generace.
Ale kdepak. To je prostě tím , že se dnes člověk dožívá v prúměru daleko delšího věku , než dříve. Dřív byl prostě dávno už mrtvej na něco jinýho , než by měla rakovina šanci. Dnes se ji dožije. Nikdy před tím se takhle fajnově a dlouho nežilo .
To by platilo, pokud by rakovina byla výsadou stáří, jako kdysi. To však dneska neplatí, umírají na ni čím dál mladší a je jich stále více. A teď si představ, jaký by tento stav byl, pokud by se léčila (vůbec), jako kdysi.
Zásadní problém vidím v tom, že dřív byl nejspíš problém rakovinu vůbec diagnostikovat…
Svět podle společnosti Monsanto
Dobrou chuť :-)
Po zhlédnutí tohoto dokumentu si myslím, že je úplně jedno, jestli si koupíš nový, fukušimský tuňáky, nebo ne :-(
daleko delsiho veku? oproti treba casum pred cca 80lety ani o moc ne…
Nerikam ze nezijeme v klidnych casech a casech hojnosti z pohledu historie, ale diky hektickymu stylu zivota, srackam co jime v jidlech atd. se rakovina stale objevuje vic a vic, ikdyz uz na ni tolik lidi neumira, tak jako driv…
A ty ještě nemáš doma Geigerův počítač, aby sis to mohl třeba hned v obchodě očuchat? To je tedy zklamání. Já myslel, že jseš připraven, a ty zatím jen furt kecáš a skutek utek.
Problém plutonia není ani tak v tom, že by tě zabila jeho radioaktivita, jako v jeho jedovatosti jako takové. Dostatečně velkou smrtelnou dávku vůbec nenaměříš (a ani ji najednou pozřít netřeba, protože plutonium se v tobě hezky ukládá) a pokud při pitvě nepůjdou přímo po plutoniu, tak pravděpodobně vůbec nezjistí, žes zemřel právě na otravu tímto jedem. Pokud by se plutonium z MOX paliva třetího reaktoru spravedlivě rozdělilo, jedna palivová tyč by stačila snad pro 2 mld lidí.
Měření, které doporučuješ, může bezprostředně po jaderné havárii nebo jaderném výbuchu mít smysl třeba pro takového pijáka mléka, sledujícího koncentraci jódu 131 s poločasem rozpadu 8 dní. Pokud včas nespolkl tabletku a tento radionuklid naměří, nemusí mléko vylévat, ale stačí ho strčit na 3 – 6 měsíců do mrazáku. Po 80 dnech je na tisícině původních hodnot a po 160 dnech na miliontině. Jestli i potom něco naměří, má smůlu, protože se bude jednat zřejmě zejména o stroncium 90 (poločas rozpadu 28 let) a cesium 137 (30 let).
To je zajímavé že miliony tech lidi co žerou ty miliony rybích konzerv hromadně neumírají? Když tě tak tíží plutonium z nějáké elektrárny na opačné straně zeměkoule, co teprve „naše“ rtuť, olovo a tak dále?
Ale umírají, jen se to maskuje, že ten umřel na tuto nemoc, támhle ten zase na onu. Dneska se zásadně nic nevysvětluje a nepropaguje v souvislostech. Když dneska nějaké dítě netrpí nějakou chronickou nemocí nebo aspoň alergií, tak je prostě divné.
No dobře, ale stejně si ten počítač obstarej. Na tvém místě už bych měl pronajatý kryt CO, napěchovaný žrádlem a vodou.
A na co se teda ve skutečnosti umírá?
to je tajný :-) kdyby ses to dozvěděl, tak záhadně zmizíš…
tak u nás se to asi zprůměrovalo, dcera s cukrovkou, ale jinak jako řípa, ATB asi třikrát za dvanáctiletý život, a sedmiletý syn jak řípa, ATB jednou za život…:-)
A já od mala až doposud krmen v očích B-F tím nejhorším, co si lze představit, a atb 1× za 24 let. Kde je chyba? :D
jsi zombie :-)
Mas stesti..ja mel pred par lety nejake zdrav. komplikace a moje doktorka mi na to akorat umela napsat ATB…kdyz jsem za dva roky mel ATB asi 5×, rozhodl jsme se uz k ni nechodit…trochu sme se zamyslel nad sebou a uz mam klid:)
žádná chyba, máš dobrý genetický základ… ale nějak jsem tu tvoji otázku stejně nepochopila…
Jasne lidé chcípají jak na běžícím páse, nikdo si toho nevšímá a všichni doktoři vyspělích zemí falšují pitevní zprávy, vetší kravinu jsem fakt neslyšel. :-D Co tam teda píšou? Mrtvice, infarkty nebo co?
A přitom jsou všichni otrávení z tuňáků.
co je to tunak?
To bys nepochopil.
Čím to, že jsem přesně věděl, co to bude, aniž bych otvíral odkaz? :-D
telepatie? :)
na to nemas mentalne!
A přitom jsou všichni otrávení z tuňáků.
Se divím, že někdo tak obezřetnej jako ty se nechal takhle ojebat a zmasírovat a nakoupil hromady konzerv tuňáků plnejch sraček unikšív z desítek tichomořských jaderných pokusů.
S tím se počítá a není třeba to řešit, protože proti tomu už nejde nic udělat. Fukušima je ale navíc a je tedy zbytečné ji do sebe cpát, pokud nemusím. Kdo to prošvil a včas nenakoupil, tak Fukušimu řešit až teď samozřejmě taky nemá smysl.
:-DDD
Uz si prestan delat prdel :-D
když těch tuňáků sežereš dost, můžeš si svítit prstem, jako E.T. ;-)
Co nadělám, je to prakticky jediná mořská rybka, co jím :-)
Proč?
Chutná mi a je to poctivý kus libového masa :-)
Asi si z nějákého zvráceného duvodu zasedl pouze na tuňáky!
To jsou němečtí tuňáci, plavou spořádaně výhradně v německých výsostných vodách.
ve formacích, pochopitelně :-)
konzervy ne-e. Skor mrazene veci (pizza, tvarohove knedliky). Ale ani to asi nie je ziadna vyhra :) Ako nudzovka musi stacit.
nechapu, chci li rychlovku tak osmahnu cibuly, cesnek, spenat, pridam trochu smetany a pak testovinu-zasypu parmazanem = 30min prace, chut naprosto jina;-)
reakce na zakl.
To jó , ale 30 min je cca 10 násobek toho co považuju za „rychlovku“ :-)
+1
Tak si kup ty těstoviny v tom sáčku (dělaj se špenátové, česnekové, sýrové, houbové apod) jen to jebneš do vroucí vody, vaříš tuším 8 minut a pochutnáš si 16× víc než na konzervě. A výživově o 2 třídy jiný level.
vyzivove…
neberu nejaky papirovy hodnoty jidla, v tom se nevyznam. ale kdyz sezeru ty nudle, o kterych pises (btw. psane je to pro dve persony :-) ), su hladnej do dvou hodin.
sfutrovat konzervu lanchmeatu neni uz takova prdel a jsem po tom opravdu najezeny. chut jde stranou, pac jak jsem uz zminoval instantni sragory a plechovky nejsou imho primarne urceny ke spotrebe v teple domova a nejakemu debuzirovani, ze. ;-)
Nudle jsou sacharidy, maso bílkoviny a tuk, tak proto ten rozdíl :-)
A proto by měl uvařit ty těstoviny a kypnout do nich ten lanchmeat.
jak rikam, nerozumim tomu, ale nejsou ty sacharidy i v chlebu, ktery k te konzerve budu prikusovat? cili vyvazena strava. instantni nudle s omackou hned plachnou. ;-)
Jo, sou, obecně ve všech obilovinách, je to jeden z produktů fotosyntézy, tak ještě aby tam nebyly :-)
jasně že to v tom chlebu je taky, nejsem takový odborník abych se zaručil za to, že ty těstoviny budou výživnější než ten chleba (polysacharidy), ale myslím že o něco by to jídlo vydatnější bylo. Jinak na chlebu a konzervách jsem strávil 20ti denní dovolenou a nějak extra mi to neublížilo.
