Kolo na cyklostesky, nenáročný teren, začátečník

28 nepřečtených
  • sinco

    Přeji hezký večer. Rád bych si zaopatřil jeté kolo na projíždky párkrát do roka a do 60km na zátah a i to je pro mě až až. Mám 190cm s váhou 110kg. Velikost rámu 21. Občas jsou ty cyklo. náročnější na povrch a tak jestli by bylo vhodné si koupit celoudpružené kolo. A padlo mě do oka

    Madison Norfolk DSX, velikost rámu 21, přehazovačka Shimano 7 SLS, 21 převodů. Víc jsem se nedozvěděl. Má takové kolo pro mě potřeby vůbec smysl? Případně co hledat jiného, pro mě jako začátečníka vhodného. Děkuji za rady a nápady.

    0 0
    • Vilém  

      Ne, nema to smysl. To bychom tu pak cetli nejake stesky.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • sinco  

      Ten nápad na celoodpružené kolo vznikl z jednoho a i prvního pro mě delšího výletu, asi 28km, kdy jsem si koupil na tuto cestu prý pohodlnější sedlo a výsledek byl ten že i po víc jak týdnu jsem cítil bolest sedací partie při sednutí na sedlo. A to jsem nejel v tahu a před koncem cesty jsem musel z kola dolů. Začátky jsou těžký.

      0 0
      • novas752  

        Pohodlné sedlo nexistuje, každému sedí nějaké jiné – každý má originální tvar sedacích kostí a měkkých tlání okolo.

        No a zase musim říct že z fulla mě zadek bolí trochu víc než z hardtailu – polovinu nerovností které bych na hardtailu odsedl na fullu přejedu v sedě. Na fullu bolí hlavně míň nohy a ruce v rozbitějších sjezdech.

        0 0
      • AussigBiker  

        Jak pise Novas. Nedals odkaz a hledat to nebudu a ani nepises kolik chechtaku na to mas. Jeslti mas odpovidajici penize na fulla + jestli ho chces (chces si udelat radost), tak to smysl ma. Jestli si nejses jistej a mas malo penez na celopero, tak to smysl nema.

        0 0
      • Mereck  

        Bolavý zadek full nevyřeší. To je potřeba osedět/zvyknout si a samozřejmě trefit nějaké vhodné sedlo. Podle mě tak 2–3 týdny jezdit a pokud to stále bolí, hledat jiné sedlo.

        Full spíše pomůže od bolesti zad a zrychlí tě v terénu. Na ježdění, které popisuješ, je full holý nesmysl (jedině pokud chceš „machrovat“ před kioskem s kofolou) Hledal bych pevné kolo – mtb hardtail, třeba i krosové, nebo gravel (pokud ti nevadí berany)

        0 0
    • novas752  

      Funkční kolo za rozumnou cenu se dá sehnat tak za 20–25 000. Levnější kola mívaj zásadní nedostatky, typicky mizerné brzdy, vidlici a kola (výplety), což je na vyšší váhu dost zásadní část osazení a výrobci cílej přesně na přístup „má to přehazovačku s nápisem“.

      Lehce jetý bazar nebo kolo postavené na zakázku se dá v rozumný rekreační výbavě sehnat už okolo 15 000.

      0 0
      • Tom-T45  

        Já bych to neviděl tak kriticky. V neděli jsem se byl vyvětrat a v jednom kopci mě dojel chlapík odhadem tak 55 let na snad 15 let starým treku. Dali jsme se do řeči a podle toho odkud jel, tak měl už najeto aspoň 40 km a dalších 35 ho ještě čekalo. Jeho kolo bych odhadl tak na 5 max 7 tisíc.

        Takže podle mě je to hlavně o tom, jestli člověk chce. Použitelná bazarovka se dá, pokud si člověk počká, určitě sehnat levněji.

        0 0
    • 3bike  

      ten Madison, jsem si našel, to je nějaký stoletý levný odpružený kolo na 26" vypadá to tak minimálně 10 let zpátky, má ještě V-brzdy…

      Nenapsal jsi vůbec cenové rozpětí to je asi to základní…kolik můžeš nebo chceš investovat do kola?

