• RUR

    Pan hejtman Rath chce mít z Brd Národní Park ( zdrojem jsou dnešní LN). Takže konec pohybu mimo asfalt v tom lepším a bikování vůbec v tom horším případě.  Po volbách s aktuálními preferencemi nebude mít příští vláda žádný problém to prosadit.

    0 0
    • Darkson  

      neboj. on nás chce, ostatně jako vždy, jenom nasRath:-)

      0 0
    • Thidney  

      To je jen standartní kouřová clona na odvrácení pozornosti. Myslím, že to Tomáš Němeček popsal v hn dostatečně přesně. Rath potřebuje mlet očemkoliv jiném jen ne o poplatcích a lékárnách. Už teď je to v lékárnách v stc šílený a jestli přijde nějaká silnější chřipková epidemie, tak si to lékárníci hoděj.

      0 0
    • Jenda  

      nastesti na vyhlasovani NP a vladu nad vojenskymi ujezdy kraj nema – popravde jemu vubec nejde o nejakou ochranu prirody ale zabranit radaru takze bych to cely nevidel nejak tragicky.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Tak

      1. kota, kde má stát radar, není ve středočeském kraji, ale v Plzeňském. To Rath asi neví, protože o tom nemá ahnung.
      2. Tim, že si jeden pitomec (Rath, kterej si myslí, že je pán světa) otvírá hubu, neznamená, že něco bude, natož aby bylo jasné kde a jak.
      3. oficiálně ve středních Brdech nemůžeš bajkovat ani teď, navíc lesních stezek tam stejně moc není, protože vojáci tam mají samé asfaltky.
      4. Brdům nejvíc prospěje, když tam voj. újezd zůstane, protože o nich póvl nebude vědět, nebude tam lézt a nebude je ničit. Kdo se umí v přírodě chovat a neztratit, tam může i teď, kdy je vstup a vjezd na kole všeobecně tolerován. A když náhodou nevědomky přijedeš k „němým“, kde to není na mapě, slušně tě poprosí, abys to otočil :)
      5. Brdy přežily hodně debilů a přežijí další
      0 0
      • marekvnoucek  

        Přesně moje řeč, navíc s tim by měli docela dost problémů to prosadit, si myslim, lidi by jim to zadara nenechali..a trvalo by to pěkně dlouho, než by zpracovali veškerý data, aby mohli stanovit územní plán, a milion věcí kolem…nakonec by to zastavili stejně jako paralelní přistávací dráhu v Ruzyni nebo zbytek Pražskýho okruhu..prostě plyk, plky, plky…oni jen nevědí, co tam mají řešit..auta maj, dotace si schválili, tak se hrabou jako bába v hovně ve všem, co maj po ruce, navíc za účelem odtáhnout pozornost od jiných,mnohem důležitějších problémů…

        0 0
      • rock  

        ad a – je víceméně jedno, ve kterém kraji, to nehraje roli. Coby vojenský újezd je to vyjmuto z krajské zprávy …

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        ad d) hrube nesouhlasim. Vojenske lesy tam tezi jako o zivot na smrkovejch plantazich, protoze nejsou pod dohledem a nikdo do nich verejne nereje, a neustale asfaltujou nebo sotolinujou dalsi cesty. Staci porovnat vojensky Brdy s vedlejsim masivem Tremsina ktery je mimo prostor.

        Jedina vyhoda vojenskyho ujezdu je ze  tam chodi  pomerne malo lidi. Ale prirode vojaci hrube neprospivaj, krome toho ze na cilovejch plochach vytvorili preoranim strelbama a obcasnym vypalovanim zajimavy biotopy.

        0 0
        • Martyss  

          Pokud mohu porovnat obě oblasti, tak oblast na jih od VVP je lidskou činností zasažena o trošku více. Ve VVP je kromě asfaltek téměr minimul ruzných přešinek či stezek. O oblasti Třemšína je jich daleko více.

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Tim lip, rozumny cesticky nevadej. Ale zas mi tam lesy prijdou hezci. Je to videt i na porovnani leteckych map. Jde o rozsah a zpusob tezby. A posledni dva roky se v prostoru tezi fakt hodne a i se tam hodne budujou zpevneny cesty. Vysejpaj je takovym cervenym sterkem, ktery se tezi v lomu v Cervenym kopci nad Nepomukem/Bukovou- a ten lom se taky hodne zvetsil.

            Ver mi, tata se narodil v Nepomuku a jezdim tam kazdej rok. Jinak vojenska policie dostala novy pajera nebo co a jsou hrozne akcni, v lete jezdili mnohem vic nez driv, aspon kolem Padrti.

