Kolo pro ženskou s nosností 120kg

24 nepřečtených
  • AlenaN

    dnes jsem hledala informace na bike fóru ohledně výběru kola, tak jsem se rozhodla Vás oslovit, věřím že mi něco doporučíte.

    Sháním kolo pro sebe, takže dámské, velikost asi 17 (165cm) ale s „větší“ nosností, mám 120kg. Kolo chci využívat skoro denně, plánuji najet týdně mezi 70–100km. Povrch spíš zpevněný, asfaltky ale u nás jsou to okrajové silnice (třída 3), takže samá díra a nerovnost a nějaké lesní cesty. Původně jsem si myslela trekové kolo ale podle info z bikefóra asi kvůli pevnějšímu rámu tak MTB.

    původně jsem koukala na něco takového

    http://www.bike-sport-shop.cz/…er-2016.html

    http://www.bike-sport-shop.cz/…go-27-5.html

    Díky předem za vaše rady. Alena

    0 0
    • MirosPikos  

      Kup kolo jaké se ti bude líbit a počítej s tím, že rázem 20 kg shodíš. Pokud budeš mít nájezd 70–100 km a nebudeš s sebou vozit uzené koleno, tak půjde váha dolů sama.

      0 0
    • Wojtkingson  

      Mám kolo Cube attention SL s deklarovanou nosností 115kg, vážil jsem v nejlepších časech 130kg, nijak zásadně jsem ho nešetřil a po 2 letech nemám žádné problémy, krom toho, že se mi rychle sjíždí pláště. Takže v Tvém případě bych se fakt nebál silnic třídy 3 a lesních cest. Otázka je jestli si kupovat dámské nebo klasické. Přítelkyně si kupovala teď též a defacto žádný dámský rám ji neseděl a nakonec skončila u klasiky s 29koly.

      0 0
      • AlenaN  

        Díky za dobrý tip, kouknu se na jejich nabídku. Na kola od Cube jsem taky koukala ale na dětská pro syna :-), jsou fakt moc hezký. Nakonec dostal ale superior protože dát za něj 9tis. na dva roky mi přišlo moc.

        0 0
      • novas752  

        Taky bych řekl spíš klasický unisex rám. Snížený rám dámského kola bývá méně pevný a v extrémech náchylnější k prasknutí.

        0 0
    • krab007  

      To první je 29. Na tom budeš při své výšce jako vosa na bombónu. Navíc menší kola by mohly být tužší. Kouknul bych se po něčem se vzduchovou vidlicí, kde můžeš tuhost upravit podle aktuální váhy. Pokud plánuješ hodně jezdit a hubnout, může se to hodit.

      0 0
      • Spider_29  

        Záleží na geometrii. Máme v partě holku 160 cm a devětadvacítka jí padne jak ulitá. Tuhosti 29 kol bych se vzhledem k nulovému terénu nebál, navíc pokud půjde hmotnost rychle dolů. Na asfaltkách a polňačkách paní ocení lepší setrvačnost a odvalování 29 kol.

        0 0
      • AlenaN  

        To je pravda, to jsem se „upsala“, spíš kolo 27,5 neb 27. Jelykož nejsem žádný znalec, tak se v tom číslování moc nevyznám, každý to má jinak. Jinak díky za doporučení až budu v obchodě tak to nadhodím :-).

        0 0
        • novas752  

          Radši velikost 27,5". Bude to o něco tužší a o poznání lehčí než 29".

          0 0
    • Johnnyxjr  

      Nejdriv bych bejt tebou oslovil nejakeho prodejce v tvem okoli a testni si treba na vikend 29 a pak bud 26 nebo 27.5 a udelas si obrazek o velikosti kola takhle jen neco koupis a treba ti to nebude sedet

      0 0
      • AlenaN  

        Občas když potřebuji tak si beru manželevo kolo (Merida Matts sport 300) ale je větší tuším 18 a nevyhovuje mi tam sedlo a ten rovný rám, blbě se mi něj leze, jinak je dobrý.

        Kolo budu určitě kupovat v cyklo obchodě ale nevím zda mi jen nechají vyzoušet projet u nich před obchodem nebo jestli mi ho i zapůjčí na vyzkoušení.

        0 0
        • novas752  

          Ve větších obchodech občas mívají testovací kusy.

          0 0
        • Pán z Dubu  

          Když se projedeš kolem obchodu, tak to bude profilem trati odpovídat náročnosti Tvé cykloturistiky – to postačí. To víceterénní kola je potřeba půjčit a vyzkoušet tam, kam patří.

          Jestli potřebuješ nasedat nohou skrz kolo, pak kolo na takovémto rámu: http://sprinterbike.cz/index.php?…

          0 0
    • Pán z Dubu  

      To postavení kola je fajn. Jen je otázka, kdy to bude? Tělesnou výškou jsi konfekční, váhou do limitu. Nebylo by ani od věci pořídit kolo v blízkém cyklo obchodě+servisu. Před koupí pomohou s nastavením posedu (např. vymění představec za vyhovující délky) Když si u nich vybereš sedlo, co by Ti více sedlo, taky by měli vyjít vstříc… Budeš mít i garanční prohlídku.

      Opatrně s nákupem z e-shopu. Někteří prodejci bez pořádného servisního zázemí pošlou polotovar v krabici vyžadující více než jen otočení a utažení řidítek: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • AlenaN  

        Kolo budu 100% kupovat reálně v obchodě, kolo přes eshop ne, chci ho vyzkoušet.

        0 0
    • AlenaN  

      Tak mi dnes bylo nabídnuto toto http://www.bike-sport-shop.cz/…al-2016.html kolo, je to v kam.obchodě v našem městě. Prý 27,5 s vzduch. vidlící nemají. Cena mě docela dostala, tak si asi počkám a nechám si něco postavit od scalara, protože 25tis. jsem do kola nechtěla dát..leda že bych sehnala slušnou „jetinu“.

      0 0
      • Val  

        vzhledem k cene mizerna vybava, nechtel bych to

        0 0
        • AlenaN  

          A to já právě jako laik vůbec nejsem schopná posoudit zda je to dobrá nebo horší výbava vzhledem k ceně.

          0 0
    • Dumbíček  

      Probral bych nabídku se Scalarem, pochybuju, že pořídíš za podobné peníze srovnatelné hotové kolo. Osobní zkušenost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.