• McBlacky

    předem bych rád podoktnul že nejsem žiletkář a estetika/etika je mi ukradená.

    mám na trojpile jen dvě placky 42/52 malou nemám, páč nemám dual na triple -kterej bych mimochodem klidně koupil kdyby někdo měl. Protože se mi příčí jezdit krpály ve stojce uvažuju že dám místo 42z pilku 36z. Rozdíl je 16z jako na kompaktech 50/34. Bude to fungovat? Vím že řetězová linka je na hovno. Smyk tam je na trojpilu tj má delší vodítko. jediný co potřebuju vědět je jestli to bude fungovat, osobně si myslím že jo, ale třeba už někdo takhle tunil tak mi to potvrdí.

    0 0
    • Manas  

      Vozil sem na Seskoci malou 22 a velkou 39 a chodilo. ZAtim to drzi …

      0 0
    • JIRA  

      Bude tam možná problém s roztečí vhodných převodníků. (110 × 130) Nepobere to přesmyk.

      Jsem ale jen teoretik. :)

      0 0
    • Vrci  

      vzhledem k tomu, že se běžně vozí 53/39 u campy a 53/38 u shimana tak bych v tom problém neviděl, jen to budeš mít zpřevodovaný hodně do lehka.

      Ale problém by mohle být v rozteči šroubů převodníků na 130 mm (silniční shimano) je nejmenší 38 a na 135 (campa) je min. 39 zubů.

      Takže řehazovačka a smyk převody poberou, ale nebudeš je mít kam přidělat (leda bys je dal na třetí volnou polohu, ale tam se to bude kroutit.

      0 0
    • Baracuda  

      Neda ti to rozteci – nejmensi, co na tuhle roztec sezenes, je 38z od Gebharta – asi to budes muset poresit bud vetsi kazetou nebo holt kompaktovejma klikama

      0 0
    • Pebe  

      podle fotek z Ještědu to vypadá, že máš Sora dulay. Mám páku na trojtalíř a vozim, dvoj ⇒ klidně vyměnim…

      0 0
    • MlokCZ  

      Taky jsem měl nejdřív 53/39 dvojplacku a chtěl kompakty, tak jsem si řikal, že bych vyměnil jen převodník, ale jak píšou ostatní výše, menší než 38 zubů na to neseženeš. Takže smůla. Já nakonec vyměnil celý kliky.

      0 0
    • jecnak  

      No vidis, ja ted naopak budu kazetu ochuzovat o 2 zuby na nejvetsim pastorku.

      0 0
    • Běžec  

      Využiju tento thread, bo zakládat nový se mi příčí, když je u mě silnice ve stadiu velmi teoretických úvah, ale zajímalo by mě to:

      Jaká lze na kompakních klikách největší hrubá placka? A nebo úplně ideálně: Jaké jsou extrémy rozsahu zubů na obou převodnících na kompaktních klikách?

      Díky za případné odpovědi

      0 0
      • jecnak  

        Je to omezeny jen roztecnou kruznici petipacky a moznostma presmykace, ale jestli ti jde dostat co nejvetsi rozsah prevodu, tak nejschudnejsi cesta vede pres Shimano a devitkovou bikovou kazetu.

        0 0
    • Gorgov  

      já si myslim, ze na kopce v cechach, az na vyjimky staci 53/39 uplne v klidu. mam vzadu 23 a jeste se mi nestalo, ze bych z toho musel slejzat:)

      0 0
      • petebike  

        a nejen v CR :-))

        hehe na letosni tour nikdo nemel compacty, jen nekteri sprinteri vezli v kopcich kazety s 25 zuby, jinak 23 :-)))

        0 0
        • McBlacky  

          jasně, jenže já nezobu = neutáhnu to :)

          jinak už jezdim spokojeně 30/42/52 + 11–23 a je to pohoda vánek. nejradši na silnici jezdím kopce a když chci jet pohodu v sedě tak hodim malou…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.