• Hejdik

    Zdravím Bikeři.

    Zabývám se teď skládáním kola pro svoji matičku na jen takové lehké pojíždění do práce a do okolí domova a budu jí pořizovat tenhle rám.

    http://www.aukro.cz/…ram_mtb.html

    Jelikož se jedná o staré provedení rámu,které má uchycení přehazky bez háku-na rychloupínák,tak jí k tomu musím pořídit takovouhle nějakou starou přehazovačku:nový typ na hák asi nelze nijak aplikovat.

    http://www.cyklo-online.cz/…ozi-3399.htm

    Jde mi o to,zdy by tahle přehazka fungovala s použitím nynějšího typu sekvenčního řazení,nebo zda to funguje pouze s příslušným starým typem řazením,jak si ho pamatuju z období 90-tých let?

    Předpokládám,že jste již někdo při nějaké příležitost tuhle otázku řešil,tak bych byl rád za radu – díky.

    0 0
    • Hejdik  

      sakra vlítl mi tam jinej odkaz,tady je ta přehazka:

      http://www.aukro.cz/…zovacka.html

      0 0
    • Martin  

      kompatidebilitu ti nesdělím, ale kdybys chtěl, můžu ti nabídnout starý řazení revoshfit 7s., který mi s podobnou přehazkou fungovalo bez problémů a nyní mi leží doma ;-)

      0 0
      • Hejdik  

        Jo?Tak pokud nebude jíné východisko a říkáš ,že by to mělo fungovat,tak by jsme se pak nějak domluvili a udělali bychom obchodní zchůzku třeba na kosíři:-)

        0 0
    • Vilém  

      Nez tyhle cinsky napodobeniny, ktery jsou staveny prevazne na 6ti kolo a neindexove packy, kup radsi obycejnou SISku a budes mit jistotu ze to bude chodit. Jeste taky zalezi na kolik to chces kolecek, SISka je myslim do 7sp. Jeste k tomu haku, da se sehnat hak ktery ma dole klasicky zavit na saltr M10×1. Pak muzes dat jakykoli.

      0 0
      • Martin  

        a já zas hodím nabídku, tenhle hák mám doma. a možná bych vylovil i nějakou tu SiSku

        Hejďas, nedá se svítit, budeme se muset někde sejít :-)

        0 0
        • Hejdik  

          čoveče asi jo,jak bude nejaká brzká vhodná příležitost,tak se domluvíme ,nabalíš vše co by mohlo být vhodné pro použití a sejdeme se …

          0 0
          • Martin  

            jasně, ozvi se. já prohledám bordel :-)

            0 0
    • Saskije  

      Stejný patky má rám mýho zimáka.. Teďka tam mám starou favoriťáckou přehazovačku, sh deore řazení a 9tku kazetu. Dohromady to překvapivě funguje, ale páky jdou docela ztuha.. Vždycky tam dostanu převod kterej chci.. Celý to ale beru jako kompromis.. radši se poohlídni po rámu s normálním hákem ;-)

      0 0
      • Hejdik  

        No já už jsem si na ten rám přihodil a za chvíli ho asi ivyhraju,takže za 250 dobrý-zbytečně víc peněz není potřeba a asi to nějak pořeším s Doomem.

        0 0
    • JSt  

      http://www.mmsport.cz/…uchyt-k-ramu

      ale nevim, jestli to bude na kladne hodnoceni :-/

      0 0
    • Daf  

      Podle mě to bude fungovat. Ale jinak se dá za pár kaček koupit samotmý hák pod upínák s okem. Pak si tam můžeš dát přehazku jakou chceš.

      0 0
    • Smazaný účet  

      A kdybys chtel, mam doma v bedne alivkovou hazku, najeto asi 1000, SIS presmyk a packy k tomu-nejake takove , ale na osmickouvou kazetu.

      mail : mitros (at) seznam.cz

      0 0
    • Advid  

      Připojím se s dotazem. Mám na kole přesmyk a přehazovačku Altus spolu s Gripshifty Sram MRX. kazeta je 8sp. Myslel jsem, že budou Gripshifty výhra, ale nevyhovují mi.

      Můžu tam dát řadicí páčky třeba Deore nebo SLX s tím, že až odejde přehazka, nahradím dejme tomu SLX? Nevidím důvod, proč by to jít nemělo, ale jak se znám, radši se zeptám. :) Těch 8×9 rychlostí jde pak prý nějak přenastavit.

      0 0
      • Vilém  

        No nejsem si uplne jist, ze Altus bude dobre chodit s 9sp razenim. Jinak kombinovat 9sp razeni a 8sp kazetu nejde.

        0 0
      • scalar  

        To by jsi si musel pohrát s podložkama na kazetě. Spíš si rozmysli, jestli chceš do budoucna zůstat u 8 sp. nebo přejít na 9 sp. – to už obnáší i nové kliky (těch, co tam máš se stejně rád zbavíš :-) ).

        Jsou i kvalitní grishifty na 8 sp. mám na jednom kole Sram Attack (je to vlastně Sram X.7 na Shimano) a baví mne s ním řadit. Nebo páčky Alivio, stojí kolem 400,–.

        0 0
        • Advid  

          No jo, já už si říkal, že koupím i nový představec a dám tam řidítka ze spešla, který se mi teď válej doma, ale pak si říkám, že uspořím pár desítek gramů, utratím pár stovek a pak za tím kolem budu tahat několik kilo (vozík) a chuť na inovaci mě přejde. A až děti odrostou, budou už všude řemeny a elektronické řazení. :-D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.