            0 0
    • náčelník  

      On Rath to nedělá kvůli tomu, že by chtěl zabránit umístění radaru. On se pouze podbízí veřejnému mínění. Stejně to udělal s těmi 30 Kč.

      0 0
        • felix.org  

          Aspoň mají důchodci celodenní zábavu a nemusí sedět doma a hledět z okna :-) A ber to z té lepší stránky. Když si půjdu pro něco, co chci bez receptu, tak půjdu do lékarny, kde se platí poplatky a nebudu muset čekat :-D

          A lékárníci ať si nestěžují, aspoň jim ten byznys jede :-D

          0 0
          • hribik A1  

            ano, jedny lekarne su pretazene a ostatne prazdne, takze radovy personal v oboch typoch ma bezpochyby velku radost…

            0 0
        • orgoj.chorchoj  

          BTW ti co tam stojej ve fronte jsou na to od komancu zvykli, takze vlastne navrat k normalu ? Nebo k normalizaci ?

          0 0
          • pepino  

            Na co jsou zvyklí? Na fronty? Ty dnes nejsou? Při nákupech? Tak to zaplať pámbu.

            0 0
            • hribik A1  

              ked prides vo vhodnom case (5 minut pred zatvarackou, najskor vsak 21:30), tak nie

              0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Rath by zas jednou potreboval dostat  jednu poradnou mackovku aby mu svitlo :\

      0 0
    • Blacks  

      Pan hejtman je prostě tupec a ignorant. jediná věc, která ho zajímá je jeho Ego a moc. Troufám si říct, že v jeho případě dokonce nepůjde ani o peníze. Souhlasim, s názorem, že se mu to prosadit nepodaří, není to ani v jeho kompetenci at uz jako hejtmana, ci poslance.

      Můžeme jen doufat, že lidi jako on voliči prokouknou a neprodlouží jim jecjich mandát. I když se obávám, že nic takového se bohužel nestane, přece jen 30 korun a hrozný zabijácký imperialistický Radar jsou mocné zbraně.

      0 0
      • prvniodkonce  

        jediná věc, která ho zajímá je jeho Ego a moc

        Naprosto výstižně

        0 0
        • Sobi  

          Je to prostě ******** ( cenzurovánno )

          Je to prostě socan!

          0 0
          • Pavel  

            Trošku bych to poopravil…

            Je to prostě ******** ( cenzurovánno ) a ještě k tomu socan, dacan jeden…

            0 0
            • zirecek  

              A co jste tady Vy, jejichž příspěvek je akorát hodnocení charakteru člověka, s kterým jste se pravděpodobně nesetkali, o kterém máte mínění díky přežvýkání médiema. Jaký je účel těchto čistě odsuzujících příspěvků?

              Všichni lidé jsou ± stejný na počátku, jde o to, jak se vyvíjí v průběhu života. Jsem přesvědčen, že k chování pana Ratha máte blízko díky Vašemu vyjadřování zde, které ukazuje hodně.

              Dnes lidí především řeší druhé, místo aby sami byli příkladem.

              0 0
              • Martyss  

                Je zajímavé, že také soudíš člověka, kterého jsi neviděl, ač toto jednání kritizuješ…

                0 0
              • nemeto  

                Správně! Taky jsem blahořečil svého pana MUDr. hejtmana např. před vánocemi, když jsem se svým pravidelným nákupem stál půlhodinovou frontu za davem s přetékajícími vozíky v Kauflandu a představoval si jak všichni umírají před branami nemocnic na rýmu, nemaje třiceti korun. Zatímco já v klidu zdechnu při marném čekání na srdeční chlopeň, kterou dříve nebo později budu nutně potřebovat. Takže – nekritizujte nám našeho pana hejtmana – myslí to s námi tak dobře!

                0 0
              • Sobi  

                A co jsi tady Ty, jehož příspěvek je akorát hodnocení charakteru člověka, s kterým jste se pravděpodobně nesetkal, o kterém máš mínění díky přežvýkání médiema (BF). Jaký je účel těchto čistě odsuzujících příspěvků?

                Všichni lidé jsou ± stejný na počátku, jde o to, jak se vyvíjí v průběhu života. Jsem přesvědčen, že k chování pana Ratha máte blízko díky Vašemu vyjadřování zde, které ukazuje hodně.

                Dnes lidí především řeší druhé, místo aby sami byli příkladem.

                0 0
          • pepino  

            A co jako? Na sociálním cítění je něco ekl? (nemyslim Ratha). O koho postiženého se staráš? A další tady. Díky za odpovědi.

