kolo do 10k, neTescové solidní, CTM?

6 nepřečtených
  • whilz

    Ahoj, chtěl bych si vybrat kolo do 10k, prodejcům nevěřím jelikož zboží prodávám :>, trekové pánské kolo – preferuji výrobce: Merida, Author, Cube, Felt nebo Giant, nově i CTM (menší brand, máte zkušenost?), na TREK ještě čas :). Cena do 10000 (má to smysl míň?). Určení: cyklostezky, zpevněný terén. Doporučíte retail hotové nebo poskládat vlastní? Mám 175cm, 80 kg. Vidím to na 2000 km ročně. (dokud budu zaměstnanec :)

    Min. požadavky:

    Popravdě nevím jaké vybírat osazení, dle mého laického názoru umím oddělit top LX od low Tourney a asi bych spíše volil nějaký střed Acera/Alivio (ok?) a Deore bych označil za tu ještě spolehlivější třídu z těch dvou

    Rám asi 18–19

    Převody:3×8

    Páčky nebo grip shift

    přední odpružení

    kvalitní ráfky

    v-brzdy (nebo mají cenu v takové relaci kotoučové http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#… CTM je na této verzi má

    Chci nenáročné, netescové, neokleštěné, solidní kolo.

    důvodem ceny je kromě užitné hodnoty i fakt, že komponenty nemusí budit pozornost, zvažuju i lepší zámek abus/trelock, otázka jestli jej vůbec někde hodlám nechávat, ale tak víte jak zajdu si do obchodu…

    Děkuji za Váš čas a radu.

    0 0
    • Erknold  

      2000 km za rok není úplně málo. A zároveň 10k za slušné kolo je dost málo. Před 10ti lety, kdy byly trošku jiné platy a 10k byly možná 2/3 průměrné čisté mzdy to asi stačilo, ale dnes ne.

      Píšeš krosové, ale v odkazu dáváš bajka. Mechanické kotoučové brzdy mají silný husto-démonický efekt, ale raději tedy véčka.

      Chtěl bys nejraději Acera/Alivio, ale třeba i to kolo v odkazu má řazení Altus, náboje také, přesmykač, kdo ví, to možná bude i to Turney, to vše doplněno těma mechanickýma kotoučovkama a nefunkční vidlicí. Prostě sám jsi zjistil, že slušné kolo by chtělo malonko přišetřit a dostat se někam k 15k.

      Ale abych dal také nějaký přínos, tak okolo 10k je asi nejlepší tuto na starém Aliviu (nové by bylo super, ale to je zase cenou jinde)

      http://www.czkola.cz/…o-8s-NCX-DLO

      0 0
      • scota  

        Alivio 8speed jsem měl na svém prvním pořádném kole (Rockmachine Crossride 2000) a byl to držák ;-) Na zpevněné cesty jsou V-brzdy úplně v pohodě, nejvíce dělají kvalitní špalky např. Koolstop.

        http://www.koolstop.com/…hinline.html

        0 0
    • Pepa74  

      Sice jsi vyjmenoval značky, které preferuješ, ale podívej se na tenhle model http://www.cyklooutdoorsport.cz/…a-d33498.htm. Je srovnatelný a, že nemá kotoučové brzdy? Píšeš, že budeš jezdit jen v lehkém terénu tak je to celkem jedno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.