+1
a těch 30 minut si ještě přehnal. . .za tu dobu to stihneš i sníst
to asi jo, za cca 10min se vse smazi a delaj se testoviny:)
pre mna rychlovka znamena max 5 minut prace aj s umyvanim naspineneho riadu.
Tak za 5 minut si můžeš nas*at do ruky a popřát si dobrou chuť. Výživově stejný jak pseudomasa z plechu a nemusíš řešit nádobí ;)
Pan bude asi gurman :)
30 min je dost. Mam mnohokrát ověřený, že za 35 min stihnu uvařit i sníst vynikající spaghetti carbonara (slanina či něco podobnýho, parmezán/pecorino, vajíčko, olioil, česnek). Je to rychlý, výživný a ještě je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel :-)
Za 35 minut to zvládnu i s boloňskýma špagetama… Vč. přípravy. Teda ale bez umývání nádobí…
To teda nevím jak to děláš. Já když dělam boloňskou omáčku (třeba do lasagní), tak jí mírně vařim tak 2,5h. Teprv tak po těch dvou hodinách se ty chutě a vůně pořádně rozvinou a propojej. Umejvání nádobí se nepočítá, to dělá myčka.
hodis sklenici na 2min do mikrovlnky a pak to behem 30min vykypes na testoviny a mas to :D
:D gurmán
jako nerikam ze tohle zrovna jim… mozna 5× do roka jen sem mu naznacil ze to jde i rychle :)
kdyz se nad tim zamyslis tak kdyz vari jedno jidlo 2,5h a mas zrat aspon 6× denne tak to nedela asi nic jineho nez jen vari ne… to je po me dost mimo… pokud nejsi rentier nebo kuchar ze… :)
však jasné :)
Musíš ale vzít v potaz, že celou dobu u toho asi nestojí. Mrskne to na sporák a na nízkou teplotu to nechá provařit. Mě stačí když si takhle vařím o víkendu, bo přes týden není čas.
pres tyden jis sracky z jidelen nebo davas litr za jidlo kazdy den? :)
Právě že jím sračky ze závodky, tak si chci po týdnu spravit chuť :) Pracuju na okraji města a ani si nemůžu odskočit nikam na menu, protože poblíž nic není. Nemyslím si, že je nutný dávat za jídlo litr denně, aby bylo kvalitní a chutný. Přece jen meníčko tě přijde na ± 75 kč a to je solidní cena za oběd.
a menicko za 75,– je podle tebe kvalitni?
nechci do toho ryt, sam tez nežeru nijak extra.. jen tak se ptam :D
Chce to vědět kam jít. . . samozřejmě ne všude je to pecka, párkrát jsem se spálil, ale znám pár podniků, kde jsou za tuhle cenu meníčka opravdu dobrý.
Když podnik přes oběd podává pouze menu, tak se na tuhle cenu myslím v pohodě dostane a pak záleží jen na kuchaři.
ale uznávám, že 75 jsem podstřelil :) spíš to je tak 85–90
Tak ono těch 2,5h tam u toho neni třeba stát, stačí to tam na začátku chvíli šmrdlat a pak to nechat samo bublat a věnovat se něčemu jinýmu. Ve výsledku s tím je práce velmi málo. A samozřejmě je dobrý toho udělat víc porcí najednou. Chce si to holt dobře zorganizovat :-)
nechat to doma bublat a jet na trenink? jit na nakup nebo jit do prace? :)
Záleží na možnostech, je lepší při tom bejt doma a věnovat se jiným činnostem (uklízet, prát, studovat apod) :-) Je fakt, že když člověk v jednom kuse někde lítá a domů se jde skoro jen vyspat, tak to pak nejde. Ale pak už je stejně asi lepší si někde něco dát, než něco zbrkle klohnit a doufat, že to pude jíst :-)
dobrá organizace a příprava = polovina úspěchu
Mikrovlny Nebrat! Největší zlo jsou plastový pixličky v mikrovlnce…
Proč? Telefonem si natlačíš do hlavy mikrovln rozhodně víc.
Ona se stačí na tu pixlu po několika použitích podívat.
Telefon nosím co nejdál od těla, měsíčně provolám tak 7 min.
S tímhle přístupem radši ani nedýchej, abys do sebe náhodou nedostal něco špatnýho:-)
No poblíž bydliště měří kvalitu ovzduší, a některý hodnoty jsou nejhorší v republice :-)
rozumim tomu spravne, ze teda prodychas tak 7min. mesicne? :-D
A ještě jako bunus máme na střeše BTS :-)
vzhledem k tomu, ze pod svicnem je nejvetsi tma, bych byl uplne vklidu. ;-)
No je to pochopitelně šizené, prostě šup šup honem honem. Ale maso z konzervy ani kečup do toho nedávám (mleté maso a protlak/rajčata)…
2,5hod? neni to nejak moc?
Moc ne. Ale je to dost :-)
za 30min si udelam kuřeci s ryzi nebo testovinama… bude to vyzivnejsi nez jen ty tvoje testoviny… :)
rychlovka je do 10min max :)
a já se rozmejšlím jestli si namažu chleba a nebo radši jen najelu mléko do misky, dám ohrát do mikrovlnky a zasypu mussli … mussli většínou vyhrává ke snídani a k večeři …
všechno co trvá dyl jak 10 minut i se snezením a uklizením je zdlouhavý …
podle me snad konzervy ani neaspiruji na to, aby je nekdo zral doma. v horach si kazdej rad chvilu pohoni konzervu „cunika“ na varu v esaku a zakousne chlebik. ;-)
Do hor se berou MRE, to si na nic nehraje:)
to je zbytecne drahy.
Záleží jaké máš zdroje, ale vzhledem k tomu že máš sežrat 3 za den, tak jo, máš pravdu:)
Konzervy nemám rád hlavně pro jejich názor na používání trojpřevodníku na silničním kole.
To video je dobrej humáč :-)
Používám pouze v nouzi a na cestách, tam bohužel nic chutnějšího a trvanlivého z této oblasti neexistuje (zatím stále nemáme lednici). Ale vybírám poctivě:
Na cesty si jídlo navařím a zavařim do sklenic :-)
Když jedu na čundr a vím, že budu mít první dny možnost zbavit se odpadků, tak takovou konzervou rozhodně nepohrdnu. Přecijen pořád dokola těstoviny s boloňskou omáčkou z prášku s trochou lovečáku – to časem omrzí. A i k chlebu mi to připadá lepší, než nějaká Májka a podobný srajdy. Při třech týdnech v horách ten tuk taky není na škodu…
Na čundr byl základ chleba a domácí špek :-)
Domácím špekem moc nedisponuju a chleba moc nevydrží. Ale na začátek taky :-)
chleba v útěrce vydrží dobrý i týden, ale problém je v samotném chlebu, který prostě obsahuje moc vzduchu a zabírá tak zbytečně místo:)
Já mám velkej batoh, tak mi nejde o místo, ale o váhu – když už to má 28 kilo, tak je to na mě moc – proto ty konzervy na větší akce beru maximálně na začátek. Chleba v utěrce jsem nezkoušel.
skor všude se dá ulovit potulnej pes…takže konzervy netřeba, stačí mít s sebou česnek a chleba :-)
.a když střelíš nějakó staró ludru, tak i papiňák..
:-D
na tom něco bude :-) ale tak dá se – borec co jezdí různě do Himalájí a tak, tak s sebou papiňák tahá…ale vaří v něm zeleninu :-)
Chtěl bych se zeptat všech, co by konzervu nikdy nepozřeli, kde berou vitamíny? Z kupované zeleniny? Třeba taková rajčata, to je fakt kentus a přestali jsme je kupovat. Přes léto máme svoje a pokud ještě/už nejsou, tak prostě zmizí z jídelníčku.
Za komančů to bylo normální, že byla jen sezóní zelenina a ovoce je to přirozený. Co třeba zimní zelenina, která se dá skladovat – zelí, kapusta, dýně apod. např. kysaný zelí je zdroj vitamínu dostatečný i vlákniny.