            0 0
    • Volf  

      Nedělejte tady z toho nějakou sprostou diskusi někde na novinkách. Nadáváte na Rátha jen na základě toho co jste si přečetli / neuvědomujete si, že na bývalé vedení krajů bylo navázáno spousta existencí, které nyní nemají ,, kojnou ,, a kolem sebe zoufale kopou /, děláte si srandu z lidí co chodí do lékáren, kde nevybírají poplatky a urážíte je přihlouplejma poznámkama. Nic není černobílé a berte to tak, že jste většinou mladí a zdaraví buď s celekm solidním příjmem a nebo vás živí rodiče. Ono když jedete za své, máte zaplatit každý měsíc inkaso, nájem nebo hypotéku, musíte uživit děti, postarat se o to, aby mohly studovat, tak se máte co otáčet a i ta hloupá 30 kačka není sama, ale docela se násobí / recept, hospitalizace a podobně /. Takže pokud je rodina s dětmi a ženou na mateřské, tak žádné vyskakování, takový penzista když je sám, tak ho nemoc finančně přivádí na existenční minimum, ale to chce nečíst přiblblé články přiblblých novinířů, ale rozhlédnout se kolem sebe a použít to kulaté na krku a hlavně každý z nás bude jednou starý a možná i nemohoucí a odkázaný na solidárnost a slušnost ostatní společnosti.

      0 0
      • Thapsus  

        opravdu nemocný člověk utratí max. 5000 za rok, čili 416 Kč za měsíc. Což by snad nemuselo zruinovat ani nebohého důchodce. Zatímco bez poplatků zaplatil opravdu nemocný člověk klidně 2000 měsíčně. Pokud je teda má. To jen, že souhlasím s tím, že nic není tak černobílý, jak to na první pohled vypadá… :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          důchod 6000 na ruku, nájem + voda + elektřina cca 3000 měsíčně, jo, to ho 416,– Kč fakt nevytrhne :-(

          0 0
          • Thapsus  

            Nepsal jsem nic o žádným vytrhávání. Nechci situaci důchodců zlehčovat, ale proč kvůli nízkým důchodům rušit něco, co funguje a omezuje zneužívání zdravotnictví. To bych byl raděj, kdyby ty kraje přidali na ty důchody a ještě by zbylo na vybavení nemocnic. Bídy je na světě hodně a zrušení zdravotních poplatků to fakt nevyřeší. Socialismus bez poplatků byl taky myšlenej pro chudý a jediným výsledkem bylo, že zchudli všichni. Kromě pár papalášů ohánějících se kecama o sociální spravedlnosti.

            0 0
          • Martyss  

            V případě finanční tísně můžeš požádat o prominutí poplatků.

            0 0
          • Lucia..1  

            No a co teprv kojenci?? když se někomu narodí nedošený dítě a třeba i dvě a musej bejt klidně měsíc v inkubátoru, tak ani ta nízká mateřská nepoplatí za nezbytnej pobyt v nemocnici… A chudáci důchodci co projezděj celou prahu po lidlech, aby co nejvíc ušetřili, tak potom asi nemaj na vyhazování peněz za svoje chabý zdraví.

            0 0
          • pepino  

            Kde je nájem+voda+elek­třina 3000 měsíčně? Hned tam jedu.

            0 0
        • Volf  

          Já bych s poplatky souhlasil u lidí co si vydělávají a za předpokladu, že by šly zpět do systému. Když dnes vidím, jak se pojišťovny pyšní přebytky na účtech, tak se ptám proč tyto přebytky nejsou dány do zdravotnictví. Jediné co mě napadá je to, že se prostě pojišťovny chystají na privatizaci a privatizátoři je budou dostávat za hubičku s pěkně tučnými konty. Takže ony ty poplatky s lepší péčí moc společného nemají.

          0 0
          • orgoj.chorchoj  

            Ty prebytky bych pojistovnam nevycital. Lepsi hospodarit s prebytkem – ktery nasledne muzu vyuzit pro zlepseni pece – nez resit platebni neschopnost vuci zdravotnim zarizenim. 

            O duvodu prebytku je zbytecne spekulovat. 

            0 0
            • Volf  

              Víš teď jsi přesně zapadl do škatulky, která byla cíleně vytvořena. Masírkou se vytváří dojem, že takto to je správně a vlastně každý rozumně uvažující človět to musí schvalovat. Jenže problém je v tom, že nikdo nestanovil max. výši těch přebytků, takže peníze, které by měly jít do zdravotnictví, protstě leží na účtech a čekají na nového ,, pána ,, zprivatizované pojišťovny. Cíleně se totiž zákon tímto nezabývá, byť by bylo nasnadě, že pokud tam zbyde třeba 10 Mega, tak by se za to měly koupit třeba nové přístroje do nějaké nemocnice a podobně. Jenže to očividně není to, co by mělo být prioritou reformy zdravotnictví.

