• Dubiněk

    Ahojte, delší dobu již uvažuji nad koupí novějšího modelu kola, než co mám teď. Hlavně abych se „nebál“ delších vyjížděk a dostal i lepší pocit z jízdy…

    První idea byla jít do 27.5", ale teď se přikláním spíše k 29", hlavně po tom co jsem si uvědomil, že v poslední době jezdím spíše delší trasy, které nemají zase tak náročné úseky, ale jistě s novým kolem bych rád dal tomu trochu pokouřit ;) (řekl bych, že tak 50 % zpevněný povrch (šotolina, cyklo-asfalt, polňačka, …), zhruba 20 % nějaký trochu rozbitější terén, různě štěrk/kámen, kořeny, a pak zbytek bud silnice při přejezdech a nebo vyloženě nějaký tankodrom).

    Chci hlavně tuhý rám a vzduchovou vidlici (zde jsem trochu nedůvěřivý k pružinové), také chci hardtail. Moje taková představa je mít nejspíše 2×10 převody, protože se bojím, že do prudkého kopce by mi to nestačilo a zároveň zase z kopce si taky rád přišlápnu.

    Měřím zhruba 190 cm a vážím 90 kg + batoh tak do 5 kg, kde vozím pití, svačinku, mobil, …

    Nechci překročit 20 000 Kč, ideální by bylo co nejvíce se přiblížit k 15k, ale zase rád si nechám poradit a pokud si někdo myslí, že by mělo smysl si třeba připlatit tisícovku navíc a odůvodní proč, tak nemám s tím problém :)

    Koukal jsem na různá kola a nejvíce se mi tak něják zamlouval Kelly's spider 90 2018, který ale už v mé velikosti nejde snad sehnat za rozumný peníz. Dříve (teda aspoň si to myslím) jsem měl tento model a jezdilo se mi na něm opravdu dobře, než se rozbilo a šlo na skládku. Do úvahy přišel i obdoba jen s Gate modelem, jsou fajn i nové modely, ale moc se mi nelíbí pružinová vidlice, když kolo stojí téměř 20 000…

    Koukal jsem i na čínský karbon, kdy na aliexpressu měli teď 30 % slevy a rám tak stál okolo 5 000 Kč, co jsem zhruba tak zhruba složil, vyšlo k 19 000 Kč, ale měl jsem téměř vše co jsem vyžadoval, ale zase jsem nikdy kolo neskládal, maximálně nějaké opravy a seřízení, ale musím říct, že mě to bavilo a stále baví, takže se toho zase tak moc nebojím a myslím si, že kdybych opravdu chtěl, tak to půjde.

    Také jsem se díval na bazar, a pár kol jsem vybral, tak bych byl rád, kdybyste mi poradili a třeba namítli co je špatně/dobře a na co se třeba zaměřit, jakožto laik se lehce orientuji, ale zase nevyznám se moc do detailu.

    1. Epigon
    2. Haibike
    3. Canyon
    4. Sup 909
    1. Kolo je zhruba co jsem si seskládal jen s čínským karbonem
    2. Zde není moc informací, ale uvažoval že pokud by byl daný prodávající ochotný třeba slevit, tak že bych koupil nějakou bazarovou vidlici a dal ji tam (našel jsem také na bazaru pěknou rockshox – zde bych si zase třeba nechal poradit, pokud bych se rozhodl)
    3. Toto kolo se mi asi nejvíce líbí jak vzhledově, tak i výbavou a má vše co vyžaduji, jen se bojím roku 2015, přece jen už to bude 4 roky. Také si nejsem úplně jistý původní cenou a v jakém stavu je zbytek.
    4. Osobně si myslím, že by mohlo být malinko levnější, ale co se mi líbí tak je určitě teleskopická sedlovka a jinak taky celkem fajn vybavené kolo.

    Bydlím kousek od Brna, takže něco ideálně v okruhu tak do 100 km. Přikládám i anketu, abych viděl co se vám líbí a děkuji za rady :)

    Anketa: Které kolo, byste brali vy?

    0x
    0%
    0x
    0%
    5x
    63%
    2x
    25%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • oddie  

      Já bych vzal ten Canyon, ale bude ti s touhle výškou? Máš spíš kratší nohy?

      0 0
    • Velomiwookie  

      Budu prodavat trek x-caliber 9, 23” 2017 mmodrej, ale nejsem si jistej jedtli na 190 neni moc velkej…

      0 0
      • Dubiněk  

        Díky za nabídku, ale zdá se mi, že jsi z Prahy? Plus teda už teď se malinko bojím 29" (jestli je to 29"), když jsem měl od bráchy, tak mi to už tak přišlo celkem neohrabaný, jako jistě je to o zvyku hlavně, když jsem přešel z 26", ale raději asi menší rám, třeba bych příští rok vyměnil…

        0 0
    • K2  

      Ahoj, najdi si izovatele jmenrm scalar. Sklada kola na miru, pouziva ramy MRX nebo dle dohody.

      Jinak Canyon jsou super kola za dobrou cenu. Mam 183 a vozim od nich Lko. Na me velikost OK. Zvaz XL. Idealne najdi v okoli nejakeho vlastnika Canyona L a XL a domluv se na vyzkouseni.

      0 0
      • Dubiněk  

        Díky, já už po něm pokukoval a jestli se nemýlím, tak bydlí cca 250 km daleko a já bych si přece jen rád prvně kolo zkusil ,než ho koupím.

        0 0
    • roman 3D  

      gate 30, vzduchovka,2×10,obě osy pevný

      0 0
      • Wiggle  

        Taktéž se přikláním k Kellys Gate 30. Jde sehnat za nějakých 19 500,–.

        0 0
        • Dubiněk  

          Myslíte oba 2019 model? Já ho všude našel jen okolo 22 000 a letošní rok mi nepřijde moc ohromující bohužel…

          Začínám z toho mít větší a větší hlavu :D

          0 0
          • roman 3D  

            jde sehnat pod dvacet, loňskej asi neseženeš

            0 0
          • kralikovo  

            Chlapci asi narážejí na to, že většina prodejců je ochotná jít po domluvě níž, než je inzerovaná cena…

            0 0
    • Gwaihir  

      Za mě ten canyon je dobrá volba, ale taky mám strach, co velikost. Každopádně zkusit se to dá. Já mám Canyon exceed a při svých 181cm jsem spokojený s velikostí M.

      0 0
    • Gwaihir  

      A koukni ještě sem:

      http://js-bike.cz

      Třeba si něco necháš poskládat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      http://viagr-bikes.cz/ co toto? Taky z brna. Ale žádnou zkušenost nemam

      0 0
    • MilanT  

      No nevím, co se týče toho supa.

      Po 2K km nová kazeta, nové kotouče?

      U mě tyhle díly vydrží mnohem víc jak 10K km a to snažím se jezdit svižně a občas si střihnu i nějaký závod :-)

      0 0
      • sparrow_cz  

        To same plati o bowdenech a lankach. Asi bude najezd asi krapet vyssi, coz ale nicemu nevadi, pokud se o to stara.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.