Klasika, Opotřebovaný ořech Race Face od kazety už po 900km !!!

9 nepřečtených
  • AdamosR1

    Zdravím. Mám na vás dotaz. Mám kazetu XT 11–42 11s. Náboje Race Face aeffect 27.5. Vymačkané to začíná být jen od 4–5 nejmenších pastorků, které jsou samostatně. Zbytek je po 3 v kuse a tam se nic neděje. Problém je ten, že by mě to nějak extra nevadilo, Při nejhorším bych za 7–8 tis vyhodil ořech , který by to měl za sebou a koupil nový. Jenže ten ořech jde sehnat snad jen na pár stránkách v Americe za 2200kč !!! …D Hlavní problém jako vždy je v tom že už od nova je vůle mezi kazetou a ořechem snad 1 mm…Klasika. Navíc ten náboj je řešen neštastně, že nemá ani ocelovou západku. Není to vymačkané dost, dá se to ještě řešit. Neznáte někoho, kdo to řešil.? Vím že se tam dáva injekční jehla nebo jeden plátek z břitu na holení. Jenže já nejsem moc technický typ…Myslíte když objedu servisy, že s tím nějaký servisák bude mít zkušenost ? Samozřejmě to budu řešit na záruku, kterou mám. Až potom uprava.

    0 0
    • figur  

      Já tam preventivně dávám plátky z lupenkový pilky, kolik se jich tam vejde. Ta vůle je pro to příhodná. V době, kdy jsou nejvíc zatěžovaný malý jednotlivý pastorky to je skoro nutný.

      0 0
    • Breakpain  

      Vymačkaný ořech mám po 500 km, někde jsem tu dával fotky ;) … na jízdu to nemá vliv. Jediné co je vhodné – občas sundat kazetu – srovnat a opilovat výstupky, aby šla dobře sundat kazeta. Časem poznáš, že se to sice zakouslo (při sundávání kazety, nikoliv za jízdy), ale dál už to nepostupuje ;) …

      Trochu pomůže, pokud tam strčíš rozklepanou injekční jehlu – ale je to oprcung, kazeta se zakousne i tak (o něco méně), ale o to hůře jde sundat. V životě jsem neprojel ořechem tak, aby to vadilo, a to tomu dávám očividně nafrak ;)

      0 0
    • AdamosR1  

      Dám sem pak fotky, je to zatím jen málo. Ale měl jsem a mám strach, aby to nebylo časem víc a víc…Pokud nebude tak ok. Ale s tou vůlí co to má tomu nevěřím…D Jo jinak to mám teda o dost mín než ty a po 1000km. Podle tvých fotek.

      0 0
      • Breakpain  

        Bude to víc – to je jasné, ale na jízdu to nemá vliv … ani se to nerozpadne. Měl jsem na mysli to, že se to zakusuje jen do určitě fáze a pak už to dál většinou nejde ;-).

        Pokud Tě to trápí, vyber si příště ořech s ocelí ;) …

        A ta „vůle“ je všude ;) …

        0 0
      • kubad  

        A bude to víc a bude to víc, až se to jednou protočí, ale to bude hoooodne let.

        Utáhnout pořádně kazetu a neřešit

        0 0
        • AdamosR1  

          Díkec. Takže něž se to nějak posere, tak najedu tolik km, že to nemá cenu řešit. Díky

          0 0
    • Suprre  

      Ahoj, já jsem pro změnu přidrěl ořech (asi wapkou). Hledal jsem hledal a našel tak samo označený typ FH-524 u Cannondale.de . viz: http://www.cannondale-parts.de/…71.sf/en_US/?…

      Tak kdyby to někomu pomohlo.

      0 0
      • jecnak  

        V tomhle a i v jinych pripadech netreba shanet orech, staci vymenit loziska.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.