Kysané zelí především perfektně funguje, když je člověku zle a potřebuje to ze sebe dostat ven :))
Na to fungují i prsty, konkrétně stačí jeden.
U mě ne, proto to zelí :(
grc!
Ale prd ;-)
ale hovno!
máš pravdu, po kysaném zelí jsou prdy zaručeny :)
Jasně, ale co když jsou geneticky upravené, prášky vyhnané, a herbicidy postříkané? Jak to řeší ti, co by konzervu nepozřeli?
Tak to už máš jedinou možnost vše si pěstovat sám, ale i tak je vše kolem zamořený.
a nakonec umřeš, tak jako tak…
Tak já s tím až tak velký problém nemám. Vepřovka „Premium“, na cibulce, a vařený brambory je fakt mňamka ;-) Je fakt, že ne, jako nedělní oběd.
Vždycky mě dostane můj kolega z práce, co by si v životě neohřál cokoliv v mikrovlnce. Občas však drží mobil u ucha 1/2–3/4 hoďky :-) Ten se asi taky rozhodnul, že neumře, protože kdo si ohřívá jídlo v mikrovlnce, ten umře.
Kvasena kapusta ma len polovicu vitaminu C nez cerstva. Kde by sa taktiez pri mliecnom kvaseni vzal vitamin C.
Zajímavé, dej sem odkaz.
Taky bych se klonil k odkazu všude píšou opak takže?
Chcel by som sa spytat vsetkych, co sa zivia konzervami, kde beru vitaminy? Z kupovanych konzerv?
Nemyslím, že se tu někdo živí pouze konzervami…
Tak to jsi krapet nepochopil. Bylo to myšleno tak, že kategoričtí odmítači konzerv musí někde brát vitamíny. Pokud je berou z geneticky upravené, umělými hnojivy hnojené a herbi/pesticity ošetřené zeleniny, tak je úsměvné, že by konzervu nikdy nepozřeli, protože to není zdravé.
Ale tady nejde aspoň u mě jestli je to zdravé nebo ne ale o chuť a to se na mě nezlob ukaž mi konzervu která je chutná :-) a je v ní opravdu maso.
O chuť se nelze přít:-) Ovšem takové španělské rajče koupené v Česku v prosinci, to je skutečná lahůdka!
No nic, vysvětlili jsme si, co jsme mysleli, dál se nemá cenu přít.
To jo no. Až budu mít vlastní bydlení, budu mít velkej mrazák a bude se zamražovati zeleninka ze zahrádky.
Nevěř tomu, se ti nebude chtít/nebudeš mít čas o tu zahrádku pečovat :)
Bude mít čas, ale nebude už jezdit na kole. Vidím to u mojí ženy. Ale rajčata jsme měli fajnový ;-)
Já jsem jablečnej závislák a tak mám u svého zelináře zajištěna litoměřická jablka od sklizně až do jara. Zbytek jara a léto přetrpím na těch dovážených hnusech bez chuti a od podzimu zase ujíždím na litoměřických mňamkách :-)
Máme zahradu, máme spoustu zeleniny i ovoce. Já se pravda nemám o ní moc čas starat, bo pořád jsem na cestách/na koleji/v zahraničí, ale mamina, náš největší zahrádkář chodí cvičit, na kole jezdí a kdyby nepracovala tolik co pracuje, tak má čas i na spoustu jiných věcí.. jde o priority.
Zahrádka navíc nemusí být tip ťop, ta naše občas vypadá jak plevelový prales a na chuti zeleniny se to nijak neprojevuje :-)
to je ono, tchyně musí mít všechno nalajnovaný a v zákrytu, dřou tam s tchánem, moje mamča kvůli zádům prostě nemůže, a chuťově mají své výpěstky srovnatelně mňamózní:-)
no a protože nezdravý jsou z určitýho hlediska vlastně všechny běžně dostupný potraviny, nejlepší je nežrat a chcípnout hlady zdravej…
Přesně ;-)
Určitě je na tom hodně pravdy. Stačí se podívat, jak vysokých věků se běžně dožívali ti, co přežili koncentrák. A jak dobře vypadali i v tom vysokém věku, zpravidla žádní nemocní tlusťoši.
tím chceš naznačit, že ty koncentráky vlastně byly takový ozdravný pobyty? už to nehul, prosimtě, ztrácíš kontakt s realitou…
Jen jsem tím chtěl naznačit, že určitá střídmost není na škodu, spíše naopak. Tihle lidé znali hodnotu jídla a tak se k němu chovali i po zbytek života, uměli žít skromně a dokázali se tak vyhnout dnes zcela běžným nemocem z přežírání.
Není to spíš tak, že po strádání následuje přežírání?
Mělo by to tak být, ale u těchto lidí asi převážilo něco jiného. Prostě to v nich zůstalo. Alespoň já mám pocit, že u střídmosti zůstali a smysl života nalezli v něčem jiném, než se přežírat. Ale třeba se pletu.
A nebylo to tím že tito lidé narozený za 1 republiky nestačili posbírat za svůj život tolik sraček ve žrádle jako tomu je teď? Vždyť dneska, když ženská kojí je pomalu divná – přeci v marketu máš plno prvotřídní dětský výživy, která je lepší než mateřské mléko, apod..
Nad tím sem dost přemýšlel. A nic sem nevymyslel…
Kdyz nejakou konzervu, tak fazole Heinz, je tu snad nekdo kdo je nema rad? Jedinej problem u me je ten, ze bych sezral treba 3 konzervy naraz a ono je to pak dost drahy…
Síla, já sežrat na posezení plechovku fazolí tak mě rozerve…
No je fakt, že fazole jsou snad jediný jídlo, který mi z konzervy chutná víc než „normálně“ upravený.
Ak si spoločensky vyťažený fazule dobrý nápad nie sú :D
No, to je fakt překvapení, to by jeden nečekal…
vzpomínám na starý dobrý časy v čr.. dal bych si klidně hned… tady v UK lidi kupují horší kentusy.
TPSF vedou!
z konzerv jedině tuňáka, fazole Bonduelle a vepřové maso jedině v sklenici od řezníka
ja konzervy s rybyma celkem casto, podle me kvalitativne jedna z nejlepsich potravin pomer cena vykon, ale klidne me vyvedte z omylu …
Mě by zajímalo, jak u potravin měříš poměr cena/výkon?
Jako jestli nejepší poměr má obrovská hromada nějakej ještě poživatelnejch amarounů za pár kaček nebo jak.
tak pomer cena/vykon bylo asi spatne receny … kazdopadne to podle me je za 35 kacek 200 gramu velmi kvalitni a ihned pozivatelny bilkoviny …
Prosím ukaž mi za 35kč 200g takové bílkoviny o jaké píšeš a koupím ji od teebe klidně za 50kč:)
ok … masa … bilkoviny asi min
Asi tak 40g, což je na maso z mořské ryby pořád dobrá cena, a tím i ten tvůj poměr cena/výkon, ano dá se to u potravin vysledovat, sacharidy a bílkoviny jsou uvedené na obalu a tak se to lehce spočítá.
V konzerva párky v nálevu z Kostelce a lančmít Maling. No problem.
Ty párky jsou skvělé.
lančmít Maling v hranatý pixle je klasika už desítky let :-)
Ale takový olejovky nejsou špatný. Mám doma ještě jedny schovaný, až přijedu z práce, tak půjdou frajerky. :-)
Kdyby se dělaly takové konzervy, které se za dřívějších dob minulého režimu dávaly vojákům, jako nouzovku bych si dal. Ale to se s těmi dnešními konzervovanými zbytky nedá srovnávat.
za dřívějších dob minulého režimu dávaly vojákům garantuju ti, že by sis to dal jednou, podruhý a potřetí bys byl radši o hladu.
Vzpomínám na ďábelský tousty v '96, o tu byl boj :-)
r.96 neni „dřív“ ;-)
tím je myšleno 70–80. léta ;-)
Psal jsem o svém zážitku, nevím zda-li si autor příspěvku pamatuje chuť konzerv z dětství od taty, pokud má správně vyplněn r.n.
já je taky nefasoval na vojně…ale daly se ty KD sehnat i mimo a jezdili jsme s nima na čundry :-)
Máš určitě modrou, že ano?