              0 0
              • Radek Broz  

                Ty přebytky se letos s největší pravděpodobností spotřebují – kdyby jich nebylo, šlo by se těžce do minusu.

                 

                BTW: Ale ono to tak správně je:o)

                0 0
                • Volf  

                  Kdyby jsi použil tu kouli co máš na hlavě a zamyslel se, tak možná přijdeš na odpověď na svoji otázku. Já bych ji jen zjednodušil. Proč součástí reformy není zákonem stanová výše finančních rezerv a proč není celý systém veřejného zdravotnictví otevřen komerčním pojišťovnám? Je to dáno tím, že u nás prostě když něco vymyslí odeesák, tak vždy za účelem podfuku nebo zvýhodnění soukmenovců. A pojišťovny prostě dostali možnost, či spíše úkol ,, nakřečkovat ,, peníze pro své privatizátory, teří by se rekrutovali světe div se z jedné nejmenované strany. Jenže a to není výčitka, ty díky svému věku víš ještě kulový a nemůžeš si pamatat první vlnu privatizace, kdy se zavřela voda z dodnes nedopočítanou hotovostí na účtech privatizovaných podniků. Nemůžeš ani znát bývalé nomenklaturní kádry ksč, které dnes často vytváří politiku ods. Tato strana je pohromou pro celou republiku. No a ona to je ve finále spíše sekta než strana, protože některé atributy jejího chování včetně zfanatizování svých přívrženců a hlavně profit svých vůdců na členské základně je markantní. Je to strana postavená na pernamentním lhaní a překrucování faktů, který by uvítala uzákonění vedoucí úlihy ods ve státě, protože není schopna obhájit velkou část svých kroků jinak, než silovým řešením viz. viz klaka přeběhlíků / v mém vidění světa spíše gaunerů bez páteře /. I slavný finanční limit na doplatcích za léky, který se měl dotknout celkem 250 000 pacientů se nějak smrsknul na 10 000 lidí. Ale co, kdo si někdy přečetl topolánkovu smlouvu ší.s voliči, takovou prkotinu neřeší. V příloze si můžeš přečíst jeden z největších podvodů ods po rozkrádačce zvané honosně privatizace.

                  0 0
                  • fousek  

                    Pouziju blby slovo kdyby, kdyby ODS vyhrala volby tak ze by nemusela jit do koalice s KDU a Zelenejma tak by se mozna nejakej ten program podaril prosadit. Takhle ho proste prosadit nemohli ani nahodou. Je mi jasny ze v ODS jsou ty sami lide jako v jakykoliv jiny strane (potrebujou si nahrabat), ale aspon maj snahu nezadluzit tuhle zemi tak, ze za 10 let to tu bude vypadat jak v rusku 90. let.

                    Treba protikrizova oparteni CSSD je uplnej vysmech zdravymu rozumu.

                    0 0
                    • Volf  

                      Já si na rozdíl od tebe myslím, že právě koalice jsou tím, čeho naše politická reprezentace zneužívá jako lék na všechny nesplněné sliby. Neznám protikrizová opatření ČSSD, protože jde o opoziční stranu bez vlivu na faktickou moc ve státě. Tu budu řešit, až budou zase ve vládě. teď ale vidím diletantismus a trapnost současné vlády, která je schiopna posadit do ministerského křesla například kocába, jen aby zůstala u moci až do konce volebního období. Myslel jsem si vždycky, že pravicová a tím i svobodomyslná strana by měla umět včas odejít ve chvíli, kdy by jí mělo jít o pověst. Očividně na její voliče stačí věta : To je daň za koaliční vládnutí. Jo a mdocela se mýlíš s tím ruskem. Tam nás směřuje právě ods. Nemyslím tím do nějakého područí, ale do naprosto stejného gangsterského systému, kde poghyb na hraně zákona je považován za vzor podnikání a kde mají živnou půdu nejrůznější mafiánská uskupení. myslím si, že ruskému stavu jsme nikdy nebyli blíže jak teď.

                      0 0
                      • fousek  

                        jj, koalice je dobra vymluva, taky tam pisu mozna.

                        Myslel jsem si vždycky, že pravicová a tím i svobodomyslná strana by měla umět včas odejít ve chvíli, kdy by jí mělo jít o pověst -to by jsme nemohli byt v cechach

                        S tou posledni vetou nesouhlasim, proc by to takhle melo dopadnout kvuli ODS?

                        Ten primer s Ruskem je spatnej, tam precijen nekteri  penize meli. Argentina je lepsi priklad.

