• kam

    Toto téma je určeno cyklistům bajkujícím v okolí Starého Hrozenkova. Zakládám Klub šílenců Vyškovce. V okolí této nádherné lokality jsou tři výjezdy, které jsem včera jel hned po sobě – to je vstupenka do Klubu šílenců Vyškovce. První od staré školy v Predpolomi do zatáčky mezi Valmontem a Hribovňou, druhý od obchodu ve Vyškovci přes obec – nad ní doprava do lesa a po polňacce směr Valmont a třetí od cedule Vyškovec vlevo od obce lesem kolem studánky na Hribovňu a na Valmont. Podmínkou je při výjezdu neslézt ani na chvíli z kola. Doufám, že nějaký místní biker se podělí o zážitky. Já to jel s přejezdem z Uherského Brodu přes Březovou a začínal v Predpolomi. Nazpět od Valmontu lesem do Brodu.

    0 0
    • MirosPikos  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • LRRTM1  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • TheMarra  

      Jako dítě jsem se tam naběhal až až…Dejte pokoj jezdit ty kopce na kole :D :D

      0 0
    • obda  

      Vyjetý to mám všechno, ale s kočárkem :) (dovolená). Někdy to budu muset zkusit na bajku ;)

      0 0
      • obda  

        Ale chtělo by to přidat i nějaké trasy terénem.

        0 0
        • kam  

          Jsou to rozbité asfaltky, terénem se vracím domů do Uherského Brodu.

          0 0
    • marapara  

      Znám a jezdím pouze výjezdy z české strany, se slovenské Predpolomi jsem to ještě nejel. Celkem mě to láká, ale asi to udělám obráceně a sfrčím to tam dúle na bajku. Ten nejprudší výjezd z Vyškovce celkem slušnou asfaltkou nahoru pod Valmont a pak na Hribovňu a Valmont jsem jel asi 2×. Je tam kilometr stoupání se sklonem 18–23%, což je celkem masark, ale dal jsem to na jeden záběr. Častěji ale jezdím v cedule Vyškovec vlevo kolem té studánky, tam se dycky opláchnu a napiju až nahoru. Je tam taková hodně rozbytá asfaltka. místy se to pomalu už tak ani nazvat nedá :). Nejezdím většinou ale přímo na Hribovňu, ale asi kilometr před ní po krátkém strmém úseku 18% je rozcestí, je tam tuším i nějaký chráněný strom u toho. Tam to zatočím vlevo a po asi kilometru se dostanu na hřeben napůl cesty mezi Machnáč a Kykulu. Dá se tam přejet i na slov. stranu, kousek pod hřebenem na slovensku je nějaký penzion nebo hospoda či čo. Tam se napojím na červenou a zahnu vpravo po travnatém hřebenu na Kykulu a pak sjedu na Hribovňu a pokračuju kolem Valmontu dál na Mikulčák. Z toho hřebene jsou pěkné výhledy na všechny strany. Tímto nastoupáš ještě asi o 100 metrů výškových víc, než když jedeš napřímo na Hribovňu.

      Také solidní výjezdy jsou na Žítkovou. Když jedeš z Hrozenkova, tak je kilometr stoupání něco podobného jako ve Vyškovci s převýšením 200 výškových. Dá se to objet i přes Slovensko, kde to není tak prudké. A docela slušný výjezd je ze Bzové na Žítkovou také, vše po asfaltu. Také sem tam jezdím z Pitína na Žítkovou po cyklostrase a to je taky slušný kopec, větší než přes Bzovou aspoň o 100 metrů výškových. Holt kopce jsou tam řádné, to je jasné :).

      0 0
      • kam  

        Ahoj, jsem rád, že jsi se ozval. Zkusím to někdy zabočit na tu Kykulu. Z těch mých výjezdů je nejprudší právě ten z Predpolomi. Vždy si říkáš, to už musí být konec a ještě ne, ještě ne, ještě ne. Když to dáš, je to radost.Dostaneš se tam z Březové, v Nové Bošáci u hospody doleva do Predpolomi a odtud musíš mít stále potok po levé straně. Odhaduji to tak na 1.5 km a potom doleva okolo staré školy a tam to začíná. Vede tam o velikonocích trasa Vandrácké 50 na bajcích. Hecni se a napiš. Stojí to za to.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.