• Caesar82

    Zdravím všechny příznivce kol,

    rozhodli jsme se s paňmámou, že si koupíme na prázdniny nová kola. Máme ještě starý křápy – eska a podobně. Moc tomu ale nerozumíme. Dali jsme si strop 13 tisíc za kus. Prolezli jsme pár obchodů a bylo námo doporučeno:

    Maxbike Aras

    Author Stratos

    Pells (kdybych si já vzpomněl, co to bylo zač, ale stálo v akci kolem 9000)

    Kamarád, který má obchod s koly mi říkal, když jsem se zeptal první na přehazovačku, že to je fenomén současné doby – lidi se ptají na přehazovačku, na věc, kterou jednou za čas použijí a stejně pojedou na 3 převody :-) (tedy myšleno rekreační ježdění). Hlavně že tam mají napsaný XT. Důležitější jsou podle něj kliky, náboj, ráfky a jejich pevnost, pláště, rám atd. Říkal mi, že když budu mít kvalitní rám, tak si kdykoliv můžu dát jinou, kvalitnější přehazovačku apod. Taky mě odrazoval od devítikolka, protože údajně má dražší provoz. Užší řetěz je nákladnější.

    No abych to neprodlužoval, chtěl bych trekové (crosové) kolo do 13 tisíc, měřím 176 cm a vážím 92 Kg (hold mám těžké kosti :-) ). Jde mi o to, abych se zbytečně nenadřel jak na starých kolech, a aby se mi hned nevysypal střed. Co se týče jezdění, tak počítám max 350 Km za měsíc, silnice a občas polňačka (i když ty český silni jsou občas jak tankodrom :-( )

    Díky moc všem za odpověď.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.