Klínovec - provozovatel lanovky

58 nepřečtených
  • prcek2

    Po skoro půl roce, kdy se s kamarádem domlouváme na návštěvě bikeparku se nám to konečně podařilo uskutečnit. Záleželo na mnoha okolnostech – manželky, volno v práci i mimo ní, počasí, manželky, manž…

    Vysněný den byl tedy na dosah. Včera, v půl osmé ráno jsme se napakovali do auta a vyrazili na 200km vzdálený Klínovec. Po cestě jsme pro trochu zdržení u Prahy, kde dělaj silnice, doháněli minuty, abychom tam byli na tu desátou, kdy se spouští lanovka. Informace o lanovkách jsme měli z internetových stránek. Jedna měla být mimo provoz (kruci), tak aspoň ta druhá. Přijeli jsme tam a papír na dveřích „zavřeno“!!! Sháněli jsme se tam po někom, až jsme natrefili na provozovatele. Říkám mu, že ještě večer koukáme na jejich stránky a tahle že už má být v provozu několik dní!!! On se začal vymlouvat, že musejí natírat sedačky, že je hezky a jindy to nejde bla bla.. A že to dával na stránky den předem (později v Berouně jsem vlezl na net a samozřejmě to tam dal až to ráno v 7:55). Nakonec měl rady, že ať jeden druhého vyveze nahoru vždy autem (jak, když to tam neznáme?), nebo ať si tam někoho najdem a ten ať nás vozí a podobný špeky. To PRASE vyžraný se nám tam akorát tímhle smálo do ksichtu. Do teď lituju, že jsem mu tam nenafackoval. Co je ale posledních dobou všude kamer, akorát bych to odsr… Už je to holt slabší s těma lidma, tak to zapíchli. Kvůli pár lidem, to přece nebude pouštět. A že sem jedou štreku? Na to prase s…

    Přemýšleli jsme ještě o rychlém přesunu na Ještěd, nebo na Špindl, ale tam by jsme byli 2.hodiny před zavíračkou lanovek..? Zkusili jsme ještě Monínec (telefonicky), který je nejblíže domovu, ale taky zavřeno.

    Den jak malovanej v hajzlu, 400km jen tak projížďka a oči podlitý krví vztekem po cestě autem nazpět, kdy to teprve člověku naplno dochází. Příští rok to třeba vyjde. To už ale budu volat, i jestli tam mají odemčený hajzlíky.

    Na Klínovci jsem každopádně nebyl naposled!! – to jen, kdyby si to tu to prase pročítalo taky.

    0 0
    • JMT  

      No na klinovci je to v punku, urcite bych tam zavolal nez bych tam jel, zvlast v tejdnu :-(

      P.s. Klinovec a bikepark ? :-D MUHAHAHA :-D

      0 0
      • Hedus  

        Jo jo, sviňa den, určitě bych si to ještě před výjezdem telefonicky ověřil, no příště. Nějakých 10 let dělám kiteboarding a vyjíždím k vodě na předpověď větru. Minimálně 200 km výlety. Kolikrát se stalo, že předpověď selhala a já seděl na břehu. Taky nejdu zbít meteorologa za blbou předpověď. Prostě pecháček.

        0 0
        • Darkson  

          srovnání předpovědi počasí a uzavření lanovky-sakra, to už nejsou ani jablka s hruškama:-)

          0 0
          • Hedus  

            Jde jen o ten vztek a ztracený čas, ale to nikdy nemůžeš pochopit, pokud jsi nic podobného nedělal :(

            0 0
            • Darkson  

              nj, ale ta přepověď počasí je věc značně nejistá a lidským faktorem neovlivnitelná(krom Ruska a Číny…), naopak na uzavření lanovky bez předchozího upozornění lidská omezenost vliv má:-/

              0 0
        • Internaut  

          Je dobré si to před výjezdem telefonicky ověřit. Pak zavolat tak 100km před cílem a ještě tak 50 km před lanovkou. Pro sichr. Pak velmi slušně poděkovat panu lanovkáři, že dnes má opravdu otevřeno a dokonce i lanovka funguje. Vítané je i dýško. Přece jsem ušetřil tím, že nejedu nadarmo tak mu nějaké ty penízky právem patří.

          A kdyby se náhodou stalo, že i přes 8 telefonátů zavřeno je, tak má na to právo. Je to také člověk. Horší by bylo, kdyby podnikal v turistickém ruchu = ve službách turistům jako př. v Rakousku.

