• H1J4CK3R

    Čau, shánik MTB kolo tak do 25 000 (víc mi rodiče nedají :-) ), mělo by mít kotoučovky (raději hydraulické, nejlépa Avidy či Hayesky), přední vidli se zdvihem alespoň 80mm (lépe 100mm), přesmykače Deore (ale asi bych snesl i Alivio). Je lepší koupit nové nebo jeté? Jo a ještě jaký máte názor na Rock Machine Adrenaline 1000? Je dobré nebo to bude šméčko?

    0 0
    • dada  

      pjeknej budget v 17ti presmykac ti staci jeden :) ale pradpokladam zes myslel prehazku pokud chces hydry tak kdyz budes dobre vybirat tak to bude tak akorat na tu prehazku deore… no nic du pokoukat…

      0 0
    • honza.biker  

      za tu cenu je celkem dobry tohle x-bikes.cz/?id_zbo­zi=1610&id_sek­ce=14&act_nabid­ka=detail

      0 0
      • dada  

        dobre ze k tomu rovnou davaj 520ky za ty prachy ty plastovy klipsny sou fakt hustyyy!

        0 0
      • Lister  

        si byl raclhejší :o)

        ale nejlepší je ta obrovská sleva :oDDD

        0 0
    • dada  

      tak mne prvni napad lonskej sup kdyz sem ho dal do vyhledavace nasel sem tohle: www.rugo.cz/…0-Disc/d973/ o tom shopu nevim nic ale tenhle model ja az na vidli hodne v pohode a pokud ho este nekde z lonska maj tak myslim ze ta cena je realna

      a mato presmykace LX a XT :)))

      0 0
      • MlokCZ  

        Jenže to nemá vidlici. To ty kola výše a níže mají.

        0 0
        • dada  

          ale von chce hlavne ty hajesy a presmykace! tak to respektuj :) politika supu ze na pjekny kola nedavaj vidle mne docela chronicky fascinuje… tora mozna funguje ale vazi 2.4 takze ji casem taky kazdej vymeni stejne jako toho axla

          0 0
          • MlokCZ  

            Ok, polepšim se a už nebudu dávat kolo bez Hayesků :-)

            Ale u té Tory bych to s výměnou neviděl tak drasticky. Sice je těžká, ale chodí výborně a když ten No Saint má i s tou Torou do 12kg, tak to není nic hrozného.

            0 0
            • dada  

              a vazil si to? ten ram samotnej ma 1860g v 19.5 kdyz bych si dal praci a prepocital ty komponenty tak sme podle mne tak na 13.5kg ale pocitat se mi to nechce.

              0 0
          • assassin  

            koukam ze kdyz se zepta nekdo kdo tomu nerozumi jako ty – nehazi nazvy vsech modelu kol a komponentu s hmotnostma – tak je looser a nemel by vubec na kole jezdit. kdyby tomu perfektne rozumel vybere si kolo sam a nezada pomoc ne? ste asi vsichni tady zavodnici u kterejch kdyz je na kole 0,5kg navic tak uz nema cenu na tom jezdit protoze se na tom neda vyhrat?? kdybych se mel k tematu vyjadrit ja, tak reknu ze kolo ktery nema odpruzenej zadek nema cenu… a ACcko se da koupit za cca 20tis a jezdi se mi na nem OK, urcite se da splasit neco podobneho...... jo a Tora funguje suprove a radsi budu vozit kilo navic a mit fungujici vidlici nez mit neco lehkyho co se hne jen kdyz sjedu z obrubniku…

            0 0
            • Nehas  

              Já myslím, že spíš pobavilo to, že člověk jenž tomu moc nerozumí má jasno v tom, že brzdy by měly být Avidy nebo Hayesky. Protože jen loser si dá na kolo Shimana. Co na tom, že jsou třeba levnější a lépe brzdí, ale není na nich napsáno Hayes. A pak spousta lidí (včetně mě):o) mu prostě závidí, že dostane jen tak v 17ti 25klacků na kolo. Nepořídí za to sice raketu, ale slušný kolo určitě.