Tu měl snad každej, kdo měl v hlavě aspoň zbytky mozku :-)))
jsem měl za to, že modrá byla určena pro kriply, lidi stižené různými mentálními poruchami, vývojovými a genetickými vadami atd…
zdraví prošli odvodovou komisí a nastoupili na vojnu…a je velká chyba, že už to tak není i dneska!
To záleží na úhlu pohledu.
Říkali to ti, které odvedli.
Ti, které neodvedli, říkali to co Karliner.
Neměli modrou i vysokoškoláci?
ne, ti měli zkrácenou službu
Jo třeba pro kriply co mají sennou rýmu :-)
Na vojnu nastoupili možná fyzicky zdraví, ale duchem rozhodně ne, protože ti si raději nějak, jakkoliv obstarali tzv. „modrou“ knížku než by se ponižovali před bandou kreténů na buzeráku a ztráceli drahocenný čas…
tzn. upláceli, podváděli a teď z toho dělají své plus? no…pak ta naše společnost nemá být tam, kde je…
Nesouhlas.
takže kdyby šli na vojnu a tam to rozkrádali a ještě se flákali,tak by naše republika teď vzkvétala?
proč by měl poctivej člověk něco rozkrádat? já jsem nic nerozkrádal a plnil jsem zadanou práci…
ty máš asi nějaké pokřivené vnímání, že tě vůbec napadají takové možnosti…z lidí jako ty se přesně rekrutují Janouškové a další…
no podle mého pokřiveného vnímání, teda ty lidi co si podplatili modrou knížku a místo na vojnu šli do pracovního procesu, tak pro tuhle republiku udělali mnohem víc, než ty co se tam zašili a hráli si na vojáky…
jj, Lacina si taky to svý chování na dálnici uměl hezky odůvodnit…ale to jsou jen kecy, zákon je jednou danej a platí, tak se má dodržovat.
pokud se ti to nelíbí, máš postupy, jak zákon změnit…
Seržo, nezlob se na mne, to jsou ale hrozný kydy :-)))
tak se zákon nemá dodržovat? a žádnej? nebo jen některej? a kterej jo a kterej ne? a kdo o tom rozhodne? Ty? já?
Klíííd nerozčiluj se! Ty jsi tam musel být ukrutně šikanovaný jinak by jsi se tady tak neošíval… :-D
naopak, potom, co jsem jednoho „mazáka“ poslal na POŠku a ostatním jsem sdělil, že jestli to ještě někdo zkusí, je mrtvej, tak jsem žádnej šikan neměl…
Bych se chtěl zeptat na Tvůj názor proč se vlastně šikana na vojně děje?
to by ti asi vysvětlil nejlíp nějakej psycholog…určitě za tím budou nějaký komplexy, vztah k matce atd… :-)
No jestli to nebude spíš tím, co psal už prve Karliner.
Takže se dá říct, že prostředí vojny je živnou půdou pro realizaci patologického jednání psychicky labilních jedinců.
Můj obrázek o armádě je čím dál lepší ;-)
úplně stejný prostředí je v každý firmě…
Tak to díky Bohu, že jsem v životě měl štěstí na jiné firmy a do dnes jsem šikanu nezažil :-) Možná v budoucnu, ale musím doufat!
Zajímavé mínění.
sikanovanej si za to muze vzdycky jistym dilem sam. ;-)
uprimne… divil ses nekdy proc zrovna ten ci onen dostaval cocku? :-))
ano :-)
Jsem docela rád, že jsem do teď žil, a doufám, že i nadále budu žít, v jiném prostředí. Nikdy jsem nikoho nešikanoval, šikanovaný jsem nebyl a ani se šikana v mém okolí neděla :-)
Přesně, znásilněný ženský si za to taky můžou samy, nemaj chodit oblékané jako kurvy. Nemluvě o tom, že u okradených je to stejné, nemaj ty kurvy mít víc peněz, než zloději.
s tímhle názorem se můžu plně ztotožnit.
nazor hodny magora, bravo!
tak kazdopadne jdes svym pocinanim stesticku naproti. ;-)
No a proto by bylo dobré jedince, jež ti to „štěstíčko“ přinášejí od ostatních eliminovat. Sice by to výchovně, ve smyslu že by to ostatní narušení nedělali, asi moc nepomohlo, ale alespoň by nedocházelo k recidivám ;-)
imho pri sikanovani nemusi jit nutně o transfuzi, metro ci jukebox. staci kdyz si z nekoho jen delas srandu. cili jsem sikanovan a sikanuji cely zivot. :-D
btw. kde mas cepici? :-DD
Nechápu otázku! ;-)
Liška s medvědem nemají co dělat a tak si řeknou, že zmlátí zajíce. Aby to nebylo jen tak, rozhodne medvěd: „Když bude mít čepici tak ho zmlátíme, že má čepici a když ji mít nebude, tak proto, že ji nemá.“ Tak jdou za zajícem a liška říká: „Ahoj zajíci, kde máš čepici?“ Zajíc říká: „Nemám.“ Tak ho zmlátí, že se nemůže pohnout. O pár dní později nemají co dělat a tak, že zase půjdou zmlátit zajíce. A aby se neopakovali a tak liška říká: „Budeme chtít cigarety, a když budou bez filtru tak ho zmlátíme za to, že jsou bez filtru a když budou s filtrem, tak ho zmlátíme za to že jsou s filtrem.“ Tak jdou za zajícem a medvěd říká: „Ahoj zajíci, máš cigarety?“ Zajíc na to: „S filtrem nebo bez filtru?“ Vtom ho medvěd začne strašně mlátit a řvát na něho: „Ty hajzle, kde máš čepici!!!“
Dík. To jsem neznal :-)
kdo rozhodne o tom jak mam zit? Ty, Oni nebo snad samotny On nad nami vsemi?
radsi ja sam…
aby se pak někdo s podobnou argumentací nerozhodl, že nemáš žít vůbec ;-)
No tak by to ale melo byt, ne?
ty o takovych vecech taky musis rozhodovat ne?
Já mám teda modrou bez uplácení. Dostal jsem ji aniž bych se o to vůbec snažil.Ale ty lidi, co si ji koupili,tak docela chápu. Proč by si měli nechat ***** 2 roky na hlavu od lidí, který o reálným životě věděli prd. A další věc – za tu dobu mohli být profesně úplně jinde.
Já teda taky, stačilo poslat zprávu od dochtora na vojenskou správu… ale dyž mi kolega vyprávěl jak klátil na civilce učitelku v kabinetě, tak jsem možná o něco přišel. :-)
Toto může napsat jenom někdo, komu v hlavě nezbyli ani zbytky mozku.
nechceš si o tom promluvit někdy osobně? ;-)
Jo, to by jistě nějak šlo :-)
mail mám v profilu
potrefená husa se ozvala ? Sorry tak hloupá reakce se hned tak nevidí :-P Rozhodně netvrdím, že vojna byla nějakou spásou, ale pro spoustu současných rozmazlených zmetků bez odpovědnosti atd by byla potřeba
A další :-)
Hlavně hoši musíme nějak domluvit, aby nekolidovali termíny.
na šest serža, Bjerndi o půl sedmé. Na sedm dojde Janouch, a o půl osmé manža.
Já se s Tebou snad na něčem domlouvám ? Pišeš bláboly tak jsem se ozval. Urážet někoho za názor je dost laciný. Nemluvě o neznalosti shody podmětu s přísudkem :D
Takže chceš jít první?
Domluv to se seržou, aby mu to nevadilo.
Já nemám zájem se s Tebou setkávat a ani rozdíl v názorech řešit fyzicky, proč taky ?
Neboj, mě dáš. To vás na vojně, kromě gramatiky, taky přece učili.
vedle, já na vojně nebyl
Tak to už chápu, ale úplně jsi mi rozhodil harmonogram. Budu muset ještě nakrknout Karlinera, aby se mi zaplnilo volné místo.
