Kompletna siet slovenskych lesnych ciest

27 nepřečtených
  • Pesto

    Ahojte,

    nahodou som sa dostal k tomuto zaujimavemu linku tak posielam dalej.

    http://lvu.nlcsk.org/LC/Default.aspx

    Cervene su spevnene cesty, zelene nespevnene.

    0 0
    • ferry  

      Super, v létě se chystám na Martinské hole a tohle se hodí. Díky

      0 0
    • Volf  

      Pěkný odkaz. A prosím tě řekni ještě, jestli se na ně může. My zde v ČR máme občas takové katastrofické zprávy, že bude dobrý pohled a zpráva od zdroje :-)

      0 0
      • zbartos  

        Tohle jsou právě JEN ty povolené cesty. Ten web byl vlastně reakcí slovenského ministerstva zemědělství na kritiku, že lidé neví kde po novele slovenského lesního zákona z 9/2007 mohou legálně jezdit na kole v lese.

        0 0
        • Chiron  

          Loni sem po Slovensku něco najezdil. Ty povolené cesty jsou poměrně husté, takže většinou není problém, ale když zrovna nemáte mapu, může být problém. Ale popravdě my jsme to moc neřešili a když tam byl chodník, tak sme tam prostě jeli i přes zákaz. Na žádnou stráž nebo tak jsme nenarazili, akorát nějací turisti nás upozornili ať si dáme bacha, že tu se jezdit nesmí.

          Mimochodem ta mapa je sice dobrá věc, ale zpracování na můj vkus poněkud tragické.

          0 0
        • Volf  

          Promiñ, sice oceňuji tvoji snahu, ale já jsem rád za každou informaci přímo ze Slovenska a od Slováka, který tam žije a jezdí. To co je psáno nebo mluveno v Česku o Slovensku pro mě nemá žádnou výpovědní hodnotu.

          0 0
          • martinpav  

            Jazdit sa dá bez problémov. Za tú dobu ma zastavila raz lesná stráž či niečo také. Bola to chránená oblasť, upozornil ma že tam s bikom nemám čo robiť a potom ma pustil. Takže podľa mňa pokiaľ sa chováš normálne tak nemáš problém jazdiť aj tam kde to je zakázané.

            0 0
            • Volf  

              Já mám podobné informace od příbuzných co žijí v Bratislavě, ale víš zde to vypadalo podle jekotu pár jedinců, že na Slovensku se přímo pořádají hony na cyklisty a Slovensko zde bylo prezentováno jako odstrašující příklad toho, jak zde dopadneme, když nás nebude zastupovat ta pětisethlavá síla :-)

              0 0
              • minikin  

                Budem sa opakovat ale tieto mapy mame spristupnene prave kvoli tomu, ze nastali taketo masove protesty po schvaleni zakona, ktore prekvapili i samotnych autorov zakona a rychlo potrebovali utisit prostestujucich. Ich povodny zamer skutocne bol zabezpecit minimalny pohyb ludi v lese (a nie len cyklistov) – autorom tohto pozmenujuceho navrhu bol polovnik.

                0 0
            • Pesto  

              Ako je to s jazdenim po tychto cestach v narodnych parkoch a ich ochrannych pasmach? Koncom maja mame ist na dovolenku na horehronie a hned za chatou je ochranne pasmo muranskej planiny a kusok uz je priamo narodny park, tak nech si zbytocne nenarobim problemy:)

              0 0
              • minikin  

                Tam uz plati iny zakon (o ochrane prirody) a tam by sa jazdit nemalo… ale ked tam vidis traktory, tazbu, auta, odpadky, polovnicke posedy kazdych 100 metrov a vselico ine, tak … Nech sa kazdy rozhodne sam.

                0 0
                • minikin  

                  Ako pise zbartos nizsie: v chranenych uzemiach su povolene iba oficialne cyklotrasy ktore najdes vacsinou na strankach narodnych parkov alebo spravy chraneneho uzemia. Tie lesne cesty v chranenych uzemiach pre MTB povolene nie su pretoze tam sa uz neaplikuje len zakon o lesoch ale aj zakon o ochrane prirody na uzemiach s vyssim stupnom ochrany.

                  0 0
              • zbartos  

                Podívej se na návštěvní řád NP Muránská planina a tam najdeš popisy tras povolených pro cyklistiku – viz http://www.sopsr.sk/index.php… . V grafické podobě by měly ty povolené trasy být vidět na om-line mapě ČR+SR na cykloserver.cz , ale nekontroloval jsem je všechny…

                0 0
    • mamfpici  

      super to sa mi hodi(: aj ked ako sa divam tak viem ze nie vsetky zelene su zjazdne

      0 0
      • Pesto  

        Veru, ked porovnam v akom stave su aktualne cesty ktore su tam oznacene ako spevnene, tak tie nespevnene su miestami riadna divocina:) Ale hlavne je, ze sa tam da oficialne jazdit:)

        0 0
    • mamfpici  

      neviete nahodou niekto ci by sa cela ta mapa dala stiahnut do pc tak aby fungovala aj bez pripojenia na net?

