• Matts.

    Je čas odpočinku,Vianoce sa blížia, robíte si doma klbásky? Ja áno, viď foto. Kto môže, nech radšej priloží foto, ako zmysluplné odpovede. V bielom tričku  je líder do 23 rokov, v žltom tričku tohtoročný víťaz Tour de Clobasso de la Matts.

    0 0
    • vifon  

      Aky bol cas vitaza? :-)

      0 0
    • lodyh  

      Aaa, gurmansky thread, tady zapadnu:-) Letos sme to po zabijačce poprvý zkoušeli, žel fotky nemám… Ne tak dlouhý jak ty tvoje, asi třetinový, jak nebyly zkušenosti, byly moc velký kusy masa a trošku víc koření. Uzení na 30 hodin byl taky zážitek:-) Nicméně výsledek super, fakt delikatesa, nahrál bych kus na web abyste taky ochutnali, ale už není o:-) Jen ty ovčí střívka za 400,– byly trošku mimo…

      0 0
    • fíha  

      A naozaj sa to nepise „klobasa“/„klobasy“ ?

      0 0
      • Krys  

        V Bratislave ano. Ale na Strednom Slovensku tomu niekde hovaria klbásky. A dokonca v niektorých častiach Slovenska aj klbáske (podľa vzoru „Haluške na misky.“). :)

        0 0
        • fíha  

          Nevadi, ajtak ich podporujem.

          0 0
        • Matts.  

          V lete ak sa dúfam už náhodou dáme dokopy, tak koštneme. Správny slovenský výraz pre tento produkt je „glbása“

          0 0
        • Misiak  

          ja som toho roku zacal pouzivat vyraz „kolbász“ :)

          0 0
      • hribik A1  

        to je regionalna anomalia, nieco take ako napriklad sklonovanie slova tank na uzemi ziliny :-)

        0 0
        • Misiak  

          …v idealnom pripade doprevadzane vypustom telesnej tekutiny z terasy nejakeho penzionu :D

          0 0
          • hribik A1  

            to bola radnica, nie?

            0 0
            • Misiak  

              neviem, ale ak to fakt bola radnica tak ziskava dalsich +5 bodov za efektnost…

              0 0
              • hribik A1  

                s tym pohostinskym zariadenim, to bola tiez telova tekutina, ale ina nez myslis, konkretne sa s tym spaja druhy najznamensi vyrok „plujem na teba“. ale toto s tou terasou bolo tusimze z radnice

                0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jan 2  

      Bratranec střelí každej rok laň a tu dělá půl na půl s prasátkem – mňam.

       
      0 0
    • Schoscha  
       

      Klobásku bych si dal, ale čekal bych na tom mlýnku aspoň XTčkovou kliku :-)

       
      0 0
      • Matts.  

        Dám tm XTR, je dutá, ľahšia, perfektne točí, polepším sa.

        0 0
    • jIrI___  

      Ble, klobasky. Jedno z jidel, co vubec nemusim :-)

      0 0
    • cyklomaniask  

      .. no to robis akesik polmetrove klbasky, to si das jednu a si najedeny na cely tyzden, co? :)

      .. ja takychto klobas domacich vyrobim 100kg tyzdenne. Otec ma masiarstvo tak som sa ich naucil robit a mu ich vyrabam. Pekne na bukovom udim :) Keby mal niekto zaujem. :)

      0 0
      • Tecumseh  

        Ja som robil minulý týždeň králičie,dal by som aj foto,ale nechce sa mi ísť na poval.

        0 0
      • Matts.  

        To som mal črevá od minula, ináč ostatné boli tak 25 cm, akurát fazóna. Tie posledné fasa kusy som nemnafotil, lebo červené vínko vzalo za svoje.

        0 0
    • favorit.  

      ja bych si s dovolenim take vzal :-)

      0 0
      • Matts.  

        Práve dovezené z udiarne, môžeš si zobrať.

        0 0
        • Matts.  

          Nuž ako tak pozerám, v spriatelených českých zemiach sa konzumuje viac bábovka ako správne ochutené a dokonale natlačené mäso zo svine do jej tráviaceho traktu.

          Pozn. redaktora: Iný kraj, iný mrav. Howgh, Winetou.

          0 0
        • pajan  

          KurŇa dal bych si :-O

          0 0
        • RomanH  

          Krasa

          0 0
        • lenochod  

          Otec taky hodně udí, ale takhle krásně zlatý to nemá nikdy. Beranici smekám, není to totiž jen tak. Dobrou chuť.

          0 0
          • Matts.  

            Údili sa štyri dni a tri noci s prestávkami. Aj dcéra sa pričinila, aby plnka skôr ako vstúpi do tenkého čreva dostala svoj správny rozmer. Mám taký recept á la čabajka, s paprikou sa tu nešetrí.

            0 0
    • Misiak  

      húrky, klobásy, tlačenku… všetko. len mi bolo mierne na blití zo zápachu pochádzajúceho z tých čriev. a nielen z toho smradu… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.