Hele a proč vlastně píšeš moudra, když s tím nemáš, a ani jsi nemohl mít, žádnou zkušenost?
je pravda, že většinou tyhle flamy tady nepročítám, ale při příspěvku u konzerv mě trochu zarazilo, že nadáváš někomu do " týpka bez mozku " jen kvůli jeho názoru.
Ale možná to je jen nějaká Vaše válka a zbytečně jsem se zapojil
To napsal Karliner, já si to jenom vypůjčil :-)
A nepatřilo to ke konzervám, ale k nástupu do ČSLA :-)))
kdybys vynechal toho manzu, bylo by to polovicni. takhle pro me top prispevek dne. turistovi tunaci jsou tesne v zavesu. :-DD
Ach jo. Nechceš se raději vrátit k rozumování na idnes? :-)))
cenzura mě moc nebere, ale radši mi řekni s jakou částí mého příspěvku máš problém ?
Tady: Rozhodně netvrdím, že vojna byla nějakou spásou, ale pro spoustu současných rozmazlených zmetků bez odpovědnosti atd by byla potřeba
Nemáš pocit, že vychovávat děti by měli rodiče? A proto, že to, podle tebe, někteří nezvládají, tak bys všechny poslal na dva roky povinně do „kriminálu“, kde by se naučili chlastat, hulit, lenošit a vojebávat co se dá a já nevím co dalšího si kdo z vojny odnesl. A co bys udělal s rozmazlenejma zmetka ženského pohlaví?
No a kvůli nesouhlasu s příspěvkem mě posíláš pryč ? Jinak zpět k tématu, tohle beru a je to na diskuzi. Osobně jsem na vojnu nechtěl a taky na ní nebyl a uznávám, že důvody pro všobecnou brannou povinnost pominuly.
Zároveň si ale myslím, že spousta lidí díky vojně dospěla a za ztracený čas to nepovažují.
Asi máme trochu rozdílnej pohled na vnímání armády a já ho tak negativní jako ty nemám i když jsem jak už jsem napsal bez zkušeností.
Poslal jsem tě pryč se smajlíkem vole, já jich tam dám příště víc.
Jinak – ukaž mi jednoho jedinýho vysokoškoláka, který nepovažoval vojenskou katedru a vojnu po škole za ztracený, ale totálně ztracený čas. Naopak, zase věřím, že většinou pro učňovskou mládež to byly dva roky flákání, chlastání, šikany, dokazování si, že nejsou v životě úplný nuly atd., navíc si za státní peníze mohli rozšířit kvalifikaci různými kursy apod. Je dobře, že povinná vojna není a že se v armádě realizují „zelené“ mozky, jako všude jinde ve světě..
Já nedávno měl zrovna rozhovor s chemikem a ten měl náhled jinej. Ale obecně Tvoje argumenty beru, paušalizovat na všechny nejde a samozřejmě jsem slyšel i příběhy z druhé strany o flákání a chlastání
přijímač+případné kurzy a stačilo by – vojna 2–3měsíce, ten zbytek roku byl totálně o ničem (aspoň u mě)
UBS: hospoda-služba-hospoda-služba…? :-)
z nějakého důvodu, který si nechci pamatovat, jsem v době vojny byl abstinent :-)
ale takhle to tam dělalo hodně kluků (stráž utajované vojenské techniky :-D )
tak, tak – prijimac + neco malo k tomu… Kdyz vidim nekdy dneska ty mlady kluky, co sotva udelaj 2kliky, to je des…
Tyhle názory mě taky dostávají:D Co je ti po nějakých tenkých klucích? To je snad jen jejich problém, že za větru nemůžou chodit ven. Vychrtlý na rozdíl od přežraného tě ničím neomezuje.
+1 :)
sam nejsem zadnej bucek, jsem od prirody hubenour, ale snazim se sportovat a rozvijet telo i ducha, ale dnesni chcipacci me dostavaji stejne jako mozna tebe me nazory…:)
A snad se asi shodneme na tom, ze alespon nejak fyzicky zaklad by mladez mela mit ne? A pokud 18lety mladik neuplave 50m v bazenu v kuse, tak je zrejme neco spatne ne?
Tak souhlasím, že nějaká základní kondice by měla být samozřejmostí, ale s tělocvikem jednou týdně, který stejně každý ojebe a bez vlastního zájmu o věc to půjde těžko. Jinak abys mě nenařknul z toho, že jsem potrefená husa, rozhodně nemám typicky cyklistickou postavu. Jen takové věci jak kdo vypadá jsem přestal řešit už dávno, jsem sám se sebou hodně spokojený a nemám potřebu řešit ostatní, protože vím, že až budou chtít tak na sobě máknou.
Při tom psaní jsem přemýšlel že vlastně na co by jim v dnešním světě byla fyzička, když sedí u kompu a peníze už se fyzickou dřinou málokdy vydělávají, napadlo mě jedině, že by to mohlo třeba někomu zachránit život( kdy fyzický zdatný jedinec vytáhne někoho z vody, nebo pomůže zraněného odnést z lesa do civilizace:)
To, že si myslíš, že nějaký mladík neuplave 50 metrů v bazénu v kuse (třeba to tak je, já nevím, výuka plavání je v osnovách základní školní docházky..) nebo jinej neudělá dva kliky nebo nepřežabákuje tělocvičnu, tak to bys řešil tím, že bys všechny kluky nahnal někam do kasáren a na x měsíců nebo let bys je tam zavřel. A co bys dělal s holkama, který neuplavou nebo neuklikujou tvoji fyzickou normu? A je vůbec nutné, aby každý splňoval tu tvoji normu? Myslím, že pro společnost je přínosnější člověk, kterej třeba neumí plavat ani klikovat, ale je schopen v ní fungovat, posunovat ji dále atd. než někdo, kdo sice plave jako ryba a dokáže udělat 100 kliků v kuse, ale jeho mentální schopnosti skončí tím, že se tím pochlubí v hospodě a kdo to patřičně neocení, tomu rozbije hubu..
+1 :)
vzdy jsem zastaval zasadu rozvoje ducha i tela, to o cem pises je zcela mimo…
Proc by meli zavirat nekoho do kasaren na nekolik let? ja neco takoveho psal?
Jen rikam, ze nikomu by par mesicu nejakeho „cviceni“ neuskodilo!
Podle mě by to stejně nemělo smysl. Myslíš, že by po těch pár měsících tělocviku pak „doma“ pokračovali? Kdo chce, tak se hýbá, kdo ne, tak na to dlabe. A žádná vojna ho nezmění. A pokud nebude pokračovat, tak je těch pár měsíců stejně na nic.
nejde jen o cviceni ve smyslu telocviku, ale cviceni psych.vydrze, pohybu v krajine atd. atd.
To by mohl být povinný tedy i skaut.
Nevidím jediný důvod, proč by to bylo potřeba.
zeptej se obyvatel New Yorku…
Rád bych, ale nikoho tam neznám.
jak pise Serza, ikdyz s jeho militantnim smyslenim vetsinou nesouhlasim, v tomhle ma pravdu… Pak prijde prirodni katastrofa a lidi jsou v p.deli…
já bych to nazval „přirozený výběr“
A v čem konkrétně by to běžným obyvatelům (neberu teď záchranné složky) pomohlo? Stačí jeden příklad, ať se v tom trochu zorientuju, protože mě nenapadá absolutně nic :)
Treba abys vedel, ze na tupy klacek krysu nenapichnes…a tak si ji ani nebudes moct opect a umres hlady:)
Na to mi stačí sledovat Beara Gryllse a ne se mučit někde na kurzech přežití nebo v tělocvičně :D
jj, takhle bych zvladnul i operaci mozku, prtze jsem to videl parkrat v ordinaci v ruzovy zahrade
podivej se treba na situaci v New orleans pred par lety, tam se v podstate uplne rozpadla spolecnost… A to stacilo par dni bez proudu, vody atd.