                        0 0
                      • teepeex  

                        jdi se oplachnout, a vem to tou s modrym koleckem

                        0 0
        • Lenka.05  

          No nemáš tak úplnou pravdu. Ne všechno se totiž do toho tzv limitu 5 tisíc počítá. Oba mí rodiče jsou v důchodu, táta má transplantovanou chlopeň, máma vysoký tlak a zelený zákal, bohužel v pokročilém stádiu. Oba musí brát léky – táta aby neumřel a máma aby úplně neoslepla. Jinak jsou (ťuk ťuk) ještě jakž takž ok. Musí na pravidelné prohlídky, měření tlaku oka, vyšetření se srdcem, na to předpis, léky s doplatkem. Ne všechny léky zabírají, můžou jen určité konkrétní. Každá návštěva doktora a lékárny s léky nutnými pro žití je stojí mnoho set korun – nevím přesně, máma si schovává účty. A řeknu ti, že za celý rok ani jeden nedosáhl onoho magického limitu, i když už někdy na konci léta se máti zmiňovala, že účty už tuhle hranici dávno přesáhly. Ono je to totiž poměrně zapeklité, co se vlastně počítá a co ne. Takže v praxi je ten limit jen prázdný kec.

          Mnozí  tu opravdu mají tendenci lidi, co jdou do lékárny bez poplatku zesměšňovat, ale mně to tak směšné nepřijde.

          Jestli tam někdo nechce chodit, je to jeho volba. Není o nic horší nebo lepší než ten, pro koho těch 60–90 ušetřených korun za jednu návštěvu lékárny není málo.

          0 0
          • Volf  

            Víš na toto člověk přijde až ve chvíli, kdy má kolem sebe někoho nemocného. Jak se říká sytý hladovému nevěří. Proto vedou populistické kecy většinou ti co ani netuší o čem je reálný život. Já totiž taky ve svém okolí neznám nikoho ze starších, nebo starých nemocných lidí, který be dosáhnul toho zbožněného a až magicky prezentovaného limitu. A vyčítat starým lidem že musí chodit k lékaži je trapné stejně jako joudové co tvrdí, jak jsou čekárny plné klábosících důchodců. Co tam ti mladí a zdraví tedy pořád dělají. že to vědí.

            0 0
            • Lucia..1  

              no tak koukám, že je tady někdo až moc chytrej a realitu moc nezná svejma očima:-) chápu, že je dost nemocnejch důchodců, ale ti kteří tam přijdou a pouštěj před sebe x-lidí, tak nevim nevim jestli jim něco hrozí.. A co tam dělaj mladý?? já si 3měsíce užila po nemocnicích, ptž mi nikde nebyli schopni říct co mi je, že mám problém s dejcháním a nemůžu občas i pár desítek minut nebo i celých hodin normálně dejchat..a pokaždý to bylo všude nacpaný k prasknutí důchodci, kteří se tam hodně bavili.. Takže je to dost individuální a posuzovat podle nějakejch spekulací není zrovna to pravý ořechový:-)

              0 0
              • Volf  

                Tak si představ až budeš v jejich věku poslouchat kecy nějakého zdravého mlaďase o tom, jak určitě bezdůvodně vymetáš po doktorech. Stáří je totiž luxus který si může dovolit až moderní civilizace a měli by jsme se ke starým lidem chovat s určitou pokorou a slušností, pokud se chceme nazývat civilizovanou společností. Jednou budeme také staří. Mě ani tak nevadí ordinace ,, tlachajících ,, penzistů, ale například věznice plné velice dobře živených a zabezpečených recidivistů. To ovšem nikdo z bojovníků za já nevím za co neřeší.

                0 0
                • Lucia..1  

                  no tak kdybych neměla zkušenosti, kdy jsem lítala po doktorech a všude hafo důchodců, co jen tlachali a pouštěli před sebe lidi..tak takoví lidi nejsou nemocní, když vysedávaj ještě rádi v čekárnách, ne?? a taky jsem netvrdila, ´že jsou všichni takoví..jen mi přijde, že já v tom případě nacházim jen ty, co nemaj nic na práci..

                  0 0
          • fousek  

            No myslim ze je to jasne dane, kde plati ten limit. Vysetreni a zakrok lekare, ktery ma smlouvu se zdravotni pojistovou u ktere je klient. Na leky ktere lekar napise na recept. Vse ostatni si musi platit sam. To ze si nekdo dojde do soukrome nemocnice nebo koupi leky, ktere mu nikdo nepredepsal je jeho volba. V tomhle pripade se nic nezmenilo. Me taky neuhradi nove bryle, ktere si vyberu, muzu mit zadarmo umelohmotne obroucky a skla, kdyz chci neco lepsiho musim zaplatit i kdybych uz mel prekrocenej 5t. limit

            0 0
          • Thapsus  

            Lenko, ale tady nejsme v rozporu. Naopak. Já kritizuji jen rušení poplatků – těch 30 Kč. S tím, že ušetřené prostředky ve zdravotnictví by měli jít právě na léky pro vážně nemocné. A nepromrhat je placením acylpirinu nastydlým lidem.

