Kolo srovnatelne se Specialized Carve PRO 29

18 nepřečtených
  • PC

    ahoj vsem,

    dnes jsem si vybiral kolo, a na vyzkouseni „velikosti“ jsem dostal Specialized Carve Pro 29 http://eshop.spkolo.cz/…ARVE-PRO-29/

    Sedelo i jelo se mi na tom skvele, je i strasne lehoucky(na muj vkus), bohuzel mimo moji cenovou politiku. Na druhou stranu jsem si tu precetl nekolikrat ze cena kol Specialized jsou tvoreny z velke casti znackou. Mohl by mi nekdo poradit nejakou adekvatni nahradu? muj puvodni cil 20k jsem prehododnotil v absolutni max 30k, levnejsi uvitam.

    Rocnik, barva a znacka stejne tak jako kvalita komponentu ktery uz se lisi jen vahou pro me nejsou rozhodujici. Jediny kriterium je pro me 29", kvuli me vaze a vysce(196,105) a tomu odpovidajici min. komponenty(Shimano deore, hydr. kotoucovky, vaha do 13kg)

    diky moc vsem za radu

    0 0
    • tonik666  

      Mrkni na nějaké německé značky, mívají slušně vybavená kola – Ghost, Cube, Radon, Haibike…

      0 0
    • Richi  

      Kolo to asi špatný není, ale ta cena mi příjde, vzhledem k osazení, o 15k nadsazená.

      No, o 10k určitě.

      0 0
    • Necris  

      Pokud chceš dát 40 k do tohoto Carvu, tak si sedni na Stumpjumpera a určitě si připlať ty 4 tisíce. Stumpjumper má úplně jiný posed a určitě stojí za vyzkoušení. Carve je hrozně divné kolo. Když na to sedneš ze Stumpjumpera, připadáš si jako turista.

      Celkově je Carve strašně přehnané kolo bez špetky hodnoty. Celé to podtrhuje Recon, to je jako špatný vtip.

      Základní Superfly je o litr levnější, pohon sice podobný ale jinak výbavou mnohem lepší. A pokud ti rám tvarem sedne, pak je určitě hodnotnější než Carve. Ty kola od Bontrageru jezdím a zatím velká spokojenost + máš možnost TLR od Bontrageru.

      Pokud trváš na kole se „značkovým“ rámem, pak je tenhle trek určitě lepší, hlavně geo, když ti sedne ;)

      0 0
      • PC  

        prave ze netrvam, chci se tomu vyhnout ale je to kolo ktere jsem si vyzkousel a hodne mi sedlo. Dobre se na tom jelo, sedelo, bylo i lehke..

        Ale nechci platit za znacku tak hledam ekvivalent..40k je pro me moc..ma absolutni hranice je 30k

        0 0
    • Mark-H14  

      Napiš mi mejla.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Podobnou geo by mohl mít Scott

      0 0
      • PC  

        vypada dobre, i vzhledove se mi docela libi(jestli se to smi od kola uz ocekavat za tuhle cenu:) ). ALe bojim se ty velikosti XL, jestli to nebude moc maly

        0 0
    • Barberry.pha  

      Pokud cenove do 30 tisic tak se koukni x-cal od treku

      http://www.trek-bikes.cz/…caliber-2012

      0 0
      • Edy  

        X- cal jezdím pár měsícu, spokojenost. Máme v týmu pár Carve Expert, slušný kolo pro turisty, pohodlný posed. Ačkoliv majitelé na nich jezdí velice dobře.

        To je ale spíš o najetých km.

        0 0
      • PC  

        to vypada ze ma dobrou vidlici, nekdo mi ji pro moji vahu doporucoval. Ale nevim v cem je dualair lepsi nez solair..pochopil jsem ze je to citlivejsi, nicmene nevim jestli je to pro me vyhoda

        0 0
        • Necris  

          2012 Reba není tak tuhá jako 2011, jde to dost poznat. Je to totiž s trochou nadsázky jiná vidlice ;)

          0 0
      • Necris  

        Do 30k je X-Cal fajn. Pokud budeš kupovat nového, hlavně si vezmi 2012. ;) O ostatním tu už bylo napsáno dost.

        0 0
    • alinceb  

      Nedávno jsem taky řešil 29er jako dárek pro švagra. Původně jsem uvažoval o nákupu Radonu ZR Race 29er 6.0 , který je komponentově hodně dobrý + výměně některých dílů. Nakonec jsem ale stavěl na loňském rámu Merida Twenty-Nine Lite 1800D v kombinaci s vidlicí '12 SR Epicon X2 15QLC a koly Fulcrum Red Power SL. Kompletní sestava vyšla na 33 tis., ale bral jsem poměrně drahé ostatní díly (Shimano XT DynaSys, bižu ControlTech) a v ceně byly i doplňky (rohy, košíky, brašnička). Pár týdnů nazpět jsem tu pro někoho skládal podobný rozpočet – viz přiložená tabulka. Se solidní sestavou na tomhle rámu se dá dostat na 25tis. (všechny ceny jsou reálné MOC z e-shopů). Osobně bych volil tu druhou verzi s Epiconem kvůli pevné ose – pro tvých 105kg celkem nutnost. Případně zkus kontaktovat třeba scalara, který mi nabízel stavbu na rámu MRX + vidlice Reba + kola Fulcrum RP SL…;)

      0 0
      • alinceb  

        Ještě ta tabulka…;)

        0 0
        • PC  

          TO vypada zajimave:). Na meride jsem se taky prohel vedle toho carve, to bylo taky ok. Ale z toho carve jsem mel takovy svezejsi pocit, lepe se slapalo a jelo. Mozna taky kvuli 15k rozdilu:)

          Ale libi se mi ta tabulka, i ta cena. J

          Jmeno Scalar jsem slysel uz nekolikrat tady, to je nejaky guru stavitel?:)

          0 0
          • alinceb  

            scalar je takový stavitel kol, guru je spíš hlavně pro treková/crossová kola…29er by imho postavil taky s přehledem – jedna jeho stavba na uvedeném základu je tady .

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.