Nechapej mne spatne, ale tim „prijimacem“ nebo cvicenim nebo jak to nazvat, bych myslel prave pripravu na takoveto udalosti, nejaky fyzic.trenink, trochu drilu, zdravovedu atd. Zkus mi tvrdit, ze by to spouste lidem nepomohlo…
Dneska min. 60% obyvatel neumi ani poskytnout prvni pomoc, pritom by ji meli umet vsichni ridici atd.
Vím naprosto jistě, že by to nepomohlo a nestačím se divit, co tě vede k opaku.
Ty jsi na vojně, hádám už nebyl že?
jses si tim tak jisty? co te k tomu nazoru vede?
a abych ti odpovedel, ne nebyl jsem, v dobe kdy bych sel uz davno vojna nebyla vojnou a opravdu uz to bylo jen o tom valeni se na faulenci, chlastani a fetovani, mluvilo se o profi armade a tak zakladaci si uz nemohli udelat pomalu ani ridicak… Takze v mych ocich ztrata casu… Zvazoval jsem ale vstup do profi armady, ikdyz me nakonec vitr zaval jinam…
Pravě proto se divím, že máš takové romantické představy.
romanticke predstavy vubec nemam. Ja se tu nebavim ale o tom, co kdysi mozna bylo nebo nebylo, ale uplne o novem pojeti… Tak jak by to asi melo byt… To jsou asi nase odlisne predstavy…
At tak jako tak, je to nesmysl, nebot nejsou dneska prachy na nic, natoz na nejakou takovou „sluzbu“…
Dobře, tak jsem to asi nepochopil. Sice nesouhlasím s jakýmkoliv systémem, který by byl takto povinný. Nicméně to co píšeš je neproveditelná utopie a to už je fakt lepší dát se k těm skautům.
jj, myslim, ze i ty skauti by pomohli:)
souhlasil bych s tebou, kdyby ta organizace byla ideoprostá…což není, skaut je katolickej pionýr :-(
nepleteš si to se sokolem a orlem?
je pravda, že v ČR jsou podmínky trochu volnější, oproti světu…ale…
to jsou věci… zas jsem chytřejší.
orlici jsou telocvik, skautici jsou stanari. jinak je to vsecko zalozeny na panbickarich. ;-)
V zásadě záleží jenom na tom, kdo to vede.
Ale je fakt, že armáda je mnohem ideoprostější :-)))
myslis, jako ze zalezi, ci je skautsky vedouci na holcicky, chlapecky, ci je mu to jedno? :-D
Přesně tak :-)
Podobných organizací je více a všechny dělají v podstatě totéž. Dokonce i Pionýr stále funguje a existuje.
tě vyhodili žes obtěžoval sestry skautky? :-)
seš taky kolík, ty katolíku. ta organizace je založena na tom že není duchaprostá a taky že je výběrová.
Když už řešíme gumy, najde se u nás méně efektivně pracující firma, než armáda? Do bojových situací se chodit bojí, protože jsou nebezpečné, když už se tam octnou, tak zdrhnou a nechají spojence ve štychu, cestu na zahraniční misi oslavujou tak vehementně, že jejich ožralost přesahuje i vojenské zvyklosti a vyhodí je z letadla, vysoké gumy a úředníci MO zmanipulují úplně každé výběrové řízení atd…
Tak teď jsem se fakt nasral :D.
myslim, ze nemas duvod, urcite udelas vic jak 2 kliky a navic uz nejsi zas az tak moc mladej:D
.
:)
Ale hovno!
Ale hovno!
Tak já v r. 96 jsem měl vojnu spíš jako rekreaci. Taková armáda opravdu neměla smysl, vyhozený peníze daňových poplatníků…
Šmarjá – tobě se ta pakárna v zeleným líbila?
Kdybys kliknul na stránky v seržově profilu, tak bys takovou hloupou otázku ani nemusel psát :)
Právě proto se ptám, bo z toho co má v profilu se na vojně dělo minimum. Většina času se věnovala spěchání aby se čekalo a čekání aby se spěchalo, rajonům, uklízením již stokrát uklizeného, pořadové buzeraci a podobně. Získal jsem tam dojem, že když budeme mít vyšůrované chodby a naleštěné kanady, porazíme imperialisty bez jediného výstřelu. :-)
:-)
Tak jinak.
Máš v hlavě aspoň zbytky mozku?
Párkrát jsem zkoušel od tatíka, co byl vojákem z povolání. Konzerva při rozkrojení držela, byla plná masa (šla vidět struktura masa) a chutnala, na konzervu, dobře. Nevím, jestli dostávali důstojníci jiné konzervy než záklaďáci. Já jsem sloužil 02 a konzervy smrděly hůř než psí žrádlo, nedalo se to jíst. V té době mi bylo řečeno (jeden kapitán povídal), že kvalitní plech dostávají KFORáci na mise, ale to neodkážu posoudit. Dokud to budeme kupovat, budou ten humus vyrábět.
možná to bylo datem výroby…my jsme v Jincích taky občas dostali starý KD z NZ skladu a to se fakt žrát nedalo…ale co jsem sehnal v armyšopech a přes známý, tak to byly čerstvý a ty byly dobrý…a na čundry fakt ideál (až na ty suchary, ty nežral ani pes :-)
No mně na vojně KDčko celkem chutnalo :-)
Ty myslíš KDčka.Roura konzerv v plastu.Bylo tam vepřový a lančmít a to bylo lehce opečený na cibulce skvělý pošmáknutí:-). Jo a taky paštika a jakýsi dost hnusný suchary,či co.
jj, všechno se to dalo až na ty suchary
Jinak nic proti konzervám.Pořád se to nedá ale jako nouzovka skvělý..Takový tuňák od Rio mare,nebo chobotničky od Franze,to i častěji :-)
Řekl bych, že Rio Mare je šíleně předražený tuňák kvalitativně srovnatelný s konzervami o dost levnějšími…
pravděpodobně jo, ale dobrej je. V Norsku jsme kupovali nejlevnější konzervy za cca 13 korun a chutnalo to srovnatelně a byly to celý kusy masa :)
RIo Mare v Albertu za 19,–
jj to bejvá, ale pořád je ta konzerva o půlku menší :)
jo, je to ten malej, 80g
Pokud se nelpí na olivovém oleji, stejná struktura masa a podobná chuť je u konzervy Giana – kousky v rostlinném oleji. Pamatuji, že dlouho stála dvacku. Teď se dá v akci sehnat kolem 25,–. U RioMare se platí drahá reklama a kdoví, co ještě. Nejhůře pak vychází ty InSalatissime. Pár gramů ryby a 80,–.
no tak hubnoucí paničky is musí připadat, že žijí zdravě a zdravé věci přece něco stojí pokud jsou kvalitní :D
Jo, tu Gianu sem myslel jenom sem si nemohl vzpomenout na jméno.
Špatně zařazeno…
Zatím tady nepadlo tohle, zatím jsem asi neměl chuťově lepší „konzervu“ když nepočítám ty doma připravené.
Vepřové maso ve vlastní šťávě
(masný výrobek – konzerva)
Vepřové maso 70%, vepřové kůže 14%, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E451, zahušťovadlo E407, E1422, dextróza, směs koření, antioxidant E301, zvýrazňovač chuti E621.
Obsah tuku: max. 40 %
Obsah soli: max. 3,0 %
Hovězí maso ve vlastní šťávě
(masný výrobek – konzerva)
Hovězí maso 70%, vepřové kůže 10%, pitná voda, jedlá sůl, stabilizátor E451, zahušťovadlo E407, E425i, E1422, dextróza, směs koření, antioxidant E301, zvýrazňovač chuti E621, sůl E508.
Obsah tuku: max. 20 %
Obsah soli: max. 3,0 %
Dobrou chuť!
no hele..jeste to jde:DD
A ještě vysvětlivky „e-zkratek“: :)
E451 – Trifosforečnany – sodný a draselný
Trifosforečnany se nejčastěji přidávají do masných výrobků, protože mají schopnost vázat a udržovat v nich vodu.