            0 0
            • Lenka.05  

              Thapsusi, určitě…víš já nemám vůbec nic proti rozumné a smysluplné reformě zdravotnictví. Ale ať se na mě nikdo nezlobí, tohle je takový paskvil neskutečný, že nad tím zůstává rozum stát. Jinak já teda neznám nikoho, kdo by si k doktorovi chodil pro aspirin. Ale souhlasím s tím, že tyhle lidi by měl doktor vypakovat s doporučením, ať si ho koupěj, ale za svý:-) A když se výše mluví o těch mega ziscích zdravotních pojišťoven – měla jsem zato, že zdravotní pojišťovna je tu od toho, aby přerozdělovala peníze od pojištěnců do zdravotnických zařízení. A ne aby si vytvářela zisky z našich peněz, které jsou strženy z našich příjmů na zdravotní a sociální péči. Já bych chtěla, aby moje peníze šly fakt na zdravotnictví, když už je platím. A ne na účty pojišťovny. Pak jsou lidé nuceni platit další a další poplatky navíc za to, že si dovolili být nemocní. A peníze co odvedli na pojištění nejsou tam kam patří. Z mého pohledu jsou zisky zdravotních pojišťoven prostě amorální.

              0 0
              • Volf  

                Já říkám jednu jedinou věc, Neschopenku a léky si nepíše pacient, ale lékař, takže kdo tedy nadužívá lékařskou péči????? Na to by asi Julínek odpovídal stejně těžce a hloupě, jako na otázky u Ústavního soudu.......

                0 0
              • autor_trek  

                Chybný název:  zdravotní pojištění ????  nikoli, ZDRAVOTNÍ DAŇ

                nejhorší je, že tuto „daň“ platíme soukromým podnikatelům.

                 
                0 0
          • Pavel  

            Moje máma těch léků a vyšetření taky prodělala více než dost… Mělo by se ale asi mít na zřeteli, že se to prostě „nějak“ nastavilo a nějaký závěr (špatně x dobře) by měl přijít minim po roce fungování. Já osobně si myslím, že regulace zafungovala, fronty u doktora (skoro) nejsou, když si domluvím termín (objednám se), tak plus mínus mne i doktor vezme. Ano, je potřeba doladit pár maličkostí, možná něco i přehodnotit, ale směr je to správný.

            Raději si zaplatím 30 kč u lékaře a něco za recept, případně  „blbosti“ typu paralen si zaplatím zcela, a budu vědět, že až budu potřebovat opravdu „něco“ (typu endoprotéza), tak nebudu na operaci čekat rok, protože díky ušetřeným miliardám za paraleny, ta moje operace nebude pro pojištovnu problém.

            Například s poplatkem 90 Kč na pohotosti plně souhlasím, protože na pohotovost bych měl jít když je „problém“ a ne proto, že mám zrovna čas (a mimochodem – těch 90 Kč se vrací, pokud po vyšetření následuje hospitalizace). S poplatkem 60 kč za den v nemocnici nikdo přece problém mít nemůže, pokud budu doma, tak musím za něco jist, topit, používám vodu (opět to zde trochu skřípe u kupř novorozenců, což je ale opět snadno řešitelné)

            0 0
            • Smazaný účet  

              hele, kde jsou ty prázdný ordinace? mě poslala na jaře praktická na urologii, poplatky nepoplatky, bylo tam 30 lidí ve frontě. teď jsem byl o víkendu na pohotovosti, to je za 90, no měl jsem štěstí, šlo to už rychle, ale chlapík přede mnou tam strávil 2,5 hodiny… tak co se teda zregulovalo? ;o) tam kde fronty nebyly tak nejsou, kde byly, tam zůstaly.

              0 0
              • Pavel  

                Mnoo, na ortopedii u mého známého doktora (jezdí taky bajk) ve frontě nečekám… :-))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no já teďka u ortopeda taky nečekal, ale to bylo v 17:00 – v tu dobu k doktorovi chodí málokdo, on taky málokterý doktor v tu dobu ordinuje… no a s poplatkem jsem se musil přihlásit, jinak by na něj asi zapomněl… mam třeba praktickou kde ve frontě taky nečekám, bo má oddělenou místnost pro sestru a když někdo chce recept má ho připravenej a jen si ho veme, pokud někdo potřebuje doktorku, ohlásí se sestře a jde za doktorkou… a stihne se mrtě pacientů… nečekal jsem tam před ani po poplatcích.