      0 0
      • Pesto  

        Ja uz spekulujem nad tym, ako to dostat offline do telefonu;) Na blackberry som na to pouzival TrekBuddy-ho, kam sa dali nahodit lubovolne rastrove mapy, takze minimalne uplne primitivnym printscreenom a naslednym skalibrovanim by sa to dalo pouzit. Teraz som na WM, tak hadam poriesim nieco sofistikovanejsie.

        0 0
      • minikin  

        Ano da. Je vytvorena mapa pre OZI EXPlorer. Hladaj na linkach, ktore som uviedol nizsie.

        0 0
        • Pesto  

          Super, dakujem. Uz len storentit OziExplorerCE do telefonu a bude to parada:)

          0 0
    • zbartos  

      Když už sem dáváš cca 2,5 roku starou novinku, bylo by asi vhodné doplnit, že NLC dovolilo použít tato data pro uživatelsky příjemnější prostředí – viz http://cmaps.gpsteam.eu/ a

      http://gps.awardspace.info/ .

      Díky dobrovolníkům z řad slovenských bikerů za tuto krásnou pomůcku !

      P.S. Na webu http://cmaps.gpsteam.eu/ je nutné kliknout vpravo nahoře na nenápadný symbol + a v seznamu požadovaných vrstev Base Layer si zaškrtnout to, co koho zajímá – asi nejlépe Google_Terrain či Google_Satelite. V seznamu vrstev Overlays si pak zaškrtněte NLC_SK. Lesní cesty jsou ale vidět jen při největším přiblížení (a jeden stupeň před ním).

      Legenda na http://lvu.nlcsk.org/LC/Default.aspx správně říká, že červeně jsou zpevněné cesty a zeleně nezpevněné cesty, ale když se podívám na území, které dobře znám a leží na jílovitých půdách, pak jsou červeně jak cesty jen štěrkované, tak krásné asfaltky a zeleně jsou přibližovací linky jak typu krásná jednomužná cestička, tak tankodrom s kolejemi půl metru hlubokými. Takže při plánování pozor !

      Navíc na http://cmaps.gpsteam.eu/, když zapnu Overlays NLC_SK, vidím nezpevněné cesty fialově, a chodníky tam vidím oranžově. U těch chodníků musím upozornit, že tam kde to dobře znám, není např. průběh jednoho chodníku úplně správně (a např. pohraniční chodník, kde vede značka KST tam vůbec není), takže údaje z této mapy využijte spíše jako tip na ověření výskytu chodníků, než jako podklad pro plánování plynulé jízdy…

      0 0
      • Pesto  

        Prepac ze som sa podelil o taku staru informaciu. Ja som na tej mape nasiel dost novych ciest aj v oblastiach, o ktorych som si myslel ze ich mam pojazdene komplet, preto ma to zaujalo a postol som to aj sem. Tie ine weby na ktore odkazujes mi teda velmi user friendly tiez nepridu.

        0 0
      • minikin  

        Chdniky na mape lesnych ciest su „polovnicke chodniky“. Preto tam nie su rozne turisticke chodniky. Po nich by sa podla zakona uz jazdit nemalo. Ale ked uz neodolate tak neodporucam po nich jazdit v jeseni v case polovaciek. Pohybuju sa tam skupiny lovcov ktori su extremne nervozni ak v lese stretnu co i len hubara…

        0 0
    • minikin  

      Jazdit mozes po vsetkych.

      Viac na http://forum.mtbiker.sk/…-t15719.html

      alebo

      http://forum.mtbiker.sk/…-t23122.html

      alebo hladaj na

      http://www.gpsforum.sk

      Sikovni chlapci tieto cesty z tychto map vycucali a vytvorili subory pre ich vkladanie do map napr, OZI Explorer.

      Dokonca vytvorili aj mapu pre Garmina ktoru si das do pristroja. Sam to tak pouzivam v EDGE 705 a jazdim aj tam, kde smom v minulosti nikdy nejazdil a myslel som si, ze sa tam jazdit neda. Tie jesnicke mapy su naozaj presne. :-D

      Dodam len to, ze skutocny stav danych ciest podla mapy nezistis. Casto su tie zelene (nespevnene) ovela kvalitnejsie, ako tie v mape cervene (spevnene).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.