E407 – Karagenan
Karagenan je sulfátový polysacharid, který se vyskytuje v červených mořských řasách. Používá se jako stabilizátor, zahušťovadlo, želírující látka a emulgátor.
E1422 – Acetát zesíťovaného adipátu škrobu
Acetát zesíťovaného adipátu škrobu je stabilizátor a zahušťovadlo.
E301 – Askorban sodný ( L-askorban sodný )
Jedná se o sodnou sůl kyseliny askorbové (E300) – vitaminu C.
Používá se jako antioxidant, vitamín C nebo v masném průmyslu, kde urychluje uzení a brání vzniku rakovinotvorných látek a stabilizuje barvu masa.
E621 – L-glutaman sodný
V potravinářském průmyslu je glutaman sodný nejvíce používaným dochucovadlem – látkou zvýrazňující chuť a vůni. Je hojně používán i v asijské kuchyni. Dodává potravinám výraznou masovou chuť.
E508 – Chlorid draselný ( Sylvín )
Výroba
Nejčastěji se připravuje neutralizací roztoku hydroxidu draselného kyselinou chlorovodíkovou, ale vyskytuje se i v přírodních ložiscích jako čistý minerál.
Použití
Chlorid draselný se používá jako látka zvýrazňující chuť, ochucující látka dodávající slanost – využívá se jako náhražka nebo příměs chloridu sodného (kuchyňské soli) v potravinách s nižším obsahem sodíku – a látka kontrolující pH. Rovněž změkčuje maso, podporuje fermentaci při výrobě piva a funguje jako želírující látka.
Paráda, víc masa jak v párku.
Kúp si párky v lidli, maju viac mäsa ako táto konzerva (obdobne šunky).
enjoy:
http://www.chemievjidle.cz/…-uzeniny-a-s
tuhle značku fakt ne, složení jejich výrobků je humus
a ty jejich hnusný utopenci,fuj
Utopenci
(masný výrobek – konzerva)
Tuk max 36%, sůl max 3,0%
Kuřecí strojně oddělené maso 32%, vepřové sádlo 17%, pitná voda, cibule 15%, kuřecí kůže 7%, vepřové maso 5%, hovězí maso 4%, vepřové kůže 4%, pšeničná mouka, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátoy E338, E450, E451, E250, zahušťovadla E412, E500, rostlinná vláknina, směs koření, extrakty koření, antioxidanty E300, E330 látka zvýrazňující chuť a vůni E621, barvivo E120, Složení láku: pitná voda, ocet E260, jedlá sůl.
brrr, parkrát jsem je po vopici zkusil a jako střízlivej to nikdy neudělám:-)
Utopenci z kostelce jsou asi jediné, které mi chutnají. Pokud teda nepočítám ty v místní knajpě, ale za 50 Kč 2 kousky si můžu dovolit jen týden po výplatě :D
Utopecne si udelaj vlastni!
tata dela tyhle a jsou super…koupit dobre spekacky a po pivu do tebe pada jeden za druhym…k tomu hromada krupave cibule…
…jo, a obcas po nich solidne pali prdel:D
S tím je moc práce.
neni voe…pokrajet, ohrat, zalit, nechat par dnu stat, sezrat…:)
Který to jsou ty dobrý špekáčky?
ktery ti chutnaj…co najdes v kramu…
btw zmiňujou tam firmu Steinhauser,s jejich produktama mám zatím dobrý zkušenosti, vysoký obsah masa, rozumný ceny
Ten bude dobrý, bo potkani jsou prý inteligentní. No a jednoho jsem viděl před jejich sídlem hlídkovat za bílého dne.
Kua nehaň Tišnówek :-)
mi potkan vlastně nevadí…když bude dobře upravený :-)
pri prvni (a poslednim) pokusu o pozreni tohoto vyrobku jsem se poblil. Kousl jsme do lahudky a najednou mi mezi prednimu zuby neco zakrupalo..takove to gumove tuhe krupani..prvni natahnuti..pohled na utrhnuteho „burtika“, kde na mne koukalo „cosi s cernyma supinama“ a uz to letelo ven vsechno…
koukalo…a mrklo? :-)
nastesti ne…stacilo jak to vypadalo a zakrupalo…jestli to byly nejaky stetiny nebo kozisek fakt nevim…ale tohle do huby uz nevemu…
btw. to jejich logo je taky docela slizske:DD
krtek za tri padesat ;-)
jj, taky to „beru“ jen po opici… Bo pak nevím, jestli mne je blbě z chlastu anebo z těch utopenejch… :-DD
Kostelecké párky
(masný výrobek – konzerva)
Obsah tuku: max. 40 %
Obsah soli: max. 3,0 %
Vepřové maso 40%, hovězí maso 25%, pitná voda, vepřové sádlo, pitná voda, směs koření, jedlá sůl, stabilizátory E 250, E450, E451, antioxidant E301, Složení láku: pitná voda, jedlá sůl.
Babiš na tebe pošle Kmotra!
tak dolekopcom nejezdím, tak aspoň nějak se toho adrenalinu dobrat :-)
ale pravda, ze kostelecke produkty mi nikda nechutnaly…
navíc když se za stejný peníze dají koupit uzeniny, co mají 90% masa…
No je tady s váma sranda:-), ale až tolik reakcí jsem nečekal…
Konkrétně mám zkušenost s tím vepřovým a hovězím, složení je jedna věc, ale o tom jsem nenapsal ani slovo. A to že chuťově nejsou podle mě vůbec špatný, s tím se nedá nic dělat, to je pravda.
Já jen napsal složení… ;-)
Okoštuj toto, myslím, že změníš názor. To sním i já a to je co říct.. ten dusitan tam cítit je, ale jak jsem psala výš, když se to smíchá s něčím, tak to není tak strašný.
Dnes jsem potřebovala spotřebovat rajčata, cukety a mrkve, tak jsem udělala takový eintopf s bramborem a touhle konzervičkou vypečenou na cibulce a česneku. S chilli a hodně „provensálských“ bylinek je to luxusní ;-)
Tahle je v plánu. Až se budu zase chystat na nějakou cestu tak ji určitě vyzkouším, stejně tak chci zkusit toho Pikoka.
Jinak když je čas na přípravu jídla na cesty a jedeme hlavně autem, tak vyhrávají domácí „konzervy“ ve skle. Dá se takhle připravit vepřový, hovězí i kuřecí a je to pak zase někde úplně jinde.
Kde se to prodává a jak se to jmenuje?
výrobce OLDENHAUSER
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Výrobce je Müller´s Hausmacher Wurst, Oldenhauser je jen značka. Ale to je fuk.
nekupuju to, koukal jsem jen podle obrázku na webu…
No já taky ne, je to na té fotce, co tu je.
V Lidlu.
děláš jako bys nevěděl, že co je z lídlu není k jídlu
:-)
Letnímu vánku o bouři, studniční žábě o moři a polovzdělanci o tom, co nikdy ve škole neslyšel, nevyprávěj.
kladný bod :)
Tak to bych nežral.
No tak oproti těm instantním polívkám je to furt luxus :-D
Tak já leda Novákovo Budějické uzeniny : konzerva uzený bok z komína, těch jsem se ale tak přežral , že už je nemůžu ani vidět. Ale protože jsem stejně vykoupil všeky co ve Špáru měli , tak už to je fuk :-)
tady ještě dojde na legendární Trenčianský párek s fazolou…
Tak souhlasím, že nějaká základní kondice by měla být samozřejmostí, ale s tělocvikem jednou týdně, který stejně každý ojebe a bez vlastního zájmu o věc to půjde těžko. Jinak abys mě nenařknul z toho, že jsem potrefená husa, rozhodně nemám typicky cyklistickou postavu. Jen takové věci jak kdo vypadá jsem přestal řešit už dávno, jsem sám se sebou hodně spokojený a nemám potřebu řešit ostatní, protože vím, že až budou chtít tak na sobě máknou.