          0 0
          • LRRTM1  

            Já bych to ještě upřesnil. služby turistům neznamená, že musím lézt turistům do zadku, nebo že má být něco zadara, ale jde o to, aby byly obě strany spokojený. Tedy aby podnikatel vydělal na živobytí a turista za vynaložený peníz dostal odpovídající službu. Mě se nikdy nestalo ani v D, ani v A, ani v I, že bych byl nasranej, že za ty prachy to nestálo. Vždycky nabízejí odpovídající službu. A je naprosto nepředstavitelný, že by jen tak vypnuli vlek, protože se jim chtělo natírat.

            Bohužel tenhle vztah u nás plno lidí nechápe… na obou stranách barikády. Podnikatelé si myslí, že jim povezu do hor prachy za to, že jsem se mohl podívat na les a naopak turisti si myslí, že můžou místo dvouhodinového pochodu zaplatit za lanovku 1,50 Kčs s průkazkou odboráře.

            0 0
          • dada  

            chci žít jako každý dobrý rakušan: postavit dům, pod nim sklep a v něm vychovat rodinu…:o)

            fakt di někam s tim rakouskem už anebo sedni do traktoru, natankuj u OMV a běž blokovat E55 ve Freistadtu s ostatníma rakouskejma buznama,howgh :)))

            0 0
            • Internaut  

              No tak pro Tebe jinak.

              To co jsem chtěl sdělit je, že bych rád aby turistické služby u nás byly opravdu SLUŽBY. Neočekávám podlézání zákazníkovi, ale takovou úroveň, že se budu rád na to místo vracet a utrácet své peníze. Mám rád služby, které si užiju a ne služby, které mi přinesou další stres či mindrák.

              A pokud máš srovnání se západním okolím, země není podstatná milý Bruno, tak máme co dohánět. A mě to mrzí. Radši bych si užíval tady doma.

              0 0
              • dada  

                :)))

                prostě je to punk jak psal někdo nahoře no – hodně hlasitá muzika za málo peněz a občas to neladí ale když to vyjde je to mnohem větší sranda než mozart ;)

                0 0
    • onik  

      a dal?

      0 0
    • MARIN  

      mozna jste meli zkusit Komarku

      0 0
    • přišlapávač  

      vyjadrovani na urovni, parada :-) tak sisi holt zajel, nastve to, ale tohle asi neni potreba…

      0 0
      • prcek2  

        Že jsme si zajeli bylo asi to nejmenší zlo. Domluvit se na nečem takovym je pro nás svátek. Kor když to je v takhle hezkej den. Asi by jsme tam za deště + zimy nejeli lítat celej den, aby jsme pak týden leželi chcíplí doma. O něm se tam vyjadřuju po právu. Protože ten jeho „lítostivý“ výraz bys musel vidět.

        0 0
        • JMT  

          Zrovna myslim ze on by radeji hlidal lanovku z teplyho kanclu nez ji natiral. Myslim ze toho typa to sralo este vic nez vas.

          0 0
    • Sobi  

      To je právě ten důvod, proč čím dál víc lidí jezdí do zahraničí. Tam se k tobě takhle nechovaj. A pak se provozovatelé parků, lanovek, penzionů a restů diví že stále ubývá lidí. Jo, ubývá, právě kvůli českému přístupu.

      Jeďte příště do rakous! :-) Se zahraničí mám zkušenost, že i kvůli jednomu tu lanovku zapne, třeba jen na intervaly když dojedeš, ale zapne, protože ví, že příště přijedeš i s bandou a necháš se u něj i ubytovat… prostě tam se k tobě chovaj jako k hostu a zákazníku, ne jako v čechách, kde se k tobě pokud nepřijedeš v A8 nebo X5 chovají jak k dobytku…

      0 0
      • prcek2  

        Přesně takhle to vidím i já. Nemám sice zkušenosti ani ze zahraničí, ale tohle si nesmějí dovolit. Kdyby za to měl dopadnout jako podnikatel jen on blbě, přál bych mu, aby mu tam právě pro to chování ty lidi nejezdili.