      0 0
    • sinco  

      Hodlám s tím jet parkrát do roka a a částku vidím za použité kolem 5 tisíc. Cyklistika mě provázela tak do 20let, teď je mě 51. Zpohodlněl z auta a trochu pohybu člověka nezabije. Je taky možnost že to letos už nevytrhnu a možná budou ceny po sezoně trošku lepší, že by byl větší výběr. Výška 190 ty nabídky dost ořeže .

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tohle je idealni stroj. Nemusis resit udrzbu, proste ho po roce hodis do skarpy a koupis nove.

        0 0
      • Vilém  

        Toto na 190cm vysky rozhodne neni, 5000,– je silena cena, toto ma cenu srotu. Jizda na tomto ti cyklistiku zosklivi na cely zbytek zivota.

        0 0
      • novas752  

        V podstatě stejný stejně osazený kolo se prodává v Kauflandu apod. asi za 3000. Za to nekoupíš ani rozumnou vidlici.

        0 0
    • sinco  

      lukas aka mitro: dobrý závěr. :))

      Právě že nemám představu o ceně. Jestli to má původ v hyper super krámě tak tudy cesta nevede. Nemám ve zvyku kupovat věci co jsou za pár kaček, rychle se to rozsype. Můj koniček je elektronika, servis takže vrážím oběživo tímto směrem a nápad s kolem, jak to jen říct… Raději ne, republika je malá a tady se všechno vykecá.

      0 0
    • sinco  

      Tak zas dobrej matroš to není.

      Ale teď vážně. Představu o cenách, kvalitě cyklo komponentů nemám. Nepohybuji se v tomto segmentu. Takže co je na tom kole fajn, čemu se vyhnout obloukem, tohle kolo je dobrá koupě a tohle je jen marketing nevím. Jisté je že nové kolo za 10 000 bude mít plno kompromisů než za cenu 25 000. Nechci do toho ze začatku moc investovat, až časem uvidím co a jak. A nejlepší škola jsou zkušenosti a důležité je mít ty správné informace. Začínám a pročítám to nejen tady.

      0 0
      • jardalee  

        klasicky prohledat ts bohemia/alza ,značky cross a romet,decathlon,ne­bo hervis ,pokud je to kolo okolo 10000kc,vybava bude altus/acera mozna alivio ,vidlice tak xcm/xcr pruzinova a ruzny varianty od rst,a hledat něco většího,klidně podle tabulek ,no a pak par měsíců jezdit a uvidis ,nebo bazar a hledat aspoň brzdy deore a vidlici vzduchovou a třeba raidon ,ale u bazaru není jistota ze když bude kolo stát třeba 12000kc tak nebude potřeba opravit nebo vyměnit některý věci (kazeta,řetěz,pře­vodníky,destič­ky) ono i to levný kolo pokud se k němu člověk chová trochu slušné tak celkem vydrží a člověk musí znát jeho limity ,slabší brzdy ,horší řazení ,proste az budeš mít fyzicku a bude te to kolo limitovat tak mas potom motivaci jít do dražšího

        0 0
      • Japhy  

        Za 25k je nové kolo plné kompromisů, za 10k jen a pouze šrot. Zajdi si do Intersportu, Sportissima, Tesca a Globusu ať si uděláš obrázek o tom co je marketingová sračka. Chápu že je to těžké si to připustit, ale je to tak. A to říkám jako někdo kdo jezdí na z dnešního pohledu totální plečce, v době stavby nejlevnější a kvalitou už přijatelné komponenty (Deore, Sram X9). S takovou váhou si nemůžeš koupit cokoliv na co v krámě natrefíš, potřebuješ bytelný záplety, festovní kvalitní rám a střed plus pohon co se nerozsype na prvočinitele po prvních pár stovkách km. Já bych být tebou kouknul po 26" HT (full bude v dané cenové kategorii podobná sračka jako ten příšernej Madison), ty jsou po bazarech za pusinku.

        0 0
    • sinco  

      Děkuji za konkrétní návrhy.

      0 0
    • sinco  

      Byl jsem zkouknout ten Madison a pod sedadlem bylo napsaný 19 SIZE. A bylo jasno.

      0 0
    • sinco  

      zvědavost jak vypadá 21 rám k mé vyšce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.