              0 0
              • H1J4CK3R  

                No to ste mě nepochopili (ale mám tam napsáno „nejlépe“) já na tom netrvám tak že bych nemohl mít nic jinýho, jenom se Shimanama prostě nemám zkušenost. Kámoš má hayesky a nemůže si je vynachválit. Avidy jsem měl kdysi ráfkový véčka a taky plná spokojenost. O shimanech nic nevim.

                0 0
              • Honcek  

                Tak to můžu taky závidět. 17 mi je taky, ale od rodičů bych nejspíš takový prachy nikdy nedostal. Teď jsem kupoval kotoučovky (Shimano Deore) + náboje(Deore LX) a musel jsem si na ně vydělávat o víkendech na brigádě. Takže jsem sice obětoval víkendy, ale můžu říct že to stojí za to. Alespoň můžu mít dobrý pocit, že jsem si na ně vydělal sám :-)

                0 0
                • H1J4CK3R  

                  Tak mě brigády taky čekaj v létě, práce bude až nad hlavu. No a ty peníze na kolo taky nedostanu jen tak, bratr (ten moc nejezdí) si nechá moje starší kolo (který zas tak špatný taky neni).

                  0 0
                • sportovni_biker  

                  V Bruntále se dá sehnat brigáda? :-O To by mě zajímalo kde, já bych si tam z Jesu vždycky na sobotu a neděli dojel, zase tak daleko to není :-)

                  0 0
                  • Honcek  

                    V Bruntále se moc sehnat nedají, obzvlášť když mi není 18. Ale v okolí se něco sehnat dá. Třeba v lesích, ale to je práca na nic, i když většinou celkem dobře placená. Já jsem si teď sehnal ve Valšově ve stolárně a 40 kč/h je taky dobrých. Ale když mám teda v sobotu, neděli jít do práce, tak se musím hodně přemáhat :-)

                    0 0
                    • sportovni_biker  

                      No já jsem se pokoušel tady a úplně bez šance. Ještě jsem nezkoušel nově otevřenou firmu Ruční mytí aut, ale tam to nevidím moc dobře :-(

                      Jinak já bych se na soboty a neděly klidně i přemohl, stejně nemám co dělat.

                      0 0
              • coffield  

                S Hejskama mám jenom blbé zkušenosti. Poslední, která mi dobře chodila bez poruch byla MX-1 z roku 2001 :-) Ale uznávám, že mají dobrý imidž. Nicméně musí být nějaký důvod, proč už je hodně značek přestalo sériově montovat na svá kola a přešlo na Shimana nebo Avidy, se kterými mám naopak dobré zkušenosti.

                0 0
            • dada  

              nehas uz se mne docela zastal ale stejne neco doplnim…looser pro mne neni nikdo ani sem to slovo nepouzil tak nevim co to sem hazis ale na druhou stranu proc bych se pri tom radeni trochu nepobavil…sice nejsem zadnej odbornik ale v nakupech mam prehled…a kdybych si nerejp tak by mne to radeni ani nebavilo… hijacker to myslim chape tak nevim proc to vadi tobe..

              btw…AC je v nasi ULcommunity tezkej cult bo tu mame kuba9 ale i ten obcas resi vahu a kouka po nomadoj

              kdybys pro mne mel tip na AC komplet za 20k tak dej vedet – bych to vzal abych moh taky machrovat na cyklostezce jako kubik :))

              0 0
              • assassin  

                hele, ber to tak ze me treba pobavi do nekoho si rejpnout… nemyslel sem to ta zle jak to vypada:)

                no atombike ho ma cca za 22 …

                jinak ja si v jeho letech koupil i drzasi veci… a nedostal sem na ne nic od rodicu..... makal sem cely prazdniny v kuse, zadna dovolena a zatimco kamosi chodili kalit, do kina a pod ja sem usetrene prachy ukladal a pak koupil motorku..... …ale jinak je mi do toho sumak at si kazdej vychovava deti podle svyho:)

                0 0
              • H1J4CK3R  

                V pohodě, mě tohle popichování nevadí, když vim že je myšlený dobře. Jo eště jedna otázka když už píšu – SRAM X-9 je zhruba na úrovni Shimana Deore?