        0 0
        • Sobi  

          To já mám, a právě proto jezdim radši tam! :-)

          Jenže je tady ještě jedna věc: český podnikatel makat nebude! Takže tam má zaměstnance, kterým dá jen pár korun a těm je to naprosto jedno jak se k tobě chovají a zda-li se vrátíš. V zahraničí jsou to spíše rodinné podniky, kde se o tebe stará majitel, a pro toho je tohle nejlepší reklama a chce aby jsi se vrátil a nejlépe s kámošema…

          Prostě se tam cítíš naprosto jinak,a na finance to vyjde prakticky stejně,a když je to o něco dražší, tak nárust zážitkové kvality je dvojnásobný.

          Bohužel, pak se čeští hoteliéři a ti ostatní nesmí divit! Oni musí začít u sebe, oni chtějí moje peníze! ;-)

          0 0
        • onik  

          ale neřekl bych o přistupu…težko mužeš planovat natiraní lanovky když nevíš jake bude počasí ne?a když se to prostě natřít musí tak nic jineho nezbyde jinak by to odkladal do nekonecna…vidite to moc jednostraně

          0 0
          • Sobi  

            Fajn, tekže den před začátkem zimy, prostě ráno nepřijedou autobusy, protože musí měnit pneu. Nikomu nic neřeknou, protože co všichni chtějí to se musí udělat.

            Odstávku na opravu kotelny, taky nikomu neřekneme, co by chtěli teplou vodu v létě!? Přece se to musí udělat!

            Tady jde o to,že to neuvedli dopředu. I ČEZ ti vylepí cedulku že příští týden nepujde na chvíli proud.

            0 0
            • onik  

              snad nechceš srovnavat čez s nějakym soukromníkem?a težko vyvěsí tabulku že během příštího tydne se bude natirat lanovka…rano to tam napsal a bral to za hotovou věc to že je někdo nasrany bohužel…

              0 0
              • LRRTM1  

                No já ty kluky chápu – snad aspoň večer vim, že zítra nemá pršet a budu natírat. Stejně jako Ti kluci i on musí plánovat: sehnat barvu, lidi. Asi ráno nevstane, nevyleze z hajzlu a nerekne „Dneska si natřem lanovku“

                0 0
                • Sobi  

                  Je to jenom a pouze o přístupu, předpověď počasí ví člověk pár dní dopředu, ale nevědět jaký počasí a jaký bude zítra a začít natírat lanovku je blbost. Prostě s nima …

                  Tady vůbec nejde o technologii natírání, ale o přístup!

                  0 0
                • Frostty  

                  nevyleze z hajzlu a nerekne „Dneska si natřem lanovku“

                  vtipná představa :-D

                  0 0
                  • Sobi  

                    Taky mne to pobavilo! :-))) na to si utře prd… a pronese „červená bude dobrá“ :-)))

                    0 0
              • royal  

                Je zajimavy ze ho nenapadlo se klukum omluvit, pripadne slibit slevu na priste, nebo jim to na hodku pujcit.

                Zachranil by si kseft, priste by kluci prijeli a penize tam nechali a jeste by o tom vypraveli jakej je uzasnej. Takhle ho pohanili a priste uz penize neprivezou.

                Je zajimavy ze takovyhle jednoduchy podnikatelsky triky tady nikdo nezna a nepouziva…

                0 0
                • Sobi  

                  Protože jsi v čechách! :-)))) V zahraničí to funguje skvěle, něco nejde, tak ti nabídnou cokoliv jiného, jenom aby jsi neodjel, nebo se nenaštval. A člověka „opiješ“ i takovou blbostí jako slevou na příště, nebo něco podobného…

                  0 0
                • přišlapávač  

                  sam prcek rikal, ze tam nebyl naposledy, takze tam urcite jeste pojede :-)))

                  0 0
                  • prcek2  

                    Nechce se mi kvůli jednomu pitomci si to tam nevyzkoušet. Jinak to ale u mě tak funguje, že kde mám špatnou zkušenost, tak se nevracim.

                    0 0
                    • JMT  

                      Jenom tak mimo… to si tam chtel jezdit na tom feltu co mas v profilu ?

