• devmixil

    Zdravím Vás,

    žádám o radu pri vyberu kola, chci ho jak na silnici,tak zejmena nezpevneny povrch, ale aby podrzelo i v lese na korenech,mensim skoku … vim,asi idealni kolo do kazde situace neexistuje :) Ale chci,aby splnovalo obstojne tyto mé pozadavky ;)

    Predem podotykam,ze kolum nerozumim !!! proto jsem zde ;)

    co sem tak prochazel net,stranky o kolech,fora .. tak jsem narazil na tyto kola :

    SPECIALIZED Hardrock Disc – http://www.dookie.cz/…7742-c-1401/

    SPECIALIZED Hardrock Sport Disc – http://www.dookie.cz/…0712-c-1401/

    SPECIALIZED Hardrock Disc 29 – http://www.dookie.cz/…7333-c-1401/

    MONGOOSE Tyax Sport – http://www.dookie.cz/…9102-c-1401/

    Jeste jsem se dival na GT avalanche 3.0 ale pry praskaji ramy ??

    Tyhle kola jsou jen co prolezl fora, vubec neni nutne vybrat z techto kol,budu velmi rád, za vaši radu jake jine kolo,popripade se zde uvedenych vybrat …

    Dekuji moc,Zdenek.

    0 0
    • devmixil  

      Výška 175 , vaha 75 .. :)

      0 0
      • Kurt  

        Kup neco s funkcni vidlici (tzn. ne s XCM ci XCT).

        0 0
        • devmixil  

          mohu poprosit o nejaky typ ?

          0 0
          • siafu  

            třeba Felt Q620, ale potřebuješ nižší rám než 19.5" :)

            0 0
            • devmixil  

              tak jsem se premeril pro jistotu a mam 183 :)) .. takze 19,5" bude dobrych ? felt ma kamarad,je s nim spokojeny … jsou jeste i jine moznosti ? jine kolo ? … nechci byt jen u jednoho kola,ale rozhodnout se z vice moznosti …

              0 0
          • WEGO  

            BUĎ a nebo v V JINÉ BARVĚ

            Hold do 12K budeš těžko shánět něco se vzduchem.. možná narazit na pěkný výprodej a nebo se u starších modelů zeptat na slevu budou rádi, že se jejich sklad toho zbaví.

            0 0
            • devmixil  

              zajimave,nerikam ze bych neinvestoval,ale opravdu max do 15

              !!! :)

              se vzduchem ? netrozumim,opravdu nemam o kolech temer zadnou paru … to jako ve vidlich ?

              0 0
              • WEGO  

                vzduchovou vidlicí… Pokud bys byl ochotný investovat těch 15 tak to ti doporučím individuální stavbu kola. Bud někde v krámě poblíž bydliště, kde to dělaj (ale jelikož jak píšeš kolům moc nerozumíš, tak by Tě mohli ošulit pokud sebou nebudeš mít slušnoho rádce), tak nezbývá než poradit, at se spojíš s uživatelem: scalar nebo majkee a ti už něco vymyslí se vzduchovou vidlicí i hydr. brzdy a vyjde to určitě co se týče cena/výkon lépe než sériové kolo.

                0 0
                • devmixil  

                  to zni dobre, dekuju za radu … :) .. jinak treba u tohoto kola http://www.dookie.cz/…9102-c-1401/ je jaka vidlice ?? v cem je lepsi vzduch ? nejsou ty hydraulicke brzdy horsi na udrzbu ? chci to jen jako vikendovku pro vylety …

                  0 0
                  • WEGO  

                    obyčejná pružinová vidlice (maloobchodní cena pod 900 to mluví za vše… je to jen těžká svině, která s odp. vidlicí nemá nic společného krom názvu). Vzduch je lepší, že si ji přifoukneš přesně podle své váhy a hlavně chodí nespočetně krát lépe.

                    Nejlepší volba se spojit s těma co sem zmínil výše a budeš mít vzduch (možná i s uzamykáním vidlice z řídítek), hydro. brzdy, vybereš si rám (barvu, polepy) a komponenty. Lepší než koupit sériovku za 10–12K, kde máš ty komponenty naflákáné jen, aby se vešli do výsledné ceny.

                    0 0
    • palo7  

      pro jistotu se i převaž :-) jestli sedí ta váha 75kg, tak bys moh mít i pružinovou vidlici, ale jedině Rockshox. Pak by se dalo i kolem těch 12tis

      0 0
      • Kurt  

        Nebo i 11: http://www.dookie.cz/…0205-c-1155/

        (pochopil-li jsem spravne, ze to chce brat na tomhle shopu)

        0 0
        • devmixil  

          nene,je uplne jedno odkud … :o) s tim poskladanim se mi to libi,a urcite to bude dobra varianta :) … jak tak sleduju,tka je to asi stejne,jako s pocitacem,pokud tomu clovek nerozumi,a koupi hotový tak temer vzdy to stoji za pendrek :) …

          0 0
          • Kurt  

            Tak nejak. A navic to ma dalsich par podobnych rysu – napr. at mas limit jakykoliv, nikdy se do nej nevejdes, vzdycky se najde nekdo, kdo ti po odeslani objednavky doporuci neco vykonnejsiho za lepsi penize, atd. :)

            Ten Tyax ma pruzinovou vidli, ktera ti poslouzi, pokud mas tech 183, pak maji i tvoji velikost (L) – ale jeste vydrz na dalsi rady.

            0 0
            • devmixil  

              jojo proto jsem rekl ze chci kolo kolem 12 .. vim jak to dopada :) pocital jsem s kolem do 15 000,– ale dkybych to napsla hne,tak mi tu posilate kola za 16–17000,– … urcite pockam,kdo se jeste vyjadri,shanim informace, nebudu to kupovat hned .,, ;)

              0 0
    • Jirka17  

      Mrkni tady do bazaru, teď jsem tam viděl Cube LTD Race 2008 s rebou za 12tyček. Je to ale ve velikosti 20, což už je tak lehce na hraně pro tvou výšku, ale podle mě určitě nejvhodnější volba po vyzkoušení pro tebe. Sám jsem bral kolo z druhé ruky za 14tyček a pokud se o to kolo předchozí majtel staral, tak kromě pár škrábanců(pokud vůbec nějaký má:o)ani nepoznáž, že se jedná o kolo z druhé ruky… A hlavně strašně ušetříš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.