                  0 0
            • Lucia..1  

              no tak asi hodně záleží na tom, v jaký nemocnici se nacházíš…nepřišlo by mi, že by se po tom poplatku něco rapidně změnilo:-( a je uplně běžný, že se člověk objednává dopředu a k čemu mu to je, když mi pak oznáměj, že musej vzít toho a támhletoho a pak jdou vlastně na oběd, takže si tam můžu strávit klidně celej den..a to se vyplatí:-)

              0 0
          • hribik A1  

            preco si myslis, ze zosmiesnujem tych, co idu do lekarne bez poplatku? ti len vyuzivaju ponuknutej sance. tym, ze napisem, ze nejake opatrenie vdaka prirodzenemu ludskemu spravaniu (tych dochodcov) narobi viac problemov nez vyriesi, sa nesmejem z tych dochodcov, ale leda tak z tvorcov takeho opatrenia…

            0 0
        • pepino  

          „opravdu nemocný člověk utratí max. 5000 za rok, čili 416 Kč za měsíc“ prosím zdroj, díky.

          0 0
      • Thapsus  

        Teď mi vlastně napadlo, jak to má ten Rath ošéfovaný, když někdo je, nebo popř. dělá, že je marod, pro léky si jezdí do toho špitálu zadarmo a pojišťovna mu pak vrátí, každých 30 Kč na 5000 ?  To by mohl být slušný přivýdělek pro nepracující, jestli se nepletu.

        0 0
        • Thapsus  

          oprava: 30Kč nad 5000

          0 0
          • fousek  

            No tak cistejch 30kc to nebude, to uz bude podlehat ty darovaci dani a neco budes muset dat doktorovy, aby ti napsal ten 167 lek, i kdyz na chvily si jit lehnout do nemocnice, pak parkrat navsitvit ambulanci, no myslim ze pro ty co nemaj nic na praci to neni uplne spatna predstava

            0 0
      • Barak  

        Bohužel si neuvědomuješ jednu věc. Těch 30 korun za doktora nebo za recept lidem Rath nezaplatí ze svého. On to zaplatí z našich daní. A to si piš, že aby se zase dostali socani v příštích volbách do sedla, tak slíběj spoustu pro občany líbivých sociálních dávek, bezplatných půjček a příspěvků. Jenže populisticky rozhazovat je jedna věc, ale když na to stát nemá a každoroční schodek státního rozpočtu bude vypadat opět tak, jako když byly socani u vlády, budou to tvoje a moje děti, který to všechno budou v budoucnu platit. Fakt super.

        0 0
      • hribik A1  

        ale ked takym opatrenim narobis za cenu zmensenia problemov jednym este vacsie problemy druhym – personalu lekarni, kde jedni su pretazeni, druhym hrozi krach a prepustanie, tak to zas tak skvele tiez neni

        • co uz bolo spomenute danove vydavky
        • problem pre vsetkych ostatnych co si chcu kupit lieky
        0 0
      • Milenius  

        Ja jedu za sve, mam dite, platim najem, inkasa, ucty a ver mi, ze radsi zaplatim par korun za leky a bude to fungovat, nez usetrit par korun a nemit jinde – silnice a chodniky jsou v prisernem stavu, chybi detska hriste, parky, cyklostezky to vse stoji penize, takze misto toho, abych mohl s detmi vyrazit na hriste, tak behame po ulici, kde jezdi auta, kdyz jedu autem, tak 80% casu smejdim ocima po silnici a hledam diry, coz neni rozhodne moc bezpecne, kdyz jedu do prace na kole, tak prestoze vyhledam jen mene frekventovane silnice, tak jsou mista vylozene nebezpecna, kde mam strach o zivot, to si radsi priplatim par korun za leky a penize se daj na neco uzitecneho, ne jen na zaplacnuti jejich ega

        a co se tyce duchodcu, tak tem pridali specielne kvuli tomu, aby si mohli ty poplatky zaplatit

        lidi jsou stejne strasne nelogicky (nechci rikat blby),  nadavaji na to, ze potreviny jsou nekvalitni, ale kdyz jim nekdo nabidne neco lepsi tak to neukupujou, protoze je to o par korun drazsi, koukaji jen na to, ze zaplati tam a tam par korun navic, ale ze hlavni problem je v tom, ze ty penize vubec nedostali, to uz nevidi. Treba i duchody – co je to za system, kdyz dvacetiletymu klukovi, ktery zaklada rodinu a potrebuje penize na bydleni a na deti, zaplati 20% z platu na duchod, ktery je v nedohlednu, proc si nemuze vybrat system, kdy by treba pri zakladani rodiny treba do 30–40 let veku platil jen 5% z platu na duchod a tech 15% vrazil do bydleni na splatky uveru a po splaceni by si zacal platit vyssi socialne na duchody, treba i 40–50%, protoze by na to uz mel. Lidi nemaj volbu a to je hlavni problem tohoto systemu.

