Je čas odpočinku,Vianoce sa blížia, robíte si doma klbásky? Ja áno, viď foto. Kto môže, nech radšej priloží foto, ako zmysluplné odpovede. V bielom tričku je líder do 23 rokov, v žltom tričku tohtoročný víťaz Tour de Clobasso de la Matts.
Je čas odpočinku,Vianoce sa blížia, robíte si doma klbásky? Ja áno, viď foto. Kto môže, nech radšej priloží foto, ako zmysluplné odpovede. V bielom tričku je líder do 23 rokov, v žltom tričku tohtoročný víťaz Tour de Clobasso de la Matts.
Aky bol cas vitaza? :-)
Aaa, gurmansky thread, tady zapadnu:-) Letos sme to po zabijačce poprvý zkoušeli, žel fotky nemám… Ne tak dlouhý jak ty tvoje, asi třetinový, jak nebyly zkušenosti, byly moc velký kusy masa a trošku víc koření. Uzení na 30 hodin byl taky zážitek:-) Nicméně výsledek super, fakt delikatesa, nahrál bych kus na web abyste taky ochutnali, ale už není o:-) Jen ty ovčí střívka za 400,– byly trošku mimo…
A naozaj sa to nepise „klobasa“/„klobasy“ ?
V Bratislave ano. Ale na Strednom Slovensku tomu niekde hovaria klbásky. A dokonca v niektorých častiach Slovenska aj klbáske (podľa vzoru „Haluške na misky.“). :)
Nevadi, ajtak ich podporujem.
V lete ak sa dúfam už náhodou dáme dokopy, tak koštneme. Správny slovenský výraz pre tento produkt je „glbása“
ja som toho roku zacal pouzivat vyraz „kolbász“ :)
to je regionalna anomalia, nieco take ako napriklad sklonovanie slova tank na uzemi ziliny :-)
…v idealnom pripade doprevadzane vypustom telesnej tekutiny z terasy nejakeho penzionu :D
to bola radnica, nie?
neviem, ale ak to fakt bola radnica tak ziskava dalsich +5 bodov za efektnost…
s tym pohostinskym zariadenim, to bola tiez telova tekutina, ale ina nez myslis, konkretne sa s tym spaja druhy najznamensi vyrok „plujem na teba“. ale toto s tou terasou bolo tusimze z radnice
Bratranec střelí každej rok laň a tu dělá půl na půl s prasátkem – mňam.
pridej tam jeste lisku, ziska to na chuti
:) neblbni zase bude zle
:D :D
Klobásku bych si dal, ale čekal bych na tom mlýnku aspoň XTčkovou kliku :-)
Dám tm XTR, je dutá, ľahšia, perfektne točí, polepším sa.
Ble, klobasky. Jedno z jidel, co vubec nemusim :-)
A to je dobře. Aspoň zbude pro ostatni!!!
.. no to robis akesik polmetrove klbasky, to si das jednu a si najedeny na cely tyzden, co? :)
.. ja takychto klobas domacich vyrobim 100kg tyzdenne. Otec ma masiarstvo tak som sa ich naucil robit a mu ich vyrabam. Pekne na bukovom udim :) Keby mal niekto zaujem. :)
Ja som robil minulý týždeň králičie,dal by som aj foto,ale nechce sa mi ísť na poval.
To som mal črevá od minula, ináč ostatné boli tak 25 cm, akurát fazóna. Tie posledné fasa kusy som nemnafotil, lebo červené vínko vzalo za svoje.
ja bych si s dovolenim take vzal :-)
Práve dovezené z udiarne, môžeš si zobrať.
Nuž ako tak pozerám, v spriatelených českých zemiach sa konzumuje viac bábovka ako správne ochutené a dokonale natlačené mäso zo svine do jej tráviaceho traktu.
Pozn. redaktora: Iný kraj, iný mrav. Howgh, Winetou.
KurŇa dal bych si :-O
Krasa
Otec taky hodně udí, ale takhle krásně zlatý to nemá nikdy. Beranici smekám, není to totiž jen tak. Dobrou chuť.
Údili sa štyri dni a tri noci s prestávkami. Aj dcéra sa pričinila, aby plnka skôr ako vstúpi do tenkého čreva dostala svoj správny rozmer. Mám taký recept á la čabajka, s paprikou sa tu nešetrí.
húrky, klobásy, tlačenku… všetko. len mi bolo mierne na blití zo zápachu pochádzajúceho z tých čriev. a nielen z toho smradu… :)