• Edwin

    Servus chlapci a děvčata,

    roky a kila přibejvaj, tak potřebuju něco, abych se udržel přes zimu alespoň v minimálním pohybu. Nemám moc času a dosta často ani energie nazbyt, takže něco na doma a i když mi zvedání železa nikdy k srdci nepřirostlo, tak ten kettlebell mi přijde docela sympatickej.

    Takže se ptám, je to jen marketing, nebo je to na takovou to domácí čtvrt až půl hodku dobrej nápad a třebas to doplnit švihadlem?

    P.S. To, že se ptám den před koncem roku je náhoda, žádný předsevzetí krom nový milenky si nedávám.

    0 0
    • Petr78  

      Osobně to sice nemám vyzkoušené, ale myslím si, že to co s koulí se dá odcvičit i s nakládacíma činkama, kde si můžeš měnit zátěž podle chuti.

      Anebo ještě lépe cvičit s vlastní vahou (shyby na hrazdě, kliky, sedy/lehy, tricepsové kliky,…)

      Tam se dá taky zátěž regulovat, je to bezpečné a dostatečně intenzivní.

      Co je ale mnohem mnohem důležitější je správná strava.

      To je základ všeho – kondice, zdraví, únava,…

      Takže jíst jenom to co ti něco dává a necpat do sebe jedy v podobě cukru, bílé mouky, nasycených tuků.

      Po těch je člověk akorát unavenej a není ve formě.

      Sám vím o čem mluvím. Fakt to funguje.

      0 0
    • Fran-tic  

      jsem asi strašná socka, ale místo takovýchto fíčur jsem si koupil balík dvoulitrových vod a cvičím s nima :) sice ty cviky jsou lehce jiné než s tím těžítkem, ale cítím se potom fajně, když přidám cviky s vlastní vahou

      0 0
    • Breakpain  

      Co jsem dělal kickbox (8 let aktivně) … rozhodně komplexnější mi přijde TRX systém, případně návštěva fitka. Ty chceš cviky na doma, pokud nepotřebuješ abys byl hrouda svalů, TRX tě udrží v kondici, k tomu si kup bosu nebo jeho napodobeninu ze dřeva (oboje má svoje výhody). Na tom, když to otočís dělej dřepy na jedné noze, cvič s činkama atd … tohle, udělá divy – tenhle typ svalů se běžně neposiluje. Má to jen jednu vadu, udržet se na tom, abys byl rovný je těžké, udržet se na tom, když se křivíš je docela jednoduché – jen v tomhle případě to tělu moc neprospěje.

      Švihadlo přínos máš, ale pokud nepotřebuješ rychlé reakce, pak na něm budeš muset být dlouho, aby to mělo efekt a to je opravdu čočka odskákat 30–60 minut ;) … Z hlediska hubnutí mi to efektivní nepřijde, spíš z hlediska dýchání a výdrže. (já sám na tom skáču v průměru 30 min v kuse, ale jen proto, že mě to baví, jak mě lidi ve fitku pozorují ;) … honím si na tom ego, přes švihadlo umí málokdo ve fitku).

      Kettlbell mi přišel jako klasická jednoručka, která se u některých cviků lépe drží. Ve fitku je to příjemné zpestření, na doma bych ho nebral.

      0 0
      • Edwin  

        Díky za tip, to TRX vypadá fajnově, o tom si něco načtu, ale na první pohled to vypadá suprově.

        Jinak švihadlo mě baví, ale je to záhul no… dal bych si battle s Rockym :) Ale myslím, že je to docela dobrá napodobenina běhu, kterej mě teda totál neba :(

        0 0
        • Breakpain  

          No, skáču už přes to pár let … je to fajn, ale nevím, jestli je to takový zázrak ;) …

          Nevím, co Tě na běhu nebaví (taky ho nemám rád), ale tohle mi přijde zcela odlišné ;)

          0 0
    • pedro89  

      Je to výborný nástroj, ale musíš ho umět používat.

      S kettlebell stačí dva typy cviků a procvičíš téměř vše.

      Hrozně důležitá je technika provedení. Dbá se také mobilitu/aktivní flexibilitu/sta­bilitu těla. Doporučuje se 5 přípravných cviků (některé převzaté z jógy), kterými tyto věci procvičíš.

      Je to celkem věda, doporučuji seminář (který jsem absolboval a byl super). Vše potřebné včetně workbooku najdeš na kb5.cz

      Mimochodem jen tak pro zajímavost, byl jsem také na semináři na cvičení s vlastní vahou, měli jsem tam předvést klik a téměř všichni ho dělali špatně.

      0 0
      • nox159  

        1+

        můžu přidat kladný ohlas na semináře železnákoule.cz

        Jestě bych dodal, že bych se vyhnul vinylovým kettlebelům…

        0 0
    • robb  

      Myslím, že česky se tomu říká „bulina“. Pochází to původně snad z Číny nebo Ruska. Úplná novinka to není.

      Spousta cviků s tímhle náčiním je ale docela náročná (přemístění, swing, turecký vztyk, apod.) pokud za sebou nemáš nějakou průpravu, tak se můžeš zranit.

      0 0
    • misko  

      Ja ho vlastnim a na doma mi to pride super. Mozem cvicit ked mam cas a ako pises staci 15–30min. Kombinujem to s vlastnou vahou a ciastocne aj zmena stravy a vysledky su urcite vidiet. Tak ako pisu vyzsie s kettlebelom sa da robit pomerne dost chyb, na druhu stranu sa da najst dost kvalitnych navodov ako sa najcastejsim chybam vyvarovat (a taktiez kopec videi kde to robia zle). Seminar to isti:)

      0 0
    • Motobikes  

      Za mě je kettlbel pecka záležitost – s petkama vody se to nedá srovnat – strejda Radar ze Železný koule by měl asi infarkt. :D www.zeleznakoule.cz – doporučuji!! Jinak si cvicim sama doma a fakt je tech cca 30 minut (ob den – vic nestiham) dost znat… tipy, jak s tim zacit hledej treba tady "tipy na to, čím nahradit drahé náčiní ":https://pruvodcevyzivou.cz/…nitr-clanku/

      0 0
    • jonti  

      Je to fajn,ale stejne vic doorucim nejdriv chodit nekam s trenerem a kombinovat to s hrazdou I trx kvuli pritahum.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.