                      0 0
                      • prcek2  

                        Jo. Hlavně mi sem nepiš, ať jsem rád že to nejelo. Že stojí za prd a že bych ho tam rozlámal. To bych asi přez srdce nepřenes. :-D

                        0 0
                        • JMT  

                          Hele ale klinovec moc bikepark neni, spis neudrzovana HC Dh trat a na tohle kolo to fakt neni, ne ze by to neslo, ale priste bych zvolil jiny kolo nebo jinou lokaci

                          0 0
                          • prcek2  

                            Můžeš-li rozepiš to. Třeba na co to kolo je, na co se hodí, kam s nim, nebo co by se hodilo na ten Klínovec (že by můj HT Apache? :-) ). Do nedávna jsem lítal jen XC, ale vždy byla chuť na jízdu z kopce, či skotačení v těžším terénu. Původně jsem měl vyhlídlej Mongoose Khyber elite 2010, ale nějak nebylo a Feltík se naskytl na super prachy (novej). Teď je to moje dítě.. Ty dotazy myslím vážně. Jsem v tomhle chvilku a zajímaj mě názory. (mám 100kg)

                            0 0
                            • prcek2  

                              Mě blbce hned netrklo „HC“. Takže už je mi jasný jaký kolo se tam asi hodí :-)

                              0 0
                              • JMT  

                                Nebudeme li brat v potaz ze to tvoje kolo je spis na xc nez na dh tak si na nem uzijes spis hladsi trate. Napr : Leogang, wagrain, popr spicak a snad Lipno by melo bejt hladky, ale nikdy sem tam nebyl.

                                Idealni kolo na klinovec bych videl neco jako M6, V10 a tak proste…

                                0 0
      • LRRTM1  

        Pod to se podepíšu. I když třeba na Špičáku mě kvalita kol v půjčovně mile překvapila.

        Na druhou stranu nasere, když si koupíš časovou jízdenku a oni celý dopoledne zastavujou lanovku, aby mohli wapkou umejvat sedačky. Chápu, že jsme je (my všichni z bikeparku) zasvinili, ale jestli jde o těch pár turistů, tak jim můžou přece rezervovat každou dvacátou sedačku a je po problému. Mě je jedno, jestli budu mít bahno na zadku od pneumatiky, nebo od lanovky :o)

        0 0
        • Sobi  

          Normálně snad turisti nastupují první a mají tam rezervováno několik sedaček a pak jdou bikeři a pak kola ne!? :-)))

          Teda asi jenom tam kde někdo přemýšlí! :-))))

          0 0
          • LRRTM1  

            No na Špičáku jede lanovka furt. Ale i tak to není zrovna dobrý řešení. Turista si koupí jednu jízdu, tak může počkat. Já si koupil celý dopoledne a čekáním se lupen prodražuje. Zkrátka takový ty drobný chyby a věci nedotažený do konce člověk v německu nebo rakousku nevidí. A to můžu říct zodpovědně – zrovna sedím v Ilmenau (http://www.ixsdownhillcup.com/…nau-EDC-2010

            0 0
        • JMT  

          Obsluha na spicaku je az na vyjimky naprosto tragicka. Nejvetsi kreteni jsou na spodni stanici.

          0 0
          • JMT  

            Na druhou stranu nutno vyzdvihnout obsluhu v rokytnici, ktera je naprosto spickova a nadstandartni a to i v evropskym meritku. Akorat ten park je zas naprosto spatne a nebezpecne postavenej :-(

            0 0
          • Kubas.1  

            když už sme u toho, tak třeba na Lipně to mají jak? …jenom čistě ze zvědavosti ;-)

            0 0
            • LRRTM1  

              Mám to kousek, ale v bikeparku jsem tam jeste nebyl.

              Ale necekam zadny zazraky. Jednak maji pocit, ze maj kopec. Fakt je ten, ze je to louka, takze zrovna hustodemonskej downhill bych necekal. Navic pujcovna je snad drazsi, nez na spicaku.

              Zkratka po zkusenostech ze zimy, bych jel radsi na Spicak… a v zime radsi na Javor :o)

              0 0
              • Kubas.1  

                já bych právě chtěl lipno zkusit proto, že jednak nemám rád žádnej HC DH, a navíc na tom kole prd umím, a tady je to podle reportů takový jednodušší

                0 0
                • LRRTM1  

                  Na 100% bude jednodušší. Fakt je tam prd kopec. Na Špičáku je rozdíl mezi easy a červenou hlavně v tom, že na easy je míň umělejch triků a daj se objet. Ale třeba začátek Forrest Virgin na Šanci mi přijde docela hard, vzhledem k tomu, že na webu píšou něco o začátečnících a maj tam fotky maníků s crossovým kolem. Snadno můžou vzbudit u veřejnosti dojem, že to můžou zkusit během dovolený i běžný cykloturisti. Tím, nechci nějak machrovat, nebo se vytahovat, ale pro někoho, kdo má na kole strach, nebo jezdí jenom cyklostezky to rozhodně není, ale o tom tam není ani slovo. I tak tam každej den někoho vezou k ranhojičovi :o) Eště štěstí, že tam pouštěj jenom s integrálkou…

                  0 0
            • Pedro404  

              Lanovku? Na hovno. Jede to stejnou rychlostí, jak kdybys tlačil, a když tam přídeš v 16:59 (má jezdit do 17:00) na poslední výjezd, tak tě pošlou do ****** že už končej.