                0 0
              • Smazaný účet  

                daaadoooo :-)) tady je :-) www.atombike.cz/?…

                tak se teshim jak zafloutkujeme na stezce :-))

                0 0
    • MlokCZ  

      www.kolokram.cz/…uct_info.php?… Slušná vidle, slušný hydry a k tomu zbytek deore. Za ty prachy slušný kolo.

      0 0
    • dada  

      tak ja dam taky jedno kolokolo s vidli…vypada hezky a holky na nej urcite poletej! www.kolokolo.cz/…fisher/hkek/

      a zas ma ty hajesy a presmyky LX :o)

      0 0
      • MlokCZ  

        Tohle je pěkný kolo za ty prachy. Ale musí mít štěstí na velikost, největší mají už jen 17,5-ku.

        Akorát nechápu tu kombinaci HFX 9 + duály.

        0 0
        • pajasimi  

          když jsem kupoval pells thorr elite taky bylo přímo na stránkách pells napsáno že maj dualy (brzdy hayes hfx 9) tak sem na to byl zvědavej., ale samo že tam byly rf

          0 0
          • dada  

            coz je ta lepsi varianta :) chtel bych jednou videt kolo s dualama a s HFX pakama :))))

            0 0
    • Lister  

      o takovém nevím, jedině že by si chtěl Sole, ale to snad ani ne???????

      0 0
    • pajasimi  

      no třeba kola pells..razery i thorry jsou skvěle osazený za bomba cenu..za thorr elite 2006 sem dal 26500, vidle manitou black, brzdy hayes hfx9, dobrej rám, deore(šaltr xt)..ušetřilo se asi na klikách truvativ firex, který se furt kurví, tak jsem koupil shimano hone

      0 0
    • Smazaný účet  

      www.mtbs.cz/katalog07.html?… tendle je peknej :-) jen ta vidle asi nebude zadnej zazrak :-)

      0 0
    • dada  

      takze do 25k je tu Giant, NoSaint, GF a Sup pekna prehlidka tak si snad vyberes vsecko sou to dobry kola tak kup a jezdi!

      0 0
      • dada  

        a uz je tu i ku.na…na machrovani taky squjela! ale clovek nikdy nenajde kolik ta sranda vazi…

        0 0
    • H1J4CK3R  

      Jo snad si vyberu. Akorat doufam že to proti GT Avalanche 1.0 model 2004 bude nějaká změna. Jinak ten Rock Machine je asi peknej kepl, co? BTW jasně že tam mel bejt přesmykač, na hayeskách netrvám (ale nechci Tektro), Deore jsem ještě neměl ale současný alivio se mi nepáčí

      0 0
      • Lister  

        si pořádn nejsem jistý jestli si děláš prdel nebo to myslíš vážně a radši ani nepřemýšlím, která variatna by byla lepší :)

        0 0
      • honza.biker  

        mezi aliviem a deoreckem moc velky rozdil neni…

        0 0
      • dada  

        tak to uz je fakt moc koncim s tebou :))) uz i moje zena vi co je saltr!

        0 0
      • dada  

        hele vazne-co mas za smyk je uplne jedno…jen XTR je o neco lehci:) vetsinou se kouka na to co tam je za saltr ale to je taky jedno-hlavne ze ses na devitce-a to alivko opravdu neda dulezity co do fce je razeni i kdyz zaklad deore chodi taky

        ale ty mas 25k k dispozici takze muzes mit kolo s peknou vidli a i dobrym razenim

        hlavne se nenech vosulit protoze se zda ze ses docela snadnej terc

        howgh!