Při tom psaní jsem přemýšlel že vlastně na co by jim v dnešním světě byla fyzička, když sedí u kompu a peníze už se fyzickou dřinou málokdy vydělávají, napadlo mě jedině, že by to mohlo třeba někomu zachránit život( kdy fyzický zdatný jedinec vytáhne někoho z vody, nebo pomůže zraněného odnést z lesa do civilizace:)
zrejme to byla odpoved asi pro mne:)
No to je to, co rikas, kazdy to dnes „ojebe“ a zrejme ucitele uz nemaji ani silu to dnes po mladejch vyzadovat nebo je drezurovat… Taky proc? aby riskovali, ze si prijdou stezovat rodice?
Alespon nejaka zakladni fyzicka zdatnost by mela byt, prave proto, abychom nedopadli postupem casu jak americani, ke kterym se raketovym tempem v obezite blizime… Slaboucky zzenstily vizlici je zas druhej extrem…
A jak pises, nekdy v krajnich situacich se muze alespon nejaka zdatnost hodit, nekomu pomoct, pripadne pomoct sam sobe atd.
A nemluve o tom, ze sport pomaha i psychicky…
O té psychice je to hodně no, hlavně u mladších holek to pozoruju. Ty už ani neví jak vypadají sportovní boty. Když jsem teď jednu vytáhnul na procházku(sám kondičně chodím cca 10km denně)tak to chtěla zabalit už po 3km, ale nakonec jsme procházkovým tempem dali 12km a to jsi měl vidět, jak ji to nakonec udělalo radost, že to zvládla (přitom taková blbost :) )
doufám, žes měl s sebou deku…už je chladno…
nezklamals:)
jj, bohuzel je to na holkach dneska dost videt, kdejaka 30ka ma lepsi figuru jak 18ka…
Nedavno jsem mel na bazenu cca 20lidi, vek od cca 17 do 24, kluci/holky cca 50/50… Holky se nepotopily do 2m hloubky, kluci byli schopny vylovit maximalne 2 puky z vody… Natoz abych pak po nich chtel uplavat par metru pod vodou..:)
Vznikaji dnes hodne velke rozdily, jsou sportovci a pak lemry, skoro nic mezi tim… alespon tak to vidim ja..
Přírodní výběr..
Přesně tak, jsem rád že jsem si vybral tu sportovní stranu:) Teda teď mám nastaveno na cca 15h sportu týdně, a to už mi dává zabrat i když jsem zvyklý se hýbat, takže pak chápu ty jejich hlášky jak sport bolí:) Jinak k těm oplácaným 18kám, to ja zas proti tomu nic nemám jo, dokud je to mladé, tak je to pevné:)
Když chodíš denně 10 km, což jsou tak dvě hoďky, tak co děláš za sport v té zbývající hodině?
4× týdně jsem ve fitku, to je tak 5h dohromady.
tak zrejme jezdi na kole, kdyz je na B-F…
Na to mu zřejmě nezbyde čas.
Na BF se o kolech jen kecá, ne? :D
jo, vlastne mas pravdu, ja zapomnel:)
byly casy, kdy jsem sportoval pres 20h tydne, ale dneska pri praci jsem rad za 10h tydne v lete a ted pres zimu za cca 4–6:( Z toho tak 2h plavani…
No me se moc nelibi, kdyz mlada holka ma vetsi mozol jak ja:)
20h týdně? tak to bych se už musel něčím nadopovat, nebo si dlouho zvykat, to jsi dobrý! No tak nemluvím o těch vyloženě tlustých holkách, ale o těch zdravě oplácaných na správných místech;) Prostě nemám rád hubené holky se zadkem jak když babka ruky sepne.
neboli sportem hezky tvarovane:)
zalezi jakej pohyb a v jaky intenzite to je… Pokud budes posilovat, je to az moc, pokud aerobni sport, tak to neni tak hrozny… Kdyz clovek nema babu, jses o vikendu klidne celej den v trapu…
No to je ten důvod, nemám teď nic stálého, takže se můžu věnovat jen práci, žraní, sportu a učení, prostě se v té volné chvíli dělám lepším člověkem;)
to není moc – 3×2h běhání, 2×6h kolo…
to se dá dělat i v zimě…jen si pak už moc nezašukáš :-(
super postřeh a já si myslel, že jsem s věkem míň náročnej a měřítka se mi posouvaj :D
Kdybys těm holkám dal 2 puky do podprdy, tak se do těch 2 m potopí :)
A kluci by k nim i doplavali:)
ja potreboval aby se jeste vubec vynorili:))
Asi je čas na domácí stravu :D Kamarád ze Slovenska chová všechno na zahradě, takže od pašíka přes slepice atd…maso z krámu ani náhodou a když to tady čtu, tak to má dost do sebe. Minulej týden jsem viděl Samsaru a to taky člověku chuť na dobré třeba kuřecí nepřidá :/
Já o víkendu měl na oběd maso z býčka od známých, který celé dny běhal na pastvě a chemii neviděl ani z dálky a oproti kupovanému jsem nepoznal žádný rozdíl. Nevím, jestli v tomhle ohledu jsem na tom oproti ostatním „citlivým“ špatně nebo dobře :D
v tomto jsem na tom stejně jako ty. Otázka co si o tom myslí naše tělo…
To je druhá věc. Ale na něco zemřít musím.
Kdyz to polijes kecupem, tak rozdil nepoznas:)
Nevařil jsem já, kečupu nebyla ani kapka :(
Hovädzie som žial nemal možnosť vyskúsať ale domáce kuriatko je neskutočne dobré v porovnaní so „štandardom“ v reťazcoch.
Chutovy rozdil je nejvetsi u poradnyho krvavyho bifteku nebo tataraku, pokud to uvaris/upeces, tak to az zas tak poznat neni. A pokud to prerazis korenim tak to taky poznat neni.
Tak to jsem v cajku, maso s náznakem syrovosti už z principu nejím :D
Ale jak tu psal někdo výše, tvoje tělo tu absenci všelijakých sraček (třeba antibiotik) pozná, i když na chuti to nepoznáš.
Jo, proti tomu nic nenamítám :) http://www.bike-forum.cz/…onzervy.html#…
Ok, to jsem přehlídla.
Hehe, to je výbornej argument. Podle chuti to sice nepoznáš, ale tvoje tělo jo. Možná.. Prej…
Ja jsem chemik a mam lehky nadhled k potravinam, ver mi :-) To cim ty zviratka krmi se zakonite projevi i v jejich mase.
Ale jo, to nerozporuju. Mě přijde srandovní ten argument, že podle chuti to nepoznám, ale moje tělo jo. Mohla bys to nějak rozvést a své argumenty něčím podložit?
Já třeba rozeznám podle chuti a vůně domácí housku od té z tesca, to samé se salámem z kosteleckých uzenin a domácí klobásou, ale nedovedu si představit, jak moje tělo rozeznává chuťově totožné potraviny a jak reaguje. Možná snad jedině u chlastu s metylalkoholem.
vidis a pritom chutna skoro stejne:))
Chute jsou relativne osidna vec, v dnesni dobe ti muzou ochutit hovno tak, ze si posmaknes:) Teda pokud nemas jazycek jako Zdenda Polreichu:)
Von to taky ale hraje, že mu něco nechutná :) Je to show!
dyť to píšu, že chuťově ten metanol nerozeznám, kdežto tělo poměrně spolehlivě..
Válku na Vás!
Odlehčíme:)
nemůžu se přestat smát…
:D:D
:-D
mňamkogenerátor
Přijde mi to málo sluníčkové
Jo dneska to byly fakt šmakulády. Humus!
nezlob, nebo se staneš další mňamkou! ;-)
hmm…veprova kyta potetovana azbukou?:)
Jsem nedávno vepřovku z Lidlu koupil a půlku mi snědly děti.
Nejčastěji u nás teda cosi co snad byl kdysi tuňák, a občas Špagetka.
Si s tím Lidlem zahráváte! Za chvíli se tady znovuzjeví 729 a vysvětlí vám to!
Další ze série :-D
Fuj ta Kanále, a já si to pustil ke snídani!
a kdyby jen konzervy – šmakulády u Alberta tady:
Zas mají lidi nějakou dobu z čeho dělat kovbojku.