              0 0
      • malamala  

        V Rakousku platí toto rčení „přivezl jsi Eura, tak uděláme vše proto aby jsi nám je zde nechal a příště se sem vrátil“ a být tkzv. „na péroně“ což je prostor u nástupu na lanovku je pro každého zaměstnance ctí, protože on zde reprezentuje firmu.

        0 0
    • mr.antik  

      haha, no u nás je „bikeparků“ teoreticky víc než v rakousku nebo německu, tak to takhle vypadá :-))

      0 0
    • dada  

      no tak to prrrr…nevím na které straně si měl tuto zkušenost ale když ani nevíš kudy vyjet nahoru tak bude spíš chyba v tobě

      každopádně jedíná bikerská lanovka na klíňáku je Jih a v tomto odkazu: http://klinovec.net/index.php…

      jsou i kontaktní telefonní čísla pro ověření aktuálního provozu. Jinak jel sem tam v sobotu, nic sem si neověřoval a fungovalo to

      0 0
      • prcek2  

        Lanovky jsou tam dvě. Ke každým vedou různý mtb trasy. Na tom netu o kterým píšeš je kolonka aktuality, kam ten frajer píše jakej den je to zavřený. Bylo tam ještě v noci před odjezdem, že od Jáchymova bude jezdit od 10:00. Tak jsme se tam ráno na ten čas vydali. To, že to tam neznám je moje chyba??? To si snad děláš srandu, ne? Já to neznám na 10000000000 místech na zemi (a možná i víc :-) ). Můžu tam vůbec jezdit? Jinak Ty informace co jsem psal víš mám z toho netu. Jestli se na to nemůžu spolehnout, tak ať tam maj uvedený radši jenom to číslo!

        ps.1: jasně, že spolehnout se nedá na vše. Na inforrmace z kolonky „Aktuality“, kde byl poslední zápis (že ta lanovka jede) starej pár dní, možná pár týdnů jsem se spolehnul. Mě jen dopálilo to jeho chování

        ps.2: já tam jel s úmyslem jezdit nahoru lanovkou ale když ani nevíš kudy vyjet nahoru

        0 0
        • dada  
          1. kup si mapu
          2. dámská pro mě není lanovka ani sjezdovka
          3. ta správná lanovka (Jih) byla postavená asi 5O let před příchodem

          internetu do čech a chválabohu zatím ještě nikdo nevydal zákon o tom že všechno musí bejt na netu tak se tím smiř. Je pravda že když se dneska dozvíš na fejsbuchu přesný čas příchodu menstruace tvých kolegyň tak ti tohle může přijít jako nehorázné opomenutí

          1. uznávám že 200km je daleko ;)
          0 0
          • Internaut  

            Kup si, smiř se… to je přesně ta cesta, kterou se vichni dostaneme k úrovni služeb jako je v př. v Rakousku.

            0 0
            • LRRTM1  

              Správně. Divím se, že provozovateli nepoděkovali za krásný výlet a nedali mu stokorunu za dobrou radu. Cestou zpátky si mohli koupit mávátka a pohled s Klémou, jak slavnostně otevírá areál na výročí VŘSR.

              0 0
          • prcek2  

            I kdybych si tam tu mapu chtěl koupit, tak bych nevědel kde. Nějak mě tam to „infocentrum“ pro turisty nepraštilo zrovna do očí :-D a i by mi to bylo jedno. Mě by stačilo kdyby to jelo.. Dámskou jsem zmínil, že tam je. Jinak o ní vím prd. Byl jsem tam poprvé, ale kdyby jela i ona, tak určitě zkusim i to. A to nejdůležitější na konec: Fejsbuch nepoužívám a nepoužíval bych ho ani kdyby mě mučili ;-)

            0 0
            • dada  

              no to je správný…jo a myslel sem obyč. automapu ;)

              dámskou fakt nezkoušej – vyhozený prachy, a to i v zimě…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.