        0 0
    • honza.biker  

      Kdyz jeste trocu nasetris tak se da postavit docela v poho kolo: ram Sup team SC, Reba SL, razeni,prehazka X.7, sedlovka, sedlo, riditka atd Pells, kliky LX, kola Crossride, brzdy avid J3 Jestli jsem na nic nezapomnel tak by to melo byt celkem ± 30k…

      0 0
    • Micha  

      www.kona.cz/2k7_kolo.php?… XT/Deore, H9, RS 100 mm …

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Jo, pánové, máte naprostou pravdu. Co se týče kvality značek komponent,hmotností a podobnejch vecí, tak jsem úplnej diletant. Před pár lety jsem si koupil kolo, najedu ročně 2000–3000km a měnil jsem akorát dvakrát řetěz, jednou kazetu, a nepočítaně duší. Aby mě neosrali, od toho jste tu vy.

      0 0
      • dada  

        tak az neco vyberes tak to sem nejdriv hod…za pet minut ti kraasne zcupujem…teda v pripade ze bys nesel to toho garyho co sem ti vybral ja :)

        0 0
        • Lister  

          ten je fakt hnusnej, toho můžu cupovat klidně na požádnání :)

          0 0
          • dada  

            aha tak nic tam mu zcupujem vsechno…mne se treba nelibi takovej XTC3…

            0 0
            • Lister  

              jistě na to máš právo :)

              0 0
              • dada  

                no nic koneckoncu to nekupujem my dva…

                0 0
                • Lister  

                  no já mám dost často pocit, že to vlatně nechce koupit ani ten ten co se na to ptá :)

                  0 0
                  • dada  

                    ty jo ja mit v 17ti 25k na kolo tak nevaham a kupuju!

                    0 0
                    • xetron  

                      a ja měl 15 klacku a koupil toto www.koloshop.cz/index.php?… za nějakych 18 :-) Jinak zatim spokojenost ale par lidi řikalo že ty brzdy fakt nic moc A jelikož jsou to moje prvni kotouče a prvni hydry tak se tak nevyznam…

                      0 0
    • Orbis  

      rychle jsem to prolít:-) až na vidli… www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
    • Hejdik  

      Mrkni na scott scale

      0 0
    • pepetr  

      Kdybys nahodou mel nekoho, kdo by ti to mohl koupit v de, mrkni na www.ciclib.de Budu si tam kupovat No Saint LX 06 disc – komplet LX i s hydrama + Tora za 21.50. Tu vahu, jak se o ni hadaji vyse pak muzu overit, kolo se prodava bez pedalu.

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Co řikáte na GT Avalanche Expert 07? Hlavně mě zajímá co si myslíte o tý vidli (Rock Shox Tora, zdvih -asi- stavitelnej) a přehazovačce (SRAM X-9).

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Koukal jsem na tu Konu Calderu, ta neni vůbec špatná, akorát se mi tam nezdá jedna věc – na obrázku maj vidli Marzocchi ale v popisu nějaký Rock Shox. Nevíte teda čemu mám věřit? A co řikáte tomu GT Expert 07? Na tu 06 jsem koukal, taky neni špatná.

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Jo tady jsou odkazy na Konu " www.kona.cz/2k7_kolo.php?… " a na to GTčko " www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… ".

      0 0
      • mr.antik  

        kaldera je spíš na pohodové ježdění a blbnutí než na závodění…

        0 0
      • wendak  

        já bych šel do toho GT, co vejš nabízí mr.antik, je to to samý jak letošní model, akorát o čtyřku levnější a za ušetřený prachy pořídíš boty nebo helmu nebo kejmla nebo něco …

        0 0
      • Smazaný účet  

        me ta kona prijde hodne sympaticka, libi se mi, hlasuju zani ;-)) ta vidle je ale divna, maj to i unich na strankach popleteny…, tak nevim , skusil bych tam napsat maila, jak to teda myslej ;-)

        0 0
    • delfyn  

      kup z druhý ruky MArina, za 25000můžeš mít buď sportovní kolo nový, nebo jetý slušně vymazlený, já bych šel do toho druhého

      0 0
    • jh  

      tet jsem našel slušny GT www.solidosport.cz/detail.asp?…

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Tak je objednáno GT Avalanche Expert 07 (cenově mě to vyjde skoro stejně jako loňskej model, páč mám u nás v cyklokrámě slevičku). Myslim že je to celkem dobrá volba.

      0 0
    • biker23  

      a co tohle? :-) www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.