        0 0
    • Hejdik  

      řekl bych,že to jen jen populistický předvolební štěk jako mnoho ostatních,nakonec z toho nebude mic.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych nebyl tak optimistickej, když dráth zatouží a jirka to popožene, ochranáři zavejsknou že zas bude o jedno chko/np víc a budou se dít věci. Už jenom potřebujou vyhrát parlamentní volby, což nebude problém, stačí třeba slíbit příspěvek na nový auto (pokud se k tomu stávající vláda nesníží, tak čssd jistě jo).

      0 0
    • jecnak  

      Mozna by se dala vyuzit stara raketova/proti­letadlova zakladna v Brdech jako docasne uloziste blbcu (Rezervace). Postupem casu bysme je vystrelovali na mesic. Rath je prvni z adeptu na dalsiho ceskeho kosmonauta.

      0 0
      • kubad  

        pozor na definici – u kosmonauta se předpokládá návrat :-(

        0 0
        • hribik A1  

          ved po pripadnom navrate volnym padom, beztak zahrnajucom zhorenie vo vyssich vrstvach atmosfery, snad uz prislusny kozmonaut skodit nebude :-D

          0 0
        • cabbage  

          Nemusíme je ani vystřelovat, stačí odpálit na rampě, předpokládaný návrat bude zaručen(spad popílku).;)

          0 0
      • laproch  

        Dlouho by tam nebyli.Na jaře by tu základnu měli údajně začít bourat,má tam vzniknout zase les.

        0 0
    • Barak  

      Abych řekl pravdu, tak pro mě osobně by se stejně nic nezměnilo i kdyby to vyhlásili NP. Je to tak parádní oblast na bikování a hlavně blízko, že by mi stálo rozhodně za to, riskovat sem tam střet s nějakým zeleným mužíčkem.

      0 0
  • Hnoj  

    Líbí se mi, že fórum je zaměřeno zcela proti-rathově a proti-socansky…

    Bohužel, zbytek týhle země podle všeho socany má docela rád :-(

    0 0
    • orgoj.chorchoj  

      ja bych to nedefinovat tak stranicky a personalne; bohuzel momentalne se ale jevi soc-dec vice zazmr..vana partaj nez ty ostatni; ale jejich cas zase prijede v tom si nedelejme iluze; sqvele perzony se najdou vsude – viz. exministr Rebicek :\

      0 0
    • Radek Broz  

      Tak to se mýlíš – tady neni socialistů výrazně míň než ve zbytku.

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        To se mi na Tobě líbí:To jaký jsi exemplární případ podlehnutí dogmatu.Jako zapálený proODSák jsi přesvědčen,jako spoustu dalších do ODS zapálených mozků,že kdo neskočil na lep ODS a nežere jim jejich lživé proklamace,musí nutně být socan,levičák nebo dokonce komouš-takže i B-F je plný socanů.Omyl.Jsem přesvědčen,že socanů a komunistů tu je opravdu minimum,je tu prostě pár týpků,kteří pochopili,že ODS je ve skutečnosti prd pravicová strana a ty její žvásty jí nežerou.A to je právě ten problém,který máš,aneb: NEMÁ RÁD ods,MUSÍ TO BÝT SOCAN!!!!!!!!!

        Až dospěješ,snad pochopíš.Nejsme socani,jsme ti,co jsou smutní,protože v této zemi prostě není žádná správná varianta,koho volit(ani ODS)

        0 0
  • Lucia..1  

    Myslim si, že do dopadne jako tenkrát, když nějakej politik (nevim jestli zrovna Rath) přišel s tim, že zakáže vodákům sjíždět Sázavu, ptž přeci hrozně moc ničej řeku a on chce přeci pomáhat a chránit:-) ale aby si jezdil s hybridnim motorem, to ne…

    0 0
    • pepek  

      A čemu by tím pomohl? Ekologie: Kup si hybrid – zabiješ Číňana.

      0 0
  • Forester  

    klasická mediální bublina, aby Rath odpoutal pozornost od skutečných problémů. že někdo něco řekl, i když hejtman, neznamená, že má pravdu.

    vzdáleně mi to připomíná kampaň kolegů z ČEMBY (čembáci ať prominou) o chystaném zákazu ježdění v lese

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.