Kompatibilita kotoučovek Shinamo

12 nepřečtených
  • thx1138

    Jsou brzdový páky od Shimana (M585) kompatibilní s nějakými třmeny jiných výrobců? Že by byla potřeba custom hadice chápu. Díky

    0 0
    • JSt  

      Že by byla potřeba custom hadice chápu.

      nemyslim :-D

      0 0
    • jonti  

      Pouze s Magurou. Omezujici je pouzity mineralniho oleje misto brzdove kapaliny.

      0 0
    • kubad  

      se všema co používají minerální olej

      0 0
      • thx1138  

        a to maj všechny stejnej poměr přepákování, nebo jak to nazvat? Aby se nestalo že páka de až na grip a destičky se sotva přiblíží ke kotouči, nebo naopak.

        0 0
        • Jirka1986  

          Na brzdový třmen magura Julie bych rád použil páku Shimano SLX. Má stím někdo zkušenost, mohlo by to fungovat???

          0 0
          • alinceb  

            Momentálně vozím na kole třmeny Magura Marta (rok asi 2008) + páky Shimano XT 2012 (původní páky tekly pod pístkama a těsněním expanzky) + pancéřované hadice Avid Supreme. Koncovky jsou úplně stejné – sundáš páku a našroubuješ jinou. Funguje to bezchybně (teda fungovalo by mi to bezchybně, kdybych si trošku víc pohrál s odvzdušněním).

            Co vím, tak stejně to vozí uživatelé Jenda (třmeny Julie, páky SLX – pokud se nepletu) a folty.hans (třmeny Marta, páky XT dual 1.gen).

            0 0
        • Georrge  

          no pokud výrobci mají stejný průměr pístků ve třmenu, tak to nebude problém. A co jsem tak viděl tak hayes, avid, shimano a aji formula používají vě většině případů 22mm (nebo 20mm teď nevím) pístky, tedy stejné, a poměru přepákování dosahují pomocí odlišné velikosti pístku v páce. Vlastnost brzdy tedy bude záviset víc na páce, než na třmenu, pokud ten třmen nebude čtyřpíst či jiný exot.

          0 0
          • kubad  

            ty rozdíly nejsou zase tak velké, a Hope používá stejnou páku na 2 i 4 pístek rozdíl v chodu je prakticky neznatelný, vozí to spousta lidí

            0 0
            • Georrge  

              jj to vím, ale napsal jsem to proto, abych dal najevo, že se může objevit u některých třmenů problém, že to není kompatibilní všechno se vším. Ano, některé čtyřpísty mají stejnou plochu pístků jako většina dvoupístkových třmenů, takže taky bez problémů. A ikdyž jsou rozdíly malé, tak při kombinaci páky s delším chodem a třmenem s většími pístky může být brzda ve výsledku nepoužitelná, protože bude mít hrozně dlouhý chod.

              0 0
              • kubad  

                myslím že bys nenašel u moderních brzd takovou kombinaci aby to bylo díky délce kroku nepoužitelné,

                a schválně si u Hope tu plochu spočítám mě to zajímá :D

                ale myslím že u 4 pístku bude větší, a púak mají ještě se stejnou pákou V2 brzdu tá má větší pístky než X2 a dokonce i V4 :D letos nově

                0 0
                • Georrge  

                  no třeba ty nový magury, MT8 a pod, maj prý dost dlouhý krok páky, ostatně ty bys to měl potvrdit či vyvrátit, no a kdybys tu páku hodil na nějaký větší čtyřpíst, tak už by to mohlo být docela na hraně, neli za hranou :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.